Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
No a ja dziś już 11+0 i właśnie kliknęłam leginsy ciążowe bo portki mi już za bardzo odciskaja się na brzuchu
ja startuje z większej wagi i spektakularnie brzucha nie widać jeszcze bo narazie warstwa tłuszczyku kamufluje i raczej wygląda że znowu przytyłam 😆 Ale ja czuję że zmienia się brzuch i zaczyna twardnieć.
To już ten czas kiedy trzeba się zaopatrzyć w nowe ciuszki 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 15:26
Deyansu, Bella93 lubią tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
18.03.2025 ➡️ 16+1 wizyta 🩺 -
aglo wrote:No a ja dziś już 11+0 i właśnie kliknęłam leginsy ciążowe bo portki mi już za bardzo odciskaja się na brzuchu
ja startuje z większej wagi i spektakularnie brzucha nie widać jeszcze bo narazie warstwa tłuszczyku kamufluje i raczej wygląda że znowu przytyłam 😆 Ale ja czuję że zmienia się brzuch i zaczyna twardnieć.
U mnie już w jeansach to guzik odpinam bedac w domu 😅😅😅 bo już mnie uciskaja..czuje dyskomfort poprostu i muszę.. takze ino ino tez sie bede musiala na dresy jakieś przesiąść albo na Leginsy jakieś większe badz ciazowr poprostu portki jakieśczuje się.. jakbym tez przytyła.. a gruba nie jestem 🙈🙈 a z doświadczenia wiem ze im kolejna ciaza tym szybciej brzusio widac.
aglo, Filcek lubią tę wiadomość
-
aglo wrote:No a ja dziś już 11+0 i właśnie kliknęłam leginsy ciążowe bo portki mi już za bardzo odciskaja się na brzuchu
To już ten czas kiedy trzeba się zaopatrzyć w nowe ciuszki 😂
Chwile przed ciążą byłam na diecie i schudłam ponad 3 kg, tak sie cieszyłam bo tak dobrze mi szło no ale jak wyszły 2 kreski to jednak stwierdziłam, że muszę odpuścić 😅 dobre i te 3 kg chociaż. Ale chyba juz je nabralam od nowa 🤣 -
bellA wrote:U mnie już w jeansach to guzik odpinam bedac w domu 😅😅😅 bo już mnie uciskaja..czuje dyskomfort poprostu i muszę.. takze ino ino tez sie bede musiala na dresy jakieś przesiąść albo na Leginsy jakieś większe badz ciazowr poprostu portki jakieś
czuje się.. jakbym tez przytyła.. a gruba nie jestem 🙈🙈 a z doświadczenia wiem ze im kolejna ciaza tym szybciej brzusio widac.
No zdecydowanie czuje ze szybciej wywali bęben 🫣33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
18.03.2025 ➡️ 16+1 wizyta 🩺 -
aglo wrote:No zdecydowanie czuje ze szybciej wywali bęben 🫣
Calgon trzeba kupic😅😅😅😅😅😅
No ale fakt.. tez tak czuje ze szybko brzuch wywali.. no jak się już rozpinać musze w jeansach to nie jest dobrze.😅😅aglo, Szosz lubią tę wiadomość
-
To już ten czas kiedy trzeba się zaopatrzyć w nowe ciuszki 😂
Haha też dziś właśnie oglądałam jakieś leginsy ciążowe itp. bo pora się będzie zaopatrzyć w takowe już 😅 Nie lubię jak mnie coś gdzieś uciska.
Z ciążowych rzeczy to jak narazie biustonosze musiałam kupic bo "normalne" zrobiły się za małe 😜🫣
Z tego co widziałam to część z was ma mniejsze dzieci (w sensie kilkulatki), to może podpowiecie gdzie w ubrania ciążowe warto się zaopatrzyć? Bo jak narazie przeglądałam wstępnie i szału nie ma..
Mischava lubi tę wiadomość
-
Naya00 wrote:Haha też dziś właśnie oglądałam jakieś leginsy ciążowe itp. bo pora się będzie zaopatrzyć w takowe już 😅 Nie lubię jak mnie coś gdzieś uciska.
Z ciążowych rzeczy to jak narazie biustonosze musiałam kupic bo "normalne" zrobiły się za małe 😜🫣
Z tego co widziałam to część z was ma mniejsze dzieci (w sensie kilkulatki), to może podpowiecie gdzie w ubrania ciążowe warto się zaopatrzyć? Bo jak narazie przeglądałam wstępnie i szału nie ma..
H&M ma spoko opcje i w normalnych cenach👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💗 31.01.2025 -
Naya00 wrote:Haha też dziś właśnie oglądałam jakieś leginsy ciążowe itp. bo pora się będzie zaopatrzyć w takowe już 😅 Nie lubię jak mnie coś gdzieś uciska.
Ja z ubrań ciążowych to jedynie leginsy kupowałam...w kazdej ciazy.. poza tym luźne męskie tshirtyczy to damskie.. teraz cieplo sie zrobi.. lato to krótkie spodenki bluzki na ramiączka , czy sukienki i tyle
nie ma co też kupowac nie wiadomo ile ubran ciążowych skoro ten stan to tylko tymczasowy
ja mam luźne podejście bardzo do tego. Ważne żeby było luźne i wygodnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 16:04
Deyansu, Hajkonk lubią tę wiadomość
-
Wcześniej kupowalam leginsy w h&m ale one lekko prześwitywały, lindex był ok bo material był taki grubszy i nic nie było widać a tak to mialam jakies zwykle sportowe z wyzszym stanem i tez były spoko. Teraz kupilam jakies z sinsay prazkowane ciążowe i drugie zwykłe ciazowe no i jeszcze sa lekko luźne na brzuchu a wzielam rozmiar s. Ciążowe jak juz to kupuje tylko leginsy, bluzki zakladalam zwykłe bo większość pasowała i bez sensu dla mnie kupować specjalnie ciążowe ubrania na chwile -
Valie05 wrote:Byłam osobiście w Luxmed w sobotę i mówili, że nie mają. Dziś na infolinii twierdzą, że jak to czeka od kilku dni w placówce. Także stawiam na zgubione. Pani z infolinii poprosi mój punkt luxmed jeszcze, żeby do mnie zadzwonił.
No to ładnie zrobili 🙄👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 💙
📆 Kalendarz wizyt
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
01/04 - urofizjo
07/04 - ginekolog
-
Ja mam takie wygodne spodnie dresowe na gumce i one też mnie już zaczynają uciskać w brzuch 🥲👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 💙
📆 Kalendarz wizyt
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
01/04 - urofizjo
07/04 - ginekolog
-
Oj zdecydowanie szybciej widać kolejną, u mnie pomimo nadmiaru brzuszka po poprzedniej ciąży 🫣 macicę już jakiś czas temu ładnie wybiło. Jak się lepiej poczuje to może wrzucę zdjęcie 😅 podobny "brzuszek" miałam w 15 tygodniu ciąży z córką 🤣 teraz jestem w 9+5 tc. Także no...
Z ciuchów ciążowych nie kupowałam nic specjalnego. Ot, trzy sukienki z shein, leginsy i kolarki z tomileggins i tyle. No plus wiadomo, później koszule poporodowe takie do karmienia i staniki do karmienia 😅
A wagowo niecały kilogram mi przybył 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 16:26
bellA, Filcek, CieplaHerbata, Szosz lubią tę wiadomość
-
Kurcze u mnie druga ciąża i wszystko szybciej 🙈 jestem jeszcze na dość wczesnym etapie a już poprosiłam Mamę o kilka par jej spodni bo w moje się nie dopinam. Mój problem polega też na tym, że robi mi się niedobrze kiedy jestem głodna więc staram się nie dopuszczać do głodu 😂😂
-
Azalea 🌸 wrote:Oj zdecydowanie szybciej widać kolejną, u mnie pomimo nadmiaru brzuszka po poprzedniej ciąży 🫣 macicę już jakiś czas temu ładnie wybiło. Jak się lepiej poczuje to może wrzucę zdjęcie 😅 podobny "brzuszek" miałam w 15 tygodniu ciąży z córką 🤣 teraz jestem w 9+5 tc. Także no...
Z ciuchów ciążowych nie kupowałam nic specjalnego. Ot, trzy sukienki z shein, leginsy i kolarki z tomileggins i tyle. No plus wiadomo, później koszule poporodowe takie do karmienia i staniki do karmienia 😅
Ja nie pamietam jaki brzuszek mialam w danym tygodniu z corka . 5 lat temu to było więc spory kawałek czasu temu
Ale no z kazda kolejna ciaza brzuszek widac szybciej🙈🙈
Mam sporo luźnych ciuchów.. wiec w czymś bede chodzicnajwyzej od faceta luźniejsze tshirty wezme i też będzie dobrze
byle do września
Z zakupów to właśnie później tylko koszule do karmienia a staników sportowych troszke mam więc git🙈 powinno starczyc -
Domiś91 wrote:Kurcze u mnie druga ciąża i wszystko szybciej 🙈 jestem jeszcze na dość wczesnym etapie a już poprosiłam Mamę o kilka par jej spodni bo w moje się nie dopinam. Mój problem polega też na tym, że robi mi się niedobrze kiedy jestem głodna więc staram się nie dopuszczać do głodu 😂😂
Może na razie to takie jakby wzdęcia? Bo chyba troche za szybko na jakikolwiek brzuch, jestem na podobnym etapie i u mnie nic nie widać, trochę ten brzuch po progu może być taki opuchniety ale później to schodzi i pojawia się ten właściwy 😅 -
truskawki981 wrote:A miałyście może legginsy z Calzedonii? warto?
Przyjaciółka końcówka 3 trymestru i bardzo sobie chwali te ich legginsy ciążowe.truskawki981, Mischava lubią tę wiadomość
-
Naya00 wrote:No ja w mojej pracy nie mogę chodzić w dresach, bluzach itp.
A z racji że moja szafa jest dopasowana do mojej sylwetki, to powoli kończą mi się opcje ubraniowe 🫣
Więc chcąc nie chcąc muszę zaopatrzyć się w nowa garderobę..
Ja właśnie jestem bardzo wdzięczna za pracę zdalną. Nikt się nie przejmuje w czym chodzę, co najwyżej muszę jakoś bardziej elegancko wyglądać od pasa w górę na callach 😅
Tylko niedługo będę musiała pójść do biura, to wtedy nif mam pojęcia w czym pójdę. Niby nie musi być mega elegancko skoro nie mam wtedy spotkań z klientem ale jednak dres nie przejdzie.Mischava lubi tę wiadomość
-
bellA wrote:Ja nie pamietam jaki brzuszek mialam w danym tygodniu z corka . 5 lat temu to było więc spory kawałek czasu temu
Ale no z kazda kolejna ciaza brzuszek widac szybciej🙈🙈
Mam sporo luźnych ciuchów.. wiec w czymś bede chodzicnajwyzej od faceta luźniejsze tshirty wezme i też będzie dobrze
byle do września
Z zakupów to właśnie później tylko koszule do karmienia a staników sportowych troszke mam więc git🙈 powinno starczyc
Ja pamiętam, bo córka w marcu kończy półtora roku 😅 + mam zapisane zdjęcia z tego czasu w albumie preglife 😅