Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2025, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Może na razie to takie jakby wzdęcia? Bo chyba troche za szybko na jakikolwiek brzuch, jestem na podobnym etapie i u mnie nic nie widać, trochę ten brzuch po progu może być taki opuchniety ale później to schodzi i pojawia się ten właściwy 😅

W swoim imieniu odpowiem że w ciąży z córką byłam na duphastonie i miałam po nim wzdęcia i teraz też jestem ale bez wzdęć i zdecydowanie wiem gdzie te wzdęcia czy tłuszczyk jest a gdzie zaokrągla się macica 😅 więc tak, ja jestem pewna że u mnie widać ciążę 😅

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

age.png
  • aglo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2025, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naya00 wrote:
    Haha też dziś właśnie oglądałam jakieś leginsy ciążowe itp. bo pora się będzie zaopatrzyć w takowe już 😅 Nie lubię jak mnie coś gdzieś uciska.
    Z ciążowych rzeczy to jak narazie biustonosze musiałam kupic bo "normalne" zrobiły się za małe 😜🫣

Z tego co widziałam to część z was ma mniejsze dzieci (w sensie kilkulatki), to może podpowiecie gdzie w ubrania ciążowe warto się zaopatrzyć? Bo jak narazie przeglądałam wstępnie i szału nie ma..

H&M :)
    w pierwszej ciąży zamówiłam sobie też na allegro jakieś no name za dosłownie 30/40zl i były super, chodziłam po ciąży w nich dalej i w połogu i ogólnie długo „po domu” 😎 aż się dziury w nich porobiły

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

34l. 👧 36l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn 🩵 35+2tc
    2025.08 - syn 🩵 37+2tc

age.png

age.png
  • promykk Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2025, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, mnie już nawet dresy cisną. 🙈

Poproszę zdrowy opierdziel, byłam dziś na pobraniu krwi i czekałam godzinę, zamiast skorzystać z przywilejów ciężarnych i się wepchnąć.

Potem żałowałam, bo cały dzień rozwalony przez to niejedzenie. 🤢 Jutro muszę iść jeszcze raz… jak to robicie?

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁
    05.09 🎂🥳 3200g, 55cm, 10 pkt.

age.png
  • Mischava Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2025, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naya00 wrote:
    Haha też dziś właśnie oglądałam jakieś leginsy ciążowe itp. bo pora się będzie zaopatrzyć w takowe już 😅 Nie lubię jak mnie coś gdzieś uciska.
    Z ciążowych rzeczy to jak narazie biustonosze musiałam kupic bo "normalne" zrobiły się za małe 😜🫣

Ja to samo, nie mam totalnie nic. Po jedzeniu musze odpinac guziki w spodniach 🤣 pracuje zdalnie wiec moj dress code jest prosty 😇
    Na wyjscia na miasto ubieram rozciągane spodnice i rajstopy, ale dlugo tak nie pociągnę 🙂

Dzisiaj na zalando kupilam spodnie materiałowe i sukienkę dzianinową. Zobaczymy czy fajne 🙂

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

👧 👦 🐱 🐱
    08.2024 💔 9tc. (poronienie samoistne)

OM 04.12.24 ⏸️ 06.01 🥰
    06.09 💕 ⭐ 3120, 52cm
    age.png
  • aglo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2025, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promykk wrote:
    Jeny, mnie już nawet dresy cisną. 🙈

Poproszę zdrowy opierdziel, byłam dziś na pobraniu krwi i czekałam godzinę, zamiast skorzystać z przywilejów ciężarnych i się wepchnąć.

Potem żałowałam, bo cały dzień rozwalony przez to niejedzenie. 🤢 Jutro muszę iść jeszcze raz… jak to robicie?

Omg 🤦‍♀️ nie pomogę bo ja mam to samo, ostatnio byłam 4 w kolejce w diagnostyce i czekałam bo bałam się powiedzieć że chętnie bym skorzystała.. naszczescie we dwie pobierały więc szybko poszło ale stresowałam się tym jeszcze zanim z domu wyszłam 😏

promykk lubi tę wiadomość

34l. 👧 36l.👦
    2020.11 - syn 🩵 35+2tc
    2025.08 - syn 🩵 37+2tc

age.png

age.png
  • Mischava Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2025, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:
    Hej, czytam ale się nie odzywam u mnie dramat.
    Wymiotuję praktycznie 24/7 nie jem prawie nic staram się pić dużo wody i żyje z nadzieją że wraz z nadejściem drugiego trymestru to wszystko minie. Chciałam podjechać po receptę na xonvea ale nie dam rady wyjść z domu ( prowadzę ciążę na NFZ i ni cholerę nie ma numeru telefonu bezpośrednio do położnej ). Nawet jeśli się dodzwonię to nie dojadę do apteki po lek i takie moje cierpiące żywota. W środę mam jechać na pobranie krwi do testów PAPP-A i też nie wiem jak to zrobię.. jednym słowem katastrofa!

Współczuje kochana! Jakbym miala ten lek to bym się podzieliła i kurierem Ci wyslala pod same drzwi 🥲

Moze teleporada? I wtedy jak będziesz miała receptę to poprosić meza/rodzicow/przyjaciol zeby zrealizowali i Ci przywiozl albo wysłał kurierem.

Deyansu, Hajkonk lubią tę wiadomość

👧 👦 🐱 🐱

OM 04.12.24 ⏸️ 06.01 🥰
    06.09 💕 ⭐ 3120, 52cm
    age.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2025, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    U mnie już w jeansach to guzik odpinam bedac w domu 😅😅😅 bo już mnie uciskaja..czuje dyskomfort poprostu i muszę.. takze ino ino tez sie bede musiala na dresy jakieś przesiąść albo na Leginsy jakieś większe badz ciazowr poprostu portki jakieś :D czuje się.. jakbym tez przytyła.. a gruba nie jestem 🙈🙈 a z doświadczenia wiem ze im kolejna ciaza tym szybciej brzusio widac.

Ja też po sobie widzę że brzuch wywaliło szybciej. Taki jak mam obecnie to miałam w 4-5 msc 🙈 i niestety z racji ze jestem ogólnie szczupla to przy tym jak szybko wywaliło brzuszek to skóra się tak mocno napiela ze pojawiły się rozstępy na bokach :( wszystko szczypie, skóra sucha jak wiór :( przykro mi trochę bo liczyłam się ze jakieś prążki będą ale nie ze zobaczę je az tak szybko:(

preg.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2025, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2025, 06:52

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2025, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Pisałam Wam w środę (7+2), że lekarz zdiagnozował w zarodku brak serduszka. Miałam lekką nadzieję, że to błąd sprzętu, miałam dzisiaj umówioną „ostateczną” wizytę, jednak rano obudziłam się z krwawieniem. Moja ciąża zakończyła się poronieniem.
    Będę mocno trzymać kciuki, aby już żadna z Was nie musiała opuszczać z podobnego powodu tego wątku. Życzę Wam spokojnych ciąż aż do września :)

Margolcia94 lubi tę wiadomość

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)
    12.2025 córeczka 💖

age.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2025, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2025, 06:52

Delfi, Deyansu, Abby10 lubią tę wiadomość

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2025, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:

Pisałam Wam w środę (7+2), że lekarz zdiagnozował w zarodku brak serduszka. Miałam lekką nadzieję, że to błąd sprzętu, miałam dzisiaj umówioną „ostateczną” wizytę, jednak rano obudziłam się z krwawieniem. Moja ciąża zakończyła się poronieniem.
    Będę mocno trzymać kciuki, aby już żadna z Was nie musiała opuszczać z podobnego powodu tego wątku. Życzę Wam spokojnych ciąż aż do września :)

Bardzo mi przykro 🥺 trzymaj się 😔

Delfi lubi tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

age.png
  • aglo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2025, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:

Eh :( naprawdę bardzo mi przykro że tak to się kończy. Wiem że to mało pocieszające ale jeśli zaczęło się samo to szybko się skończy.
    Trzymaj się i dbaj o siebie 😘

Delfi lubi tę wiadomość

34l. 👧 36l.👦
    2020.11 - syn 🩵 35+2tc
    2025.08 - syn 🩵 37+2tc

age.png

age.png
  • purplerain Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2025, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:

Przytulam Cię bardzo mocno <3

Delfi lubi tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
    🐣✨07.09.2025
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2025, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:

Bardzo mi przykro :(

Delfi lubi tę wiadomość

age.png
  • iiyama Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2025, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:

Życzę Ci dużo sił, i bardzo współczuję, że musisz przez to przechodzić. Trzymaj się ciepło.

Delfi lubi tę wiadomość

• sarenka95 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2025, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:

Przykro mi i mocno Cię tulę 🩷🩷

Delfi lubi tę wiadomość

2020 💙👦
    2025 🩷👧
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2025, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi 😢 strasznie mi przykro 🫂 mam nadzieję, że masz kogoś przy sobie, żebyś miała wsparcie w tym czasie ❤️ a tu też zawsze możesz przyjść się wyżalić, jeśli tylko będziesz nas potrzebować (i na 💯 zrozumiemy jeśli Twoje potrzeby będą inne)

Hajkonk, mam nadzieję, że też masz kogokolwiek (jak Twój Mąż nie może, to taka sytuacja jest po prostu i trudno, musimy to zrozumieć) kto by Ci pomógł z Twoim samopoczuciem.Bo niestety musisz jakoś zadbać o siebie i Dzidziusia też, trzymam mocno kciuki 😘 i to się faktycznie ciężko czyta, co piszesz, ale to dlatego że jesteśmy już tu zżyte z Tobą i sobą nawzajem 😘, jedziemy na jednym wózku i strasznie chciałybyśmy Ci pomóc, a nie mamy jak 🫤 dawaj znać, co u Ciebie i czy udało Ci się coś załatwić 🥰

U mnie wizyta u dentysty była taka sobie 😮‍💨 tzn. dużo się dowiedziałam (stan zapalny dziąseł, 4 zęby do leczenia 🫣), dostałam zalecenia i próbki pasty i płynu do płukania (Meridol). No i zrobiłam od razu higienizację: doktorka dłubała, szorowała, piaskowała itd. każde płukanie buzi po tym to więcej krwi niż wody 🫤 i teraz do 2-3 dni nie jeść koloryzujących produktów, bo zęby mam na razie pięknie białe 🙂 Od razu umówiłam się na drugą połowę marca, w 2. trymestrze na pierwszą wizytę z leczeniem zęba.
    Jutro okulista i jakoś to leci 😅

I też mam taki brzuch taki jakby wzdęty, wczoraj musiałam wieczorem już chodzić bez stanika, bo mnie cisnął. Ale zobaczymy, kiedy faktycznie zacznę potrzebować realnych ciuchów ciążowych. Bo podobno można w ciąży chodzić w nieciążowych - oni tego nie sprawdzają 😂 (tak samo jak można pić Tchibo family nie mając rodziny 😉)

Spokojnego miłego wieczoru 🥰

Delfi, sarenka95 lubią tę wiadomość

👩🏻 39
    💕
    👱🏻32

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022

02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
    04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️
    18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
    24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
    16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
    13.08. 2480 g, ułożenie główkowe 🤩
    22.08. 3200 g 💪🏻😳

01.09.2025 urodziło się ❤️🤱🏻 3200g, 54 cm naszego szczęścia 😘
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2025, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko ok. Karta ciąży założona, bobas ma 2,7 cm. Termin porodu 11 września 🥰 można już wpisać.

Ruszał już rączkami i nóżkami ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2025, 18:42

Engel, Mischava, Delfi, purplerain, Deyansu, Azalea 🌸, Abby10, aneta.be, Aga19m, Majka92, sarenka95, bellA, Filcek, Bella93, aglo, Jusia 82, Marcysia1990 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2025, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:

Bardzo mi przykro :(

Delfi lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Mischava Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2025, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:

Wirtualny przytulas leci do Ciebie <3
    Pamiętaj, po burzy zawsze przychodzi słońce!

Delfi lubi tę wiadomość

👧 👦 🐱 🐱

OM 04.12.24 ⏸️ 06.01 🥰
    06.09 💕 ⭐ 3120, 52cm
    age.png
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