Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny hit! Mała obróciła się sama przed obrotem! 🥳 podłączyli mi kroplówkę, zawieźli na usg, doktor dotknął głowicą do brzucha i powiedział że to jego najszybszy i najskuteczniejszy obrót w karierze 😁 ale się cieszę! Czekam na wypis i do domu 😊
PaulinaLexi, promykk, Valie05, Ivka, Szosz, purplerain, amamamam, sarenka95, Amandi, Suzie, Engel, Lavender91, Kotciara, Nava, Daisy89, KL, madziankaa, LauraTomek, Venus, Marcysia1990, Moirane, Alexis1719, sofiz, aglo, Azalea 🌸, truskawki981, Deyansu, Filcek, Agaxyz00, Joa.szym, Nadzieja177, Hajkonk, Majka92, Izi, Oliwia88888, Aliczee93, Jusia 82, Abby10, bellA, Agusia246, CieplaHerbata, aneta.be, Bella93 lubią tę wiadomość
-
Twilight wrote:Dziewczyny hit! Mała obróciła się sama przed obrotem! 🥳 podłączyli mi kroplówkę, zawieźli na usg, doktor dotknął głowicą do brzucha i powiedział że to jego najszybszy i najskuteczniejszy obrót w karierze 😁 ale się cieszę! Czekam na wypis i do domu 😊
Kurcze czyli cały czas się wierci. Oby tak już została
Jako ciekawostkę dodam, że moja fizjo proponowała mi oklejenie brzucha tejpami żeby trochę ograniczyć szansę ponownego obrotuTwilight lubi tę wiadomość
'95 👫 '93 Wrocław
22.12 ⏸️ 1cs
Termin OM 1.09
Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka
24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
15.04 - 20+1, II prenatalne, 355 g
18.06 - 29+2, III prenatalne, 1284 g
14.07 - 33+0, 2090 g
22.07 - 34+1, 2300/2400 g
04.08 - 36+0, 2880 g
-
Twilight wrote:Dziewczyny hit! Mała obróciła się sama przed obrotem! 🥳 podłączyli mi kroplówkę, zawieźli na usg, doktor dotknął głowicą do brzucha i powiedział że to jego najszybszy i najskuteczniejszy obrót w karierze 😁 ale się cieszę! Czekam na wypis i do domu 😊
-
Twilight lubi tę wiadomość
-
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025
🫠⏳ 19.09.2025 -
👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…
Czekamy na ciąg dalszy
Termin: 30.08.2025 🩷
27.08 - 🩺 -
promykk wrote:O to to to. Jeszcze do niedawna kąpiel w wannie była dla mnie najprzyjemniejszą fizycznie częścią dnia, to teraz po 5 minutach desperackiego obkręcania się jak foka - brak tchu.
Dołączam też do klubu pt. „czy można jeszcze zmienić ojca dziecka?” 🙃👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025
🫠⏳ 19.09.2025 -
promykk wrote:Ale historia, ekstra! 😍 A ta kroplówka mogła coś rozluźnić czy to za krótko było?
No też stwierdził że ma predyspozycje do skakania wiec jakby za tydzień na kontroli u prowadzącego była znów miednicowo to mam wrócić 🙈 ale wierzę mocno że już zostanie jak jest 🤞🍀Amandi, purplerain, promykk, Daisy89, Szosz, Deyansu, Filcek, Abby10, Agusia246, CieplaHerbata, aneta.be, Bella93 lubią tę wiadomość
-
Ale super 🥰🥰🥰Twilight lubi tę wiadomość
-
Wow, super, niespodziewany zwrot (🤣) akcji ❤️Twilight lubi tę wiadomość
👩30👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g mężczyzny 👶🏻
22/08 37+1, 3401g 💪🏻
📆 Kalendarz
5/09 gin
-
Ivka wrote:Ja też mam zaplanowana wizytę na 27.08 ale szczerze, łudziłam się, że już nie będę musiała na nia iść. Narazie też nie czuję za bardzo, żeby coś miało się ruszyć ..
A nie ukrywam, że jestem już mocno zmęczona ☹️
Dzisiaj pierwszy raz w całej ciąży spłakałam pysk. Tydzień przed końcem wyszły mi rozstępy.
Może jeszcze nie dotrwamy do tych wizyt 😅 mi też rozstępy wyszły w zeszłym tygodniu, a było tak pięknie 🤡 -
-
purplerain wrote:Hahaha, czym podpadł? 😅
-
Nadzieja177 wrote:Moirane - bardzo dziękuję za dobre słowo. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, bo już coraz bardziej się stresuję zbliżającym poniedziałkiem. Jeszcze mam cichą nadzieję, że może coś samo się ruszy..
Mój lekarz powiedział, że u nas nie trzymają, bo jest duże oblężenie porodówek, także jak się stawie rano to powinni założyć mi balonik. Jeśli nic się nie ruszy to biorą na porodówkę i podłączają oksytocynę. Tylko nie wiem czy to wszystko odbędzie się jednego dnia czy jak to wygląda..
Za wszystkie dzisiejsze wizyty trzymam kciuki i miłego dnia dla Was 🌸✊🏼
Pierwszego dnia zakładają balonik na 24h, następnego dnia biorą na porodówkę i podłączają oxy , potem jeśli nic to powrót na patologie, dzień przerwy i znowu oxy -
Kotciara wrote:Trochę mnie zestresowała twoja wypowiedź, ponieważ brzmi jak czarna magia i uświadomiłam sobie, że jednak wypadałoby sobie przypomnieć co i jak. 😂 dlatego już wygooglowalam sobie „jak oddychać w czasie porodu” i wieczorem wrócę do tej zakładki 😂
Pamiętajcie żeby brać głęboki wdech i cisnąć go jakby się chciało zrobić kupę, do brzuchawdech ma być głęboki, nie płytki.
Kotciara, Deyansu, Joa.szym lubią tę wiadomość
-
promykk wrote:Zaraz donoszona ciąża, a on wczoraj stwierdził, że nie rodzę to wypije 2 piwa. Ciekawe jakby mi wody nagle odeszły czy Uber by mnie zabrał. 😡 Wgl zaczęłam wczoraj oceniać całą ciążę i inaczej to sobie wyobrażałam między nami. Może to hormony i minie, chwilowo zawód i kryzys. 😢
Ale rozumiem wnerw na męża. Nie będę go bronić absolutnie, zwłaszcza że znamy jedną sytuację, a nie Waszą codzienność, ale powiem:
- masz prawo czuć wszystko, co czujesz, rozczarowanie i zawód też,
- warto o tym pogadać, jak emocje trochę opadną,
- nasze hormony nie pomagają,
- facetom często trudniej dostroić się do ciąży, bo oni w tym nie są tak mocno jak my, nie mają tych dolegliwości, nie mają tej hustawki hormonów, przez to wszystko czasami dociera do nich dużo później powaga sytuacji.
Nie chcę go usprawiedliwić, mam tylko nadzieję, że sytuacja do niego dotrze i Wam się poukłada, mimo tych trudności. Ciąża i rodzicielstwo to jednak duże wyzwanie dla związku, mam nadzieję, że kryzys Was ominie.
Ściskam!promykk, Moirane, purplerain, Deyansu, truskawki981 lubią tę wiadomość
👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…
Czekamy na ciąg dalszy
Termin: 30.08.2025 🩷
27.08 - 🩺 -
@Twilight super sprawa z tym obrotem, dzidzia Cię przetrzymała do samego końca, aż mi się skojarzyła słynna scena z Bravehearth (Hold, hold)😁
Nie odniósł się pewnie do wszystkich postów, ale z tym spaniem w ciąży to dajcie spokój:/ mnie już ręką drętwieje jak śpię na lewym boku, a spa ie na prawym odpada praktycznie bo robi mi się słabo i niedobrze po chwili 🤢 na plecach się duszę więc super ogólnie.
Jak chodzi o oddech o Iza Dębińska ma fajny kurs taki przyspieszony o porodzie i tam to fajnie tłumaczy z podziałem właśnie na poszczególne fazy porodu, jest o gwizdku itp. więc polecam:) tak w skrócie to chyba tak to leciało:
1 faza - skurcze rozwierające - oddychać przeponowo, też nie za głęboko żeby nie było hiperwentylacji (że szkoły rodzenia w szpitalu babeczka mówiła że trzeba "przeoddychać" skurcz)
2 faza - parcie - tu wyróżniła o ile dobrze zrozumiałam
a) oddech w skurczach partych którego są dwa rodzaje:
- parcie kierowane - to co znamy z filmówwg schematu nabierz powietrza ->wstrzymaj oddech->poprzyj i przez ten oddech prowadzi położna - trochę stara metoda ale niektórym dziewczynom jest łatwiej tak
- parcie spontaniczne - czyli parcie wtedy kiedy kobieta czuje skurcz i to takie parcie z brzucha jakby (ciężko to opisać na filmie to lepiej wygląda niż z mojego opisu🙈)
b) oddech do ochrony krocza - i tu jest to słynne dmuchanie świeczek
Mam nadzieję, że nie namieszałam za bardzo 🙈Twilight, Joa.szym lubią tę wiadomość
-
Szosz wrote:Z rzeczy podnoszących na duchu - nam na szkole rodzenia położna wręcz polecała ubera, bo lepsze to, niż gdyby partner miał prowadzić w nerwach. Podkład pod tyłek i jedziemy
Ale rozumiem wnerw na męża. Nie będę go bronić absolutnie, zwłaszcza że znamy jedną sytuację, a nie Waszą codzienność, ale powiem:
- masz prawo czuć wszystko, co czujesz, rozczarowanie i zawód też,
- warto o tym pogadać, jak emocje trochę opadną,
- nasze hormony nie pomagają,
- facetom często trudniej dostroić się do ciąży, bo oni w tym nie są tak mocno jak my, nie mają tych dolegliwości, nie mają tej hustawki hormonów, przez to wszystko czasami dociera do nich dużo później powaga sytuacji.
Nie chcę go usprawiedliwić, mam tylko nadzieję, że sytuacja do niego dotrze i Wam się poukłada, mimo tych trudności. Ciąża i rodzicielstwo to jednak duże wyzwanie dla związku, mam nadzieję, że kryzys Was ominie.
Ściskam! -
promykk wrote:Zaraz donoszona ciąża, a on wczoraj stwierdził, że nie rodzę to wypije 2 piwa. Ciekawe jakby mi wody nagle odeszły czy Uber by mnie zabrał. 😡 Wgl zaczęłam wczoraj oceniać całą ciążę i inaczej to sobie wyobrażałam między nami. Może to hormony i minie, chwilowo zawód i kryzys. 😢
Mój popija ostatnio piwko 0, które mu podpijam, strasznie mnie ciągnie 🙈 w sumie pretekst do karmi będzie po porodzie 😅
Pytała któraś o herbatkę na laktację, gdzieś mi mignelo. Bocianek pamiętam, że mojej koleżance pomagał. Trzeba próbować różnych metod. Najważniejsze jest po prostu dużo dużo pić 😘promykk, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Super wieści! 🥰 Szykuje się niezły gagatek 😅Twilight lubi tę wiadomość