Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Hajkonk wrote:Wcisnęłam się na jutro na 20:00 do gina mam nadzieje ze coś już będzie widać 😊😊 z moich obliczeń 5+3 więc liczę że coś zobaczymy, dla pewności podlecę przed pracą na betę ale zastanawiam się czy dadzą rade w ten sam dzień z wynikami. Ból jest do zniesienia więc nic nie kombinuje narazie. A jak to wygląda u Ciebie ?
Ból jak miesiączkowy tylko lżejszy ale dosyć mocny (moje miesiączkowe są dosyć ostre i umieram)
Wyniki jeżeli w diagnostyce zwykle są w ten sam dzień ale różnie ja robiąc rano miałam od 13 do 15 mniej więcej.Hajkonk lubi tę wiadomość
-
Izi wrote:Ból jak miesiączkowy tylko lżejszy ale dosyć mocny (moje miesiączkowe są dosyć ostre i umieram)
Wyniki jeżeli w diagnostyce zwykle są w ten sam dzień ale różnie ja robiąc rano miałam od 13 do 15 mniej więcej. -
Cześć dziewczyny! ❤️ Zaszłam w pierwszą ciążę, jestem w 5t i 3dni ciąży (@ 01.12.2024, pozytywny test poznałam akurat przed Sylwestrem... Sylwestrowa niespodzianeczka 😆).
To moja pierwsza ciąża i wszystko jest baaaardzo nowe 🙈 Nie wiem, co teraz robić i jak to wszystko wygląda w Polsce.
Jak w ogóle wygląda zarejestrowanie się do prowadzenia ciąży?
Czy prywatne prowadzenie ciąży jest lepsze niż NFZ? Mam pakiet w Luxmed i ten filia Luxmed też jest moją placówką NFZ.
Czy będzie można zmienić lekarza prowadzącego ciążę? Miałam złe doświadczenie z kiepskim ginekologiem, więc teraz szukam empatycznego lekarza, bo ciąża to taki wrażliwy czas, z wieloma wizytami.
Teraz zapisałam się do lekarza ginekologa/położnej na 22.01.15 (będzie mi ~7.5tyg) i czekam. Ale boję się o ciążę pozamaciczną...Hajkonk, Azalea 🌸, Deyansu lubią tę wiadomość
staramy się od 04.24
28.12.24 ⏸️ 🩷
28.12.24 beta 45.27
03.01.24 beta 1557
15.01 🏥 pierwsze USG pęcherzyk 4mm -
di_489723746 wrote:Cześć dziewczyny! ❤️ Zaszłam w pierwszą ciążę, jestem w 5t i 3dni ciąży (@ 01.12.2024, pozytywny test poznałam akurat przed Sylwestrem... Sylwestrowa niespodzianeczka 😆).
To moja pierwsza ciąża i wszystko jest baaaardzo nowe 🙈 Nie wiem, co teraz robić i jak to wszystko wygląda w Polsce.
Czy prywatne prowadzenie ciąży jest lepsze niż NFZ? Mam pakiet w Luxmed i ten filia Luxmed też jest moją placówką NFZ.
Czy będzie można zmienić lekarza prowadzącego ciążę? Miałam złe doświadczenie z kiepskim ginekologiem, więc teraz szukam empatycznego lekarza, bo ciąża to taki wrażliwy czas, z wieloma wizytami.
Teraz zapisałam się do lekarza ginekologa/położnej na 22.01.15 (będzie mi ~7.5tyg) i czekam. Ale boję się o ciążę pozamaciczną...
Podpowiedziałabym coś ale też jestem w pierwszej ciąży i też 5+3🤣
Robiłaś już betę? Jeśli jest powyżej 1500 nie musisz czekać aż do 22.01 znajdź prywatnie lekarza i idź tylko w celu potwierdzenia ciąży przy takiej becie powinno już być coś więcej widać, przynajmniej ja z taką nadzieją umówiłam się na jutro. Ale najpierw zrobię betę z rana. Podziwiam za cierpliwość ja zrobiłam test 04.01 (@29.11) i od tego czasu chodzę jak nawiedzona 🤣di_489723746 lubi tę wiadomość
-
Hej
Ja również przywitam się nieśmiało.
Jutro idę na betę, bo jestem po trzech pozytywnych testach więc jadę to jutro potwierdzić 🙄
W domu mam już 6 latke, i jakoś większy luz na wszystko niż w pierwszej ciąży.
Termin z apki wychodzi mi na 14.09.25Hajkonk, di_489723746, hakorośl, Azalea 🌸, Izi lubią tę wiadomość
-
Hej di_489723746bi Sartw!
Sartw wrote:Hej
Ja również przywitam się nieśmiało.
Jutro idę na betę, bo jestem po trzech pozytywnych testach więc jadę to jutro potwierdzić 🙄
W domu mam już 6 latke, i jakoś większy luz na wszystko niż w pierwszej ciąży.
Termin z apki wychodzi mi na 14.09.25
Obyś Ty jednak zachowała ten spokój, daj znać, jak beta jutro, powodzenia!Sartw lubi tę wiadomość
-
Hajkonk wrote:Hej! Gratulacje!🥳
Podpowiedziałabym coś ale też jestem w pierwszej ciąży i też 5+3🤣
Robiłaś już betę? Jeśli jest powyżej 1500 nie musisz czekać aż do 22.01 znajdź prywatnie lekarza i idź tylko w celu potwierdzenia ciąży przy takiej becie powinno już być coś więcej widać, przynajmniej ja z taką nadzieją umówiłam się na jutro. Ale najpierw zrobię betę z rana. Podziwiam za cierpliwość ja zrobiłam test 04.01 (@29.11) i od tego czasu chodzę jak nawiedzona 🤣
Tak, robiłam 🤩 już mam 1557 bety, ale wciąż chodzi mi po głowie "nieee, to sporo miesiączka będzie" 😆 Nie wiedziałam, że pierwszy symptom ciąży to ból podobny do miesiączkowego (ale ZNACZNIE mniejszy, jak po mnie).
dzięki, będzie szukać na lekarza!
Hajkonk lubi tę wiadomość
staramy się od 04.24
28.12.24 ⏸️ 🩷
28.12.24 beta 45.27
03.01.24 beta 1557
15.01 🏥 pierwsze USG pęcherzyk 4mm -
di_489723746 wrote:Cześć dziewczyny! ❤️ Zaszłam w pierwszą ciążę, jestem w 5t i 3dni ciąży (@ 01.12.2024, pozytywny test poznałam akurat przed Sylwestrem... Sylwestrowa niespodzianeczka 😆).
Teraz zapisałam się do lekarza ginekologa/położnej na 22.01.15 (będzie mi ~7.5tyg) i czekam. Ale boję się o ciążę pozamaciczną...
Nie mam żadnych doświadczeń z NFZ, nigdy nie byłam u gina na NFZ, wszystko zależy, na jakiego lekarza trafisz, niestety. Zresztą w ramach pakietu tak samo, można różnie trafić. Ja akurat prowadzę ciążę prywatnie.
Powodzenia, obyś trafiła na kogoś sensownego!di_489723746 lubi tę wiadomość
-
Hej, też mam pakiet z luxmed. Prenatalne oraz wszelkie badania mam zamiar robic na pakiet, jednak prowadzić ciążę chce prywatnie, ale to też dlatego że prowadziłam u tego lekarza pierwszą ciążę.
W pierwszej ciąży gdy byłam na nfz, nie za bardzo podobała mi się ta wizyta oraz mamy w mieście kiepskich lekarzy.di_489723746 lubi tę wiadomość
👩+🧔♂️+👱+🐶
2020 👶 💙
30.12.2024 ⏸️
https://www.tickerfactory.com] -
Szosz wrote:Hej di_489723746bi Sartw!
Podziwiam za ten luz, u mnie też druga ciąża, też sobie powiedziałam, że teraz podejdę spokojniej i udawało mi się… przez tydzień między testem a pierwszą betą 😂 a teraz rollercoaster emocji i nerwów 🫣
Obyś Ty jednak zachowała ten spokój, daj znać, jak beta jutro, powodzenia!
Na pewno dam znać 😊
-
Gratuluję dwóch kresek! 🥳
Korzystam z pakietu PZU i zawsze sprawdzam jakie opinie ma lekarz na ZnanyLekarz i najłatwiej dostępni są tacy co mają 1⭐️ i fatalne opinie, ale jak się poorientuje to można znaleźć z super opiniami i 5⭐️. -
Swoją drogą nie mogłam w nocy spać i pogrzebałam w kalkulatorach ciążowych i mam małą rozbieżność, w aplikacji „mój kalendarzyk” której używam chyba od 2016 roku pokazuje mi 6+4. Nie byłabym sobą gdybym nie sprawdziła innych aptek, ciąża+ 5+4, Preglife 5+5 a te internetowe no cóż nie są chyba dokładnie bo pokazują ogólnikowo 5 lub 6 tydzień. A jak jest u was ?
-
Hej,
A mnie mój Dr trochę wystawił: wczoraj w SMS "tak, proszę jutro (czyli dziś) wziąć wizytę recepturową, bez problemu" a dziś w rejestracji się dowiedziałam, że Dr dziś tam nie ma. A do tego wcale nie byłam umówiona na wizytę jutro, położna musiała zapomnieć mnie dopisać, jak sama do mnie zadzwoniła 🤦🏻🙎🏻 ale rejestratorka na szczęście dopisała mnie, tylko na popołudnie...a miałam mieć wizytę o 9 rano
I to wszystko kiedy już nie dodzwonię się teraz do lekarza na NFZ, bo jestem 49 w kolejce telefonicznej 🤷🏻 mam jeszcze umówioną w razie W wizytę u dowolnej ginekolog na 16, a jeszcze sprawdzę tę opcję recepty farmaceutycznej. No i napisałam do tego mojego niesfornego lekarza, żeby mi nawet z Krakowa wypisał receptę. Jak nie odpisze, to kijek mu w tyłek ☹️
Bo akurat tak głupio mi braknie luteiny 😳 że mam tylko na dziś rano.
"Mogła pani zadzwonić 3 stycznia" (rejestratorka) no niby mogłam, ale jakoś to wtedy było takie świeże i nawet nie miałam policzonej luteiny i źle się czułam...
Ehh, trzymajcie kciuki, żebym jakoś zdobyła tego Graala.
I z tego wszystkiego dopiero teraz idę na powtórkę bety i proga
Nie ma to jak dobry stres na początek dnia i ciąży też 🤦🏻
Miłego i SPOKOJNEGO dnia 🥰👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
💊Letrox, Formetic i tona supli
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
💊 Clo i worek supli
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9 -> 07.01 beta 485,6, ,prog 37,90 -> 09.01 beta 976,3 prog 34,00 -> 13.01. beta 3307,5 prog 37,10 -> 16.01. beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️ -
Hajkonk wrote:Swoją drogą nie mogłam w nocy spać i pogrzebałam w kalkulatorach ciążowych i mam małą rozbieżność, w aplikacji „mój kalendarzyk” której używam chyba od 2016 roku pokazuje mi 6+4. Nie byłabym sobą gdybym nie sprawdziła innych aptek, ciąża+ 5+4, Preglife 5+5 a te internetowe no cóż nie są chyba dokładnie bo pokazują ogólnikowo 5 lub 6 tydzień. A jak jest u was ?
Hej, też używam aplikacji mój kalendarzyk już bardzo długo 😅 a typowo ciążowej używam preglife i obie pokazują mi dziś 4+6tc 😄 w poprzedniej ciąży obie pokazywały to samo, a między terminem z OM a USG miałam dzień różnicy.
Ja właśnie oddałam krew na badania, z racji cukrzycy ciążowej w poprzedniej ciąży musiałam zrobić krzywą już teraz. Ogólnie poczekałabym ze wszystkim na wizytę u ginekologa, ale miałam w zeszły piątek zaplanowaną wizytę u diabetologa, która poradziła sprawdzić już teraz. Zrobiłam też betę, której robić nie miałam, ale skoro mi wrzuciła w skierowanie to żal było nie skorzystać 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 08:00
-
Azalea 🌸 wrote:Hej, też używam aplikacji mój kalendarzyk już bardzo długo 😅 a typowo ciążowej używam preglife i obie pokazują mi dziś 4+6tc 😄 w poprzedniej ciąży obie pokazywały to samo, a między terminem z OM a USG miałam dzień różnicy.
Ja właśnie oddałam krew na badania, z racji cukrzycy ciążowej w poprzedniej ciąży musiałam zrobić krzywą już teraz. Ogólnie poczekałabym ze wszystkim na wizytę u ginekologa, ale miałam w zeszły piątek zaplanowaną wizytę u diabetologa, która poradziła sprawdzić już teraz. Zrobiłam też betę, której robić nie miałam, ale skoro mi wrzuciła w skierowanie to żal było nie skorzystać 😅 -
Hajkonk wrote:Też właśnie rano oddałam krew na betę, zastanawiam się nad poinformowaniem pracodawcy ponieważ właściwie w pracy mamy taką otwartą i luźną atmosferę między sobą a ze względu na specyfikację pracy (motoryzacyjna) i to że ciągle bym spała nie widzi mi się by dygać 10-15kg koła dwumasowe i inne dość ciężkie części samochodowe….
Ja na razie się wstrzymuje z poinformowaniem. Rodzicom powiemy chyba w dzień babci i dziadka, ale w pracy powiem ciut później. W poprzedniej ciąży pracowałam do 21 tygodnia. W tej chyba będę krócej, ze względu na to, że chciałabym zabrać córkę ze żłobka, bo dużo nam choruje. -
Azalea 🌸 wrote:Ja na razie się wstrzymuje z poinformowaniem. Rodzicom powiemy chyba w dzień babci i dziadka, ale w pracy powiem ciut później. W poprzedniej ciąży pracowałam do 21 tygodnia. W tej chyba będę krócej, ze względu na to, że chciałabym zabrać córkę ze żłobka, bo dużo nam choruje.
-
Hajkonk wrote:Mam u siebie takie relacje że przyjęli to bardzo dobrze, odkąd przyszłam do pracy wisze w socjalnym i przytulam ceramikę wieeec chyba nie było innej opcji jak powiedzieć 🙈
Rozumiem rozumiem 😃 u mnie, zwłaszcza po moim powrocie w grudniu po rodzicielskim i urlopie zaległym atmosfera jest bardzo średnia. -
Hajkonk wrote:Swoją drogą nie mogłam w nocy spać i pogrzebałam w kalkulatorach ciążowych i mam małą rozbieżność, w aplikacji „mój kalendarzyk” której używam chyba od 2016 roku pokazuje mi 6+4. Nie byłabym sobą gdybym nie sprawdziła innych aptek, ciąża+ 5+4, Preglife 5+5 a te internetowe no cóż nie są chyba dokładnie bo pokazują ogólnikowo 5 lub 6 tydzień. A jak jest u was ?
Hajkonk lubi tę wiadomość