Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy któraś z was miała kwas askorbinowy w moczu? Bardziej jego nadmiar?
Nie wiem skąd, ja nawet witaminy C nie biorę 🤔
I czy jeszcze któraś z was ma dodatnie IgM?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego, 15:20
-
Hej, ja miałam wczoraj wizytę, to był 10+2 tydz. 4 cm człowieka i raz zamachał do nas prawą rączką jak na powitanie. Ogólnie ruchliwy już człowiek - sporo się prężył.
Pytanie do dziewczyn, które prowadzą ciążę w Lux Med - czy Wam lekarze również nie dają zdjęć usg? Ja prowadzę w Lux Med i Przychodni przyszpitalnej - w Przychodni dostaje normalnie zdjęcia natomiast w Lux Med nie i wczoraj gdy zapytałam lekarza to stwierdził, że nie ma takiej możliwości i możemy zrobić sobie zdjęcie ekranu. Zostawil jednak taki obraz USG do naszego zdjecia, ze teraz patrząc na nie mam więcej wątpliwości niż spokoju (np główka wydaje mi się za mała w proporcji do tułowia). Nie podał też dokładnej ilości uderzeń serca tylko stwierdził, że dobra ilość uderzeń a w karcie ciąży przy FHR wpisał „+”. Dziwnie to wszystko się odbywa
-
abrakadabra wrote:Czy któraś z was miała kwas askorbinowy w moczu? Bardziej jego nadmiar?
I czy jeszcze któraś z was ma dodatnie IgM?👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
👨🏻87
21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
Update: 17.01 - 5,7cm bobo
wynik nifty: zdrowy ziomuś na pokładzie 🐻 -
Pingwin wrote:Hej, ja miałam wczoraj wizytę, to był 10+2 tydz. 4 cm człowieka i raz zamachał do nas prawą rączką jak na powitanie. Ogólnie ruchliwy już człowiek - sporo się prężył.
Pytanie do dziewczyn, które prowadzą ciążę w Lux Med - czy Wam lekarze również nie dają zdjęć usg? Ja prowadzę w Lux Med i Przychodni przyszpitalnej - w Przychodni dostaje normalnie zdjęcia natomiast w Lux Med nie i wczoraj gdy zapytałam lekarza to stwierdził, że nie ma takiej możliwości i możemy zrobić sobie zdjęcie ekranu. Zostawil jednak taki obraz USG do naszego zdjecia, ze teraz patrząc na nie mam więcej wątpliwości niż spokoju (np główka wydaje mi się za mała w proporcji do tułowia). Nie podał też dokładnej ilości uderzeń serca tylko stwierdził, że dobra ilość uderzeń a w karcie ciąży przy FHR wpisał „+”. Dziwnie to wszystko się odbywa
Ja ostatnio w luxmedzie normalnie dostałam zdjęcia. Chyba trafiłaś na jakiegoś słabego lekarza, mi ginekolożka normalnie powiedziała jakie jest tętno.
-
Dziewczyny, dzięki za trochę zimnego prysznica 😉 i ciekawego linka 😍 Poczytałam trochę, też staram się to sobie zresztą sama wytłumaczyć, że np. nie nosiłam tego telefonu na gołą skórę; ale zapytałam Was , bo byłam ciekawa, jakie macie przemyślenia. Co kilka głów to nie jedna 👍🏻🫡 smog jest faktycznie straszny, no ale na to już w ogóle nie mamy wpływu 🤷🏻 a wychodzić trzeba.
Gratulacje za wizyty ❤️😍 witam nowe Dziewczyny 😘 i gratuluję 🥰 witajcie, rozgośćcie się 🤗
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska -
Paczula wrote:Przewertowałam internet i na stronie Milmedica jest informacja, że NIFTY wykrywa duplikację/delecje o rozmiarze równym lub większym 5 Mpz a SANCO 7 Mpz. Im niższa wartość tym test jest bardziej czuły.
O cenie dowiedziałam się przy okazji badania krwi, bo Pani wykonująca badanie zapytała czy robimy wszystkie badania które mam zapisane włącznie z tym płatnym. Zapytałam o jakie płatne chodzi i odpowiedziała, że SANCO i sprawdziła, że będzie mnie kosztować 1100 zl. Prawie się udławiłam własną śliną jak usłyszałam cenę, bo to był początek ciąży i nie miałam pojecia co to w ogóle za badanie ale przypomniało mi sie coś, że gin zapisywał jakieś badanie genetyczne po 10 tyg 😅 Stąd wiem, że akurat tyle. Mam jakiś pośredni pakiet chyba, na pewno nie z tych dyrektorskich 🤭 Nie wiem czy to nie była jakaś promocja czasowa, mogę spróbować zadzwonić na infolinię zapytać, bo szukałam w aplikacji ale nie ma żadnego info o cenie.
U mnie cena za sanco to 2160, a wydawało mi się że mam całkiem dobry pakiet 😀
Gdybym miała cenę 1100 to bym miała duże wątpliwości czy nie wybrac tego sanco nawet z minimalnie mniejszą czułością. Na ten moment mam dylemat pomiędzy nifty pro a tym prenatal coś tam.
Swoją drogą nie mogę dojść do ładu ze swoją cerą ostatnio a dodatkowo dzisiaj dziewczyna która mi robiła rzęsy zapytała czy nie mam problemów z hormonami (nic jej nie mówiłam o ciąży), bo pierwszy raz u mnie widzi delikatny wąsik, a nigdy wcześniej go nie miałam 🙈 -
Ivka wrote:IgM czego konkretnie? Bo chyba zjadło
Toksoplazmoza IgM, ale juz lekarka rozwiała moje wątpliwości. Mam wynik 0.10 a w luxmed normy opisane są, że 0.6 to dodatni i mój ciążowy mózg nie zaczaił, że 0.6 przecież to 0.60 i się wystraszyłam, że choruje na to teraz 🙈🤣 Akurat jestem przeziębiona i objawy już mi się zgadzały 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego, 16:12
-
truskawki981 wrote:U mnie cena za sanco to 2160, a wydawało mi się że mam całkiem dobry pakiet 😀
Gdybym miała cenę 1100 to bym miała duże wątpliwości czy nie wybrac tego sanco nawet z minimalnie mniejszą czułością. Na ten moment mam dylemat pomiędzy nifty pro a tym prenatal coś tam.
Swoją drogą nie mogę dojść do ładu ze swoją cerą ostatnio a dodatkowo dzisiaj dziewczyna która mi robiła rzęsy zapytała czy nie mam problemów z hormonami (nic jej nie mówiłam o ciąży), bo pierwszy raz u mnie widzi delikatny wąsik, a nigdy wcześniej go nie miałam 🙈
Ja byłam zdecydowana na Veragene, ale w środę lekarz mi powiedział, że jest to jedyny test, który odradza - podobno dużo wątpliwych wyników. Podobnie jak ty decydowaliśmy się między NIFTY Pro i Prenatal TestDNA. Weźmiemy Prenatal bo wyniki są szybciejtruskawki981 lubi tę wiadomość
👩🏼 91’ (33)
Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵
-
truskawki981 wrote:U mnie cena za sanco to 2160, a wydawało mi się że mam całkiem dobry pakiet 😀
Swoją drogą nie mogę dojść do ładu ze swoją cerą ostatnio a dodatkowo dzisiaj dziewczyna która mi robiła rzęsy zapytała czy nie mam problemów z hormonami (nic jej nie mówiłam o ciąży), bo pierwszy raz u mnie widzi delikatny wąsik, a nigdy wcześniej go nie miałam 🙈truskawki981 lubi tę wiadomość
2021 córka ❤️
Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.
Starania o rodzeństwo od 2023
4 biochemiczne
1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc
Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.
