Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Twilight wrote:Dzięki dziewczyny
leżę właśnie pod ktg, później mam iść na.usg. Jestem sama w sali bo jako że 2 miesiące temu byłam w innym.szpitalu muszą mnie izolować. Też mam nadzieję, że to błąd pomiarów, nie chciałabym powtórki z ciąży synem i ostatnie 2 tygodnie przeleżeć na.patologii 🙄 ale przynajmniej stopy sobie zdążyłam wczoraj zrobić 😁
Trzymam kciuki bardzo mocno ❤️ Ja stopy (i włosy, i rzęsy)🤣 zostawiłam na ostatni tydzień przed cc, więc mam nadzieję że niespodzianek nie będzie🤪Twilight, Izi lubią tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️
Czekamy na Ciebie córeczko ... ❤️
9.07- USG III trymestru- 1134 g.
17.09 planowane cc -
Hej dziewczyny.
Podczytuje ale malo sie ostatnio udzielam.. dużo na głowie zawirowania w ciazy z samopoczuciem i jeszcze auto które suma sumarum udalo sie zakupić.. takze duzo załatwiania i brak czasu 😖😖 i wiele wiecej...ale duzo by sie rozpisywać.
Trzymam kciuki za was wszystkie ❤️ jesteście mega Dzielne .
Purperain- graty za udaną wizyte❤️
Twilight - oby bylo wszystko ok❤️ moze jeszcze sie zdazy obrócić 🤞🤞
Aglo - Filcek - przytulam🤗🤗
Jak kogos pominęłam to przepraszam ale ostatnimi dniami to mam 1000 mysli na sekundę i spraw na głowie i nie pamiętam wszystkiego 😬
Milego dnia ❤️Engel, Marcysia1990, Twilight, purplerain, Deyansu, Moirane, Filcek, Jusia 82 lubią tę wiadomość
35👱♀️ 37🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
🩺06.06.25 - 775g 🩷 25+4
🩺27.06.25 - 1214g 🩷 28+4
🩺14.07.25 - 2kg 😱 🩷31+0
🩺11.08.25 - 2.5 kg 🩷- 35+0
🩺29.08.25 - wizyta ⏳️
-
Amandi wrote:Tym czy wyjdziesz to się nie przejmuj, ja na początku ciąży jakoś między 8 a 11 tygodniem czułam w pochwie takie wibracje xd takie uczucie jak staniesz na koncercie za blisko głośnika i czujesz w żołądku takie wibracje 😅 i ja to czułam cały czas, aż nie wytrzymałam i napisałam do prowadzącego o tym, ale stwierdził, że pierwszy raz w ogóle słyszy o takim objawie ciąży i tak trochę wyszłam na idiotke 😂 jakaś baba co mówi o wibracjach w pochwie 😆😆
Hahahaha 😂😂😂 wibracje w pochwie, ale też takie miałam jak wyczekiwałam pierwszych ruchów 🤔
No mój jest taki, że z jednej strony jak go o coś zapytam to mówi "pewnie pani już czytała o tym w internetach" a czasem żeby odstawić internety bo często głupoty wyskakują 😂
Także wolę zostawić sobie wersję, że może bobaska sobie strzela stawami 😂Filcek lubi tę wiadomość
14.08.23r 7tc t16 👼🏼
OM 4.12.24
31.12.24 ⏸️
7.01. Beta 2232 mIU/ml
9.01. Beta 4438 mIU/ml 96.1% 📈
17.01. 6+1 crl 0.41cm i ❤️
30.01. 8+2 crl 1.78cm
7.02. 9+3 crl 2.61cm 🧸
3.03. 13+2 crl 7.02cm 🥝 USG prenatalne ✔️ pappa ✔️
7.03. 13+6 crl 8cm 🥭
4.04. 17+6 206g 🍇
23.04. 20+4 330g 🥞
30.04. 21+4 410g 🥥
28.05. 25+4 823g 🐧
24.06. 29+3 1364g 🍈
9.07. 31+4 1821g 🥬
15.07 32+3 1918g
5.08 35+3 2627g
19.08 37+3 3070g
26.08 38+3 🏥🤭 -
Izi wrote:A i my przeszliśmy na witaminę d na receptę (devikap) bo przynajmniej wtedy na rynku większość była na oleju, teraz są chyba jakieś na wodzie, a devikap chyba przestał być. Generalnie jakby ktoś miał jazdy z brzuchem dopisuje to info żeby przyjrzeć się jaką się podaje Wit. D bo to też czasami trochę zmienia 😉
Z tą Wit D to faktycznie w razie problemów z brzuchem warto sprawdzić (np odstawić na kilka dni).
