Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella93 wrote:😘
Nie, Tysia nie wie. Jak będzie ok to chcemy jej powiedzieć po pierwszych prenatalnych, ale najpierw muszę porozmawiać z psychologiem jak to ogarnąć. W jej życiu przewija się słowo "surogacja", "Marina" (los tak chciał, że i jej surogatka i maluchów ma tak samo na imię), ale teraz bardziej tego doświadczy, bo się dowie, że te dzidzie nie są u mnie w brzuchu i że ona też nie była.
Trzymam kciuki za pozytywną reakcję, to będzie dla niej tylko dowód na to jak bardzo jej pragnęłaś ❤️Bella93, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Cześć, miłego dnia zakochanych dla wszystkich 🌷🩷 no i mocne kciuki za dzisiejsze wizyty, niech będą szczęśliwe 🙂
bellA, promykk, Deyansu lubią tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa ❔
🩺 31.03
🩺 06.05 II USG prenatalne -
Udanych wizyt, ja tradycyjnie nie pamiętam kto ma kiedy, dobrze, że przypominacie.
💕💗
bellA, promykk, Deyansu, Abby10 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
📆 Kalendarz wizyt
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Mam pytanie do dziewczyn, które chcą skorzystać z badań NIPT. Jestem pewna, że chce je zrobić tylko nie mogę zdecydować się które. Boję się, że Pappa wyjdzie źle i będę świrować więc wolę je zrobić jednocześnie.
Mam możliwość w luxie skorzystać z badania SANCO, jest jakaś promocja i kosztują 1100 zł. Natomiast myślałam też o NIFTY PRO czy Prenatal Test DNA (cena około 2 tys). Mają inną metodę badań. Nie znam się na tym kompletnie ale mimo, że SANCO ma bardzo szeroki zakres to NIFTY jest podobno bardziej „czułe”.
Nie wiem co zrobiłybyście na moim miejscu? Czy jest jest sens płacić więcej? Może są osoby które zgłębiały też ten tematZależy mi na wiarygodnym wyniku.
-
Cześć, trochę mi zajęło żeby się tu odezwać 🙊 a czytam wątek od miesiąca
Mam termin na 13.09,
Jestem już po dwóch wizytach, Maluszek ma się dobrze, czekamy na prenatalne 3.03purplerain, bellA, aneta.be, promykk, Filcek, Bella93, Hajkonk, sarenka95, Deyansu, Rozalia321, Engel, Izi, CieplaHerbata lubią tę wiadomość
-
Daisy89 wrote:Cześć, trochę mi zajęło żeby się tu odezwać 🙊 a czytam wątek od miesiąca
Mam termin na 13.09,
Jestem już po dwóch wizytach, Maluszek ma się dobrze, czekamy na prenatalne 3.03
Hejz tego co pamiętam dużo z nas ma prenatalne 3 marca, więc będzie się działo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego, 09:06
promykk, Deyansu lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Paczula wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które chcą skorzystać z badań NIPT. Jestem pewna, że chce je zrobić tylko nie mogę zdecydować się które. Boję się, że Pappa wyjdzie źle i będę świrować więc wolę je zrobić jednocześnie.
Mam możliwość w luxie skorzystać z badania SANCO, jest jakaś promocja i kosztują 1100 zł. Natomiast myślałam też o NIFTY PRO czy Prenatal Test DNA (cena około 2 tys). Mają inną metodę badań. Nie znam się na tym kompletnie ale mimo, że SANCO ma bardzo szeroki zakres to NIFTY jest podobno bardziej „czułe”.
Nie wiem co zrobiłybyście na moim miejscu? Czy jest jest sens płacić więcej? Może są osoby które zgłębiały też ten tematZależy mi na wiarygodnym wyniku.
Oooo, to mega cena za SANCO! a orientujesz się czy to jakaś ogólna promocja czy po prostu masz taki wypasiony abonament? 😀 Wiem że sporo lekarzy poleca SANCO i z tego co widziałam na innych wątkach ciążowych to dziewczyny całkiem często wybierają sanco. Plusem jest to że krew jest badana w Polsce. Ale czy rzeczywiście różnice w czułości (bo też słyszałam że jakaś minimalna jest) aż tak wpływa na wynik to niestety nie wiem. -
Ja mam wizytę na 11:00..😇🫢
Stresik jest.. ale juz nie tak duzy jak tydzien temu.
Udanych walentynek dziewczyny i życzę rowniez udanych wizyt😘❤️
Ja już kwiaty dostałam🥰 od mojego Walentego. I balony z Helem🤣 bo mowi ze czekoladę chcial kupic ale ze mnie od słodyczy odrzuciło to Nie kupował.🤣
promykk, Filcek, Deyansu, Engel lubią tę wiadomość
-
Agula wrote:Rozmawiałam ostatnio z endokrynologiem, bo też zaliczyłam spadek tsh. I powiedział, że w ciąży lepiej niżej niż wyżej. Więc mówił żeby nie martwić się w razie czego tak niskim TSH 🙂
Później moja ginekolog też potwierdziła te słowa.
To pocieszyłaś mnie.miejmy nadzieję że to nic złego. Niebawem dowiem się i co powie moj ginekolog
-
truskawki981 wrote:Oooo, to mega cena za SANCO! a orientujesz się czy to jakaś ogólna promocja czy po prostu masz taki wypasiony abonament? 😀 Wiem że sporo lekarzy poleca SANCO i z tego co widziałam na innych wątkach ciążowych to dziewczyny całkiem często wybierają sanco. Plusem jest to że krew jest badana w Polsce. Ale czy rzeczywiście różnice w czułości (bo też słyszałam że jakaś minimalna jest) aż tak wpływa na wynik to niestety nie wiem.
Przewertowałam internet i na stronie Milmedica jest informacja, że NIFTY wykrywa duplikację/delecje o rozmiarze równym lub większym 5 Mpz a SANCO 7 Mpz. Im niższa wartość tym test jest bardziej czuły.
O cenie dowiedziałam się przy okazji badania krwi, bo Pani wykonująca badanie zapytała czy robimy wszystkie badania które mam zapisane włącznie z tym płatnym. Zapytałam o jakie płatne chodzi i odpowiedziała, że SANCO i sprawdziła, że będzie mnie kosztować 1100 zl. Prawie się udławiłam własną śliną jak usłyszałam cenę, bo to był początek ciąży i nie miałam pojecia co to w ogóle za badanie ale przypomniało mi sie coś, że gin zapisywał jakieś badanie genetyczne po 10 tyg 😅 Stąd wiem, że akurat tyle. Mam jakiś pośredni pakiet chyba, na pewno nie z tych dyrektorskich 🤭 Nie wiem czy to nie była jakaś promocja czasowa, mogę spróbować zadzwonić na infolinię zapytać, bo szukałam w aplikacji ale nie ma żadnego info o cenie. -
Ja już po wizycie 😄 serducho bije jak dzwon 170, zastanawiałam się czy nie za szybko ale Pani doktor mówiła że super. 1,5cm małego człowieka. Mam na zdjęciu kręgosłup dziecka 🙈 zastanawia mnie tylko dlaczego pęcherz płodowy nie jest okrągły tylko jakiś niekształtny, może kwestia ustawienia głowicy USG 🤷🏼♀️ nie wiem, ale już nie będę szukać problemów 🙈
Ale ze złych informacji… jest krwiak 🙄 mam leżeć plackiem przez tydzień napewno później cóż już mogę powoli robi ale też bez szaleństw do następnej wizyty 5.03.Hajkonk, aglo, sarenka95, Deyansu, Bella93, abrakadabra, aneta.be, Engel, Izi, Marcysia1990, Aga19m, Szosz, Filcek, KasiaWitaminka lubią tę wiadomość
2021 córka ❤️
Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.
Starania o rodzeństwo od 2023
4 biochemiczne
1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc
Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.
Eutyrox 50
Metformina 1000xr, 500 zwykła
Fertistim
B12, Omega, d3, magnez, witc
14.01 - beta 15, prog 11
16.01 - beta 58, prog 13
20.01 - beta 452, prog 20
22.01 - beta 1164, prog 13
24.01 - beta 2743, prog 14
27.01 - beta 7764, prog 15
06.03 - jest serduszko!
05.03 - 4,3cm człowieczka ❤️
13.03 - prenatalne
Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.
-
Ja nie obchodzę walentynek, ale Wam życzę udanych. ❤️
@Abby, o kurczę...odpoczywaj
Jusia 82, Abby10 lubią tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
truskawki981 wrote:Oooo, to mega cena za SANCO! a orientujesz się czy to jakaś ogólna promocja czy po prostu masz taki wypasiony abonament? 😀 Wiem że sporo lekarzy poleca SANCO i z tego co widziałam na innych wątkach ciążowych to dziewczyny całkiem często wybierają sanco. Plusem jest to że krew jest badana w Polsce. Ale czy rzeczywiście różnice w czułości (bo też słyszałam że jakaś minimalna jest) aż tak wpływa na wynik to niestety nie wiem.
No ja w pierwszej ciąży robiłam NIFTY, a teraz właśnie ze względu że badanie wykonywane w Polsce myślę o SANCO. Widziałam też, że w klinice w której przyjmuje mój lekarz robią właśnie SANCO.
A są tu może dziewczyny, które miały badane genetycznie zarodki a i tak będą robiły badanie? Wiem, że są różne szkoły i zdania na ten temat i ciekawa jestem co ewentualnie Wasi lekarze na ten temat sądzą.
Z drugiej strony koszty SANCO są niczym w porównaniu z kosztem badania genetycznego zarodków, więc nie wiem czy tak czy siak nie zrobić.....
@ Abby leżakuj i się trzymajWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego, 11:11
Abby10 lubi tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️ -
Abby10 wrote:Ja już po wizycie 😄 serducho bije jak dzwon 170, zastanawiałam się czy nie za szybko ale Pani doktor mówiła że super. 1,5cm małego człowieka. Mam na zdjęciu kręgosłup dziecka 🙈 zastanawia mnie tylko dlaczego pęcherz płodowy nie jest okrągły tylko jakiś niekształtny, może kwestia ustawienia głowicy USG 🤷🏼♀️ nie wiem, ale już nie będę szukać problemów 🙈
Ale ze złych informacji… jest krwiak 🙄 mam leżeć plackiem przez tydzień napewno później cóż już mogę powoli robi ale też bez szaleństw do następnej wizyty 5.03.
Ja wczoraj chwaliłam że się mdłości odpuściły ehh od rana znowu się witam z kibelkiem aż się wystraszyłam bo po wszystkim pojawiło się trochę krwi w ślinie więc szybko poleciałam do rodzinnej, po prostu od tych wymiotów mam tak podrażnioną błonę śluzową ze gardło mam poranione… Mam płukać gardło szałwią🙈👩💼29l
🤵♂️35l
10.2024 rozpoczęcie starań
💊 PrenaCare Start Ona i On
🩺17.11.2024 cytologia OK
⏸️04.01.2025 🤞
07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
10.01 beta hcg 7412 mlU/ml
🩺07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
🩺 15.01 6+5 CRL 0,53cm i bijące ❤️
🩺24.01 8+0 CRL 1,6cm fasoli!
🩺26.02 12+5 USG I trymestru CRL 5,93cm 🩷
🩺26.03 16+5 wizyta
🩺25.04 20+6 USG II trymestru -
Agusia 🥰 dobrze że to nie było nic poważnego, ale nie wyobrażam sobie nawet, jaki to musiał być stres 😮💨❤️
Abby odpoczywaj, trzymaj się dzielnie 🥰😍
Dziś widzę, że mnóstwo wizyt i informowania rodzin też, trzymam mocno kciuki za wszystko 🤞🏻❤️
Mąż mnie zaskoczył mocno, bo na walentynki dostałam czekoladę gorzką z pomarańczą i morele suszone 😅😘 wie, co lubię... Ale co było niespodzianką, to zakupiona przez licytację na allegro (często tak kupujemy) kiecka, która normalnie jest na cosplay a La średniowiecze, ale że się już teraz nie dopnę w gorsecie 🙄 to będzie fajna jako ciążowa 🤣 ma takie rozszerzane rękawy, góra biała, dół ciemno zielony. Mówiłam że mi się podoba, ale nie miałam pojęcia, że ją licytował 😅
U mnie cały czas lekki stres, bo do wizyty jeszcze 2 tygodnie.
A jeszcze się późno zorientowałam, że mogłam zaszkodzić Maluszkowi, bo lubię sobie słuchać podcastów na YT i mam wtedy komórkę w nerce (nerkę wprawdzie przekrecałam i przewieszalam przez ramię jak torebkę, na boku, żeby komórka nie była na brzuchu, no ale...🤔), a do komórki podpinałam słuchawki i tak sobie łaziłam po domu, robiąc różne rzeczy. Do tego zawsze ładowałam komórkę w nocy, telefon kładłam na stoliku nocnym, blisko łóżka. Zastanawiam się, czy nie przesadziłam z promieniowaniem elektromagnetycznym. Tu dbam o jedzenie, picie i sen, a tu taka wtopa 😓 no i w sumie też sporo gadam przez komórkę.... Bądź mądry i pisz wiersze 🤦🏻
Miłego spokojnego dnia 🥰 cudownych walentynek ❤️Bella93 lubi tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska -
No dziewczyny jestem już po wizycie..🥰
Prawie 3cm małego czlowieka . Serduszko bije jak dzwon ale wciąż doktorek nie chce nam puścić serducha gdyz mowi o ryzyku.. a on dmucha na zimne🙈
Co do Mojego Zanizonego wyniku TSH mowi ze w ciazy na początku to normalne i to nie powod do niepokoju. Takze ufff.. ulżyło.
Cudowne walentynki naprawde.🥰
I ktoras tam pisala o pęcherzu płodowym ze jakis niekształtny jest 🤣 u nas to samo.. zamiast ladne kolko to jest jajko takie a w środku Nasz maly czlowiek🤣 więc chyba to normalne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego, 13:15
Deyansu, Suzie, Bella93, abrakadabra, Hajkonk, Jusia 82, Engel, CieplaHerbata, sarenka95, Abby10, Aga19m, Filcek, Szosz lubią tę wiadomość
-
Deyansu wrote:Agusia 🥰 dobrze że to nie było nic poważnego, ale nie wyobrażam sobie nawet, jaki to musiał być stres 😮💨❤️
Abby odpoczywaj, trzymaj się dzielnie 🥰😍
Dziś widzę, że mnóstwo wizyt i informowania rodzin też, trzymam mocno kciuki za wszystko 🤞🏻❤️
Mąż mnie zaskoczył mocno, bo na walentynki dostałam czekoladę gorzką z pomarańczą i morele suszone 😅😘 wie, co lubię... Ale co było niespodzianką, to zakupiona przez licytację na allegro (często tak kupujemy) kiecka, która normalnie jest na cosplay a La średniowiecze, ale że się już teraz nie dopnę w gorsecie 🙄 to będzie fajna jako ciążowa 🤣 ma takie rozszerzane rękawy, góra biała, dół ciemno zielony. Mówiłam że mi się podoba, ale nie miałam pojęcia, że ją licytował 😅
U mnie cały czas lekki stres, bo do wizyty jeszcze 2 tygodnie.
A jeszcze się późno zorientowałam, że mogłam zaszkodzić Maluszkowi, bo lubię sobie słuchać podcastów na YT i mam wtedy komórkę w nerce (nerkę wprawdzie przekrecałam i przewieszalam przez ramię jak torebkę, na boku, żeby komórka nie była na brzuchu, no ale...🤔), a do komórki podpinałam słuchawki i tak sobie łaziłam po domu, robiąc różne rzeczy. Do tego zawsze ładowałam komórkę w nocy, telefon kładłam na stoliku nocnym, blisko łóżka. Zastanawiam się, czy nie przesadziłam z promieniowaniem elektromagnetycznym. Tu dbam o jedzenie, picie i sen, a tu taka wtopa 😓 no i w sumie też sporo gadam przez komórkę.... Bądź mądry i pisz wiersze 🤦🏻
Miłego spokojnego dnia 🥰 cudownych walentynek ❤️
Myślę, że większość ciężarnych tak robi. Ja też ładuje w nocy na stoliku nocnym i w ogóle mi do głowy nie przyszło...Deyansu lubi tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