Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja próbuję bezkofeinowe różne, ale jeszcze nie trafiłam na dobrą.. a herbatę to czarną piję jedynie do śniadania a poza tym to różne smaki roibosa
Dietetyk kliniczna mi mówiła, że kawę można max 2 dziennie, ale też że bardzo często od kawy w ciąży odrzuca. A mnie jak na razie odrzuca tylko od buraków, wszystko inne jem normalnie 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:56
-
Daisy89 wrote:Dziewczyny a jak u was z kawą? Pijecie czy odstawiłyście?
Ja w trakcie starań ograniczyłam do max 2 dziennie, ale ciągle ciężko zrezygnować całkowicie... ☕👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…
Czekamy na ciąg dalszy
Termin: 30.08.2025 🩷 -
Ja w trakcie starań ograniczyłam do max 2 dziennie, ale ciągle ciężko zrezygnować całkowicie... ☕Daisy89 lubi tę wiadomość
⏸️ 08.01.2025
💉 11.01.2025 Beta-HCG 2608
💉 13.01.2025 Beta-HCG 5010
🩺 20.01.2025 jest ♥️!
🩺 12.02.2025 CRL 2,9cm, 170♥️
💉 27.02.2025 CRL 5cm, 157♥️ sanco ❔
🩺 05.03.2025 prenatalne -
NatalAaa wrote:Dziewczyny a bierzecie jeszcze duphaston?
Ja biore nadal 2x1.
A co do kawy i herbaty to nie pije wgl, nie ze względu na ciążę tylko po prostu nie lubię. Herbate raz na jakiś czas wypiłam jakaś smakowa, przewaznie jak chora bylam a tak to nie pije na co dzień nic 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:11
-
Ja w trakcie starań ograniczyłam do max 2 dziennie, ale ciągle ciężko zrezygnować całkowicie... ☕
Ja kawę zupełnie odstawiłam, jakoś tak nie czuje potrzeby. Od czasu do czasu piję czarną herbatę i niestety colę 🙈aglo lubi tę wiadomość
-
Daisy89 wrote:Ja próbuję bezkofeinowe różne, ale jeszcze nie trafiłam na dobrą.. a herbatę to czarną piję jedynie do śniadania a poza tym to różne smaki roibosa
Dietetyk kliniczna mi mówiła, że kawę można max 2 dziennie, ale też że bardzo często od kawy w ciąży odrzuca. A mnie jak na razie odrzuca tylko od buraków, wszystko inne jem normalnie 😀
A próbowałaś może lavazze bezkofeinową? Ponoć nie czuc dużej różnicy, ale sama nie próbowałam 🙂 -
NatalAaa wrote:Dziewczyny a bierzecie jeszcze duphaston?
Co do kawy,to ja w ogóle nie piję, przed ciążą też nie 😉 herbaty piję, tylko zieloną odstawiłam ☕2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺11.03 I USG prenatalne
🩺 31.03 -
2 trymestr to 13+0 wg preglife, ja to rozumiem tak, że 13tc skończony a to 0 to już 14tc bo początek kolejnego tygodnia 🤔
Też ostatnio się sporo nad tym glowiłam jak to liczyć żeby mojemu wytłumaczyć w którym tyg jestem, nawet jak umawiałam prenatalne i pytała w rejestracji babeczka o tydzień to powiedziałam 9+6 🤣 i zrozumiała o co mi chodzi..
Co do kawy to 2 razy w tygodniu się zdarzy, ale tylko wtedy jak mam na nią ochotę i taką słabiutką sobie robię.
A duphaston jeszcze do końca tyg biorę 1x1, już nie plamie od jakichś 2tyg to myślę, że mogę na spokojnie już odstawić.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:28
-
Ja piję kawę jedną dziennie z ekspresu kapsułkowego
ale ona na mnie nie działa, więc piję dla smaku głównie. Zimą herbat piłam całkiem sporo, ale teraz w ciąży jakoś nie mam smaku, wolę soki, czy cole zero.
Duophaston biorę do 15stego tygodnia czyli chyba do 14+6, bo potem produkcję przejmuje łożysko. U mnie nigdy żadnych plamień nie było, dostałam profilaktycznie bo miałam niski poziom. W poniedziałek mam wizytę po następne L4 to dopytam. -
Hej! Nie udzielam się ostatnio za często ale czytam na bieżąco. Ostatnie 2 tygodnie musiałam wszystko pozałatwiać i pokończyć różne sprawy w pracy bo dziś w końcu dostałam l4 I żegnam się z moją szkołą na najbliższe 3 lata 🥳 byłam na wizycie u prowadzącego, krwiaka już nie ma ❤️ dzidziuś rośnie jak powinien, 5,2cm, 170 uderzeń serduszka, dziś już słuchaliśmy jak bije ❤️ duphaston dalej mam brać, do końca 1 trymestru 3x1. No i usg nareszcie przez brzuch 😁
Mdłosci mam dalej, wymioty też, spałabym cały dzień lecz mój 2latek nie pozwala.
Przypomnialyscie mi o poduszcze, że muszę ją wygrzebać bo już by się przydała. Schudłam kilo ale w spodnie się już nie mieszczę 🤭
Co do imion to ja pracując w szkole mam tyle imion w okół siebie i każde kojarzy mi się z jakimś dzieckiem, że ciężko coś znaleźć. Będziemy myśleć jak poznamy płeć.
Do fizjo chodziłam, pod koniec ciąży nie umiałam chodzić, pachwiny strasznie bolały i ciągnęły, okleila mnie tejpami i dużo pomogły. Po porodzie też byłam.
Kawy nie piję ale energetyki odstawiłam 🙈
Tłusty czwartek jakoś zbytnio się nie wyróżniał u mnie bo ja od 2 tygodni na pączkach i lodach żyję 😅
Gratuluję wszystkich cudownych wiadomości, oby już tylko takie były ❤️
W poniedziałek prenatalne ☺️Szosz, Bella93, Azalea 🌸, Naya00, Agusia246, aglo, Hajkonk, abrakadabra, Majka92, Oliwia88888, Abby10, bellA, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Preglife jest niezdecydowane, tak jak dziewczyny pokazały na zdjęciach. W opisie miesięcy ciążowych/kalendarzowych, trymestrów jest podane I trym do 13+6, a w kalendarzu pokazuje II trym od 13+0🙈
-
A co do preglife to tutaj wytłumaczyli, że to z jakiejś szwedzkiej literatury 🙈 a u nas w Polsce jak się w końcu liczy 🙈
https://zapodaj.net/plik-5ZHMBVUkxQ -
truskawki981 wrote:Ja kawę zupełnie odstawiłam, jakoś tak nie czuje potrzeby. Od czasu do czasu piję czarną herbatę i niestety colę 🙈
Ja tak samo ja Ty 😉 kawę odstawiłam ale herbatę i colę to czasem sobie wypije 🤪
Co do preglife to mi pokazuje i w kalendarzu i w apce że nadal jestem w 1 trymestrze 🤯 nie wiem czemu u was jest inaczej.
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
18.03.2025 ➡️ 16+1 wizyta 🩺 -
Mam nescafe i jakobsa bezkofeinowego. O wiele lepsze niż Inka, na sam jej zapach mi się dźwigało.
A ja lubię smak kawusi, więc 2-3 bezkofeinowe mogę wypić w ciągu dnia. Herbatkę piję jedną dużą, mój mówi na to ulepek: dużo miodu i dużo cytryny 😅
Ale jak się zdarzy być gdzieś na mieście, to nie mam problemu z wypiciem normalnej kawy👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
👨🏻87
21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
Update: 17.01 - 5,7cm bobo
wynik nifty: zdrowy ziomuś na pokładzie 🐻 -
Jaką masz wersje aplikacji i na jakim systemie?