A jeszcze przypomniało mi się że są takie rurki windi , u nas w użyciu były całe dwa razy ale raz pomogły i poleciało mega kupskomój synek był w zasadzie bezproblemowy pod względem brzuszkowym ale Izi dała dużo cennych informacji 😊
Nasz osteo-fizjo który zajmuje się maluszkami powiedział że ma własne spostrzeżenia takie że np probiotyk biogaia jest ciężki dla brzuszka i on polecal vivomix lub dicoflor. Po SN nie ma konieczności stosowania probiotyku jak coś, ale w okresie wzmożonych zachorowań można podawac profilaktycznie.Deyansu, Filcek lubią tę wiadomość
-
Engel wrote:@Twilight również trzymam kciuki i przysyłam ogrom wirtualnego wsparcia 🫂
@Hajkonk @Sarenka95 @Szosz
Moja mnie bije chyba rączkami w okolicach szyjki to też takie nieprzyjemne prądy lecą 🙈
Czkawkę też jak ma to się od niej odbija 😂
@Sarenka95, ja miałam problem z cukrami głównie na czczo, biorę 12j insuliny i wciąż nie dobraliśmy odpowiedniej dawki... Teraz mam na przemian, 1 dzień w normie, 2 dzień wyżej, 3 dzień w normie itd 🙈
Co więcej, zauważyłam że po posiłkach również zaczęły nagle szaleć a nie miałam z tym problemów... Miałam max 120-140, a tu nagle zjem coś jednego dnia na obiad - super 120, na następny dzień to samo - 180 😂
Albo jeszcze lepiej, ciasto, drożdżówki mogę jeść ale zjem coś normalnego i pełnowartościowego to kosmos 🤷🏼♀️
Miałam cichą nadzieję, że na końcówce się unormuje a tu czyste szaleństwo 🙈
@Sarenka95 @Deyansu @Szosz
Też mam nadzieję, na lepszy czas 🥺
Jak do kilku dni mi nie przejdzie, wybiorę się po pomoc psychologa jeśli zdążę przed porodem...
Niestety, niektórzy ludzie nie mają empatii i widzą, że jestem na końcu ciąży, i powinnam unikać stresu to jeszcze kopią leżącego i dobijają...
A wy też czasem słyszycie z brzuszka strzelanie?
Takie pykanie jak np. palcami?
Ostatnio słyszałam raz na jakiś czas, a teraz coraz częściej, nawet kilka razy dziennie 🤔
O, widzę że nastukałyśmy od początku roku 1000 stron 😂🥳
Strzelania nie słyszę 🤔
A co do cukrów to one też mogą szaleć w zależności od temperatury, wyspania się, nastroju itp. ja to mogę lody jeść normalnie, pizzę , pieczywo pszenne, a nawet ciasto i cukry mam 100-120 ,w ogóle przez cały dzień mam taką spokojna linie na librze. Ale był taki okres że musiałam całkiem zrezygnować z mąki pszennej bo te cukry mi skakały nawet na 160. Ta cukrzyca to taka jedna nie wiadoma tak naprawdę,raz jest tak, raz tak , nie ma złotego środka. Ja na noc biorę 26j i cukry mam w okolicy 88 a to jest mało jak na mnie. Taki mój klasyk to 95, powyżej miałam rzadko przekroczenia.Engel, promykk lubią tę wiadomość
-
Engel wrote:Moja przez jakiś czas właśnie jakoś bokiem leży, w sensie na lewej stronie czuje dupkę i kopie mnie w prawy bok/żebra. A jak pingwinek to już od dawna chodzę 🤭
Mój też tak ułożony i czuję ruchy po prawej stronie, rączkę i jakby nóżkę 🤔, ale jeszcze nie jest zbyt nisko i mogę chodzić normalnie 😀Engel lubi tę wiadomość
-
@purplerain super że wizyta udana 😊
@promykk ja mam TP na 5.09 😀 ale też mi wisi widmo indukcji więc jeśli nie urodzę do 26.08 to dostanę skierowanie na indukcję na 29.08.
