Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
purplerain wrote:Ooo, przekonasz mnie jakoś, że to super czas na poród?
Mnie przeraża to, że zaraz z września zrobi się listopad (nienawidzę ogólnie + życie dołożyło mi traumatycznych doświadczeń w tym czasie i kojarzy mi się bardzo, bardzo źle) i taki dość depresyjny czas w roku... Martwi mnie to, że utknę wtedy w domu z dzidziusiem, babyblusem i tą aurą za oknem...
Już myślałam że tylko ja tak myślę, obie moje dziewczyny są z kwietnia, więc zaraz było ciepło i cudownie, a tu chwila moment i pół roku szarej jesieniozimy bleeeeepurplerain lubi tę wiadomość
-
kasialinkaa wrote:Hej dziewczyny .
Ja również żegnam się z Wami (termin z om miałam na 29.09)
Moja ciąża zatrzymała się na 5 tygodniu a według om to powinno być 7+1 . Stwierdzone puste jajo płodowe .
W piątek mam wstawić się w szpitalu celu indukcji farmakologicznej . Miło było przez tą chwilę z Wami tutaj popisać
Trzymam kciuki za wasze ciąże ❤️
Ja psychicznie ogarniam to tak musiało być ide dalej do przodu i mam nadzieję że jeszcze wrócę na fioletową stronę 🤰 .
Widziałam że niektóre z was mają też poronienie za sobą a skończyły na kolejnej ciąży ❤️ jeśli jesteście w stanie podpowiedzieć co mam dalej zrobić czy jakieś badania ? Dlaczego ten zarodek sie nie pojawił to będę wdzięczna . 🙏🏼 mój ginekolog powiedział że tak się zdarza heh .
Bardzo mi przykro, trzymam kciuki byś szybko mogła powrócić na fioletową stronę ✊
A co do braku zarodka to tak się czasem zdarza i przeważnie jest to jakiś czynnik genetyczny. Czasem przypadek a czasem jakiś wadliwy zarodek. Możesz pobrać próbkę do badań i będziesz wiedziała dlaczego tak się stałokasialinkaa lubi tę wiadomość
-
purplerain wrote:Nie wiem dlaczego masz wątpliwości, pewnie pisałaś wcześniej, ale ciężko mi to odgrzebać. Ja myślę, że w przypadku obaw zawsze warto iść. Lepiej raz za dużo, niż raz za mało. Da Ci to spokój ducha2021 córka ❤️
Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.
Starania o rodzeństwo od 2023
4 biochemiczne (o których wiem)
1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc
Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.
Eutyrox 50
Metformina 1000xr, 500 zwykła
Fertistim
B12, Omega, d3, magnez, witc
14.01 - beta 15, prog 11
16.01 - beta 58, prog 13
20.01 - beta 452, prog 20
22.01 - beta 1164, prog 13
24.01 - beta 2743, prog 14
27.01 - beta 7764, prog 15
Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.
-
@Kasialinkaa bardzo mi przykro
super, że się trzymasz i tak do tego podchodzisz. Tule i trzymam kciuki! ❤️
@sarenka95 ja w tej ciąży też jest ciągle kanapki z serkiem topionym + ogórek konserwowy. Moja miłość 😅 no i któraś z was wspomniała o bananach, kupiłam i też jem codziennie 🫣sarenka95, kasialinkaa lubią tę wiadomość
2021 córka ❤️
Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.
Starania o rodzeństwo od 2023
4 biochemiczne (o których wiem)
1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc
Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.
Eutyrox 50
Metformina 1000xr, 500 zwykła
Fertistim
B12, Omega, d3, magnez, witc
14.01 - beta 15, prog 11
16.01 - beta 58, prog 13
20.01 - beta 452, prog 20
22.01 - beta 1164, prog 13
24.01 - beta 2743, prog 14
27.01 - beta 7764, prog 15
Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.
-
Aliczee93 wrote:Urodziłam córkę w lutym i to był dobry czas. Jakbym się za siebie wtedy wzięła to do lata wyglądałabym już dobrze, ale niestety miałam lenia i nie zgubiłam tych dodatkowych kilogramów. Korzystałam dużo z ładnej pogody, gdy dziecko spało w gondoli. Teraz termin na wrzesień i trochę się boję upałów w zaawansowanej ciąży. Mam plan by trochę schudnąć w ciąży, bo nie wiem jak będę funkcjonować skoro już teraz mam zadyszkę gdy idę do sklepu lub wchodzę po schodach.
Tez sie boje upałów w tej ciąży.. w poprzedniej urodziłam corke w Lipcu. Koniec Lipca. I myślałam że w Lipcu pod koniec juz umrę doslownie...Tak ciezko znosiłam te temperatury powyżej 30 stopni..wiec ze bylo gorzej.. ale teraz lipiec i sierpień...2 miechy upałów trzeba przetrwać.. Martwię się jak 🙄
I również mam już zadyszkę.. a to dopiero początek..
A tak na marginesie ..
Mam takie wzdęcia i mdlosci ze od tygodnia ledwo zyje.. juz mi nic nie pomaga
..mam.ochote plakac az czasami🥺🥺🥺 -
Moja ciąża zatrzymała się na 5 tygodniu a według om to powinno być 7+1 . Stwierdzone puste jajo płodowe .
W piątek mam wstawić się w szpitalu celu indukcji farmakologicznej . Miło było przez tą chwilę z Wami tutaj popisać
Ja psychicznie ogarniam to tak musiało być ide dalej do przodu i mam nadzieję że jeszcze wrócę na fioletową stronę 🤰 .
Widziałam że niektóre z was mają też poronienie za sobą a skończyły na kolejnej ciąży ❤️ jeśli jesteście w stanie podpowiedzieć co mam dalej zrobić czy jakieś badania ? Dlaczego ten zarodek sie nie pojawił to będę wdzięczna . 🙏🏼 mój ginekolog powiedział że tak się zdarza heh .
Tulę mocno.. I wszystkiego dobrego🤞❤️kasialinkaa lubi tę wiadomość
-
Wirtualnie Cię tulę.Jesteśmy w tym obie. Ja zdecydowałam się tylko na badanie dna płci, jutro prawdopodobnie dostanę wynik. Na genetyczne płodu się nie zdecydowałam, mi też lekarz powiedział, że przy pierwszej ciąży tak się zdarza i głównie to z wad genetycznych, ale zobaczymy też co za 4 tygodnie pokaże badanie histopatologiczne...
kasialinkaa lubi tę wiadomość
Starania od 06.2023
10.2024 monitoring USG + badania hormonów
3 dc:
Kwas foliowy 10.3 ng/ml
FSH 5.42 mIY/ml
LH 3.95 mIU/ml
Estradiol 30.5 pg/ml
witamina D3 31.5 ng/ml
21 dc:
TSH 1.019, FT3 2.52, FT4 0.92, progesteron 14.8, AMG 16.72 pmol/l
27 dc: glukoza na czczo: 97, glukoza po OGGT 95, kortyzol 20,6, insulina na czczo: 7,9
05.12.2024 sonoHSG jajowody drożne
24.12.2024 r. II kreski
15.01.2025 r. 6t6d. ciąża pojedyncza, CRL 9,9 mm, FHR 151/min
15.02.2025 Poronienie chybione w 7tc. Brak czynności serca😭 -
Collet, Kasialinkaa 💔🫂😢 bardzo mocno przytulam. Dzięki, że tu jesteście, że byłyście z nami. Mam nadzieję, że dojdziecie w miarę szybko do siebie, przynajmniej fizycznie 🥰, bo na pewno psychika nie jest aż tak szybka... Ale wierzę w Was, jesteście dzielne i będziecie nadal walczyć, bo znów tu zawitać na fioletową część forum 🫡🤞🏻😘
Dzięki, Kociary 🐈🥰 pomysł z pieluszką super 🥰
Przed ciążą miałam BMI minimalnie pod kreską nadwagi, więc teraz po tych obżarstwach 😉 wracam na znajomy tor 🤷🏻 ale dobre jest to, że mam dwie czy trzy pary dżinsów z tamtego okresu i teraz są na mnie dobre 😅 uff, dobrze że ich nie sprzedałam na Vinted 😁
Jeszcze tydzień do USG, muszę to przetrwać 😉 w weekend nie będę mieć życia, bo i w sobotę i w niedzielę po 8 godzin zajęć praktycznych na uczelni 😅 ale przynajmniej zajmę czymś głowę 🤗
Spokojnej, dobrej nocy 🥰Hajkonk, kasialinkaa lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
💊Letrox, Formetic i tona supli
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
💊 Clo i worek supli
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️
26.02 CRL 5,5 cm ❤️ czekamy na prenatalne 04.03 🤞🏻😍 -
Mój ból głowy przerodził się w zawalone zatoki, ale po irygacji trochę lepiej, za to przyszły ekstra mdłości, głowa boli dalej, do tego żołądek. Już nie wiem co od czego. Wszystko mi dolega, chyba ciąża. 🤦♀️
Od 3 dni prawie nie wyłażę z łóżka. Ciążo miej litość. Byle z kropkiem wszystko było dobrze. 🙏Deyansu lubi tę wiadomość
-
@promykk na pewno z kropkiem wszystko okej, mdłościami przypomina o sobie! 🫶
@Deyansu ja tez jeszcze tydzień do USG i już tuptam bo zaraz minie miesiąc od ostatniej wizyty.
Przez te przykre wiadomości moja głowa trochę wariuje i zaraz zaczynam zastanawiać się czy u mnie wszystko dobrze ale zaraz wracam na ziemię bo albo mnie brzuch ciągnie tłumaczę sobie że fasolka szybko rośnie i potrzebuje dużo miejsca w brzuchu a to jakieś mdłości wpadną po zjedzeniu czegoś na co miałam wilczy apetyt lub przypadkowo dotknę swoich piersi a nie daj Boże sutka 🥵 chyba czas na zakup mamusinego stanika bo w moje już się nie mieszczę ogólnie jestem zwolenniczką wolnych cyckow aczkolwiek moje tak bolą że mimo że są niewielkie a duże w porównaniu z tym co miałam to czuję się jakbym miała po kuli do kręgi przyczepione do każdego 🙉promykk lubi tę wiadomość
👩💼29l
🤵♂️35l
10.2024 rozpoczęcie starań
💊 PrenaCare Start Ona i On
🩺17.11.2024 cytologia OK
⏸️04.01.2025 🤞
07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
10.01 beta hcg 7412 mlU/ml
🩺07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
🩺 15.01 6+5 CRL 0,53cm i bijące ❤️
🩺24.01 8+0 CRL 1,6cm fasoli!
🩺26.02 12+5 USG I trymestru CRL 5,93cm 🩷
🩺26.03 16+5 wizyta
🩺25.04 20+6 USG II trymestru -
promykk wrote:Mój ból głowy przerodził się w zawalone zatoki, ale po irygacji trochę lepiej, za to przyszły ekstra mdłości, głowa boli dalej, do tego żołądek. Już nie wiem co od czego. Wszystko mi dolega, chyba ciąża. 🤦♀️
Od 3 dni prawie nie wyłażę z łóżka. Ciążo miej litość. Byle z kropkiem wszystko było dobrze. 🙏
Z rozpędu polubiłam jako wyraz wsparcie ❤️ dużo zdrówka 🤗😘👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
💊 Clo i worek supli
Starania na luzie - 2023
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00
31.01. CRL 1,6 cm ❤️
Mój mąż się śmieje, że miałam pierwszą zachciankę, bo napisałam, że zjaslabym lody i mi kupił takie śmietankowe z karmelem i kawałkami czekolady 😄
Do USG prenatalnego zostało 11 dni 🫣promykk, Hajkonk, Domiś91, Szosz, Bella93, Paluszek007, Abby10, Filcek lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
📆 Kalendarz wizyt
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Ja mam dzisiaj wizytę, mam nadzieje, że z serduszkiem wszystko ok i założy mi wkoncu karte ciąży.
Jeszcze ostatnio w poszukiwaniu grupy krwi przeglądałam swoją poprzednia kartę ciążową i tam serduszko też było cały czas w podobnych wartościach ok 130-140 i nigdy więcej. Kiedyś słyszałam teorie, że na dziewczynkę jest w okolicach 140, a na chlopca zawsze wyższe 🤷♀️Deyansu, Nava, promykk, sarenka95, Szosz, purplerain, Bella93, Filcek lubią tę wiadomość
-
Hej, dziewczyny mam 11+4 a we wtorek były takie bóle brzucha prawie jak na okres a zaczęły się zwykłym rozpieraniem i kuciem . Wczoraj rano już lepiej tylko kucie i dziś cisza . Myślicie że to normalne ? Miewacie jeszcze jakieś takie bóle ?
Wizytę mam 1 marca i myślę czy coś sprawdzać wcześniej bo byłam w ten poniedziałek ale było ok serduszko biło dziecko żywe . Zwyczajnie myślę czy nie wariować i takie bóle się zdarzały jeszcze ?
Pierwszą ciąże straciłam w 9 tc więc nie wiem jak to jest dalej -
Abrakadabra ❤️🤞🏻 trzymam mocno kciuki za wizytę 🤗😘
NatalAaa ja teraz mam wprawdzie dopiero 10+5, ale mnie z kolei dość stresuje brak takich kłuć i ciągnięć. Z drugiej strony myślę, że jesteś już w połowie 12 tygodnia, Dzidziuś musi mieć miejsce, więc teraz Twoje więzadła, miednica pracują nad tym 🤗 jeśli do tego nie masz żadnego krwawienia, plamienia i ten ból nie jest taki, żebyś musiała z jego powodu leżeć, czy szukać leków przeciwbólowych to chyba powinno to być ok...
Ale niech wypowiedzą się Dziewczyny faktycznie bardziej zaawansowane 🥰
Hajkonk 🤗 dzięki, tylko właśnie u mnie właściwie nic mi nie przypomina o ciąży... brzuch się uspokoił (poza momentami że np. kaszlnę lub kichnę), piersi właściwie nie bolą, choć na wieczór lekko się zaokrąglają, mają jakieś tam żyłki. Bywa mi zimno, szybciej się męczę, ale wszystko to może być równie dobrze progesteron który biorę. Mam straszną nadzieję, że to po prostu dziecko ninja 🥷🏻😅
Ja dziś jestem podekscytowana wizytą, ale nie swoją tylko tej mojej przyjaciółki z terminem październikowym. Mam nadzieję, że będzie wszystko widać i będzie ok (7+ coś tam). Bo ona nie badała przyrostów bety (choć jej o tym wspominałam)
Spokojnego miłego dnia 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 07:40
abrakadabra, Hajkonk, Szosz lubią tę wiadomość
👩🏻 38
posiewy, MUCHA - ok
👱🏻32
💊 Clo i worek supli
Starania na luzie - 2023
31.01. CRL 1,6 cm ❤️
Deyansu wrote:Abrakadabra ❤️🤞🏻 trzymam mocno kciuki za wizytę 🤗😘
NatalAaa ja teraz mam wprawdzie dopiero 10+5, ale mnie z kolei dość stresuje brak takich kłuć i ciągnięć. Z drugiej strony myślę, że jesteś już w połowie 12 tygodnia, Dzidziuś musi mieć miejsce, więc teraz Twoje więzadła, miednica pracują nad tym 🤗 jeśli do tego nie masz żadnego krwawienia, plamienia i ten ból nie jest taki, żebyś musiała z jego powodu leżeć, czy szukać leków przeciwbólowych to chyba powinno to być ok...
Ale niech wypowiedzą się Dziewczyny faktycznie bardziej zaawansowane 🥰
Hajkonk 🤗 dzięki, tylko właśnie u mnie właściwie nic mi nie przypomina o ciąży... brzuch się uspokoił (poza momentami że np. kaszlnę lub kichnę), piersi właściwie nie bolą, choć na wieczór lekko się zaokrąglają, mają jakieś tam żyłki. Bywa mi zimno, szybciej się męczę, ale wszystko to może być równie dobrze progesteron który biorę. Mam straszną nadzieję, że to po prostu dziecko ninja 🥷🏻😅
Ja dziś jestem podekscytowana wizytą, ale nie swoją tylko tej mojej przyjaciółki z terminem październikowym. Mam nadzieję, że będzie wszystko widać i będzie ok (7+ coś tam). Bo ona nie badała przyrostów bety (choć jej o tym wspominałam)
Spokojnego miłego dnia 🥰
Jeśli Cię to uspokoi to w pierwszej ciąży czułam się super, czasem jak coś zjadlam to dokuczały mi mdłości, raz na jakis czas wymioty ale to bardzo rzadko. Piersi nie bolaly, brzuch też nie dokuczał. W tej ciąży mam tak samo, brzuch czuje przy kichnięciu czy kaszlnięciu. Mdłości też raz na jakiś czas zawitaja ale to tylko na chwile. Na co dzień czuję się super i gdybym nie wiedziała, że faktycznie jestem w tej ciąży to w życiu bym się nie poznała bo czuję się tak dobrze. Są i takie ciążę i trzeba się cieszyć 😅 w pierwszej ciąży w 2 trymestrze dopadła mnie rwa kulszowa i wtedy umieralam z bólu wiec wole tak jak jest teraz 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 07:49
Deyansu lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dobrze pamiętam, że któraś wymiotowała krwią? Byłyście z tym u lekarza czy traktowalyscie jako podrażnienie przełyku Od częstych wymiotów? Dziś rano trochę krwi się pojawiło przy wymiotach (w sumie sama krew i slina bo żołądek pusty) I trochę mnie to przeraziło..
-
Ja mam czasami kłucia w krzyżu 🙈 google mówi, że to też może być objaw rosnącej macicy i poluzowania tych wszystkich więzadeł. To jest typowo kłucie tak na parę sekund i mija, więc obstawiam, że to to 😄
Klaudek11 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
📆 Kalendarz wizyt
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Hej 🙋♀️ kciuki za wizyty dzisiejsze 😘
Ja niestety nie uspokoję bo mnie nic nie kłuje ani nic.. wydaje mi się że może pamięć ciała bo zdecydowanie ja już wyglądam ciazowo, o miesiąc dwa nawet do przodu niż jestem w rzeczywistości i w stosunku do wielkości dziecka 🫣Nava, Deyansu lubią tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
18.03.2025 ➡️ 16+1 wizyta 🩺 -
Hej, u mnie dziś USG prenatalne. Trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok 😊
Jeśli chodzi o kłucie to ja ostatnio dostałam progesteron i jest ok po nim.
Mam nadzieję że przejdą wam te mdłości i wymioty. Mi od tygodnia odpuściły te objawy i normalnie inny człowiek.
Swoją drogą mam xonvea na sprzedaż całe opakowanie. Może któraś potrzebuje?Suzie, cortexq, aglo, promykk, sarenka95, Oliwia88888, Jusia 82, Domiś91, truskawki981, Szosz, purplerain, Engel, Bella93, abrakadabra, Abby10, Deyansu, Filcek lubią tę wiadomość
👧28 👨29 🐈🐈⬛
5cs z pomiarami
starania 'na luźno' ok 2 lata
30.09 badania 4dc
LH- 3,3mlU/ml
FSH- 7,05 mlU/ml
Prolaktyna 478,2mlU/l
Estradiol 50pg/ml
19.09.24 USG piersi ok
11.2024 TSH 3.64