X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • purplerain Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaLexi wrote:
    Ja też dzisiaj jadę na mały shopping, chciałabym kupić legginsy ciążowe, jeansy już sobie zamowiłam. W tamtym tygodniu faktycznie je zakładałam bo było ciasno, w tym tygodniu jakoś brzuch mniejszy. Chyba coś jelitka płatają figle.
    Myślałam że w drugim trymestrze będzie mi lepiej, a wczoraj drzemka 1h przed obiadem i po obiedzie cały czas leżałam, byłam taka bez mocy. Wieczorem pojechaliśmy do biedronki z mężem to miałam ochotę po prostu się tam położyć na podłodze. Zaczynam podejrzewać, że to ten progesteron tak mnie usypia. Dobrze że jeszcze kilka dni brania tylko.

Może tak być, ja po odstawieniu progesteronu mam więcej siły, a nie zaczęłam jeszcze drugiego trymestru nawet 😊

PaulinaLexi lubi tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💗 31.01.2025
  • truskawki981 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    purplerain wrote:
    Właśnie też mam dwie pary i są super, ale chciałam znaleźć coś bardziej spodniowego :P

Ech, ja na szczęście mam pracę zdalną więc mogę całymi dniami paradować w dresie 😅

A jak już muszę wyjść to kupiłam sukienkę dzianinową 😀 za to miałam dylemat co z rajstopami, bo jednak na te ciążowe to brzuch trochę jeszcze za mały i znalazłam idealne gatty plus size 🙈 są po prostu szersze w pasie.

Gatta madame 100 den 😀

03.01.2025 ⏸️
    04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
    09.01 beta 695, prog 27

07.03 - prenatalne 🎈

preg.png
  • Amandi_ Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam 🙂

Nieśmiało się melduje w grupie. Pierwsza ciąża. Termin na 15.09 według OM.
    Stresik przed prenatalnymi, bo ostatnio widziane dzieciątko w 7 tc.

Deyansu, Agusia246, Azalea 🌸, bellA, purplerain, Szosz, Majka92, Filcek, Hajkonk lubią tę wiadomość

'92 💃

02.01 - blady pozytywny
    22.01 - ❤️
    03.03 - prenatalne

preg.png
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amandi_ wrote:
    Cześć Wam 🙂

Cześć 😍🤗 rozumiem, takie oczekiwanie potrafi stresować 😘 Trzymam kciuki żeby wszystko było super 🥰

Ja już wróciłam ze spaceru pokemonowego - wymiękłam 🤪🤷🏻‍♀️ jestem senna, trochę boli mnie głowa, więc idę spać 😉 a Mąż i Szwagierka dalej chodzą 😅

Amandi_ lubi tę wiadomość

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    💊Letrox, Formetic i tona supli
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
    💊 Clo i worek supli

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00 :)
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️
    26.02 CRL 5,5 cm ❤️ czekamy na prenatalne 04.03 🤞🏻😍
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paczula wrote:
    Ja już po wynikach prenatalnych i genetycznych, wszystko jest z malutka dobrze 🩷 Na szczęście dziewczynka więc nie pozabijamy się z mężem o wybór imienia 🤣 Będzie Bianka 🩷

Na badaniach wyszło mi niewielkie ryzyko preeklampsji 😬 Internet straszy jak zawsze… mam brać acard na razie. Czy któraś z dziewczyn ma też ten problem i ma jakieś rady? Ja mojego gina mam dopiero 12 marca.

A co do spodni ciążowych to w HM są takie materiałowe z szerokimi nogawkami w różnych kolorach - co prawda nie są ciążowe 😅 ale mają niesamowicie niski stan, są wiązane tuż nad wzgórkiem łonowym wiec wydają się ok na ciążę. Aczkolwiek jestem pierwszy raz w ciąży więc nie się nie znam i to mogą być moje urojenia 😅 Na razie kupiłam sobie jedną parę, jeszcze o takich typowo ciążowych ciuchach nie myślałam ale faktycznie w jeansach już dawno nie chodzę, bo czuję się niekomfortowo 🫣 Wywaliło mi bebzon okrutnie i to nie tak ładnie do przodu tylko tak bardziej na boki, że pożegnałam się już z talią 🥲

Super ☺️ wpisać Cię na pierwszą stronę? Nie kojarzę żebyś wcześniej wyraziła chęć 😅

👩🏽‍❤️‍👨🏽|27|30
    👶🏽|2023|🩷

preg.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amandi_ wrote:
    Cześć Wam 🙂

Hej, wpisać Cię na pierwszą stronę? 😅

👩🏽‍❤️‍👨🏽|27|30
    👶🏽|2023|🩷

preg.png
  • purplerain Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawki981 wrote:
    Ech, ja na szczęście mam pracę zdalną więc mogę całymi dniami paradować w dresie 😅

A jak już muszę wyjść to kupiłam sukienkę dzianinową 😀 za to miałam dylemat co z rajstopami, bo jednak na te ciążowe to brzuch trochę jeszcze za mały i znalazłam idealne gatty plus size 🙈 są po prostu szersze w pasie.

