🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaga wrote:Ehhh u mnie mega zaostrzenie alergii i pojawiły się duszności... jestem załamana tak bardzo nie chce brać żadnych leków, a już się zaczynają ataki astmatyczne w nocy...
Do tego od wczoraj mój brzuch zrobił się duży, napięty i uwierający z każdej strony, mam mega katar sienny, a spanie to jakaś katastrofa
Córka coś przytachała z przedszkola bo zaczął się katar i lekki kaszel więc znowu musi zostać w domu, a co dopiero przechodziła 2 tygodnie po chorobie...
Do tego jutro idziemy na komunie i dosłownie we wszystkim wyglądam gorzej niż tragicznie... mam mega kryzys ((
U nas te wczoraj super dzień. Mąż ma jutro urodziny, więc wczoraj robiliśmy grilla. Trochę się narobiłam, ale super było. Rodzinnie, przyjemnie. Nocowaliśmy też na budowie. Ale spanie na materacu w ciąży nie jest przyjemne. Wszystko mnie boli.plan był taki, że mąż z córką nocują a ja z psiakiem wracam do domu. Ale jak już wszyscy poszli to mi się po prostu nie chciało jechać. Tu jest tak fajnie😍
Dziś jedziemy do mojej mamy. Też liczę na fajnie spędzony dzień😉Aaga lubi tę wiadomość
-
Puszek przed ciążą robiłam żele u kosmetyczki, w ciąży nie robiłam bo musiałam leżeć, a tym samym zdjąć je sama. Dwa tygodnie temu zrobiłam hybrydę, bo nie trawię niepomalowanych paznokci, mąż się śmiał, że w końcu widać, że wracam do siebie. Tak jak piszesz są długie i mocne. Mam jeszcze jeden plus ciążowy, dużo wolniej odrastają mi włosy, dwa tygodnie nie goliłam nóg, a mam kilka pojedynczych włosków. Niestety po ciąży wraca do normalności, a szkoda.
Puszek♡ lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Ja robię regularnie hybrydę od początku ciąży, przed ciążą robiłam żele ale to ze względu na pracę przez którą paznokcie bardzo cierpiały, teraz udaje mi się zapuścić swoje ładne długie🙂
Wszystkiego najlepszego dziewczyny dla nas z okazji dla mamy🥰💐Puszek♡, Layla205, kleopatr4, Nowanna lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamy ❤️
I dla tych mam które swoje dzieciaczki już tulą od dawna w rękach, ale też dla nas wszystkich noszących już drugie serduszko pod swoim... ❤️nutella_, Layla205, kleopatr4, Puszek♡, Nowanna, Oela91, marti lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego pięknego z okazji naszego święta😍🌷
Ja spędzam weekend w domku nad jeziorem. Jest pięknie. Ale nocka kiepska. Jednak w swoim łóżku najlepiej. Synek mnie tak kopał jak próbowałam zasnąć że myślałam że mi brzuch przebije😂
Ja już nie robię hybryd ale paznokcie mi jakoś ładnie nie odrastają. Tzn rosną szybko ale są brzydkie, takie pomarszczone. Macie jakieś sprawdzone odżywki żeby rosły ładne i zdrowe?kleopatr4, Layla205 lubią tę wiadomość
-
Najlepszego dziewczyny z okazji Dnia Mamy.
Szczególnie dla tych, które są nimi po raz pierwszy😘😘😘Nowanna, Layla205, Oela91, marti lubią tę wiadomość
Ona 37 -On 43
2008- naturals 👶 syn 15l
2011- 12tc 👼
Starania od 2015 i nic:( 2021- 1 IVF- ICSI
1 FET 5.06.21-cb 2 FET-cb 3 FET 14.12-beta 0
2 IVF Kolejne ICSI 3.2022
Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
9.01.2024- naturalny cud🤰
|| kreski i beta 1751, po 48h 3266
19.01.2024- 6tc2d🐻5,75mm💓111bpm
Nifty pro -Synek, ryzyka niskie🩵🩵🩵
27.02- 1 prenatalne , wszystko ok, NT 1,8 👶 5,8cm
30.04- połówkowe, 472g malucha🩵
2.07- usg 3trym, 1600g🩵
-
Wera Anna klapki firmy genuins, kupilam na eobuwie i naprawdę uwielbiam je.
Dzięki dziewczyny i wzajemnie. 😘 My dzisiaj mielismy piękny dzień, w kościele rocznica i piękna msza ze szczególną modlitwą o mamy spodziewające się dziecka ❤️. Ksiądz na koniec mszy wręczył każdemu dziecku z rocznicy białą różę dla mamy i wszyscy sto lat śpiewali. Taka fajna, wzruszająca chwila. Męża poprosiłam o ładne zdjęcie ciążowe i stwierdziłam że to się nie uda 🤣 wklejam Wam jedyne, na którym wyglądam jak człowiek 🤦😅.
https://zapodaj.net/plik-US8lD45k6kblador2, Layla205, Oela91, nutella_, marti lubią tę wiadomość
-
Puszek♡ wrote:Wera Anna klapki firmy genuins, kupilam na eobuwie i naprawdę uwielbiam je.
Dzięki dziewczyny i wzajemnie. 😘 My dzisiaj mielismy piękny dzień, w kościele rocznica i piękna msza ze szczególną modlitwą o mamy spodziewające się dziecka ❤️. Ksiądz na koniec mszy wręczył każdemu dziecku z rocznicy białą różę dla mamy i wszyscy sto lat śpiewali. Taka fajna, wzruszająca chwila. Męża poprosiłam o ładne zdjęcie ciążowe i stwierdziłam że to się nie uda 🤣 wklejam Wam jedyne, na którym wyglądam jak człowiek 🤦😅.
https://zapodaj.net/plik-US8lD45k6kPuszek♡ lubi tę wiadomość
-
Puszek♡ wrote:Wera Anna klapki firmy genuins, kupilam na eobuwie i naprawdę uwielbiam je.
https://zapodaj.net/plik-US8lD45k6kPuszek♡ lubi tę wiadomość
Baby #1 Wrzesień 2024 -
Zzzaba wrote:Mamusie, wszystkiego najlepszego 🌻
Z jakich firm macie poduszki ciążowe? Ja mam supermami ale nie jestem do końca zadowolona, jest za długa i niewygodnie się z tym obracać z boku na bok. Polećcie coś, może sobie sprawię prezent na dzień matkiBaby #1 Wrzesień 2024 -
Agaa, ja bym skonsultowała z lekarzem leki na alergię. Sama byłam z 2-3 tyg temu u alergologa i lekarka jak mnie zobaczyła stwierdziła, że mimo iż w teorii nie mam na nic uczulenia 😃 to zaostrzyly się objawy alergii na trawy. Dostałam krople do oczu i tabletki, które są bezpieczne w ciąży - loratadinum substancja czynna z leku (aż sprawdziłam). Nie biorę ich codziennie bo dostałam tylko receptę na 30sztuk, ale co kilka dni jak już katar i zatkany nos mnie męczy to się wspomogę.
Ja śpię bez poduszki jeszcze 🙈. Jest mi wygodnie, ale ja to mam mały brzuszek jeszcze.Aaga lubi tę wiadomość
-
Dzięki za komplementy dziewczyny, ale coraz ciężej mi ubrać się tak, żeby wyglądać w miarę dobrze 🤦
Synek ma kręcone włoski po tacie, ja zawsze o takich marzyłam a mam proste i córka też ma proste ale tak gęste, że sobie z nimi ciężko poradzić 😉
Nowanna zazdroszczę małego brzuszka 😉
Ja zrezygnowałam ze spania z poduszką właśnie ze względu na to przekręcanie się, ale dokupiłam w tym roku dodatkowy materac na łóżko i jest bardzo miękko, więc ogólnie super wygodnie mi się śpi a zawsze przed ciążą wolałam spać na twardym. Teraz mogę nawet przekręcić się prawie na brzuch i nie czuję dyskomfortu, zapadam się w łóżko i jest mega wygodnie.
Zaczynam 24 tydzień ciąży. Nie mam pojęcia kiedy to zleciało, jak to możliwe... Od pozytywnego testu już prawie 5 miesięcy mija 😱 to był styczeń, dobrze, że te najgorsze miesiące przeżywalismy w zimie. Jeszcze troszkę i poród
-
Ja mam jakąś pierwsza lepszą z allegro 😉 jest duża, ale przez to nie muszę się przekręcać z nią tylko w środku niej 🙂
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )