🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć wszystkim 🙂
Na razie cicho się wam przyglądam.
Czekam jeszcze na pierwszą wizytę którą będę miała 7 lutego z potwierdzeniem ciąży.
Obecnie jestem na lekach od immunologa i czekam na wizytę również do niego by skierował mnie na doszczepienie limfocytami męża.
Tak krótko o mnie jestem z łódzkiego okolice Ozorkowa.
Póki co robiłam dwa razy przyrost bety wyszedł prawidłowy wynik.
Za mną trzy niepowodzenia ale przyrost bety był wtedy bardzo niziutki teraz to mam cichą nadzieję że w końcu doczekam się swojego pierwszego dziecka.
Myślę że dołączę do was na stałe po 7 lutym jak już wszystko będzie potwierdzone że wszystko ładnie widać i rośnie 🤞🙂
Będę was troszkę podglądać i patrzeć co tam u was słychać i trzymać mocno za was kciuki 🤞🤞
Buziaczki 😚Kil, Nowanna, Justinka1986, Oela91, Domi_56, bonassola, marti, Królowa_Śniegu, Kira, Akczi, Aaga lubią tę wiadomość
-
Kil wrote:
P.S. Czy któraś z was ma problem ze skurczami? Kurdę zawsze mnie szybko łapały czy to w nocy czy w ciągu dnia... No stopy mi wykręca niemiłosiernie kawę piję jedną po obiadku słabą rozpuszczalną z jednej płaskiej łyżeczki i duuużo mleka do tego
@MariMari - powodzenia na wizycie
Ja mam od ok. 1,5 tygodnia problem z drgającą powieką. Bardzo uciążliwe to jest. -
Inhabituel wrote:Ja dałam sobie czas do wtorku w tym szpitalu. Ciąży po za macicznej nie ma bo wykluczono to ponieważ jajniki prawidłowe. Pęcherzyk jest więc naprawdę dłużej niż tydzień tu nie wytrzymam, bo każda ciąża jest inna i u niektórych zarodek jest widoczny szybciej a u niektórych później. I właśnie wiem, że im się to opłaca finansowo więc naprawdę poczekam do wtorku i zobaczymy
z tego co wiem to oni trzymają pacjenta ileś czasu dla własnego bezpieczeństwa. Lepiej żebyś dłużej leżała niż została wypisana po dniu, taki dupochron. W razie jakby w domu cos Ci się stało to powiedzą że byłaś tyle dni na obserwacji, takie badania były, takie wyniki, wyszłaś w dobrym stanie, nic nie wskazywało na pogorszenie.Inhabituel lubi tę wiadomość
-
Nowanna wrote:To były pierwsze suple, które kupiłam w aptece i oczywiście farmaceuta mnie nie poinformował, mimo ze prosiłam o jakieś inne powiedziała, ze te maja taki sam skład. Teraz doczytałam, ze są od 13tc 🤦🏼♀️🤡.
No nic, dziś ich nie wzielam, wiec podklulam ogon i wracam do tych mama dha premium plus 😞. Oby nie było mi po nich niedobrze.
A powiedzcie czy bierzecie 2tabletki na raz czy 2 razy po jednej?
Byłam dziś oddać mocz na posiew - wynik za 3-5 dni.
Jutro wizyta i prawdopodobnie znowu zwolnienie bo w takim stanie nie jestem nawet na siłach pracować z domu 😞. To wiąże się z telefonem albo do kadr i prośba o nieinformowanie nikogo o zwolnieniu B, albo o telefonie do przełożonego mimo, ze to taki wczesny etap ciąży.
Co do temperatury to mierze ja w ciągu dnia jak czuje się gorzej, jak robi mi się mega zimno, albo bardzo niedobrze.
Zastanawiamy się czy to może byś spowodowane konfliktem? Ja mam grupę krwi a-, mąż b+.
Biorę jedną tabletkę po śniadaniu, a drugą po kolacji
Współczuję złego samopoczucia i wykonania telefonu do pracy ale musisz o siebie dbać
Co do konfliktu to nie mam niestety pojęcia oby lekarz Cię jutro uspokoił
Kapa wrote:Ja mam od ok. 1,5 tygodnia problem z drgającą powieką. Bardzo uciążliwe to jest.
A łykałaś wcześniej magnez jakiś? Ja przed testem pozytywnym łykałam po dwie tabletki leku z magnezem forte przed snem - ale teraz niewiem czy możemy...
@Agwinka - witamy ja też jeszcze przed wizytąWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 11:30
Agwinka lubi tę wiadomość
-
Agwinka wrote:Jak zrobiliście ten pasek z aktualizacją ciąży na dole waszych ników?
Chciałabym coś podobnego 💪😍😚Agwinka lubi tę wiadomość
👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
Kil, dzięki! Może dlatego mi tak zle bo ja łykałam dwie na raz 🙈.
Chociaż myśle, ze to nie to. Po prostu ciężko mi na żołądku po każdym jedzeniu i piciu.
Od dwóch dni zapachy czuje jakby x milion mocniej.
Co do skurczy to ja suplementowalam się przed ciąża kilka miesięcy porządnymi dawkami leku, wiec póki co nic mi nie doskwiera. Dodatkowo łykam 2 x dziennie taurynian magnezu teraz. -
Inhabituel wrote:Cześć dziewczyny!
Jestem po USG i krwi, wyników z krwi jeszcze nie ma
Ale był obchód lekarski i powiedzieli, że jeszcze muszę leżeć bo czekają chyba na pęcherzyk żółtkowy czy jakoś tak. Nie wiem czy to dobrze napisałam i na wyniki bety. Pęcherzyk ciążowy dziś 5mm a we wtorek był 3mm więc zastanawia mnie naprawdę ile jeszcze tu będę leżeć i kiedy mi się tam coś pojawi 🙉Gosia24 lubi tę wiadomość
Justyna 38 lat Bartosz 35 lat Nadia 3,5 roku- starania ponad dwa lata
AMH -072
II kreseczki - 11.01.2024 - prawie 2 lata starań (stymulacja lametta)
Beta 11.01.2024 - 54 Progesteron 49,60
Beta 13.01 -155 Progesteron 56
Beta 15.01 377 Progesterin 58,6
Odstawienie Duphaston Progesteron 17.01-37,6
18.01.2024 - wizyta wg kalendarzyka 4w5 wg usg 5w0 widoczny tylko pecherzyk ciązowy 4 mm
22.01.2024- pęcherzyk ciążowy 7,5mm, pęchezryk żółtkowy 1,7mm i gdzies chyba błąkał się przy nim zarodek ale lekarz nie mógł go nawet uchwycic . Napisał pojedyńczy pęcherzyk ciążowy z echem pęchezryka żółtkowego i zarodka -
Halo laski!!
Jest tu ktoś aktualnie? Zaraz oszaleje, bo chce mi się płakać i serdecznie mam dość tego szpitala i tego stresu
Przyszedł wynik bety i jakaś baba położna gada głupoty, że przyrost jest niby za mały
23.01 godz 19:00 pobranie beta 579
25.01 godz 6:00 pobranie beta 899
Według kalkulatora jest w normie
Zaraz oszaleje, już dostałam ataków paniki i mam ochotę się wypisać bo mam tego dość -
KarolinaJ0702 wrote:To musisz zrobić logując się przez przeglądarkę, nie w aplikacji, w ustawieniach profilu masz miejsce na opis, tam sobie wpisujesz co chcesz i wstawiasz link z tą metryczką, musisz kliknąć np u mnie w metrzyczke i tam "pregnancy" i wpisujesz datę porodu
Dziękuję!!
Zadziałało -
Inhabituel wrote:Halo laski!!
Jest tu ktoś aktualnie? Zaraz oszaleje, bo chce mi się płakać i serdecznie mam dość tego szpitala i tego stresu
Przyszedł wynik bety i jakaś baba położna gada głupoty, że przyrost jest niby za mały
Zaraz oszaleje, już dostałam ataków paniki i mam ochotę się wypisać bo mam tego dość
Oszaleli w tym szpitalu. Nawet nie minęło 48h od poprzedniego badania, a beta rośnie skokowo. Chyba bym się wypisała..
👩🏼’89
AMH 9,2
Drożność jajowodów 👍
Kariotypy 👍
👱🏻♂️’84
Nasienie 👍
Kariotypy 👍
Niepłodność idiopatyczna
☀️05.2023 - 1 procedura IVF
2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌
☀️09.2023 - 2 procedura IVF
17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy
05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔
27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
2.01 - 20,2 beta hcg
5.01 - 105,6 beta hcg
15.01 - 5541 beta hcg 🤩
23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
23.02 - 4,2cm ❤️
4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
22.03 - 145g szczęścia 🫶
19.04 - 315g 🩷
6.05 - połówkowe - 450g
07.06 - 1.15kg
12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖
Zaraz oszaleje, już dostałam ataków paniki i mam ochotę się wypisać bo mam tego dość
Kochana, wdech - wydech 😊 Opinią położnej bym się nie przejmowała. Może spróbuj porozmawiać z lekarzem. Ciąża pozamaciczna jest wykluczona, bo pęcherzyk ciążowy jest w macicy. Jest jeszcze wcześnie, żeby postawić diagnozę, że coś jest nie tak. Piszesz, że nie masz żadnych bóli, nic złego się nie dzieje. Szczerze to ja bym na Twoim miejscu pojechała do domu. Masz ustaloną wizytę u swojego ginekologa? Kontaktowałaś się z nim w sprawie pobytu w szpitalu?Inhabituel, Nina777 lubią tę wiadomość
-
karola_b wrote:Kochana, wdech - wydech 😊 Opinią położnej bym się nie przejmowała. Może spróbuj porozmawiać z lekarzem. Ciąża pozamaciczna jest wykluczona, bo pęcherzyk ciążowy jest w macicy. Jest jeszcze wcześnie, żeby postawić diagnozę, że coś jest nie tak. Piszesz, że nie masz żadnych bóli, nic złego się nie dzieje. Szczerze to ja bym na Twoim miejscu pojechała do domu. Masz ustaloną wizytę u swojego ginekologa? Kontaktowałaś się z nim w sprawie pobytu w szpitalu?
Królowa_Śniegu, marti, lady_in_black, Nina777 lubią tę wiadomość
-
Badanie bety, które zrobili jest kompletnie niemiarodajne, więc zupełnie się nim nie przejmuj. Co 48h powinno się wykonywać, na podstawie takiego badania to nie wiem jak ktoś wyciąga jakieś wnioski.
Super, że się wypisujesz do domu, niepotrzebny stres.Królowa_Śniegu lubi tę wiadomość
-
Ja Was podczytuję dziewczyny, ale nie mam siły się udzielać. Plamienie ciągle takie samo pomimo luteiny. We wtorek pojechałam na cito do gina, bo znowu jakoś więcej brązu się pojawiło to jak zobaczyłam Bejbika u serduszko na usg to się popłakałam. Ciężko jest tez odpoczywać i się oszczędzać, gdy na pokładzie synek. Do tego mdłości i awersja do jedzenia mnie wykańczają 🤢
Już dzisiaj googluje czy te plamienia to nie z blizny po cc lub przez kp (które powoli ograniczam)
I jak tu się cieszyć z tej ciąży 🙈🥹 -
Inhabituel wrote:Halo laski!!
Gdzie Ty w ogóle leżysz? 🤦 jacyś średni Ci fachowcy. Szczerze mówiąc ja po stwierdzeniu pęcherzyka w macicy ewakuowałabym się ze szpitala. Wiem, fajnie widzieć rozwój na bieżąco, ale to szpital 🙄 po co monitorować tak ciążę, która rozwija się prawidłowo jak na ten moment? Nie masz niepokojących objawów? Chyba, że mają jakieś podejrzenia, o których nie mówią?
Zapytaj wprost o co chodzi? Masz dobry przyrost.
Edit: już widzę, że się wypisałaś 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 13:48
Inhabituel lubi tę wiadomość
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
No właśnie już jestem w pociągu do domu. Ale to są naprawdę niekompetentni ludzie, bo na końcu wypisu jest napisane. Że wyszłam wbrew zalecenia lekarza i poinformowano mnie o konsekwencjach ewentualnych 🤦🏻♀️ Gdzie nikt nic takiego nie powiedział ale ewidentnie to ich dupochron w razie w. Ze mną jest dobrze i pęcherzyk okej. Życzę wam dziewczyny też dużo zdrówka i oby te wasze zarodki też się pojawiły i serduszko ładnie biło ❤️
marti, lady_in_black, Królowa_Śniegu lubią tę wiadomość
-
@Inhabituel - no i super, że uciekłaś z tego wariatkowa
Ja się trochę stresuje moja kierowniczka w tamtym tygodniu kaszlała jak gruźliczka... dziś się dowiaduję, że ponoć zapalenie płuc ma a na dodatek dziewczyna z którą siedzę wi-za-wi (tak to się pisze?xD) wygląda już na przeziembioną - kicha, dmucha nos co chwilę... A ja ogólnie "słabej dupy" jestem