Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Księgowa wrote:Bella, cudowne wiadomości. 😊 A jak krwiaki?
Jeden maluch jest na przedniej (na tej jest też krwiak) a drugi na tylnej ścianie macicy.Księgowa, purplerain, PaulinaLexi, Deyansu, Filcek lubią tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Robią tak w Poznaniu w Medart. Podają płeć po transferze, przy wizycie serduszkowej bodajże.
Płeć sprawdzają, bo muszą zbadać czy ilość chromosomów się zgadza. To czy informacja jest w raporcie zależy chyba od laboratorium, ale lekarz nie może tej informacji udzielić pacjentom....teoretycznie, bo wczoraj się natknęłam na ig na relację z czytania wyników badań genetycznych i płeć była podana🤷♀️
Gratuluję kolejnych dobrych wiadomości🥰
U mnie też zawitał większy spokój: misie żyją🐻🐻 30,3 mm fhr 176 (ten jest dwa dni do przodu) i drugi 28,9mm fhr 176 (ten jest równo z terminem z transferu)🥹❤️
Edit: mam dwa wózki do sprzedania🤣😛 jakby któraś była chętna na Joolz Day+ w czarnym kolorze lub Cybex Priam tapicerka simply flowers pink to dajcie znać
O widzisz... czyli jednak się da. Ja nawet nie drążyłam tematu, bo wydaje mi się że gdyby była taka możliwość to by podali. A podejrzewam że klinika dostaje tylko ten raport z badania co ja.
Cudowne wieści. Oby już tylko więcej spokoju ❤️Bella93 lubi tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️ -
Wiem, że plany planami, ale wolałabym żeby dziecko z nami nie spało w łóżku. Wiem, że jest pełno rolek na IG, gdzie doświadczeni rodzice się śmieją z tych planów, ale wolałabym żeby spało u siebie i chcę wierzyć, że tak będzie
Hajkonk, aglo, Deyansu, Agusia246 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
Bella93 wrote:Jeden się wchłonął, drugi się zmniejszył ma 37×11mm, także pęcherzyki ciążowe są już od niego wieksze.
Jeden maluch jest na przedniej (na tej jest też krwiak) a drugi na tylnej ścianie macicy.
To mam nadzieję, ze na następnej wizycie też go już nie będzie 🥰
Czy następne to prenatalne?Bella93 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:To mam nadzieję, ze na następnej wizycie też go już nie będzie 🥰
Czy następne to prenatalne?
Następna wizyta będzie w klinice w Kijowie u lekarza prowadzącego, bo Marina była tam ostatni raz na wizycie serduszkowej i chce ją zobaczyć.
Prenatalne pewnie w połowie marca.Księgowa, Filcek lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Wiem, że plany planami, ale wolałabym żeby dziecko z nami nie spało w łóżku. Wiem, że jest pełno rolek na IG, gdzie doświadczeni rodzice się śmieją z tych planów, ale wolałabym żeby spało u siebie i chcę wierzyć, że tak będzie
Suzie lubi tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt, Kochane! 🤩
Ale Dziewczyny... czy Was też zaczęły boleć plecy? Dzisiaj nie mogę sobie totalnie znaleźć miejsca na krześle i okropnie mi się pracuje 🙈
Hajkonk, Filcek lubią tę wiadomość
-
Jusia 82 wrote:U nas w Polsce prawo zabrania podawania płci, więc szczerze mówiąc to wydaje mi się że nie badają w ogóle i klinika w PL nie ma tej informacji.
Też ostatnio miałam z mężem taką rozkminkę- że mogliby robić tak że podają płeć już po podaniu zarodka 😉Suzie lubi tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💗 31.01.2025 -
truskawki981 wrote:Gratuluję udanych wizyt, Kochane! 🤩
Ale Dziewczyny... czy Was też zaczęły boleć plecy? Dzisiaj nie mogę sobie totalnie znaleźć miejsca na krześle i okropnie mi się pracuje 🙈
Mnie czasem bolą krzyże 🙈 ale najczęściej pomaga zmiana pozycji, rozprostowanie się. A jak dłużej posiedzę w jednej pozycji to w ogóle mi nie wygodnie i plecy i brzuch mnie gniecie 🫣2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺11.03 I USG prenatalne
🩺 31.03 -
Ile dobrych wieści! Gratulacje, dziewczyny!!!