Gatta madame 100 den 😀

Też mam zdalną i to duże ułatwienie, bo widać mnie tylko od pasa w górę, ale potem gdzieś wychodzę i czuję się jak menel 😅

Amandi_, Nova37 lubią tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💗 31.01.2025
  • Amandi_ Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:
    Hej, wpisać Cię na pierwszą stronę? 😅

Pewnie 🙂

Azalea 🌸 lubi tę wiadomość

'92 💃

02.01 - blady pozytywny
    22.01 - ❤️
    03.03 - prenatalne

preg.png
  • Nova37 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    purplerain wrote:
    Też mam zdalną i to duże ułatwienie, bo widać mnie tylko od pasa w górę, ale potem gdzieś wychodzę i czuję się jak menel 😅

Haha mam tak samo. Jestem już na L4 więc postawiłam na wygodę. Na dupie luźny dres, torba na kółkach gdy idę na zakupy, na głowie gruba czapa, 100% menela😄

truskawki981, Deyansu, purplerain lubią tę wiadomość

• truskawki981 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    purplerain wrote:

Ja się już chyba menelskim wyglądem przestałam przejmować 😀 ma być ciepło i wygodnie, w końcu już jestem +30!
    Więc na wyjście gruba kurtka (mąż się śmieje że wyglądam w niej jak ludzik Michelina) + emu (a to już kwintesencja menelstwa 😅)

Deyansu, purplerain lubią tę wiadomość

03.01.2025 ⏸️
    04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
    09.01 beta 695, prog 27

07.03 - prenatalne 🎈

preg.png
  • PaulinaLexi Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paczula wrote:
    Ja już po wynikach prenatalnych i genetycznych, wszystko jest z malutka dobrze 🩷 Na szczęście dziewczynka więc nie pozabijamy się z mężem o wybór imienia 🤣 Będzie Bianka 🩷

Na badaniach wyszło mi niewielkie ryzyko preeklampsji 😬 Internet straszy jak zawsze… mam brać acard na razie. Czy któraś z dziewczyn ma też ten problem i ma jakieś rady? Ja mojego gina mam dopiero 12 marca.

A co do spodni ciążowych to w HM są takie materiałowe z szerokimi nogawkami w różnych kolorach - co prawda nie są ciążowe 😅 ale mają niesamowicie niski stan, są wiązane tuż nad wzgórkiem łonowym wiec wydają się ok na ciążę. Aczkolwiek jestem pierwszy raz w ciąży więc nie się nie znam i to mogą być moje urojenia 😅 Na razie kupiłam sobie jedną parę, jeszcze o takich typowo ciążowych ciuchach nie myślałam ale faktycznie w jeansach już dawno nie chodzę, bo czuję się niekomfortowo 🫣 Wywaliło mi bebzon okrutnie i to nie tak ładnie do przodu tylko tak bardziej na boki, że pożegnałam się już z talią 🥲
    Mi też wyszło ryzyko preeklampsji. Też biorę acard i nic więcej zrobić nie można 🤷

'95 👫 '93
    22.12 ⏸️ 1cs
    Termin OM 1.09, USG 28.08
    Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka

18.02 - papa
    24.02 - prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm
    3.03
    Progesteron - do 15tyg
    Acard - od 12stego
    preg.png
  • PaulinaLexi Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amandi_ wrote:
    Cześć Wam 🙂

Czemu taka długa przerwa między wizytami? Jak robiłaś te badania z krwi - morfologię, na HIV, kiłę itd to później nie byłaś u prowadzącego je omówić?

'95 👫 '93
    22.12 ⏸️ 1cs
    Termin OM 1.09, USG 28.08
    Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka

18.02 - papa
    24.02 - prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm
    3.03
    Progesteron - do 15tyg
    Acard - od 12stego
    preg.png
  • Amandi_ Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaLexi wrote:
    Czemu taka długa przerwa między wizytami? Jak robiłaś te badania z krwi - morfologię, na HIV, kiłę itd to później nie byłaś u prowadzącego je omówić?

Potwierdzenie ciąży z położna po pozytywnej becie - Medicover. I od razu wszystkie wymagane badania.
    Potem pierwsze USG ciąży, potwierdzona ciąża żywa i bijące serce.
    29 stycznia- pierwsza wizyta u prowadzącego już z wynikami, więc druga wypada za 4 tygodnie. Przedłużona bo prenatalne w 5 tygodniu od wizyty. Druga wizyta u prowadzącego dopiero 6 tygodni od pierwszej, już po USG i pappa.

PaulinaLexi lubi tę wiadomość

'92 💃

02.01 - blady pozytywny
    22.01 - ❤️
    03.03 - prenatalne

preg.png
‹‹ 246 247 248 249 250
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter: