🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Fomyart wrote:Hej dziewczyny ☺️
Pomożecie mi wybrać jakie pluszaki zrobić jutro?
Chce wyszydełkować dla maluchów do szpitala i nie tylko 😃
Zastanawiam się nad ośmiorniczkami a kaczuszkami
Zapodaje inspirację ☺️
https://zapodaj.net/plik-Sv3gKxscWD
https://zapodaj.net/plik-u3aFoLmXbO
Które pluszaki według was będą ładnie wyglądać w szpitalu oraz maluchy się bardziej nim zainteresują?
Oczywiście jak skończę mogę podesłać tu efekt końcowy ☺️☺️, tylko ostrzegam oczy zamówię w następnym tygodniu 😅Fomyart lubi tę wiadomość
Baby #1 Wrzesień 2024 -
blador2 wrote:Dziewczyny a próbowałyście ugotowane wcześniej ziemniaki i dopiero odgrzane do obiadu? Pamiętam, że słodkie mamy 10 lat temu tak robiły gdy byłam na forum.
Fomyart ośmiorniczki🥰Baby #1 Wrzesień 2024 -
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w temacie kadr i obliczania podstawy zasiłku. No powiem Wam że szkoda! Miałam mega duże premie w tych 2 miesiącach i niby niecałe 10 zł różnicy ale to już ponad 3 tys w dupe. Zapisałam się też do nowego ubezpieczenia na miesiąc przed ciążą i okazało się że okres karencji to 10 miesięcy😂 i zabraknie mi tak niewiele… i kolejne grosze przepadają. Takie to szczęście😅
Ale kto by to wszystko wiedział. W przyszłości będę mądrzejsza. Kasa rzecz nabyta, a dziecko mam zdrowe i to najważniejsze.
Dziś teściowa była w odwiedzinach i przejrzałyśmy sobie ciuszki i poprałyśmy. No taka zafascynowana była, mówiła że gryzaczki jakie ciekawe, a jakie kolory.
Fajnie to było usłyszeć, bo mimo że szwagierka urodziła pierwsze dziecko w rodzinie męża rok temu to oni się z mamą tak za bardzo nie dzielili przygotowaniami, nie traktowali tych wszystkich bobaskowych rzeczy tak z sercem. My z teściową obie zawsze marzyłyśmy o rodzinie i się w tej kwestii dopasowałyśmy, bo przeżywamy bardzo podobnie każdy gadżet, każdy ciuszek i falbanki, kieszonki.
Moja mama jest ponad 10 lat młodsza od teściowej i jest BARDZO aktywna zawodowo i brakuje mi jej fizycznej obecności w mojej nowej roli życia… mieszkamy od siebie 800 metrów a tak rzadko się widzimy, ona nie proponuje, ja kiedy przychodzę niezapowiedziana to jej nie ma, bo jest w rozjazdach. Ehhh fajny dzień miałam. Taki kobiecy.
Układa mi się w całość to wszystko dziewczyny. Niedługo w domu który stworzyliśmy z ukochanym będzie mały krasnoludek. Piękne to jest.Layla205, Ojejku, marti lubią tę wiadomość
Baby #1 Wrzesień 2024 -
Kleopatra fajnej się czyta, że masz takie poukładane już wszystko, młoda jesteś a taka zorganizowana 👌👍
Blador ja biorę od kilku tyg sorbifer 2x dziennie bo moje zalazo wiecznie za niskie i żadnych zaparć nie zaobserwowałam z tego tytułu, a wręcz przeciwnie . Jedynie kolor 💩się zmienił 😅
Ja dziś miałam mega męczący ale satysfakcjonujący dzień. Moja córeczka ma dziś urodziny i zażyczyła sobie pluszaka hello Kitty, przeszukalysmy całą galerię, kazdy sklep i nie znalazłyśmy 😅 musiałam zamówić online. Ale przy okazji poszłyśmy, na lody, do Mc Donalda, sweet factory i dziecko przeszczesliwe. Mówi, że to najlepsze urodziny ever z mamusią. Wiec warte każdych pieniędzy i mojego zmęczenia. Będę mieć jedną jedyną córeczkę więc muszę się tym nacieszyć. Ma już 8 lat i tak się krępowała że chce pluszaka ale ona je ubóstwia to jest takie cute. Co rok dostaje ode mnie jakiegoś ukochanego pluszaka i te pluszaki obchodzą z nią urodziny 😅 ma ich całą masę ale wszystkie kocha mocno.
blador2, kleopatr4, Zzzaba, Layla205, marti lubią tę wiadomość
-
Puszek♡ wrote:Kleopatra fajnej się czyta, że masz takie poukładane już wszystko, młoda jesteś a taka zorganizowana 👌👍
Blador ja biorę od kilku tyg sorbifer 2x dziennie bo moje zalazo wiecznie za niskie i żadnych zaparć nie zaobserwowałam z tego tytułu, a wręcz przeciwnie . Jedynie kolor 💩się zmienił 😅
Ja dziś miałam mega męczący ale satysfakcjonujący dzień. Moja córeczka ma dziś urodziny i zażyczyła sobie pluszaka hello Kitty, przeszukalysmy całą galerię, kazdy sklep i nie znalazłyśmy 😅 musiałam zamówić online. Ale przy okazji poszłyśmy, na lody, do Mc Donalda, sweet factory i dziecko przeszczesliwe. Mówi, że to najlepsze urodziny ever z mamusią. Wiec warte każdych pieniędzy i mojego zmęczenia. Będę mieć jedną jedyną córeczkę więc muszę się tym nacieszyć. Ma już 8 lat i tak się krępowała że chce pluszaka ale ona je ubóstwia to jest takie cute. Co rok dostaje ode mnie jakiegoś ukochanego pluszaka i te pluszaki obchodzą z nią urodziny 😅 ma ich całą masę ale wszystkie kocha mocno.
To tak jak moja. Ma 9 lat i wszystkie zabawki już poszły w odstawkę ale pluszaki zostały i dalej lubi je dostawać. Co wieczór wybiera sobie jednego do spania. ☺️Puszek♡ lubi tę wiadomość
-
blador2 wrote:Melduję, że mocz prysznicowy wyszedł idealnie, za to hemoglobina poszorowała ostro w dół 11,6 😔 ja nie wiem jak z moimi zaparciami będę brała żelazo😭
Mnie niestety też, od ostatniej wizyty łykam Tardyferon i powiedziałabym, że od tego czasu nie wiem co to zaparcia wręcz poszło trochę za bardzo w drugą stronę, i tak jak Puszek, kolor może przerazić ;p -
blador2 wrote:Melduję, że mocz prysznicowy wyszedł idealnie, za to hemoglobina poszorowała ostro w dół 11,6 😔 ja nie wiem jak z moimi zaparciami będę brała żelazo😭
Za 2 tygodnie ponownie sprawdzam co to będzie u mnie i czy żelazo się przyjmuje i czy coś się poprawiło. Mi już zaparcia nie doskwierają mimo że biorę actiferol. Jak nie pomógł to plan jest na włączenie probiotyku Sanprobi i potem kontrola po miesiącu. Jak to nie pomoże to proponowali 1 worek krwi do transfuzji. Nie wiem co o tym myśleć. Ostatnio babcia męża miała 4 worki przetaczane przy hemo 5…Baby #1 Wrzesień 2024 -
kleopatr4 wrote:U mnie pod koniec lutego było 12,8 (to był 10tc ale to zleciało😭)
Za 2 tygodnie ponownie sprawdzam co to będzie u mnie i czy żelazo się przyjmuje i czy coś się poprawiło. Mi już zaparcia nie doskwierają mimo że biorę actiferol. Jak nie pomógł to plan jest na włączenie probiotyku Sanprobi i potem kontrola po miesiącu. Jak to nie pomoże to proponowali 1 worek krwi do transfuzji. Nie wiem co o tym myśleć. Ostatnio babcia męża miała 4 worki przetaczane przy hemo 5…kleopatr4, lady_in_black lubią tę wiadomość
-
Ja też kolekcjonowałam pluszaki i została mi do dziś miłość do zwierzątek dzięki temu. Tygryski, dinozaury, sowy, króliki…
Pamiętam miałam taką siatkową „szafę” zawieszana na haku do sufitu i układałam je na pięterkach i co tydzień była zmiana układu😎
Na 11ste urodziny zażyczyłam sobie takiego wielkiego misia 2/3 mojego wzrostu i dostałam i miałam go do 15stki. Spałam z nim dzień w dzień. I tak jak nie cierpię kurzolapek tak pluszak to dla mnie jest coś must have przy dziecku. Zawsze spałam sama, ale z pluszakiem w objęciach. Bez nich się bałam.
Swoim dzieciom też nie będę żałować, bo to jest coś co wydaje mi się że reguluje jakieś wewnętrzne potrzeby.Puszek♡ lubi tę wiadomość
Baby #1 Wrzesień 2024 -
-
Ja też zawsze kochałam misie, kilka mam nawet odłożonych dla córki😊 hemoglobina to u mnie z każdą morfologia jest niżej, aktualnie 12 z kawałkiem ale narazie lekarz nic nie mówił na to
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
kleopatr4 wrote:Na szkole rodzenia jedna mamusia ma cukrzycę typ 2 i ma takiego klipsa w ramieniu i właśnie oni z mężem mają specjalną dietę i podpowiadali, że ziemniaki w wersji niskie ig robi się tak: gotujesz na miękko, odlewasz wodę, chłodzisz i gotujesz znowu. Czemu tak nie wiem, ale wczoraj spróbowałam i miały inny smak niż zawsze. Ja akurat nie mam problemu z glukoza, ale chciałam przetestować.
kleopatr4 lubi tę wiadomość
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
Ja nigdy jakoś do pluszaków nic nie czułam, syn starszy też się nie interesował a córka szaleje na ich punkcie i najbardziej z naszej rodziny kocha zwierzęta wszelakie.
8 lat temu moja koleżanka w ciąży miała bardzo niską hemoglobine ale wtedy jej powiedzieli, że przetaczanie krwi w ciąży nie wchodzi w grę, może teraz się coś zmieniło w tym temacie. Jej podawali wtedy dożylnie i jakoś poszło ale ciągle lądowała przez to w szpitalu.
Fomyart zawsze mi się te ośmiorniczki podobały ale z tych zdjęć co dodałaś to się zakochałam w kaczkach ❤️kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
A u mnie kiepsko. Leukocyty są, flora bakteryjna liczna.
W morfologi co drugi parametr albo za wysoko albo za nisko. Zobaczymy co we wtorek na wizycie powie. Nie analizuje, nie stresuje się. -
Puszek♡ wrote:Kleopatra fajnej się czyta, że masz takie poukładane już wszystko, młoda jesteś a taka zorganizowana 👌👍
Moja 11 latka ma też sporo pluszaków. Lubi. No to czasem kupujemy. Teraz ma fazę na squishmallows. Dziwnie tak, bo jak idę z nią do Rossmana to chciałaby tusze do rzęs i ciebie kupować. Po galerii jak chodzi, mierzy i wybiera to końca nie ma. A za chwilę, mamo kup pluszaka 🥰 ale nie bronie, kupuje. To w sumie jeszcze dziecko. -
Aaga wrote:Strasznie brzmi ta cukrzycowa dieta 😱
Ja muszę ograniczyć jedzenie, za szybko mi waga leci w górę
No coś Ty!! 🙂 Dieta cukrzycowa jest spoko 🙂 tylko trzeba się jej nauczyć. Ja tak jem w sumie od wielu lat. To normalne jedzenie tylko proporcje trochę inne 🙂 u mnie połowa talerza to zawsze warzywa w różnej formie (surówki, sałatki, gotowane), drugą połowę dziele na węgle i białko, przy czym staram się, żeby białka było ciut więcej. Np. dzisiaj na śniadaniem mam omlet z 2 jajek z sałatką z rukoli i pomidorków suszonych, paprykę i rzodkiewki 🙂pycha!
Jem też pierogi, ale zawsze z surówką i warzywami, spagetti, ale tak samo (pełnoziarniste)+ do sosu dorzucam trochę soczewicy, żeby podbić białko.
Pomimo tego niestety u mnie waga też idzie w górę 🙄
ale to.glownie przez to, że odstawiłam leki. Cały czas mogłabym jeść i okropnie zatrzymuje mi się woda w organizmie. Nie zawsze dam radę wcisnąć w siebie 3 l wody 🙄 wtedy od razu +2 kg na wadzekleopatr4, Aaga lubią tę wiadomość
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )