Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Deyansu wrote:Miłej niedzieli ❤️🫡😎 i trzymam kciuki za wizyty w kolejnym tygodniu 🤞🏻🥰
Też czujemy przesilenie, ostatnie dwa dni co najmniej kilka osób w rodzinie miało silne bóle głowy, Teściowa i Mąż ratowali się ostatecznie nimesilem 🤷🏻♀️ bo zwykły Apap średnio pomógł....
Acard działa 🤗 z nogą o wiele lepiej. Kojarzycie, czy acard może wpłynąć też na ....siku nocne? Tj. tak się to zbiegło w czasie, że po drugiej dawce acardu przestałam chodzić o 3-4 do wc, mogę dotrwać nawet do 6-7. A piję tyle samo 🤔
No i w temacie bucików - dzięki za czujność 🫡😍 dopytałam Teściowej o to, czy były używane. Tak, ale nie przez dziecko...tylko jako ... Butki dla stojących ozdobnych skrzatów 😂 niemniej po włożeniu palca do jednej pary okazało się, że są tam wgłębienia i wypukłości, więc pójdą do śmieci 😵💫. A drugie to wypasione, płaskie w środku Adidasy, z mocną podeszwą, raczej się nadadzą. Choć nie do końca ogarniam jeszcze co to za rozmiar 😅
I jeszcze jedno pytanie...tak mogłabym zadać na Google,ale wolę ekspertów 😎🫡😍 których znam. Detektor oddechu - jak daleko musiałby być zainstalowany od śpiących rodziców, żeby wyłapać tylko oddech dziecka? Mamy potwornie małą sypialnię, łóżeczko będzie na krótszym boku łóżka.... inaczej nie da rady. Wtedy musiałaby leżeć raczej głową do łóżeczka...no i właśnie, co wtedy... Dzięki 🥰
Co do butów to sprawdź czy zgina sie podeszwa w 1/3 i czy zginają się w 8 bo nie mogą być sztywne. Na początku to dzieci mają małą stopkę, butki to będą przydatne tak od mniej wiecej rozmiaru 19-20 gdzie juz bobas będzie zaczynał chodzić. Jeszcze zależy od dziecka bo moja córa miala od początku dużą bardzo stope, chuda a długa i zaczynaliśmy od rozmiaru 21/22.
Detektor to wydaje mi się, że to było min 1-1.5 m jakoś.Deyansu lubi tę wiadomość
-
Joa.szym wrote:Od wynagrodzenia chorobowego potrąca się składkę zdrowotną i podatek, a od zasiłków już tylko podatek.
Macierzyński/rodzicielski wypłaca się tak samo jak zwolnienie chorobowe tj. za każdy dzień kalendarzowy. Nie powinno być różnicy pomiędzy chorobowym a macierzyńskim, bo podstawy zasiłkowej nie ustala się na nowo, jeśli przerwa pomiędzy niezdolnościami nie trwała pełnego miesiąca.
Jedyne co mi przychodzi na myśl, to że wypłata jest niższa kiedy zasiłek wypłaca zus, bo mogą nie stosować wtedy kwoty zmniejszającej podatek 300 zł, więc to na podatku jest różnica. Na pewno nie jest to kwestia potrącania składek ZUS:)
Co do podstawy zasiłku to jest to wynagrodzenie z 12 miesięcy przed powstaniem niezdolności do pracy. To czy premie i dodatki się wliczają zależy od tego, czy składniki przysługują za czas choroby czy nie. Jest kilka typów składników, które nie wliczają się do podstawy chorobowego. Najlepiej konsultować podstawę zasiłkowa ze swoimi płacami
Tak dokładnie tak, nie zawsze policzy się podstawa + premia, zależy jaka to jest premia. Ale jeśli ktoś ma wyższe wynagrodzenie po zwolnieniu lekarskim czy na urlopie to od razu wiadomo, że pracodawca wlicza też inne składniki wynagrodzenia do średniej
Co do tej różnicy to nie mam pojęcia z czego ona wynikała, bo cały czas miałam to samo zatrudnienie u pracodawcy (duże korpo) , a jednak na macierzyńskim było te parę stówek mniej i tak przyszło mi do głowy że może macierzyński płacą tylko za dni robocze. Albo zasiłek chorobowy ma inne składki. Jedyne co wiem na pewno to to że chorobowy jest po prostu za każdy dzień. W sumie to nie zastanawiałam się nad tym wtedy skąd była ta różnica. A teraz planuje wziąć po 81,5% macierzyński i rodzicielski. -
Hajkonk wrote:Ja co miesiąc mam wypłatę inną 🤣
W lutym wypłatę za styczeń miałam inną bo na zwolnienie poszłam od 7.01 a wcześniej miałam urlop i były dwa święta z nowym rokiem. Więc tą w marcu dostałam już mniejszą jak w lutym. W każdym razie miałam podstawę i premię i w ostatnich miesiącach premia dość ładna wjeżdżała a na konto dostaje równo 300zł więcej od podstawy. Często jestem w pracy w odwiedziny ale nigdy jakoś nie wpadłam żeby wejść w kadrowe dokumenty i przejrzeć pasek, następnym razem podpatrzę 😆
Będzie różnica z tego względu, że jeden miesiąc ma 30 dni, a drugi 31
No i zależy czy to była np jakaś premia uznaniowa, kwartalna, czy uzależniona od wyników pracy itp bo od tego zależy czy ona wlicza się do sredniej. Np miesiące w których przepracowałaś mniej niż połowę miesiąca (chodzi o l4) nie wliczają się do średniej.
Jeśli Twoja premia średnio miesięczna była znaczenie wyższa to warto o to zapytać
Ja np w poprzedniej ciąży na l4 dostawałam na konto sporo więcej niż średnia z wpływów (podstawa + premia) na rachunek bankowy. Sprawdziłam sobie cały rok , wszystko spisałam i policzyłam ile powinnam dostać i się miło zaskoczyłamHajkonk lubi tę wiadomość
-
Deyansu wrote:Miłej niedzieli ❤️🫡😎 i trzymam kciuki za wizyty w kolejnym tygodniu 🤞🏻🥰
Też czujemy przesilenie, ostatnie dwa dni co najmniej kilka osób w rodzinie miało silne bóle głowy, Teściowa i Mąż ratowali się ostatecznie nimesilem 🤷🏻♀️ bo zwykły Apap średnio pomógł....
Acard działa 🤗 z nogą o wiele lepiej. Kojarzycie, czy acard może wpłynąć też na ....siku nocne? Tj. tak się to zbiegło w czasie, że po drugiej dawce acardu przestałam chodzić o 3-4 do wc, mogę dotrwać nawet do 6-7. A piję tyle samo 🤔
No i w temacie bucików - dzięki za czujność 🫡😍 dopytałam Teściowej o to, czy były używane. Tak, ale nie przez dziecko...tylko jako ... Butki dla stojących ozdobnych skrzatów 😂 niemniej po włożeniu palca do jednej pary okazało się, że są tam wgłębienia i wypukłości, więc pójdą do śmieci 😵💫. A drugie to wypasione, płaskie w środku Adidasy, z mocną podeszwą, raczej się nadadzą. Choć nie do końca ogarniam jeszcze co to za rozmiar 😅
I jeszcze jedno pytanie...tak mogłabym zadać na Google,ale wolę ekspertów 😎🫡😍 których znam. Detektor oddechu - jak daleko musiałby być zainstalowany od śpiących rodziców, żeby wyłapać tylko oddech dziecka? Mamy potwornie małą sypialnię, łóżeczko będzie na krótszym boku łóżka.... inaczej nie da rady. Wtedy musiałaby leżeć raczej głową do łóżeczka...no i właśnie, co wtedy... Dzięki 🥰
Niby 10 cm od łóżka. Nam się najbardziej sprawdzał w trakcie drzemek, spania w nocy jak my jeszcze byliśmy na dole. Raz się synek tak przekrecil że przeleciał na nasze łóżko (mieliśmy dostawke dosunieta i na tej samej wysokosci) zanim zdążyliśmy wejść na górę go poprawić to monitor zaczął wyć 😳 boże prawie się zabiłam na tych schodach. Od razu go wzięłam na ręce on taki zaspany popatrzył na mnie 🙈 pisałam o tej sytuacji z producentem i prawdopodobnie uciekł z pola monitora stąd ten alarm. Napisali mi też żeby za każdym razem robić test. No i jak my się kładziemy do łóżka a.dostawka jest dosunieta to monitor traci swoją funkcję.
Wklejam wiadomość która otrzymałam od babysense, mamy 7. Pytałam też o taką sytuację że jak synka karmiłam i brałam do siebie to alarm nie włączał się, jakby czujnik dalej wyczuwał dziecko, oddech. Ale czasami odpalał się po dłuższym czasie jak już zdazylismy zasnąć z synkiem podczas kp... No i pytalam też o tą sytuacje że był na krawędzi dostawka- nasze łóżko a alarm się od razu załączył.
"Dzień Dobry,
Wyjęcie dziecka z łóżeczka jest przypadkiem, który instrukcja traktuje jako nieodpowiednio przeprowadzonym testem codziennego użytku. Istnieje wtedy ryzyko, że monitor zaalarmuje rodzica po dłuższym czasie - nie jest to wada urządzenia. Jest to spowodowane powracaniem materaca do swojego pierwotnego kształtu, jego mikroruchami. Dlatego tak ważne jest, aby pamiętać o wyłączeniu urządzenia po zakończeniu użytkowania.
Poprawnie przeprowadzony test odbywa się bez dziecka: podchodzimy do łóżeczka -> załączamy monitor -> poruszamy delikatnie dłonią po materacu przez ok. 10 sekund -> odchodzimy na dwa kroki -> alarm pojawia się po ok. 12 sekundach.
Jeśli podczas tego testu wszystko przebiega pomyślnie, gwarantujemy, że urządzenie działa poprawnie i w przypadku braku (zatrzymania) oddechu dziecka, monitor zaalarmuje Państwa.
Płytki sensoryczne monitorują oddech na podstawie ruchów oddechowych tj. klatki piersiowej.
Jeśli dziecko jest już w stanie raczkować, zalecamy odłożenie drugiej płytki (znalezienie się po drugiej stronie łóżeczka najprawdopodobniej było powodem alarmu).
Pozdrawiam"Deyansu lubi tę wiadomość
-
abrakadabra wrote:
Detektor to wydaje mi się, że to było min 1-1.5 m jakoś.
Wrzucam odpowiedz odnosnie odległości
"To niestety trzeba będzie zmienić. Nasz monitor (jak i według mojej wiedzy kazdy inny monitor oddechu) wymaga minimalnej odleglosci. Gdy lozeczko jest dostawione do lozka Panstwa, istnieje zbyt duze ryzyko, ze pomiary beda zaklocone drganiami/oddechem Panstwa. 10 cm to minimum.
Pozdrawiam"Deyansu lubi tę wiadomość
-
Tu jest fajny artykuł o bucikach
https://mamafizjoterapeuta.pl/2018/06/18/pierwsze-buciki-dla-dziecka/
Ale pierwsze buty to jak dziecko zacznie chodzić, najlepiej skórzane, giętkie, przewiewne, dobra dla stopy, dzieci mają różne , pulchne, szczupłe , sa takie specjalne sklepy w większych miastach gdzie pomagaja dobrać te pierwsze buciki
Ale... do tematu butów to spooooro czasu, conajmniej 1,5 roku 😛Deyansu, Szosz, promykk lubią tę wiadomość
-
Marcysia1990 wrote:Wrzucam odpowiedz odnosnie odległości
"To niestety trzeba będzie zmienić. Nasz monitor (jak i według mojej wiedzy kazdy inny monitor oddechu) wymaga minimalnej odleglosci. Gdy lozeczko jest dostawione do lozka Panstwa, istnieje zbyt duze ryzyko, ze pomiary beda zaklocone drganiami/oddechem Panstwa. 10 cm to minimum.
Pozdrawiam"
To ja teraz widzę co innego, myślę ze ma tu znaczenie jednak marka i tego co producent napisze w instrukcji.
' Monitor oddechu Babysense 7 nie powinien być używany w dostawce przylegającej do łóżka rodziców, ponieważ jego płytki sensoryczne mogą rejestrować ruchy oddechowe rodzica co wprowadzi urządzenie w błąd. Zalecana odległość między łóżeczkiem dziecka a łóżkiem rodziców to około 2 kroki, czyli odległość około 1m'Deyansu lubi tę wiadomość
-
I jeszcze jedno pytanie...tak mogłabym zadać na Google,ale wolę ekspertów 😎🫡😍 których znam. Detektor oddechu - jak daleko musiałby być zainstalowany od śpiących rodziców, żeby wyłapać tylko oddech dziecka? Mamy potwornie małą sypialnię, łóżeczko będzie na krótszym boku łóżka.... inaczej nie da rady. Wtedy musiałaby leżeć raczej głową do łóżeczka...no i właśnie, co wtedy... Dzięki 🥰2021 córka ❤️
Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.
Starania o rodzeństwo od 2023
4 biochemiczne
1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc
Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.
Eutyrox 50
Metformina 1000xr, 500 zwykła
Fertistim
B12, Omega, d3, magnez, witc
14.01 - beta 15, prog 11
16.01 - beta 58, prog 13
20.01 - beta 452, prog 20
22.01 - beta 1164, prog 13
24.01 - beta 2743, prog 14
27.01 - beta 7764, prog 15
06.03 - jest serduszko!
05.03 - 4,3cm człowieczka ❤️
13.03 - prenatalne
Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.
-
abrakadabra wrote:To ja teraz widzę co innego, myślę ze ma tu znaczenie jednak marka i tego co producent napisze w instrukcji.
' Monitor oddechu Babysense 7 nie powinien być używany w dostawce przylegającej do łóżka rodziców, ponieważ jego płytki sensoryczne mogą rejestrować ruchy oddechowe rodzica co wprowadzi urządzenie w błąd. Zalecana odległość między łóżeczkiem dziecka a łóżkiem rodziców to około 2 kroki, czyli odległość około 1m'
Dokładnie ten model mamy i o tym pisałam z producentem. Może te 10 cm to po prostu to minimum 🤷🏻♀️ ale też czytałam że lepiej jak łóżeczko jest odsunięte chociaż na metr. Natomiast ja czułam się pewniej mając dziecko na wysokości oczu całą noc. No i przez pierwsze trzy miesiące totalnie źle używaliśmy tego monitoru 🙊 -
Hej dziewczyny 😄
Przepraszam, ze tak wam wbijam na wątek, ale mam jedno ciekawe pytanie do was.
Czy robiła któraś z was test na płeć z sodą i siuśkami ? 😄 według niego jak mocz się pieni to będzie chłopiec , jak nic się nie dzieje to dziewczynka.
I tutaj pytanie do mam chłopców, które słyszały i ewentualnie robiły. Czy to się w jakimś stopniu sprawdza ? Moje dwie koleżanki, które spodziewają się córek, tym testem zostało to powiedzmy potwierdzone.
Ja- która jeszcze nie znam płci ze względu na wczesną ciąże, również mi wychodzi dziewczynka 😄 i jestem ciekawa czy faktycznie u mam chłopców się pieni 😅😄
-
Hej na koniec weekendu
Czwarty dzień jak odzylam! Mdłości są jeszcze trochę rano lub dłużej pochodzę czy cos porobie. No i trochę jestem osłabiona ale czego się spodziewać po dwóch miesiącach w łóżku i dwóch infekcjachza to wychodzimy na dwór, byłam w piątek chwilę w sklepie, kupiłam sobie kwiatki do ogrodu, mogę coś zrobić. Życie od nowa nabiera kolorów.