Jezu tak tego nie chce….. wczoraj dostałam info od znajomej po tygodniu w końcu - w zeszły poniedziałek stawiła się na indukcję i robili jej 4 razy!!! Oczywiście skończyło się cc.
Nie mam nic do cc bo sama miałam moment że nie chciałam SN i szanuję każde narodziny, cc chyba bardziej bo blizna i to jednak poważna operacja.
Mam dziś taką zgagę że ble.promykk lubi tę wiadomość
👩💼29l🤵♂️35l + 🐈⬛🐈⬛🐈⬛🐈⬛
10.2024 rozpoczęcie starań
💊 PrenaCare Start Ona i On
🩺17.11.2024 cytologia OK
07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
10.01 beta hcg 7412 mlU/ml
04.01 ⏸️ 🍀
07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
15.01 6+5 CRL 0,53cm i mamy ❤️ !
24.01 8+0 CRL 1,6cm.
26.02 12+5 USG I trym. CRL 5,93cm
26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g 🩷
23.04 20+5 USG II trym. 343g 🩷
21.05 24+5 637g 🩷
18.06 28+5 1310g 🩷
09.07 31+5 1700g 🩷
21.07 33+3 2000g 💪
06.08 35+5 2493g 🩷
13.08 36+5 rozwarcie 4cm 🫣
20.08 37+5 2700g
28.08 38+5 skierowanie na indukcję 😬
TP 5.09.2025 💖 -
Marcysia1990 wrote:Z tą Wit D to faktycznie w razie problemów z brzuchem warto sprawdzić (np odstawić na kilka dni).
A jeszcze przypomniało mi się że są takie rurki windi , u nas w użyciu były całe dwa razy ale raz pomogły i poleciało mega kupskomój synek był w zasadzie bezproblemowy pod względem brzuszkowym ale Izi dała dużo cennych informacji 😊
Nasz osteo-fizjo który zajmuje się maluszkami powiedział że ma własne spostrzeżenia takie że np probiotyk biogaia jest ciężki dla brzuszka i on polecal vivomix lub dicoflor. Po SN nie ma konieczności stosowania probiotyku jak coś, ale w okresie wzmożonych zachorowań można podawac profilaktycznie.
Windi bardziej na gazy, a z braku laku można termometr z elastyczną końcówką włożyć to sposób naszych mam czy babć i działa podobnie ma rozluźnić zwieracz dlatego i kupa czasami poleci ale nie wpływa na sam stolec tzn. Jego konsystencję żeby był łatwiejszy do wydalenia. Plus windi nad termometrem to głównie to, że ma ten ogranicznik więc nie włoży się za głęboko
Na zaparcia tak doraźnie - melilax to złoto w płynie i ja mam zawsze w apteczce, o wiele lepsze niż czopki jak już jest taki duuuży problem, że totalne nic nie pomaga i się dziecko zatkało na amen. Nikomu nie życzę żeby musiał sięgać ale podczas RD warto mieć pod ręką gdy suszone śliwki i inne cuda natury nie działają tym bardziej, że w gemini na sztuki kupowałam raz.
Marcysia1990 lubi tę wiadomość
-
Tutaj pomiary już wyszły trochę lepiej
2750 i brzuszek na 8,8 percentylu
doktor powiedział, że szału nie ma ale jest w granicach, przeplywy sa w porzadku więc absolutnie nie będą nic próbować wywoływać albo mnie tu przetrzymywać 🙂 jutro mam mieć obrót i jak później będę się dobrze czuć, ktg będzie ok to puszczą mnie do domu, najpóźniej w czwartek 😊
Izi, purplerain, truskawki981, sarenka95, Szosz, iiyama, Engel, Deyansu, promykk, Lavender91, amamamam, Moirane, Joa.szym, Azalea 🌸, Filcek, bellA, Ivka, Amandi, Agusia246, Hajkonk, Majka92, Venus, Agaxyz00, Kotciara, Bella93, Marcysia1990, Nava, CieplaHerbata, Abby10, PaulinaLexi, LauraTomek lubią tę wiadomość
-
Twilight wrote:Tutaj pomiary już wyszły trochę lepiej
doktor powiedział, że szału nie ma ale jest w granicach, przeplywy sa w porzadku więc absolutnie nie będą nic próbować wywoływać albo mnie tu przetrzymywać 🙂 jutro mam mieć obrót i jak później będę się dobrze czuć, ktg będzie ok to puszczą mnie do domu, najpóźniej w czwartek 😊
To trzymamy kciuki za obrót ♥️Twilight lubi tę wiadomość
-
Jak macie dzieci, które chodzą do żłobka lub przedszkola nadal to planujecie i na ile je zostawić w domu?
-
Aaaaa, Hajkonk, u Ciebie też megabliski deadline, trzymam kciuki, żeby Klara jednak ruszyła sama do akcji!
Ja też bym ogromnie chciała uniknąć indukcji. Wiadomo, nie musi tak być, że po indukcji rusza machina interwencji medycznych i koniec końców dochodzi do cc, ja wciąż wierzę w udany vbac, ale mimo wszystko wydaje mi się, że mam większe szanse, jeśli by wszystko samo ruszyło. Kurczę, tak bym chciała poznać, jak to jest, kiedy nie trzeba wywoływać! Koleżanka mnie wczoraj pocieszała, że orzy drugim dziecku rzadziej się zdarza, że się przenosi, ale mimo wszystko czuję, że u mnie tak się właśnie może zdarzyć 😁
I zgaga won!
Purplerain, super, że wizyta udana! Mniej super, że z samopoczuciem lepiej nie będzie 😂 następna wizyta być może ostatnia - 😱
Izi wrote:Jak macie dzieci, które chodzą do żłobka lub przedszkola nadal to planujecie i na ile je zostawić w domu?Twilight, Izi, Hajkonk lubią tę wiadomość
👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…
Czekamy na ciąg dalszy
Termin: 30.08.2025 🩷
27.08 - 🩺 -
My w ogóle nie planujemy trzymać starszego syna w domu - i tak by chciał wychodzić na plac zabaw czy podwórko więc kontaktów z innymi dziećmi nie unikniemy.
W ogóle dowiedziałam się że jednak muszę iść na kwalifikację do vbac 🫣 lekarz prowadzący od początku mówił że jak akcja się zacznie to po prostu idę i rodzę, teraz mam innego lekarza na zastępstwo z powodu urlopu to też zdziwienie że potrzeba kwalifikację i jeszcze skierowanie na tą kwalifikację.. dobrze że dopytałam położną bo jeszcze by robili problemy przy przyjęciu. Ciekawe jak to będzie wyglądać.Izi lubi tę wiadomość
-
Marcysia1990 wrote:Mój też tak ułożony i czuję ruchy po prawej stronie, rączkę i jakby nóżkę 🤔, ale jeszcze nie jest zbyt nisko i mogę chodzić normalnie 😀
To ja czuję właśnie kopniaki albo jeździ sobie po brzuchu nóżkami, a rączki to czuję jakby chciała mi je w biodra wsadzić 😂14.08.23r 7tc t16 👼🏼
OM 4.12.24
31.12.24 ⏸️
7.01. Beta 2232 mIU/ml
9.01. Beta 4438 mIU/ml 96.1% 📈
17.01. 6+1 crl 0.41cm i ❤️
30.01. 8+2 crl 1.78cm
7.02. 9+3 crl 2.61cm 🧸
3.03. 13+2 crl 7.02cm 🥝 USG prenatalne ✔️ pappa ✔️
7.03. 13+6 crl 8cm 🥭
4.04. 17+6 206g 🍇
23.04. 20+4 330g 🥞
30.04. 21+4 410g 🥥
28.05. 25+4 823g 🐧
24.06. 29+3 1364g 🍈
9.07. 31+4 1821g 🥬
15.07 32+3 1918g
5.08 35+3 2627g
19.08 37+3 3070g
26.08 38+3 🏥🤭 -
Izi wrote:Jak macie dzieci, które chodzą do żłobka lub przedszkola nadal to planujecie i na ile je zostawić w domu?
Szosz, Izi lubią tę wiadomość
-
Izi wrote:Jak macie dzieci, które chodzą do żłobka lub przedszkola nadal to planujecie i na ile je zostawić w domu?
Ja mam żłobkowiczke i na pewno przez okres połogu zostanie w domu. Jak rozmawiałam z lekarzami rodzinnymi to jeden zalecał właśnie przez okres połogu, a drugi mówił że nawet pociągnąłby dłużej, przez cały okres zimowy. Więc połóg na pewno a później zobaczymy.
Edit bo doczytałam. No my tak planujemy ze względu na choroby właśnie, już Wam się żaliłam że córka sporo łapie 🙈 z drugiej strony jak wrzesień będzie pogodny to chyba ten sezon chorobowy też się przesunie? Czy nie mam co się łudzić? 🙈 Też nie będę ukrywać że jestem przerażona wizją dwójki dzieci tak od razu naraz w domu 🙈😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 14:24
Izi lubi tę wiadomość
-
amamamam wrote:My w ogóle nie planujemy trzymać starszego syna w domu - i tak by chciał wychodzić na plac zabaw czy podwórko więc kontaktów z innymi dziećmi nie unikniemy.
W ogóle dowiedziałam się że jednak muszę iść na kwalifikację do vbac 🫣 lekarz prowadzący od początku mówił że jak akcja się zacznie to po prostu idę i rodzę, teraz mam innego lekarza na zastępstwo z powodu urlopu to też zdziwienie że potrzeba kwalifikację i jeszcze skierowanie na tą kwalifikację.. dobrze że dopytałam położną bo jeszcze by robili problemy przy przyjęciu. Ciekawe jak to będzie wyglądać.
U nas synek by może i chciał zostać w domu, ale chciałabym, żeby jak najmniej się u niego zmieniło, dlatego zakładam, że jeśli w ogóle zostanie, to krótko.
W ramach ostatnich przygotowań zrobiłam sobie pedi, co uważam za swoje największe osiągnięcie dziś 😂 i umówiłam psa do fryzjera. Siebie nie umawiam 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 14:25
👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…
Czekamy na ciąg dalszy
Termin: 30.08.2025 🩷
27.08 - 🩺 -
To mi ulżyło trochę bo miałam wrażenie, że większość zostawia na długo, a sobie nie wyobrażam po takiej powrotu i odreagowywania w domu jakieś dłuższej przerwy.
-
Super wieści ! Kciuki za jutrzejszy obrótTwilight lubi tę wiadomość
-
Izi wrote:To mi ulżyło trochę bo miałam wrażenie, że większość zostawia na długo, a sobie nie wyobrażam po takiej powrotu i odreagowywania w domu jakieś dłuższej przerwy.
U nas córeczka lubi bardzo chodzić więc jeśli nie będzie chorób to nie wiem nawet czy zrobimy przerwę. Wszystko będzie zależało od tego w jakim stanie i kiedy będziemy mogli zabrać malutką do domu ze szpitala i jakie będą zalecenia. Na pewno jak wrócę po CC sama bez dziecka, to będzie chodzić żebym mogła szybciej dojść do siebie. A tak to będziemy pewnie reagować na bieżąco.
Hajkonik U mnie od 3 dni mega zgaga wróciłałapie mnie na pusty żołądek, po jedzeniu itp. Oczyszczanie organizmu dalej chyba trwa, w dodatku od tych 3 dni męczą mnie też mdłości duże. Mam nadzieję, że Klarcia postanowi wyjść sama i będziesz mieć super poród
Liliowa lubi tę wiadomość