Ja powiedziałam wczoraj w pracy, ulga nie do opisania. Koledzy i koleżanki z pracy przeszczęśliwi razem ze mną. Kierownictwo… gorzej, bo będą mieli spory problem z zastępstwem. Ale jakoś sobie poradzą, bez przesady
Co do współspania… naszego synka łóżeczko parzyło i bezpiecznie czuł się tylko przy nas. Teraz dalej czasami przychodzi, ale większosc nocy śpi u siebie. Dla mnie współspanie było wygodne. Wiadomo, cierpiała na tym jakosc mojego snu i bycie dla siebie z mężem, ale przy karmieniu i przy dziecku, które spało tylko w mocnym kontakcie to było jak zbawienie, żebyśmy mogli przynajmniej oko zmrużyć.Hajkonk, Suzie, promykk, Deyansu, Filcek lubią tę wiadomość
👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…
Czekamy na ciąg dalszy
Termin: 30.08.2025 🩷 -
Tak 🙄👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
Ale Dziewczyny... czy Was też zaczęły boleć plecy? Dzisiaj nie mogę sobie totalnie znaleźć miejsca na krześle i okropnie mi się pracuje 🙈👩💼29l
🤵♂️35l
10.2024 rozpoczęcie starań
💊 PrenaCare Start Ona i On
🩺17.11.2024 cytologia OK
⏸️04.01.2025 🤞
07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
10.01 beta hcg 7412 mlU/ml
🩺07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
🩺 15.01 6+5 CRL 0,53cm i bijące ❤️
🩺24.01 8+0 CRL 1,6cm fasoli!
🩺26.02 12+5 USG prenatalne - niskie ryzyka. CRL 5,93cm zdrowego człowieka 🩷 -
purplerain wrote:Moja koleżanka robiła teraz ivf w Stanach i mogli sobie w ogóle wybrać jakiej płci chcą zarodki
Tak, czytałam kiedyś wywiad z Paris Hilton i ona też mówiła, że mogła sobie wybrać 🙈👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
Ja właśnie nie wiem jak rozwiązać tę kwestię spania. Najlepiej jakby spało w swoim łóżeczku...
Na razie planuję urządzić pokój, tam dać łóżeczko, komodę z przewijakiem. Ale domyślam się i znam trochę siebie, że nie będzie mi się chciało wstawać w nocy i chodzić między sypialnia a pokojem. Więc pewnie skończy się to tak, że łóżeczko będzie u nas w sypialni, a przebierać będę na łóżku na podkładzie żeby jak najmniej się wybudzać w nocy. I tyle będzie z pokoiku dla synka -
Nie plecy, ale biodro/pachwina. Myślałam że coś za dużo chodziłam w weekend, ale dzisiaj czytałam na grupie sierpniowej, że kilka dziewczyn też miało bóle z pachwiną. Nawet nie skojarzyłam, że to już może być objaw ciąży. -
Mnie dole plecy bolą.. I ciężko czasem szczególnie po nocy sie z łóżka zebrać.. 🫣
I do tego takie dziwne uczucie w brzuchu.. ni to bol...ni to nie wiem co.. takie ciągnięcie jakby.. ciężko to opisac🫣
Do tego zaparcia , mdlosci... ehh juz odliczam do II trymestru z nadzieja na lepsze samopoczucie.. 🫣 -
Dziewczyny a jakie macie zdanie o poduszkach ciążowych? Hit czy kit? Będziecie korzystać? Ja przez to delikatne napieranie macicy nie czuję już wygody śpiąc na brzuchu. Zastanawiam się nad zakupem i jeśli to jaki kształt wybrać.
-
Gratulacje dziewczyny! 🎉🎉
Ciekawe jak te Wasze przewidywania płci, czułam że u mnie chłopiec, a tu dziewczynka. 😂 Może te odczucia są odwrotne do płci? 💝
Mnie tam krzyż nawala jak za długo postoję.
Witam się w dniu bez mdłości, za to senność level hard. 😴🎉Hajkonk, iiyama lubią tę wiadomość
-
Rozalia321 wrote:Dziewczyny a jakie macie zdanie o poduszkach ciążowych? Hit czy kit? Będziecie korzystać? Ja przez to delikatne napieranie macicy nie czuję już wygody śpiąc na brzuchu. Zastanawiam się nad zakupem i jeśli to jaki kształt wybrać.
Ja mam Poofi
Rozalia321 lubi tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💗 31.01.2025