X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
Odpowiedz

🍀Wrześniowe mamy 2024🍀

Oceń ten wątek:
  • Puszek♡ Autorytet

Wysłany: 19 maja 2024, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanna od kilku dni nie biorę i jest ok, stopniowo brałam coraz rzadziej aż przestałam. Raz czuję się lepiej raz gorzej ale to zależy co zjem.

Blador i jak wózek zamowilas?

Nowanna lubi tę wiadomość

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2024, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti wrote:
    Ten bambusowy piękny, kupiłam bardzo podobny z lullalove, identyczny kolor.

Zastanawiam się jaki jeszcze dokupić czy wełna, czy bawełna dziana albo minky... 🤔

A ogólnie do łóżeczka jakieś zestawy kupujecie? Czy na razie nic?

Narazie to ja łóżeczka nie planuje🙈 mam łóżeczko u rodziców na strychu, jedynie materac musimy dokupić. Ale tu na mieszkaniu nie mam gdzie postawić. No jakoś nie widzę łóżeczka w pokoju prawie 12 latki. A u nas już nie wcisne. W dzień będzie wózek a w nocy i tak będzie spał z nami😁
    Jeśli uda się przeprowadzić to na początku rożek i kocyk. Później jakas kołderkę dokupie, ale nie od razu.

kleopatr4 lubi tę wiadomość

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2024, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazuzi, wełna zawsze wygrywa. Zapewnia termoregulację - zimą ogrzeje, a latem zapewni dobra wymianę powietrza, zapobiega poceniu. Wełnę wystarczy wywietrzyć, a bawełnę już trzeba wyprać. Oba są ładne i w moim guście.
    My mamy zarówno bawełniany jak i merino. Będą inne potrzeby od koca do wózka, a inne do łóżeczka, więc jeden to byłoby za mało.

Marti, zestawów nie kupuje, raczej dobieram osobno. Organizerów czy osłonek nie potrzebuję bo będziemy mieli dostawkę.

Nasz pokoik będzie miał w przyszłości (dziecko ok 6-8mcy) motyw przewodni leśnej krainy. Kochamy zwierzęta i chcemy przedłużyć ogród w środku mieszkania. Kolorki będą się powtarzać w dodatkach: krem, zieleń, malina, beż. Baza to białe ściany i na jednej tapeta z czymś zielonym, możliwe że z drzewami, ale musimy znaleźć taką ze smakiem. Myślę też nad naklejkami kropkami w powyższych kolorach.
    Mam upatrzone jedno prześcieradło muślinowe kremowe i z drugie z makaszki w leśne zwierzątka ciemnozielone.
    Śpiworki mam muślinowe tog 2.5 różowy/malinowy 0-6 i biały 3-12.
    Do motywu przewodniego mamy też kwiaty - kokon z kadaro ciemnozielony i z firmy bajkowe wnętrza otulacz do fotelika kremowy z motywem myszek.
    Mebelki drewniane, bo mamy bardzo jasną podłogę i trzeba ocieplić.
    Póki co u nas to będzie sypialnia, ale przemalujemy do czasu wymiany. To w końcu “dopiero” za rok, a żyć gdzieś i jakoś trzeba.

A wy macie jakieś swoje wizje na pokoik maleństwa?

Oela91 lubi tę wiadomość

Baby #1 Wrzesień 2024
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2024, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek chyba taki jak Kleopatr4, carrello optima plus beżowy, a jak go jednak nie będzie bo przedstawiciel producenta mówił, że wszystkie sprzedane a teraz nie będą w produkcji, to albo anex l type albo espiro milo. Ja już się popłakałam bo serio nie ma takiego, który by mi w 100% odpowiadał, bo jak model ok to kolory do dupy i odwrotnie. Pamiętam, że z synem to nie wiedzieliśmy, który wybrać bo jeden ładniejszy od drugiego.

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • marti Autorytet

Wysłany: 19 maja 2024, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador do vexpi też napisałam, zobaczymy czy jakiś rabat dadzą. Ogólnie byłam w sklepie bobowózki i dali nam rabat ale jak dzisiaj znalazłam tą ofertę to kurcze się zdziwiłam i zaraz napisałam do wszystkich możliwych sklepów 😆

Domi koleżanka napisała tak: "Prowadziłam u doktor Małgorzaty Jasiek - Uzar🥰 mają swój gabinet ginekologiczny z mężem który tez jest ginekologiem i On pracuje tez w szpitalu na Pomorzanach tam gdzie rodziłam i to właśnie On przeprowadził mi cesarskie cięcie"
    Napisała że bardzo poleca i przed wyborem lekarza prowadzącego sprawdziła dużo grup w Szczeciniebi oni byli najbardziej polecani. Robią też prenatalne.

Zazuzi ja też muszę trochę narazie ograniczać zakupy ze względu na miejsce, myślę że do końca roku się przeprowadzimy to wtedy będę mogła więcej kupować.
    Myślałam o tych zestawach do łóżeczek ale chyba odpuszcze i zostanę przy śpiworku, rożku i kocyku. My mamy bardzo ciepłe mieszkanie, przy zakręconych kaloryferach mamy po 23 stopnie zimą więc myślę że ten śpiworek wystarczy

domi88 lubi tę wiadomość

25.12.2023 ⏸️ 🥰
    10.01.2024 6+1, 0,47 cm i serduszko
    07.02.2024 10+1, 3,24 cm 👶🏻
    27.02.2024 prenatalne 13+0, 6,80 cm 👶🏻, zdrowe, chyba💙
    06.03.2024 14+1, płeć niepotwierdzona
    03.04.2024 18+1 potwierdzone - chłopiec 💙🥰
    23.04 - 21+0 połówkowe, zdrowy, 340g 👶🏻

preg.png
  • domi88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2024, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazuzi, ja mam ten z colorstories bambusowy w odcieniu chyba jasny beż i jest super! Sprawdzi się też jako otulacz, to będzie nasz kocyk domowy, mam też rożek. Zakupiłam też z wełny merino z przeznaczeniem bardziej do wózka na spacery, też uważam że jeden koc to za mało. Mój z wełny mam z firmy MY MEMI i jest super

👩🏼35🧑38
    12.01.2024 ⏸️🥰

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2024, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti wrote:
    Blador do vexpi też napisałam, zobaczymy czy jakiś rabat dadzą. Ogólnie byłam w sklepie bobowózki i dali nam rabat ale jak dzisiaj znalazłam tą ofertę to kurcze się zdziwiłam i zaraz napisałam do wszystkich możliwych sklepów 😆

Domi koleżanka napisała tak: "Prowadziłam u doktor Małgorzaty Jasiek - Uzar🥰 mają swój gabinet ginekologiczny z mężem który tez jest ginekologiem i On pracuje tez w szpitalu na Pomorzanach tam gdzie rodziłam i to właśnie On przeprowadził mi cesarskie cięcie"
    Napisała że bardzo poleca i przed wyborem lekarza prowadzącego sprawdziła dużo grup w Szczeciniebi oni byli najbardziej polecani. Robią też prenatalne.

Zazuzi ja też muszę trochę narazie ograniczać zakupy ze względu na miejsce, myślę że do końca roku się przeprowadzimy to wtedy będę mogła więcej kupować.
    Myślałam o tych zestawach do łóżeczek ale chyba odpuszcze i zostanę przy śpiworku, rożku i kocyku. My mamy bardzo ciepłe mieszkanie, przy zakręconych kaloryferach mamy po 23 stopnie zimą więc myślę że ten śpiworek wystarczy

Nawet gdyby nie wystarczyl śpiworek to zawsze zdarzysz domowic. Ja narazie kupuje tylko absolutne minimum. Jak uznam, że czegoś potrzebuje to zamówię. Z ubraniami poszalalam, bo mam już tak na ok 1rok. Ale wiem, że z małym dzieckiem po sh nie pochodzę. Więc jak coś ładnego w dobrym stanie to kupuje. Nowe kupię już w razie potrzeby.

preg.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 19 maja 2024, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek u mnie była prawie cesarka przez ułożenie poprzeczne ale przy przyjęciu do szpitala już córa była główką w dół.

Co do pokoiku nie wiem jak to ugryźć bo póki co będzie mały z nami w sypialni, a potem chyba podzielimy pokój córki na dwa oddzielne bo jest mega duży. U córy jest mięta, biel i zgaszony róż. Ogólnie lubie jej pokój gdyby nie ten oanunący wszędzie bałagan 😅

Puszek♡, kleopatr4 lubią tę wiadomość

• Klarara Autorytet

Wysłany: 19 maja 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję rożek, otulacz do fotelika i dwa kocyki. Jeden jesienny, drugi zimowy. Tyle wystarczyło mi przy córce. ☺️
    Jakaś pościel do łóżeczka to trochę później, jak już będzie większym bobasem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2024, 19:52

preg.png
  • marti Autorytet

Wysłany: 19 maja 2024, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra ja myślę o czymś podobnym. Zieleń, beż, leśne zwierzątka. Myślę, że załatwię to jakimiś naklejkami na ścianę ale to będzie dopiero po przeprowadzce, teraz będzie miał swój kącik w salonie. Likwiduje część "jadalną" której i tak nie używamy, kupuje łóżeczko z szufladą, komodę Malm z Ikea i tyle, miejsca ogólnie jest dużo ale z wystrojem narazie nic nie kombinuje

Blador espiro miloo oglądałam w weekend, całkiem niezły, mam go jako opcje

25.12.2023 ⏸️ 🥰
    10.01.2024 6+1, 0,47 cm i serduszko
    07.02.2024 10+1, 3,24 cm 👶🏻
    27.02.2024 prenatalne 13+0, 6,80 cm 👶🏻, zdrowe, chyba💙
    06.03.2024 14+1, płeć niepotwierdzona
    03.04.2024 18+1 potwierdzone - chłopiec 💙🥰
    23.04 - 21+0 połówkowe, zdrowy, 340g 👶🏻

preg.png
  • domi88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2024, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti - bardzo Ci dziękuję! Właśnie szpital na Pomorzanach był mi polecony więc idealnie :)

marti lubi tę wiadomość

👩🏼35🧑38
    12.01.2024 ⏸️🥰

preg.png
  • Fomyart Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2024, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klepatr4 my lecimy w łąkową zieleń, takiej jasnej trawki ,na ścianach latającej białe motylki
    Sufit kwiatowy krem z drobinami brokatu srebnego i na nim może gwiazdki swiecacie w ciemności lub do okoła sufity podłączymy Ledy niebieskie włączające sie za pomocą pilota
    Mebelki białe , łóżeczka już mamy i komodę, jeszcze tylko szafa 😀
    Wiem że nie musimy się spieszyć bo jedno łóżeczko bez ścianki i tak na początku będzie u nas w sypialni podłączone do łóżka . Chcemy podłączyć za pomocą jakiś pasów i na tych drewnach łóżek dać obszytą piankę tapicerka czy coś innego

🤱19 lat🧑‍🍼24 lat
    Starania od 5 maja 2023
    7. Lutego 2024⏸️
    8 lutego 2024 USG o dwa maluszki 5 tygodni
    👶1.35 cm
    👶1.52cm
    23.02 USG ,maluszki 7 tygodni,dwa bijące serduszka ❤️❤️
    15.03 USG
    👶4.33 cm
    👶4.10cm
    03.04 USG
    Znamy płeć 🩵🩵
    Termin porodu 15-17 września 🥹
    preg.png
  • Puszek♡ Autorytet

Wysłany: 19 maja 2024, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziecko będzie z nami w sypialni, dopiero za półtora roku się przeprowadzimy do naszego domu a narazie nie ma innej opcji ale sypialnie mamy dużą więc spokojnie łóżeczko i komoda się zmieści. Nie mam pomysłu na motyw pościeli ani nic, przez was będę się teraz zastanawiać co wybrać 😅 meble mamy białe, na podłodze parkiet dębowy, ściany beżowe, jeszcze planuje dokupić jakiś fotel, żeby wygodnie karmić. A kocyki to ja sama nie wiem kiedy 😉

preg.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 19 maja 2024, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi88 wrote:
    Marti - bardzo Ci dziękuję! Właśnie szpital na Pomorzanach był mi polecony więc idealnie :)
    Mój ginekolog też poleca Pomorzany. Jednak raczej nie skorzystam, bo to jednak daleko. A mając już dwójkę dzieci to nie chce wprowadzać większych komplikacji dla męża 🤭. Chyba, że coś się zdarzy przed donoszoną ciążą to robiłabym wszystko, żeby tam właśnie być.
    Zdroje to porody "hurtowe", więc są odradzane. Zbyt dużo rodzących czasami w jednym miejscu 😉

domi88 lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • domi88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2024, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Mój ginekolog też poleca Pomorzany. Jednak raczej nie skorzystam, bo to jednak daleko. A mając już dwójkę dzieci to nie chce wprowadzać większych komplikacji dla męża 🤭. Chyba, że coś się zdarzy przed donoszoną ciążą to robiłabym wszystko, żeby tam właśnie być.
    Zdroje to porody "hurtowe", więc są odradzane. Zbyt dużo rodzących czasami w jednym miejscu 😉

Dzięki :) pokrywa się to też z tym co na ten moment udało mi się ustalić w temacie szpitali do porodu :)

👩🏼35🧑38
    12.01.2024 ⏸️🥰

preg.png
  • lady_in_black Autorytet

Wysłany: 19 maja 2024, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupełnie nie widzę sensu w urządzaniu pokoju dla kilkumiesięcznego dziecka, w sensie malowania, meblowania dziecięcymi meblami etc.

Aktualnie u nas plan jest taki, że przenosimy biuro męża z dołu, do mojego biura na górze. W biurze męża zrobimy pokój dzienny dla dziecka (wstawimy komodę, przewijak i łóżeczko do spania w dzień- łóżeczko dostalismy od kuzynki męża lata temu), bo wciągu dnia funkcjonujemy na dole (plus w ogrodzie). W nocy planujemy spać w naszej sypialni z dostawką. Chciałabym łóżeczko dostawne pełnowymiarowe z opcją zmiany na tapczanik w przyszłości.
    Dodatkowo w sypialni ogarnę kącik do przewijania. Tylko organizacyjnie nie wiem jak to zrobić, żeby było jak najwygodniej 🤔 miejsca jest dużo (sypialnie mamy 40 m kw.), ale pomysłu brak.
    Pokój docelowy będę pewnie urządzać koło 2 roku życia dziecka (albo pozniej- pokój dzienny pewnie zostanie), bo mam obawy związane ze schodami i nocnymi wędrówkami (nasza sypialnia jest na półpiętrze, wolne pokoje na piętrze)

preg.png
    ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
    12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
    08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
    05.01.24- ⏸️cień cienia
    07.01.24 beta 66 :)/09.01.24 beta 161 :)
    24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
    01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
    21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
    01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
    06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
    14.04.24 250 g :)
    25.04.24 300 g: )
    15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g :)
    05.06.24 830 g :)
    5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 19 maja 2024, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobnie. Nie przygotowujemy pokoju pod niemowlaka. Na razie kupiłam wielką szafę do pokoju córki (ma bardzo duży pokój). Połowa jest jej, połowa będzie Małego. Tam będę trzymała wszystkie rzeczy gdyż nie chciałam kolejnej komody czy szafki i jak bobas będzie miał około roku to będzie spał w pokoju z siostrą jeśli córka nie zmieni zdania i nadal będzie tego chciała.
    Jak się urodzi będzie z nami w sypialni. Łóżeczko drewniane z opcją tapczanika do 3 roku życia. W sypialni też przewijak i tyle. W dzień drzemki w chicco baby hug 4w1. ☺️

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2024, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Puszek chyba taki jak Kleopatr4, carrello optima plus beżowy, a jak go jednak nie będzie bo przedstawiciel producenta mówił, że wszystkie sprzedane a teraz nie będą w produkcji, to albo anex l type albo espiro milo. Ja już się popłakałam bo serio nie ma takiego, który by mi w 100% odpowiadał, bo jak model ok to kolory do dupy i odwrotnie. Pamiętam, że z synem to nie wiedzieliśmy, który wybrać bo jeden ładniejszy od drugiego.
    My mamy carrello ultra z tego roku. Optima pierwsze słyszę, masz fotki?

Baby #1 Wrzesień 2024
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2024, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fomyart wrote:
    Klepatr4 my lecimy w łąkową zieleń, takiej jasnej trawki ,na ścianach latającej białe motylki
    Sufit kwiatowy krem z drobinami brokatu srebnego i na nim może gwiazdki swiecacie w ciemności lub do okoła sufity podłączymy Ledy niebieskie włączające sie za pomocą pilota
    Mebelki białe , łóżeczka już mamy i komodę, jeszcze tylko szafa 😀
    Wiem że nie musimy się spieszyć bo jedno łóżeczko bez ścianki i tak na początku będzie u nas w sypialni podłączone do łóżka . Chcemy podłączyć za pomocą jakiś pasów i na tych drewnach łóżek dać obszytą piankę tapicerka czy coś innego
    Chciałabym to już zobaczyć😍 brzmi nieziemsko🌌🪐

Fomyart lubi tę wiadomość

Baby #1 Wrzesień 2024
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2024, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    My mamy carrello ultra z tego roku. Optima pierwsze słyszę, masz fotki?
    Nie mam ale patrząc w necie to ze zdjęć bardzo podobny, ultra nie było, tylko optima i alfa. Ten optima plus ma zmienianą w kołach amortyzację i regulowane siedzisko spacerówki na wysokość.

My też póki co nie robimy pokoiku dziecięcego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2024, 22:03

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