🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
@kleopatr4 mam to samo, brzuszek mi wyskoczył. Pamiętam, że w pierwszej ciąży miałam taki jak teraz gdzieś w 4/5 miesiącu. No cóż, niech rosną te nasze brzuszki 😁
kleopatr4, Karaparas, nutella_ lubią tę wiadomość
-
kleopatr4 wrote:A powiedzcie czy spuchły wam już brzuszki? Moje spodnie już luźno nie leżą. Waga stoi, ale bebech mam nadmuchany jak bańka. To nie wzdęcia. Boli mnie żołądek jakby, od środka czuję że brzuch się rozciąga, boli…
Jest to spory dyskomfort… myślałam że jakoś pod koniec 3 miesiąca się pokaże.
https://www.transfernow.net/dl/kleopatr4_7t1d
Był płaski, trochę zaokrąglony pod pępkiem, a teraz to nawet nie mam jak się ukryć🤣
Jak u was to wygląda? -
kleopatr4 wrote:A powiedzcie czy spuchły wam już brzuszki? Moje spodnie już luźno nie leżą. Waga stoi, ale bebech mam nadmuchany jak bańka. To nie wzdęcia. Boli mnie żołądek jakby, od środka czuję że brzuch się rozciąga, boli…
Był płaski, trochę zaokrąglony pod pępkiem, a teraz to nawet nie mam jak się ukryć🤣
Jak u was to wygląda?
Ja już mam spory brzuszek. Tato wczoraj stwierdził, że już się nie wypre😁 waga pokazuje 1 kg więcej. Aczkolwiek w poniedziałek na wizycie będzie miarodajny wynik. Bo w domu się nie zwazylam na początku, więc już do końca będę sugerowala się waga u lekarza 😁kleopatr4, Karaparas lubią tę wiadomość
-
lady_in_black wrote:Może wyjść (makrocytoza), ale może nie wyjść. Tak samo jak z anemią z niedoboru żelaza, można mieć ok hemo, a ferrytynę tragiczną. Poza tym B12 powinno być nie tyle w nomie, co w górnej granicy normy, szczególnie przed ciążą i w ciąży.
Karaparas lubi tę wiadomość
-
kleopatr4 wrote:A powiedzcie czy spuchły wam już brzuszki? Moje spodnie już luźno nie leżą. Waga stoi, ale bebech mam nadmuchany jak bańka.
Jak u was to wygląda?
Znowu u mnie odwrotnie, ale.. wreszcie luźno mam w jeansach i są wreszcie tak wygodne jak dresy 🙈 Boczki mi zniknęły, brzuch bardziej płaski . Ale to kwestia moich mdłościKaraparas lubi tę wiadomość
-
Karaparas wrote:Hej witam
Czy mogę się dołączyć?Karaparas lubi tę wiadomość
-
Dzięki za odpowiedzi, wiem że z tymi badaniami mieszczę się w przedziale ale same widzicie, że mimo wszystko macie te terminy 12+ a u mnie jednak 13+0 a słyszałam, że akurat ten lekarz do którego idę woli młodsze dzieci (jakkolwiek to brzmi xD), stresujące to wszystko w tej ciąży
co do brzuszka to u mnie wieczorem już jest dość pokaźny, rano jeszcze spoko ale już widać, w środę na wizycie wyszło mi 0,9 kg na plusie, nie wiem czy to dużo czy mało
teraz dopóki nie powiem w pracy (planuję dopiero w marcu, tylko prezes się dowie szybciej) to będę musiała się trochę ukrywaćKaraparas lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny byłam dziś u lekarza i generalnie okazało się, że ten tydzień temu źle spojrzał robiąc badanie przez pochwę i widział część krwiaka, albo kompletnie co innego. Ponieważ krwiak rośnie w siłę i ma już 4,5cm i zagraża ciąży. Dziś miałam badanie przez brzuch.
Powinnam generalnie nic nie robić, lekarz uczył mnie nawet wstawać z łóżka tak, żeby nie napinać brzucha. Dzidzia ma się dobrze póki co, bo 3,2cm 180 FHR. Jestem załamana na myśl, że mogę stracić wszystko przez krwiaka 😢
Lekarz powiedział, że przy odrobinie szczęścia będzie dobrze, ale sytuacja jest poważna.
