Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Twilight wrote:Serduszko też się pojawi ❤️ jeśli cała reszta jest ok to już trochę masz spokoju - jest zarodek, nie ma cp więc głowa do góry
Dziękuję ❤️. Lekarz właśnie powiedział 3/4 dni później i pewnie by było. A ja przesunęłam wizytę z piątku na dzisiaj 🙈. No nic, może za tydzień albo 1.5 znów się wybiorę 🥹Deyansu, Alexis1719 lubią tę wiadomość
2022👧🏼
18.12 ⏸
27.12 beta 1600
07.01 crl 0.5cm om 5+6
15.01 następna wizyta -
kolorlila wrote:Pospieszyłam się z tą wizytą niepotrzebnie. Z USG 6+0, z om 5+6. Jeszcze nie widać serduszka 😥więc wcale się nie uspokoiłam. Ale wszystko inne wygląda okej. Zostaje mi czekać dalej 😥
Jest ciąża i jest w macicy, to już duuuzo. 😁Ww lubi tę wiadomość
-
Deyansu wrote:Piszę Wam informacyjnie - mój Dr mnie póki co wystawia do wiatru i byłam dziś zapytać o to w aptece: Jeśli jakiegoś leku nie macie wystawionego jako stałego, to info o nim w Waszym IKP nie pomoże - nie można na taki lek otrzymać recepty farmaceutycznej.
Byłam już dziś w jednej przychodni NFZ, ale tam we wtorek nikt nie przyjmuje; na 12:30 idę do kolejnej, a w razie W mam wciąż umówioną tę wizytę ze znanego lekarza. Z tym, że skończyło się urlopem na żądanie...
bosko po prostu
W takim razie przeprasza, że wprowadziłam Cie w błąd, ja w ciazy byłam w 2020, widocznie coś musiało się zmienić, na pewno załatwiłam w ten sposób duphaston.
Ewentualnie zostaje Ci lekarz online, skoro wystawiają w ten sposób l4, to i luteine pewnie mogą wystawić.Deyansu lubi tę wiadomość
👩+🧔♂️+👱+🐶
2020 👶 💙
30.12.2024 ⏸️
https://www.tickerfactory.com] -
kolorlila wrote:Pospieszyłam się z tą wizytą niepotrzebnie. Z USG 6+0, z om 5+6. Jeszcze nie widać serduszka 😥więc wcale się nie uspokoiłam. Ale wszystko inne wygląda okej. Zostaje mi czekać dalej 😥
Rozumiem stres, że trzeba jeszcze czekać, ale to dobre wieści! Na razie wszystko jest, jak ma być, a za tydzień już zapewne zobaczysz serduszko! Trzymaj się i umawiaj kolejną wizytę
Deyansu, ale lipa, ile nerwów i straconego czasu mam nadzieję, że na koniec się uda!
Ivka, ja bym tak chyba nie umiała, ale taki januszex to sami sobie zapracowali i w sumie nie musisz im iść na rękę
Deyansu lubi tę wiadomość
-
Izi wrote:Co do mówienia w pracy mi przez warunki pracy wypada powiedzieć już ale chce jakoś pokręcić do momentu aż usłyszę serduszko, w następnym tygodniu już raczej muszę powiedzieć. Stety niestety ciąża wyklucza mnie z części obowiązków i nie mogę wchodzić do laboratoriów...
Chce jednak poinformować i poprosić o dyskrecję maksymalnie 2 osoby. A pracować chce tak długo jak fizycznie będę w stanie pracować tylko.
Rodzina dowie się jak przy 1 ciąży najpewniej po prenatalnych jak będę spokojniejsza i nie będą skakać dookoła i dopytywać. My też lubimy najpierw we dwoje pocieszyć się i poplanować coś zanim się podzielimy. Może się wydawać późno komuś ale dla nas to było dobre rozwiązanie.
Ja też to rozumiem i dla mnie to również dobre rozwiązanie, my też nachętniej byśmy powiedzieli po prenatalnych, choć z różnych powodów chyba będziemy musieli przyspieszyć poinformowanie teściów, więc moich rodziców też by wypadało.
W pracy też dopiero wtedy, mam pracę biurową, którą bardzo lubię, chciałabym popracować jak najdłużej, o ile nie będzie przeciwwskazan.
I o ile wszystko będzie okej w ogóle 🥹
Izi, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Najważniejsze że na tą chwilę wszystko jest w porządku. To już naprawdę wiele ♥️ a serduszko się na pewno niedługo pojawi ☺️
Gratulacje! ♥️
No i czytając Twój wpis, zwatpiłam teraz w wizytę za tydzień w środę - też mi wypada 6+0 tc... Mój lekarz przyjmuje dwa razy w tygodniu, nie wiem w sumie czy wytrzymam do 7+0 tc bez żadnej wizyty 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 13:54
-
Azalea 🌸 wrote:Najważniejsze że na tą chwilę wszystko jest w porządku. To już naprawdę wiele ♥️ a serduszko się na pewno niedługo pojawi ☺️
Gratulacje! ♥️
No i czytając Twój wpis, zwatpiłam teraz w wizytę za tydzień w środę - też mi wypada 6+0 tc... Mój lekarz przyjmuje dwa razy w tygodniu, nie wiem w sumie czy wytrzymam do 7+0 tc bez żadnej wizyty 🤔 -
W 1 ciąży na 1 wizycie byłam też szybko bo nie mogłam się doczekać ale z nastawieniem, że może nie być jeszcze słuchać serduszka tylko upewnię się, że jest dobrze zlokalizowany pęcherzyk ciążowy. To już w 1 dobra wiadomość. Życzę Wam żeby było już słychać ale jak nie będzie nie martwcie się
promykk lubi tę wiadomość
-
Deyansu jest jeszcze receptomat. Nie wiem jak teraz, korzystałam raz z rok temu, 50zl, przesyłałam na czacie recepty stare z ikp na ten sam lek i dostałam receptę. Był to psychotrop, więc progesteron tym bardziej powinnaś. 🙈
-
Można też w aptece poprosić i powiedzieć, że doniesiesz receptę. To taki lek, że też raczej na luzie.
-
Maddelainen wrote:W takim razie przeprasza, że wprowadziłam Cie w błąd, ja w ciazy byłam w 2020, widocznie coś musiało się zmienić, na pewno załatwiłam w ten sposób duphaston.
Ewentualnie zostaje Ci lekarz online, skoro wystawiają w ten sposób l4, to i luteine pewnie mogą wystawić.
Nie ma za co ❤️ ostatecznie udało mi się dostać do ginekologa na NFZ i zupełnie przypadkiem bingo, czasem ma się trochę szczęścia w nieszczęściu - super starszy lekarz, kumaty, bardzo chętnie dał receptę na 2 opakowania, pytał czy nie potrzebuję od razu duphastonu. I od razu zaproponował, żeby część badań robić na NFZ bo po co przepłacać. Od razu zrobili mi cytologię i dostałam skierowanie na mocz ogólny, morfologię, cukier i przeciwciała na toksoplazmozę 😂🤯 jestem nieco zszokowana 😅
I co najbardziej mnie rozwaliło - gadam mu i gadam, co i jak, że ciąża, wiek, endometrioza i że nie mam leku. A on pierwsze pytanie "no ale jak się Pani czuje?' niby sensowne, ale w tym wszystkim to było mega miłe i wyrwało mnie z tego dzisiejszego kołowrotka 😍
Dzięki za wsparcie Dziewczyny 😍 potem nadrobię wątek jeszcze
No i czekam na wyniki wciąż....Hajkonk, promykk, Maddelainen, Azalea 🌸, Szosz, Izi lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
💊Letrox, Formetic i tona supli
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
💊 Clo i worek supli
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9 -> 07.01 beta 485,6, ,prog 37,90 -> 09.01 beta 976,3 prog 34,00 -> 13.01. beta 3307,5 prog 37,10 -> 16.01. beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️ -
promykk wrote:Można też w aptece poprosić i powiedzieć, że doniesiesz receptę. To taki lek, że też raczej na luzie.
Dzięki, na to nie wpadłam. Koniec końców się udało 😅 no i ściskam Cię za tę własną działalność gospodarczą ❤️ nie mam pojęcia co w takim przypadku... niestety 🤔👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
💊 Clo i worek supli
Starania na luzie - 2023
04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9 -> 07.01 beta 485,6, ,prog 37,90 -> 09.01 beta 976,3 prog 34,00 -> 13.01. beta 3307,5 prog 37,10 -> 16.01. beta 7108,4 prog 39,00
Mam wyniki 🥰
Beta 485,6
Prog 37,90
Póki co uffff 😌
Teraz czekam już na jutrzejszą wizytę 🤗truskawki981, Maddelainen, Azalea 🌸, Twilight, Suzie, Ivka, promykk, hakorośl, Izi, Margolcia94 lubią tę wiadomość
👩🏻 38
posiewy, MUCHA - ok
👱🏻32
💊 Clo i worek supli
Starania na luzie - 2023
Hej Dziewczyny!
Nieśmiało się z Wami witam w tym wątku, bo drugie badanie bety zaplanowałam na czwartek. Trochę się obawiałam (nadal obawiam?) ciąży biochemicznej, a wcześniej przy pobieraniu krwi wyszły mi okropne siniaki, dlatego też ten czas pomiędzy jest badaniami jest taki długi. Niemniej jednak jestem dość dobrej myśli, bo sprawdzam codziennie testy ciążowe i z kreseczki, którą ledwo było widać robi się porządna krecha. Więc chyba przyrost bety jakiś jest 😅
https://zapodaj.net/plik-bBpt8K7ZB8
Jeśli chodzi o moją historię to jestem trochę zestresowana, to będzie (oby!) moje pierwsze dziecko. Nieśmiało liczę na dziewczynkę 😅
Czytam Was w sumie od momentu kiedy zobaczyłam dwie kreseczki i trzymam mocno kciuki za każdą z Was ❤️
Deyansu, cieszę się że udalo się z tym lekarstwem!Twilight, Deyansu, promykk, hakorośl, Szosz lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny !
Ja wizytę mam już w sobotę , mam nadzieję że coś będzie widać. Na razie na luxmed, a chcę prowadzić ciążę u innego lekarza, prywatnie poza pakietem.
Od wczoraj czuję się lepiej , piersi większe, tkliwe, ale i tak codziennie niepokój czy wszystko będzie w porządku To moja pierwsza ciąża i to byłby piękny prezent na 30 urodziny 🥺
Azalea 🌸, Twilight, Deyansu, Szosz, Margolcia94 lubią tę wiadomość
31.12.2024 ⏸️
3.01.2025 beta 916
20.01.25 crl 0,92 cm ❤️ -
truskawki981 wrote:Hej Dziewczyny!
Nieśmiało się z Wami witam w tym wątku, bo drugie badanie bety zaplanowałam na czwartek. Trochę się obawiałam (nadal obawiam?) ciąży biochemicznej, a wcześniej przy pobieraniu krwi wyszły mi okropne siniaki, dlatego też ten czas pomiędzy jest badaniami jest taki długi. Niemniej jednak jestem dość dobrej myśli, bo sprawdzam codziennie testy ciążowe i z kreseczki, którą ledwo było widać robi się porządna krecha. Więc chyba przyrost bety jakiś jest 😅
https://zapodaj.net/plik-bBpt8K7ZB8
Jeśli chodzi o moją historię to jestem trochę zestresowana, to będzie (oby!) moje pierwsze dziecko. Nieśmiało liczę na dziewczynkę 😅
Czytam Was w sumie od momentu kiedy zobaczyłam dwie kreseczki i trzymam mocno kciuki za każdą z Was ❤️
Deyansu, cieszę się że udalo się z tym lekarstwem!
Hej, kojarzę Cię z wątku sierpniowego bo podczytywałam 🤭 mam nadzieję, że teraz już wszystko będzie ok 😊
A że tak zapytam, co mają siniaki do ciąży?👧+🧑+👶+🐻❄️
2023 - synek ❤️
31.12.2024 ⏸️ beta 33
2.01.2025 beta 123
23.01 - wizyta -
Twilight wrote:Hej, kojarzę Cię z wątku sierpniowego bo podczytywałam 🤭 mam nadzieję, że teraz już wszystko będzie ok 😊
A że tak zapytam, co mają siniaki do ciąży?
Siniaki chyba nic nie mają do ciąży, ale ja ogólnie mam tendencje do siniaków i trafiłam na pielęgniarkę rzeźnika podczas pobierania krwi. W efekcie miałam siniaki dwa tygodnie 😀 więc chciałam sobie tego zaoszczędzić, szczególnie biorąc pod uwagę, że ostatnio przy cb okres pojawił się właściwie 4 dni po spodziewanym terminie. Może to mało logiczne (bo przecież cb może wydarzyć się również nieco później), ale pomyślałam sobie, że poczekam z badaniem przyrostu (szczególnie że i tak nie mam za bardzo czasu teraz), bo może znowu nic nie wyjdzie... Ale tak jak napisałam, teraz jestem dobrej myśli! 😀Deyansu lubi tę wiadomość
-
Alexis1719 wrote:Hej Dziewczyny !
Ja wizytę mam już w sobotę , mam nadzieję że coś będzie widać. Na razie na luxmed, a chcę prowadzić ciążę u innego lekarza, prywatnie poza pakietem.
Od wczoraj czuję się lepiej , piersi większe, tkliwe, ale i tak codziennie niepokój czy wszystko będzie w porządku To moja pierwsza ciąża i to byłby piękny prezent na 30 urodziny 🥺
Jeśli masz pakiet Luxmed i chcesz prowadzić ciążę u innego lekarza to zerknij czy masz coś takiego jak Swoboda leczenia. Często jest tak, że można jakąś kwotę na kwartał wydać na lekarzy spoza Luxmedu a oni potem zwracają kasę 🙂Alexis1719 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, chyba pora się już ujawnić. Chciałam czekać do wizyty, ale co będzie to będzie.
W niedzielę dowiedziałam się o ciąży. Moja historia jest w stopce. W skrócie PCOS, brak samodzielnych owulacji, klinika od sierpnia. Teraz pierwszy raz coś zaskoczyło. Mam ogromną nadzieję, że będzie wszystko dobrze. 🥹promykk, Twilight, hakorośl, Szosz, Izi, Margolcia94 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Jestem po wizycie 🤭 dobre wieści !!
Mamy JEDEN!! Pęcherzyk ciążowy w macicy, daleko od blizny ! I bije już serduszko ❤️ CRL 3.2mm. Z om jestem 6+1, a na USG 6+0.
także jestem już mega szczęśliwa. Założył mi kartę ciąży, zlecił badania mega kamień z serca ♥️Suzie, truskawki981, Ivka, Azalea 🌸, di_489723746, promykk, Twilight, hakorośl, Alexis1719, Deyansu, Szosz, Izi lubią tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
Nisza w bliźnie po cc🌚
Usg piersi ✅
Cytologia ✅
Badania do 10tc ✅
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml
07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
28.01.2025 9+1 żelka z rączkami i nóżkami o CRL 2.6cm ❤️
17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne 🧬