🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja o pampersach jeszcze nawet nie mysle - u nas to jedno wyjście do biedronki, a mam jakieś 10 szt. z jakiś tam próbek. Jedynie muszę materacyk ogarnąć bo chcę żeby się powietrzył jakiś czas. Jakoś zawsze nowe materace mi śmierdzą.
Haha Nowanna ja się martwię jak nic nie zakłuje i nie zaboli bo przeważnie gdzieś coś czuje 😅 rano wstałam na siku bez 5 minutowej przygotówki i od razu czerwona lampka co się dzieje 😅 -
MariMari wrote:A czy tu któraś dopuszcza przenoszoną ciążę, albo chociaż we wrześniowym, ustalonym terminie?😉
Bo z tego co widzę, wiele szykuje się na sierpień...
Po jakim czasie wywołują? Tydzień? Dwa? Jeśli tak, to mogę urodzić nawet 13 października... 🫣
Tak przerażająco daleko 🤭 Wolałabym jednak w tej pierwszej połowie września się rozpakować zanim znienawidzę ciążę. -
Ja zawsze lubiłam wstać wcześniej zwłaszcza latem dlatego teraz tak mi źle z tym że tyle czasu w wyrze spędzam.
Ja mam chyba aż za dużo pampersów bo moja mama wpadła w szał zakupów jak były w biedrze te 1+1😂
A słuchajcie bo ja wczoraj zgłupiałam, czy oprócz wózka i łóżeczka/dostawki macie jeszcze jakieś miejsca przygotowane do spania maluszka? Tak na drzemki? Zwłaszcza te z Was które mają dwa piętra -
nutella_ wrote:Nie dopuszczam, ale to możliwe. Planowo rodzę sn. Nie ma wskazań do wywoływania wcześniej. Na razie Zosia zapowiada się na drobniejszą.
Po jakim czasie wywołują? Tydzień? Dwa? Jeśli tak, to mogę urodzić nawet 13 października... 🫣
Tak przerażająco daleko 🤭 Wolałabym jednak w tej pierwszej połowie września się rozpakować zanim znienawidzę ciążę.
Do 42 tygodnia powinno się urodzić, dlatego najpóźniej indukcja po skończonym 41 tygodniu (np 41+3). Ja planuje jak szyjka będzie żelazna w okolicach 38 tygodnia już sobie coś działać na zasadzie zwiększenia aktywności, może w końcu seks bez stresu, dużo ćwiczyć pozycje wertykalne itd.nutella_ lubi tę wiadomość
-
WeraAnna wrote:Ja zawsze lubiłam wstać wcześniej zwłaszcza latem dlatego teraz tak mi źle z tym że tyle czasu w wyrze spędzam.
Ja mam chyba aż za dużo pampersów bo moja mama wpadła w szał zakupów jak były w biedrze te 1+1😂
A słuchajcie bo ja wczoraj zgłupiałam, czy oprócz wózka i łóżeczka/dostawki macie jeszcze jakieś miejsca przygotowane do spania maluszka? Tak na drzemki? Zwłaszcza te z Was które mają dwa piętra
WeraAnna mam wózek który będzie w salonie/tarasie i łóżeczko w sypialni. Nie planuje nic więcej, ewentualnie kokon na macie 😁 mamy też dostawke, ale ją chyba u rodziców zostawimy. Nie chce zgaracić domu, że w każdym pomieszczeniu coś innego. -
WeraAnna wrote:A słuchajcie bo ja wczoraj zgłupiałam, czy oprócz wózka i łóżeczka/dostawki macie jeszcze jakieś miejsca przygotowane do spania maluszka? Tak na drzemki? Zwłaszcza te z Was które mają dwa piętra
A wózka w domu nie będzie. Raczej w garażu. W innym przypadku kiedyś przed przypadek wywieziemy w nim kota 🤣 Jakiś czas temu siostrze władował się do kosza i skapneli się jak pakowali wózek do bagażnika 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 12:23
WeraAnna, marti lubią tę wiadomość
-
WeraAnna wrote:Ja zawsze lubiłam wstać wcześniej zwłaszcza latem dlatego teraz tak mi źle z tym że tyle czasu w wyrze spędzam.
A słuchajcie bo ja wczoraj zgłupiałam, czy oprócz wózka i łóżeczka/dostawki macie jeszcze jakieś miejsca przygotowane do spania maluszka? Tak na drzemki? Zwłaszcza te z Was które mają dwa piętra
Na nocki łóżeczko drewniane w sypialni, w dzień mobilne łóżeczko Chicco baby hug. -
Ja mieszkam na jednym poziomie więc w sypialni łóżeczko ale obowiązkowo wózek, który będzie ze mną jeździł po całym domu 😅
Wyszłam właśnie ze smyka i już nie mam sił na dalsze zakupy. Ale kupilam dużą torbę ciuszków dla małego za 100 zł. Szok prawie jak za darmo serio. Wszystko z wyprzedaży jeszcze minus 20%. Wiec kilka par body ( były nawet trzy paki za 20 zł!) jakieś spodnie, skarpetki, czapeczki, dla córki buty do szkoły, bluza, T-shirt łącznie nie zapłaciłam nawet 200 zl, więc bardzo udane zakupy. Mogę już do domu jechać 😅
Teraz siedzę w Kekse, pije sok i czekam aż powrócą mi siły.
Wychodzi na to, że z tych pomiarów moje dziecko najmniejsze, ale dwóch gin stwierdziło, że dziecię rośnie w swoim tempie i jest ok. Pamiętam, że pod koniec ciąży te pomiary rozjezdzaly się totalnie. Bsyn z usg na super sprzęcie miał ważyć 4500 a urodził się z wagą 3500 😉 -
Melduje, że jestem zwarta i gotowa. Walizką do szpitala spakowana, przygotowane rzeczy po porodzie, żeby mąż tylko zabrał, dla mnie ubrania na zmianę też w osobnym pudełeczku, złożone poprasowsne. Jedziemy właśnie na wizytę, walizką jedzie z nami. Mam nadzieję, że te 2 tyg pojeździ w samochodzie. Ale już jestem spokojna. Trzymajcie kciuki, żebym dziś w tym szpitalu nie musiała zostać..
Aaga, blador2, lady_in_black, Zenka1, Zzzaba, marti lubią tę wiadomość
-
My co prawda mieszkanie, ale w sypialni dostawka, a w salonie kosz Mojżesza taki mały bujany. Pewnie starczy na krótko, ale trudno. Po pół roku zmienimy pewnie dostawkę na łóżeczko, ale to już będzie się wiązało z wyoutowaniem małego do innego pokoju 🙈.
Ja dzisiaj mam jakiś kiepski humor. Nie wiem czy to strach mnie dopada i panika, czy pogoda.
Kupiłam te ciuszki, mam nadzieję że będą dobre.
blador2, nutella_, Aaga, MariMari, Zzzaba, Królowa_Śniegu, marti lubią tę wiadomość
-
Aaga wrote:Kurcze masakra z tymi różnicami... to jest 1kg jak tu ocenić czy cc czy sn 😱
Nowanna sweet🥰 chyba muszę zainwestować jeszcze w beże🤔🫣
Zazuzi kciuki za powrót do domu✊️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 13:36
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
mm02 wrote:WeraAnna, u nas na piętrze łozeczko, na parterze kołyska/bujak TinyLove
Zazuzi na pewno wszystko będzie ok i Cię wypuszczą 😉
A z tą wagą dziecka to u mnie też był kosmos. Najpierw usłyszałam że dziecko maluteńkie w niespełna 20 centylu. Teraz jak byłam na IP to lekarz mówi że jest tak duże że trudno uwierzyć że to 30 tydzień 🤦🏻♀️ -
Mam dostawkę i małe łóżeczko na kółkach , które można łatwo znieść pomiędzy piętrami. Kupiłam też kokon z usztywnianym materacykiem, wiec można go położyć na kanapie, fotelu czy w ogrodzie na sofie jak będzie ciepło.
Duże łóżeczko wstawimy jak będzie miał ponad 4msc, a może I późniejOna 37 -On 43
2008- naturals 👶 syn 15l
2011- 12tc 👼
Starania od 2015 i nic:( 2021- 1 IVF- ICSI
1 FET 5.06.21-cb 2 FET-cb 3 FET 14.12-beta 0
2 IVF Kolejne ICSI 3.2022
Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
9.01.2024- naturalny cud🤰
|| kreski i beta 1751, po 48h 3266
19.01.2024- 6tc2d🐻5,75mm💓111bpm
Nifty pro -Synek, ryzyka niskie🩵🩵🩵
27.02- 1 prenatalne , wszystko ok, NT 1,8 👶 5,8cm
30.04- połówkowe, 472g malucha🩵
2.07- usg 3trym, 1600g🩵
-
Nowanna wrote:My co prawda mieszkanie, ale w sypialni dostawka, a w salonie kosz Mojżesza taki mały bujany. Pewnie starczy na krótko, ale trudno. Po pół roku zmienimy pewnie dostawkę na łóżeczko, ale to już będzie się wiązało z wyoutowaniem małego do innego pokoju 🙈.
Ja dzisiaj mam jakiś kiepski humor. Nie wiem czy to strach mnie dopada i panika, czy pogoda.
Kupiłam te ciuszki, mam nadzieję że będą dobre.
Mam ten sam komplet. 😁 Kupiłam na Vinted za 20zł.Nowanna lubi tę wiadomość
-
No i wózek się przyda.
Ja wiem, że kilka dziewczyn miało tu bekę, że po co epriam i ukrainki dla lansu kupują, ale te funkcje bujania są genialne. Jestem zachwycona wózkiem.
Szalenie mi się podoba i może się też przydać jako łóżeczko/Bujak w ogrodzie, jeśli będzie ładna jesień.marti lubi tę wiadomość
Ona 37 -On 43
2008- naturals 👶 syn 15l
2011- 12tc 👼
Starania od 2015 i nic:( 2021- 1 IVF- ICSI
1 FET 5.06.21-cb 2 FET-cb 3 FET 14.12-beta 0
2 IVF Kolejne ICSI 3.2022
Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
9.01.2024- naturalny cud🤰
|| kreski i beta 1751, po 48h 3266
19.01.2024- 6tc2d🐻5,75mm💓111bpm
Nifty pro -Synek, ryzyka niskie🩵🩵🩵
27.02- 1 prenatalne , wszystko ok, NT 1,8 👶 5,8cm
30.04- połówkowe, 472g malucha🩵
2.07- usg 3trym, 1600g🩵
-
MariMari wrote:Mam dostawkę i małe łóżeczko na kółkach , które można łatwo znieść pomiędzy piętrami. Kupiłam też kokon z usztywnianym materacykiem, wiec można go położyć na kanapie, fotelu czy w ogrodzie na sofie jak będzie ciepło.
O kokon usztywniany brzmi świetnie. Masz może linka albo mogłabyś podesłać zdjecie? -
WeraAnna wrote:A teraz doczytałam że kołyska/bujak. To cos innego niż sam bujaczek.
A może wiecie od kiedy faktycznie można używać takich buraczków jak babybjorn?
U fizjomommy na instagramie było ostatnio, że chyba od 3miesiaca, ale nic się nie stanie jak posadzi się tam dziecko miesięczne na 15minut. Ważne aby to nie była godzina i nie codziennie. Jako przykład było podane, że jak potrzebujesz wziąć prysznic to na luzie można wsadzić bobasa. Przekazuje co tam wyczytałam .
My też planujemy babybjorna, używkę, ale najpierw z chęcią bym pożyczyła od znajomych na jeden dzień żeby sprawdzić czy bobas zaakceptuje.
W ogóle ponoć ten sprzęt się bardzo szybko przestaje używać bo jak bobas skuma, że swoją siłą może go rozhuśtać to staje się to niebezpieczne i dosłownie służy max kilka miesięcy (takie bardziej 3 niż 9 😅).
Klarara, ja też na Vinted tylko że za 32zl 🙈. Słodziutki jest.