A to tylko dowód na to, żeby nie ufać jednemu lekarzowi. Panu dziś od razu się nie podobało, że krwiak mógł tak szybko się zmniejszyć, wbrew temu co mówił poprzednik.Karaparas lubi tę wiadomość
-
Domi_56 wrote:Dziewczyny byłam dziś u lekarza i generalnie okazało się, że ten tydzień temu źle spojrzał robiąc badanie przez pochwę i widział część krwiaka, albo kompletnie co innego. Ponieważ krwiak rośnie w siłę i ma już 4,5cm i zagraża ciąży. Dziś miałam badanie przez brzuch.
Powinnam generalnie nic nie robić, lekarz uczył mnie nawet wstawać z łóżka tak, żeby nie napinać brzucha. Dzidzia ma się dobrze póki co, bo 3,2cm 180 FHR. Jestem załamana na myśl, że mogę stracić wszystko przez krwiaka 😢
Lekarz powiedział, że przy odrobinie szczęścia będzie dobrze, ale sytuacja jest poważna.
A to tylko dowód na to, żeby nie ufać jednemu lekarzowi. Panu dziś od razu się nie podobało, że krwiak mógł tak szybko się zmniejszyć, wbrew temu co mówił poprzednik.
Kochanie nie martw się proszę Cię.
Najważniejsze że sytuacje monitorujesz.
Jakie dał Ci zalecenia ?❤❤
Przytulam CięKarolina1990
Kuba 1989 💑
Anastazja 2020r❤
Nina 2022r❤
Słodziak 01.09.2024 🤰 -
Dziękuję,że mogłam dołączyć do Was .
To ja tak w skrócie : jestem mama dwóch dziewczynek i żoną.poki co pracuje i chce pracować jeżeli będzie wszystko dobrze. Póki co dokuczaja mi mdłości więc z tą pracą nie do końca mi chyba wyjdzie .Najważniejsze zdrowie praca poczeka 🤣😘😘
Termin z miesiączki mam na 01.09.24 zobaczymy czy tak wyjdzie ,czekamy cierpliwie 😁😁❤
marti, Berry123, MariMari, kleopatr4 lubią tę wiadomość
Karolina1990
Kuba 1989 💑
Anastazja 2020r❤
Nina 2022r❤
Słodziak 01.09.2024 🤰 -
Domi_56 wrote:Dziewczyny byłam dziś u lekarza i generalnie okazało się, że ten tydzień temu źle spojrzał robiąc badanie przez pochwę i widział część krwiaka, albo kompletnie co innego. Ponieważ krwiak rośnie w siłę i ma już 4,5cm i zagraża ciąży. Dziś miałam badanie przez brzuch.
A to tylko dowód na to, żeby nie ufać jednemu lekarzowi. Panu dziś od razu się nie podobało, że krwiak mógł tak szybko się zmniejszyć, wbrew temu co mówił poprzednik.
Kurcze trzymam kciuki i jeszcze bardziej się cieszę, że jutro idę do innego gina. W takim razie leż i pachnij, postaraj się nie martwić i wierzyć, że Kropek jest silny.
A od czego robią się te krwiaki wiadomo?
Karolina tak mi przykro 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 14:38
KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Jak u was to wygląda?
Piękny brzunio
U mnie wygląda jak oponka z wczorajszego Tłustego czwartku 🤣🤣nie wiem dlaczego tak się ułożył, ale znacząco już widać u mnie .jak.na3 ciążę to widać i to szybko 🍩Karolina1990
Kuba 1989 💑
Anastazja 2020r❤
Nina 2022r❤
Słodziak 01.09.2024 🤰 -
@karaparas- leżeć i jeszcze raz leżeć 🙂
@blador2- nie wiadomo jaka przyczyna, wiem, że dawki hormonów, które biorę są bardzo wysokie, więc możliwe, że one w skutkach ubocznych mają coś z krzepnięciem krwi -
@Domi duużo zdrówka dla Ciebie! Teraz najważniejsza jesteś Ty i dziecko, odpoczywaj ile wlezie. Mocno trzymam kciuki, żeby krwiak zniknął. Kiedy następna wizyta?
@Karolina tak bardzo mi przykro 😥 nie tak miało być... dużo siły dla Ciebie i męża!KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość