X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • Abby10 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Tak na każdej sali, bardzo wygodne łóżka te takie nowoczesne 😂 i sale sa maks 5 osobowe
    No właśnie… a na Jaczewskiego są tylko 2 z łazienką, miałam farta i na takiej leżałam z córką. Chyba, że coś zmienili do tej pory.

2021 córka ❤️
    Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.

Starania o rodzeństwo od 2023
    4 biochemiczne
    1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc

Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.

Eutyrox 50
    Metformina 1000xr, 500 zwykła
    Fertistim
    B12, Omega, d3, magnez, witc

14.01 - beta 15, prog 11
    16.01 - beta 58, prog 13
    20.01 - beta 452, prog 20
    22.01 - beta 1164, prog 13
    24.01 - beta 2743, prog 14
    27.01 - beta 7764, prog 15

06.03 - jest serduszko!
    05.03 - 4,3cm człowieczka ❤️
    13.03 - prenatalne

Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.

preg.png
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niesamowicie się boję SN, ale tak na początek to chyba bym chciała spróbować. Planujemy conajmniej dwójkę dzieci i ze względu na nasz wiek chcielibyśmy mieć mały odstęp czasu między nimi. Po porodzie SN szybciej dopuszczą mnie do kolejnej procedury, bo niestety w cuda nie wierzę, że uda się nam się bez invitro.
    Z drugiej strony, mam wrodzoną dysplazję stawu biodrowego. Wada jest niewielka i na razie konsultowani ortopedzi mówią, że jeśli dziecko nie będzie za duże (poniżej 4kg) to mogę próbować rodzić naturalnie. No i będę musiała zbadać bioderka dziecka, bo wada jest w jakimś małym stopniu dziedziczona. Plus bardziej prawdopodobna u pierworodnych córek - jak ja :)
    Co ciekawe, jeden z ortopedów był w lekkim szoku, że pytam o opinię, a nie przyszłam upewnić się, że dostanę zaświadczenie o CC :D mówił, że tyle kobiet chce CC, że nawet najmniejsza rzecz, która to ułatwia powoduje że on praktycznie je taśmowo wystawia. Może taka charakterystyka Luxmed.

👩🏼 91’ (33)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm

preg.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby10 wrote:
    No właśnie… a na Jaczewskiego są tylko 2 z łazienką, miałam farta i na takiej leżałam z córką. Chyba, że coś zmienili do tej pory.

O kurczę to trochę słabo 🙈 na Lubartowskiej jest w każdej sali. Ogólnie jest po remoncie cały blok poporodowy i jest naprawdę przyjemnie. Pewnie wrzesień - październik będzie dużo porodów jak co roku bo to ciążę z sylwestra i walentynek przecież 🤣

2022 r. - córeczka ♥️

2025.r
    11 dpo beta 21.91
    13 dpo beta 83.55 przyrost 283%
    22 dpo beta 3344.30 przyrost 127%
    12.02 - zarodek 0.78 cm z bijącym serduszkiem ♥️
    20.02 - crl 1.55 cm ♥️
    21.03 - usg
    25.03 - prenatalne

preg.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Ja niesamowicie się boję SN, ale tak na początek to chyba bym chciała spróbować. Planujemy conajmniej dwójkę dzieci i ze względu na nasz wiek chcielibyśmy mieć mały odstęp czasu między nimi. Po porodzie SN szybciej dopuszczą mnie do kolejnej procedury, bo niestety w cuda nie wierzę, że uda się nam się bez invitro.
    Z drugiej strony, mam wrodzoną dysplazję stawu biodrowego. Wada jest niewielka i na razie konsultowani ortopedzi mówią, że jeśli dziecko nie będzie za duże (poniżej 4kg) to mogę próbować rodzić naturalnie. No i będę musiała zbadać bioderka dziecka, bo wada jest w jakimś małym stopniu dziedziczona. Plus bardziej prawdopodobna u pierworodnych córek - jak ja :)
    Co ciekawe, jeden z ortopedów był w lekkim szoku, że pytam o opinię, a nie przyszłam upewnić się, że dostanę zaświadczenie o CC :D mówił, że tyle kobiet chce CC, że nawet najmniejsza rzecz, która to ułatwia powoduje że on praktycznie je taśmowo wystawia. Może taka charakterystyka Luxmed.

Jest dużo kobiet, które po ivf zachodzą naturalnie w ciążę bez problemu. Może Ty również będziesz taką kobietą, nigdy nie wiadomo 😋

2022 r. - córeczka ♥️

2025.r
    11 dpo beta 21.91
    20.02 - crl 1.55 cm ♥️
    21.03 - usg
    25.03 - prenatalne

preg.png
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Jest dużo kobiet, które po ivf zachodzą naturalnie w ciążę bez problemu. Może Ty również będziesz taką kobietą, nigdy nie wiadomo 😋

Dziękuję za miłe słowo, ale realistycznie u nas mała szansa. Problem jest po stronie męża, nie mojej. Mąż prawie nie ma plemników w spermie, więc bez asysty medycznej w osobie pani w laboratorium embriologicznym szansa na ciąże jest w kategorii cudu.

👩🏼 91’ (33)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm

preg.png
  • Szosz Ekspertka

Wysłany: 16 lutego, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram nie myśleć jeszcze o porodzie 🫣 mam akurat super doświadczenia z cc, ale baaardzo chciałam rodzić naturalnie i bardzo przeżywałam, że się nie udało. Miałam wywoływany poród tydzień po terminie, synkowi się po prostu nie spieszyło :D i średnio to wspominam, balonik i oksy dużo nie dały, poza tym, że dostałam strasznych mdłości, naprawdę było mi koszmarnie niedobrze 🫣 i wierzę, że gdyby zaczęło się samo, to może urodziłabym naturalnie, ale lekarze uznali, że ze względu na łożysko już czas.

I teraz jestem w kropce, bo wcześniej bardzo chciałam sn, a teraz zdążyłam to trochę poznać i zaczęłam się bać 🫣 cc się wcześniej obawiałam, a u mnie bezproblemowo i bardzo szybko doszłam do siebie, teraz już się nie boję, ale przeciez drugiego cięcia mogę nie zniesc tak dobrze… zwariować idzie 😂.

Odsuwam od siebie te myśli, na razie byle do prenatalnych i wyników nifty 😁

PaulinaLexi, Deyansu lubią tę wiadomość

👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…

Czekamy na ciąg dalszy :)

Termin: 30.08.2025 🩷
    7.03 - 🩺
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Dziękuję za miłe słowo, ale realistycznie u nas mała szansa. Problem jest po stronie męża, nie mojej. Mąż prawie nie ma plemników w spermie, więc bez asysty medycznej w osobie pani w laboratorium embriologicznym szansa na ciąże jest w kategorii cudu.

Czasem cuda się zdarzają, parametry też mogą być zmienne. Ale nawet jeśli nie to dobrze, że jest chociaż ta możliwość kolejnego ivf

Valie05 lubi tę wiadomość

2022 r. - córeczka ♥️

2025.r
    11 dpo beta 21.91
    20.02 - crl 1.55 cm ♥️
    21.03 - usg
    25.03 - prenatalne

preg.png
  • PaulinaLexi Koleżanka

Wysłany: 16 lutego, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj sporo stron dzisiaj :)
    Było pytanko o samopoczucie - mniej mdłości, ale coś mnie brzuch zaczął ciągnąć, czuje delikatne kłócie. To dla mnie coś nowego bo do tej pory w ogóle nie miałam dolegliwości ze strony brzucha, jedynie wzdęcia w 6-7 tygodniu.
    Co do porodu - to będzie mój pierwszy, chce naturalnie bo wiadomo że zdrowszy dla malucha, ale jak będzie trzeba CC to będzie CC. Efekt ma być taki - dziecko po drugiej stronie.
    Ostatnio oglądałam filmiki z porodów, lubię wiedzieć co mnie czeka :D
    ale ogólnie skupiam się na danym tygodniu, trymestrze, nie wybiegam za bardzo myślami do przodu. Czuje ogólnie spokoj, miałam jedynie chwilę stresu jak czekałam 8 dni na wynik nifty. Nie wiem czy to hormony tak działają już bo zanim zaszłam w ciążę to się stresowałam wszystkim, że nie znajdę w ciążę, że będzie chore dziecko, że przy porodzie będą komplikacje, że wychowanie dziecka jest trudne i pewnie moje dziecko w wieku nastolatnim nie będzie chciało ze mną rozmawiać 😂😅
    a teraz tak krok po kroczku - zajść w ciążę, pierwsza wizyta, pierwsze badania, prenatalne itd
    Nawet na forum nie czytam następnym działów, zaglądam tylko do I trymestru.

Hajkonk, Szosz, Deyansu, Filcek lubią tę wiadomość

'95 👫 '93
    22.12 ⏸️ 1cs
    Termin OM 1.09
    Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka

24.02 - prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
    3.03 - wizyta kontrolna, 8 cm
    2.04 - następna wizyta

Progesteron - do 15tyg
    Acard - od 12stego
    preg.png
  • Abby10 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    O kurczę to trochę słabo 🙈 na Lubartowskiej jest w każdej sali. Ogólnie jest po remoncie cały blok poporodowy i jest naprawdę przyjemnie. Pewnie wrzesień - październik będzie dużo porodów jak co roku bo to ciążę z sylwestra i walentynek przecież 🤣
    A chodziłaś może tam na hmm szkole rodzenia? Chyba tak te „nauki” się nazywają po 20tc.
    Muszę chyba spróbować się dostać tam do poradni i wtedy zdecyduje sobie na spokojnie gdzie chce 🫣😅 bo mam mętlik, którego wcześniej nie miałam

2021 córka ❤️
    Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.

Starania o rodzeństwo od 2023
    4 biochemiczne
    1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc

Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.

Eutyrox 50
    Metformina 1000xr, 500 zwykła
    Fertistim
    B12, Omega, d3, magnez, witc

14.01 - beta 15, prog 11
    16.01 - beta 58, prog 13
    20.01 - beta 452, prog 20
    22.01 - beta 1164, prog 13
    24.01 - beta 2743, prog 14
    27.01 - beta 7764, prog 15

06.03 - jest serduszko!
    05.03 - 4,3cm człowieczka ❤️
    13.03 - prenatalne

Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.

preg.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby10 wrote:
    A chodziłaś może tam na hmm szkole rodzenia? Chyba tak te „nauki” się nazywają po 20tc.
    Muszę chyba spróbować się dostać tam do poradni i wtedy zdecyduje sobie na spokojnie gdzie chce 🫣😅 bo mam mętlik, którego wcześniej nie miałam

Jak będziesz chodzić do poradni to podpisujesz zgodę na poród w tym szpitalu, inaczej do poradni Cię nie przyjmą. Taki mają regulamin 🤪 Do szkoły rodzenia nie chodziłam wgl więc nie wiem jak to tam u nich wygląda

2022 r. - córeczka ♥️

2025.r
    11 dpo beta 21.91
    20.02 - crl 1.55 cm ♥️
    21.03 - usg
    25.03 - prenatalne

preg.png
  • Paluszek007 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Czytam Wasze opowieści o porodach i cóż, trochę przerażające, ale też bardzo pouczające. Strasznie Was Wszystkie podziwiam 🥰 nigdy nie rodziłam i dość mnie to przeraża, czy SN czy CC.... 🫣
    Wiesz co... Nie ma znaczenia jak będziesz rodzic myślę. Jak widzisz każdy przypadek inny. Mnie się pytali ludzie jak urodziłam czy chce następne i jak wrażenia z porodu to odrazu mówiłam że z mojej perspektywy nie było tragedii. Szczerze powiem ze spodziewałam się większego bólu dlatego 'czekalam' czy będzie gorzej ale bardziej byłam po prostu zmęczona bo miałam intensywny dzień, wieczorem (o 19) odeszły mi wody, zadzwoniłam do położnej, poszłam się wykąpać, zjeść coś lekkiego, spakowałam się do auta i pojechaliśmy. Zajechaliśmy do szpitala ok. 21. Przyjęli mnie na patologię bo byłam bez skorczow I marzyłam żeby iść spać bo padałam na twarz a jak tylko poczułam poduszkę ok 24 (tyle trwały badania i przyjęcie) to dostałam odrazu silne skurcze ale jeszcze poszłam pod prysznic i dopiero. Do ok. 0530 rodziłam sama. Cc zakończyłam o 0558.bylam padnięta masakrycznie.

A mimo wszystko stwierdzam że to nie było straszne ani poród ani CC.

Jeśli chodzi co potem? Ja po CC wstałam szybko i nie czułam się źle odrazu zaczęłam masować etc. I to jest drobny - bo przez chyba miesiąc trzeba masować bliznę żeby zrastajac się nie było wewnątrz wzrostów i później problemow. Dziewczyny po porodzie SN narzekały że ciężko im się sika bo piecze bardzo (wiadomo rana) ale ponoć goi się szybciej. Więc jak widać są + i -.
    Ja zawsze chciałam urodzić SN i będę próbować i tym razem. Na szczęście szpital do którego się wybieram nie robi tak jak wiele w moim mieście że jak rodziłaś jedno CC to każde kolejne z automatu też musi być CC wręcz przeciwnie jeśli kobieta chce to nie ma problemu żeby próbować (oczywiście jeśli nie ma przeciwskazań medycznych).

Przepraszam że tak się rozpisałam ale chciałam się z Wami podzielić bo widzę że dużo tu obaw etc. Może komuś to pomoże, mam nadzieję :)

Suzie, Szosz, Deyansu lubią tę wiadomość

🧔 35 🧑‍🦱 35
    👶 2022 (4cs)

age.png

4cs ➡️ 29.12.24 ⏸️ (12DPO)
    🩺15.01 (6+1) jagoda CRL 4.8mm + ❤️
    🩺05.02 (9+2) jeżyna CRL 2.66cm
    🩺07.03 (13+4)

27.02 USG (12+3) figa CRL 5.95cm
    24.02 test genetyczny (12+1) 🆗 - niskie ryzyka, płeć 💙
    20.02 PAPPA+Beta (11+4) 🆗 - niskie ryzyka

preg.png

01.2025 endokrynolog & cytologia🆗
    11.2024 USG piersi 🆗

Niedoczynność tarczycy

18c6e2ea55b767490b082d38eb2e9a1b.png
  • Hajkonk Ekspertka

Wysłany: 16 lutego, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Jak będziesz chodzić do poradni to podpisujesz zgodę na poród w tym szpitalu, inaczej do poradni Cię nie przyjmą. Taki mają regulamin 🤪 Do szkoły rodzenia nie chodziłam wgl więc nie wiem jak to tam u nich wygląda
    W teorii tak jest w praktyce jest inaczej. Też podpisywałam taką zgodę i położna mi powiedziała że jeśli po prostu będę nie wiem 10km od domu i do innego szpitala będę miała nawet kilometr bliżej to jadę do tego który jest najbliżej po prostu wtedy poradnia nie dostaje kasy za Twój poród, jakoś to mają rozliczane. Więc jeśli jakimś trafem zdarzy się że ktoś będzie bliżej tego szpitala w którym chce rodzić no co poradzić 😄

A tak z innej beczki, zauważyłyście już jakiś brzuszek u siebie ? Ja o moich jeansach mogę już zapomnieć i mimo że jestem szczupła to w zasadzie już mogę powiedzieć że byłam i jeśli ubiorę coś innego jak luźny dres to ciąży już nie ukryje przed niechcianymi oczami 🤣

👩‍💼29l
    🤵‍♂️35l

10.2024 rozpoczęcie starań
    💊 PrenaCare Start Ona i On
    🩺17.11.2024 cytologia OK
    ⏸️04.01.2025 🤞
    07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
    10.01 beta hcg 7412 mlU/ml

preg.png

🩺07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
    🩺 15.01 6+5 CRL 0,53cm i bijące ❤️
    🩺24.01 8+0 CRL 1,6cm fasoli!
    🩺26.02 12+5 USG I trymestru CRL 5,93cm 🩷
    🩺26.03 16+5 wizyta
    🩺25.04 20+6 USG II trymestru
  • PaulinaLexi Koleżanka

Wysłany: 16 lutego, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:

A tak z innej beczki, zauważyłyście już jakiś brzuszek u siebie ? Ja o moich jeansach mogę już zapomnieć i mimo że jestem szczupła to w zasadzie już mogę powiedzieć że byłam i jeśli ubiorę coś innego jak luźny dres to ciąży już nie ukryje przed niechcianymi oczami 🤣

Tak, rano minimalnie widać ale wieczorem już jest spory. Nie byłam bardzo szczupła przed ciążą, miałam trochę tłuszczyku na brzuchu i teraz to chyba się pokazuje. Zamówiłam wczoraj spodnie ciążowe bo aktualnie w jednych jeansach czuje się ok, reszta uciska albo mi się roluje pod brzuch.

Hajkonk lubi tę wiadomość

'95 👫 '93
    22.12 ⏸️ 1cs
    Termin OM 1.09
    Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka

24.02 - prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
    3.03 - wizyta kontrolna, 8 cm
    2.04 - następna wizyta

Progesteron - do 15tyg
    Acard - od 12stego
    preg.png
  • truskawki981 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:
    W teorii tak jest w praktyce jest inaczej. Też podpisywałam taką zgodę i położna mi powiedziała że jeśli po prostu będę nie wiem 10km od domu i do innego szpitala będę miała nawet kilometr bliżej to jadę do tego który jest najbliżej po prostu wtedy poradnia nie dostaje kasy za Twój poród, jakoś to mają rozliczane. Więc jeśli jakimś trafem zdarzy się że ktoś będzie bliżej tego szpitala w którym chce rodzić no co poradzić 😄

U mnie jest tak, że teoretycznie wejdę jeszcze w jeansy, ale po jakimś czasie muszę odpiąć górny guzik. Więc głównie chodzę w dresie 😀 na szczęście nie muszę jak na razie zakładać innych ubrań, ale wiem że za dwa tygodnie mam wyjście... Ech, będzie trzeba odwiedzić sklep odzieżowy i kupić jakąś luźną sukienkę i bezszwowe rajstopy 🙈

03.01.2025 ⏸️
    04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
    09.01 beta 695, prog 27

07.03 - prenatalne 🎈

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaLexi wrote:
    Oj sporo stron dzisiaj :)
    Było pytanko o samopoczucie - mniej mdłości, ale coś mnie brzuch zaczął ciągnąć, czuje delikatne kłócie. To dla mnie coś nowego bo do tej pory w ogóle nie miałam dolegliwości ze strony brzucha, jedynie wzdęcia w 6-7 tygodniu.
    Co do porodu - to będzie mój pierwszy, chce naturalnie bo wiadomo że zdrowszy dla malucha, ale jak będzie trzeba CC to będzie CC. Efekt ma być taki - dziecko po drugiej stronie.
    Ostatnio oglądałam filmiki z porodów, lubię wiedzieć co mnie czeka :D
    ale ogólnie skupiam się na danym tygodniu, trymestrze, nie wybiegam za bardzo myślami do przodu. Czuje ogólnie spokoj, miałam jedynie chwilę stresu jak czekałam 8 dni na wynik nifty. Nie wiem czy to hormony tak działają już bo zanim zaszłam w ciążę to się stresowałam wszystkim, że nie znajdę w ciążę, że będzie chore dziecko, że przy porodzie będą komplikacje, że wychowanie dziecka jest trudne i pewnie moje dziecko w wieku nastolatnim nie będzie chciało ze mną rozmawiać 😂😅
    a teraz tak krok po kroczku - zajść w ciążę, pierwsza wizyta, pierwsze badania, prenatalne itd
    Nawet na forum nie czytam następnym działów, zaglądam tylko do I trymestru.

O, czyli widzę, że u Ciebie też chłopak :D

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹

📆 Kalendarz wizyt
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:

W ubraniach nic nie widać, ale jak tydzień temu robiliśmy pierwsze pamiątkowe zdjęcie w legginsach i topie sportowym to delikatny brzuszek już jest. :D

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹

📆 Kalendarz wizyt
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    preg.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:

Może tak być, nie wiem. Nie czytałam dokładnie ich regulaminu ale szpitale mają to do siebie, że mogą Cie odsyłać do innych i w końcu urodzisz w aucie 🤪 a tutaj masz pewność, że mają Cię przyjąć i kropka, nie mogą odmówić przyjęcia nawet jeśli niby miejsc nie będzie

2022 r. - córeczka ♥️

2025.r
    11 dpo beta 21.91
    20.02 - crl 1.55 cm ♥️
    21.03 - usg
    25.03 - prenatalne

preg.png
  • aglo Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam prenatalne, strasznie się stresuję i proszę o kciuki, wizyta o 9 rano więc bez zbędnego czekania 💪

Co do porodu to mój był bardzo słaby bo niestety z zaskoczenia totalnie nie byłam na to jeszcze gotowa, życie za mnie zadecydowało, dosłownie było to ja mam wrażenie cały czas jak to wspominam jak w filmach.. trafiłam do szpitala wody mi się sączyły dwie doby, miałam powiedziane że będę leżeć już do rozwiązania plackiem… ale całkowicie nagle mi odeszły o 2 nad ranem 😳 cały czas mnie trzymali pod ktg żeby zastrzyk (steryd na płuca zaczal działać) do 9:15 i dosłownie nagle lekarz mnie zbadał i powiedział ” biegiem dawać ją na stół” położne mnie szybko ciach zawiozły w biegu podpisywałam jakieś jeszcze kwity, o 9:32 syn się urodził. Wspominam to strasznie tragicznie bo nie wiedziałam co będzie. Ogólnie dramat.
    Ale potem wstałam o 18 miałam pionizację i świetnie się czułam, może emocje opadły bo syn był całkowicie wygrany jak na loterii wcześniaczej 🫣 dostał 10pkt, płakał i oddychał, pięknie jadł sam, nie potrzebował inkubatora, oprócz tego że był mniejszy to był jak „normalny” noworodek.

Potem po dwóch tygodniach zakaziła mi się jeszcze rana 🥴 cieszę się że wiele z was ma świadomość że cc na życzenie nie jest łatwiejszym rozwiązaniem. Moim zdaniem to konieczność i nic przyjemnego.

Teraz chcę cc bo chce sie psychicznie przygotować na to,mam nadzieje ze teraz wiem jak to wyglada i bede gotowa na to. Mialam fazę ze chciałam moze vbac ale po przemyśleniu wolę mieć wszystko „zaplanowane” nie zniosę tej niepewności. Obym tylko dała radę donosić dłużej niż syna.

Deyansu, aneta.be, Abby10, sarenka95 lubią tę wiadomość

33l. 👧 35l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
    Nisza w bliźnie po cc🌚
    preg.png
    25.11.2024 OM
    20.12.2024 ⏸️
    07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
    28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
    17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
    18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
    25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
    18.03.2025 ➡️ 16+1 wizyta 🩺
  • aglo Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze chciałam dorzucić że mimo porodu cc i takiej kijowej sytuacjiC udało mi się karmić cyna naturalnie. Był pot, krew i łzy ale daliśmy radę. Mój mąż był wspaniałym oparciem. Potem była to piękna droga którą kontynuowałam (z wygody 🫣) aż 3,5roku. Nawet nie wiecie ile musiałam się nasłuchać jaka to patologia tyle karmić 🤯 także każdy ma swoje własne zdanie i podejście i najważniejsze jest żeby było to zgodne z samą sobą a to że ktoś coś będzie komentował to jest już tylko jego problem.

Szosz, Deyansu, Filcek, Malinovelove lubią tę wiadomość

33l. 👧 35l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
    Nisza w bliźnie po cc🌚
    preg.png
    25.11.2024 OM
    20.12.2024 ⏸️
    07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
    28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
    17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
    18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
    25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
    18.03.2025 ➡️ 16+1 wizyta 🩺
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    To nie, ja nie zamierzam oglądać. Poczytać mogę, ale do oglądania nikt mnie nie zmusi 🙈😂

A właśnie miałam pisać że w aplikacji preglife jest kilka filmików z porodow SN ale takich gdzie widać wszystko i osobiście polecam :)

PaulinaLexi lubi tę wiadomość

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    27.12 beta 72,7, prog 35,5
    29.12 beta 225,43 prog 26,6
    31.12 beta 448,7 prog 28,71
    8.01 🩺 pęcherzyk ciążowy 9mm 5+3
    9.01 beta 8144,97
    10.01 beta 12287,69
    13.01 jest ❤️ CRL 3mm 6+0
    23.01 CRL 1,29 mm 7+3 😍
    27.02 USG I Trymestr

preg.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