Eutyrox 50
Metformina 1000xr, 500 zwykła
Fertistim
B12, Omega, d3, magnez, witc
14.01 - beta 15, prog 11
16.01 - beta 58, prog 13
20.01 - beta 452, prog 20
22.01 - beta 1164, prog 13
24.01 - beta 2743, prog 14
27.01 - beta 7764, prog 15
06.03 - jest serduszko!
05.03 - 4,3cm człowieczka ❤️
13.03 - prenatalne
Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.
-
Pingwin wrote:Hej, ja miałam wczoraj wizytę, to był 10+2 tydz. 4 cm człowieka i raz zamachał do nas prawą rączką jak na powitanie. Ogólnie ruchliwy już człowiek - sporo się prężył.
Ja prowadzę w LuxMed i już raz zmieniałam prowadzącą ciąże (bo pierwsza była chyba już w 7 miesiącu ciąży i poszła na L4). W oby dwóch przypadkach dostaję zdjęcia. Przy aktualnej zapytałam jak to jest ze zdjęciami, a Ona powiedziała, że robi je i daje ale na późniejszych etapach ciąży to ogranicza bo wiele już nie widać zmian względem dziecka.
Odnośnie badań to dostałam ostatnio wyniki Sanco, czekałam 5 dni roboczych. Robiłam przez diagnostykę i wszystko małe ryzyko. Myślałam, że te testy są bardziej szczegółowe, ciekawe jakie wyniki daje Nifty czy Panorama, ale zakładam, że podobne. Płaciłam 1800 ale miałam zniżkę 10%, więc na diagnostyce stoi to bodajże za 1999 zł.🙎🏼♀️1991 🙎🏼♂️1992
👰🏼🤵🏼2024
Starania od: 1.2024
AMH: 12,8 (nie mam PCOS) ❌
Cykle owulacyjne ✅
Suplementacja obydwoje ✅ (ona Prenatal Duo - od 6.2024, on Tenfertil On - od 8.2024)
Wyniki nasienia po suplach u Niego, sierpień -> grudzień:
Koncentracja 6 mln/ml -> 5,5mln/ml ❌
Morfologia 1% -> 0% ❌
Żywe plemniki +14% ✅
Ruchliwe plemniki +15% ✅
Kwalifikacja pod In Vitro (na podstawie wyników badań).
06.2024 ciąża biochemiczna ❌
24.12.2024 ⏸️ -
abrakadabra wrote:Czy któraś z was miała kwas askorbinowy w moczu? Bardziej jego nadmiar?
I czy jeszcze któraś z was ma dodatnie IgM?
U mnie z kolei w moczu wyszedł wysoki poziom fosforanów bezpostaciowych 🤨 Inne parametry w normie. Ponoć z tego co czytałam przyczyną może leżeć w diecie ale też może być to już kamica nerkowa. Czekam na konsultacje z lekarzem.Nineq lubi tę wiadomość
-
Valie05 wrote:Kurcze, ale dali Ci cenę za Sanco! Ja nawet wczoraj sprawdzałam na moim portalu pacjenta i mi prezentuje cenę 2160 zł.
https://zapodaj.net/plik-ZTOYr18OOc
Ja mam nieco niższą cenę ale nie jest to 1100 zł 🥲 Nie pamiętam dokładnie sytuacji ale miałam wrażenie, że pielęgniarka wspomniała coś o promocji. Zadzwonię na infolinię i się dowiem. Natomiast dalej się zastanawiam czy nie lepiej zdecydować się na NIFTY skoro jest bardziej czułe.
https://zapodaj.net/plik-9ExtIWRXuq
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego, 19:10
-
Od każdego lekarza z luxa słyszałam, że mają kiepski sprzęt. Dwóch lekarzy proponowało mi żebym przyszła do ich Przychodni/szpitala gdzie mają lepszy sprzęt. Ale zdjęcie w sumie zawsze jakieś dostaje więc dziwny tekst lekarza.
Nie sugeruj się zdjęciem, to na pewno perspektywa. Ja na ekranie widzę ładne proporcje płodu, który się rusza a na zdjęciu wychodzi nie wiadomo co. Żałuje potem, że nie mogę się pochwalić fajnym zdjęciem z usg ale staram się mieć w pamięci obraz na ekranie i opinie lekarza, że wszystko wygląda prawidłowo 🫣 -
Abby10 wrote:A jak z Twoją retencja rzęs? Bo mi się trzymają jak nigdy 😂 a co do wąsa to też mi się rzucił… ostatnio depilowałam 🫣
Jeszcze nie wiem jak długo się utrzymuje, bo to w sumie mój pierwszy raz w ciąży. Ostatnio byłam jakoś w grudniu, a potem przez mdłości musiałam zmieniać termin. Ale chyba różnie bywa. Czytałam że zdarza się, że o wiele szybciej odpadają... Więc mam nadzieję, że u mnie wyjdzie jak u Ciebie 😀Abby10 lubi tę wiadomość
-
Valie05 wrote:Ja byłam zdecydowana na Veragene, ale w środę lekarz mi powiedział, że jest to jedyny test, który odradza - podobno dużo wątpliwych wyników. Podobnie jak ty decydowaliśmy się między NIFTY Pro i Prenatal TestDNA. Weźmiemy Prenatal bo wyniki są szybciej
A kiedy chcesz zrobić te testy? I zamawiasz z testDNA? 😀 -
Deyansu wrote:Dziewczyny, dzięki za trochę zimnego prysznica 😉 i ciekawego linka 😍 Poczytałam trochę, też staram się to sobie zresztą sama wytłumaczyć, że np. nie nosiłam tego telefonu na gołą skórę; ale zapytałam Was , bo byłam ciekawa, jakie macie przemyślenia. Co kilka głów to nie jedna 👍🏻🫡 smog jest faktycznie straszny, no ale na to już w ogóle nie mamy wpływu 🤷🏻 a wychodzić trzeba.
Gratulacje za wizyty ❤️😍 witam nowe Dziewczyny 😘 i gratuluję 🥰 witajcie, rozgośćcie się 🤗
Więcej luzu! Znam niestety kobietę, która ma 5 dzieci i paliła w każdej ciąży! Dzieci wszystkie zdrowe, nawet wnuka ma. 🙃 A czasami zrobisz wszystko jak należy, a stracisz ciążę, bo najwięcej mutacji genetycznych jest przypadkowych!Hajkonk, Deyansu lubią tę wiadomość
-
truskawki981 wrote:Jeszcze nie wiem jak długo się utrzymuje, bo to w sumie mój pierwszy raz w ciąży. Ostatnio byłam jakoś w grudniu, a potem przez mdłości musiałam zmieniać termin. Ale chyba różnie bywa. Czytałam że zdarza się, że o wiele szybciej odpadają... Więc mam nadzieję, że u mnie wyjdzie jak u Ciebie 😀
U mnie się sypia rzesy strasznie.. robie od 8 lat je i powiem wam ze w tej ciąży to po tygodniu juz mam do uzupelnienia🤣🤣🤣 -
Tak mnie dzis mdli.. I bebechy juz bolą że glowa mala...az lekarza poprosiłam.o coś na te mdlosci.. dał receptę ale oczywiście leku w zadnej z aptek w moim mieście nie ma🤦♀️ lek na zamówienie.. eh. I znow sie bede kilka dni męczyć..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego, 21:06
-
bellA wrote:Tak mnie dzis mdli.. I bebechy juz bolą że glowa mala...az lekarza poprosiłam.o coś na te mdlosci.. dał receptę ale oczywiście leku w zadnej z aptek w moim mieście nie ma🤦♀️ lek na zamówienie.. eh. I znow sie bede kilka dni męczyć..
A próbowałaś z Apteline? Tam bardzo szybko leki dojeżdżają 🙂