Ja też z wizyt wtorkowychnie mogę się strasznie doczekać, mam nadzieję, że w końcu padnie chociaż podejrzenie płci. Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty!
Natomiast co do zmiany czasu, nie znoszę, nienawidzęprzez ciążę mam trochę mniejsza potrzebę snu rano ale znów będę pewnie z tydzień dochodzić do nowych pór wstawania. Ja ogólnie od prawie początku ciąży, poza dniami gdzie pracuje do 21 to chodzę spać o 19.30/20. Codziennie. I krótkich wieczorów też nie lubię. Nie mówię, że 15/16 na zachód jest ok, ale 18/19 już super. Nie lubię jak o 21 jeszcze jest jasnawo. Cieszę się natomiast z pogody, gdzie nie trzeba się kisić w domu
.
Filcek, promykk, sarenka95, Majka92, Joa.szym, Agusia246, Bella93, Deyansu, aneta.be lubią tę wiadomość
👰'94 Hashimoto - Euthyrox 150
🤵'92 Wrodzona wada serca - niedziedziczna + nadciśnienie
👰🤵08.09.2018
👶Iga - 03.09.2021 (40+1, 4cs)
12.01.2025 ⏸️ 4cs
11.02 - 7+6, 1.63cm CRL + ❤️
04.03 - 10+6, 4.53cm CRL, wszystko ok!
10.03 - 11+5, prenatalne, 5.6cm CRL, 1.2mm NT, wszystko ok!
Pappa - ryzyka niskie
01.04 - 14+6, ginekolog
-
Zmiana czasu w moim przypadku wpłynęła pozytywnie na poranek - zamiast wstać o 6 moje dziecko obudziło mnie dzisiaj o 7
i to byłoby na tyle 😂 ogólnie chyba też zaczynam odczuwać przesilenie wiosenne. Byłam w pt u dermatologa ze skórą bo już nie dawałam rady, swędzenie, wysypka, pękająca skóra i cóż - mam stwierdzone zapalenie skóry, także straciłam 300 stówki na balsamy i kremiki i zobaczymy czy pomoże, czy będzie trzeba brać sterydy ;/ wiem, że sporo z Was miało problemy ze skórą i swędzeniem także daję znać, że czasami warto podskoczyć do lekarza wcześniej i dopytać co i jak
ciuchy wszystkie kleją się od balsamów i kremów ale przynajmniej się już tak nie drapię i noce lepsze
Deyansu lubi tę wiadomość
-
Ann35 wrote:Hej dziewczyny 😄
Przepraszam, ze tak wam wbijam na wątek, ale mam jedno ciekawe pytanie do was.
Czy robiła któraś z was test na płeć z sodą i siuśkami ? 😄 według niego jak mocz się pieni to będzie chłopiec , jak nic się nie dzieje to dziewczynka.
I tutaj pytanie do mam chłopców, które słyszały i ewentualnie robiły. Czy to się w jakimś stopniu sprawdza ? Moje dwie koleżanki, które spodziewają się córek, tym testem zostało to powiedzmy potwierdzone.
Ja- która jeszcze nie znam płci ze względu na wczesną ciąże, również mi wychodzi dziewczynka 😄 i jestem ciekawa czy faktycznie u mam chłopców się pieni 😅😄Ann35 lubi tę wiadomość
-
Filcek wrote:Zmiana czasu w moim przypadku wpłynęła pozytywnie na poranek - zamiast wstać o 6 moje dziecko obudziło mnie dzisiaj o 7
i to byłoby na tyle 😂 ogólnie chyba też zaczynam odczuwać przesilenie wiosenne. Byłam w pt u dermatologa ze skórą bo już nie dawałam rady, swędzenie, wysypka, pękająca skóra i cóż - mam stwierdzone zapalenie skóry, także straciłam 300 stówki na balsamy i kremiki i zobaczymy czy pomoże, czy będzie trzeba brać sterydy ;/ wiem, że sporo z Was miało problemy ze skórą i swędzeniem także daję znać, że czasami warto podskoczyć do lekarza wcześniej i dopytać co i jak
ciuchy wszystkie kleją się od balsamów i kremów ale przynajmniej się już tak nie drapię i noce lepsze
teraz wszystko przeszło, ale pilnuję się, żadnych żeli pod prysznic i mydełek w płynie, używam tylko antyalergicznych mydeł w kostce. Nie używam płynów do płukania i ustawiam dodatkowe płukanie jak robię pranie. Rączki tak ładne, że w końcu pozwoliłam sobie na czerwony manicure 🥰 a też korzystałam z pomocy dermatologa i maści na receptę, ale pomagało tylko na chwilę. Życzę Ci, że się z tym uporasz, bo wiem jak to jest. Nie dość, że straszny dyskomfort to po prostu przykro jak kobiety mają śliczne dłonie, a swoje trzeba chować
Melduję, że też czuję przesilenie wiosenne i od wczoraj boli mnie głowa. W nocy myślałam, że mam katar, a po wydmuchaniu nosa zobaczyłam krew na papierzea od lat nie miałam tego problemu.
Filcek lubi tę wiadomość
-
Ja od czasów licealnych miałam egzemę na dłoniach, na którą pomagała jedynie masc sterydowa. Przeszło mi to zupełnie 4 lata temu jak poznałam mojego aktualnego partnera (cudowne ozdrowienie 🙃) no i teraz w ciąży egzema niestety wróciła, żadne apteczne maści bez recepty nic nie dają, dostałam od ginki zielone światło na masc sterydową, pomaga ale muszę co parę dni ponawiać aplikacje.
Filcek lubi tę wiadomość
-
Aliczee93 wrote:Przed ciążą miałam tego typu problemy, szczególnie z pękającą skórą na zgięciach palców. Z tego powodu nie robiłam przez lata manicure, bo po prostu wstyd mi było pokazywać ręce
teraz wszystko przeszło, ale pilnuję się, żadnych żeli pod prysznic i mydełek w płynie, używam tylko antyalergicznych mydeł w kostce. Nie używam płynów do płukania i ustawiam dodatkowe płukanie jak robię pranie. Rączki tak ładne, że w końcu pozwoliłam sobie na czerwony manicure 🥰 a też korzystałam z pomocy dermatologa i maści na receptę, ale pomagało tylko na chwilę. Życzę Ci, że się z tym uporasz, bo wiem jak to jest. Nie dość, że straszny dyskomfort to po prostu przykro jak kobiety mają śliczne dłonie, a swoje trzeba chować
Melduję, że też czuję przesilenie wiosenne i od wczoraj boli mnie głowa. W nocy myślałam, że mam katar, a po wydmuchaniu nosa zobaczyłam krew na papierzea od lat nie miałam tego problemu.
Ja mam lekki katar właśnie i dzisiaj też wydmuchałam z krwią 😒 ale akurat dzisiaj jestem 16+0 i aplikacja mi podpowiedziała, że zwiększa się ukrwienie błon śluzowych i możliwa jest właśnie krew podczas dmuchania nosa 😉
A co do bólu głowy to mnie wczoraj okropnie bolała, dzisiaj ok, ale syn tak daje do wiwatu dzisiaj,że nie wiem czy zaraz nie będzie powrotu 😵💫2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
🩺 28.04
🩺 06.05 II USG prenatalne -
Mnie przesilenie także zmiotło z planszy. No i ta dwudniowa wycieczka nad morze, niby 3,5h z przerwami w samochodzie ale nie jestem już taka dzielna jak przed ciążą i męczy mnie jazda nawet jako pasażer. 🫣 Tak więc spanko spanko i jeszcze raz spanko 😴
Ale właśnie brałam prysznic i przy smarowaniu zauważyłam, że pojawiła mi się linea negra. Wcześniej jakoś nie zauważyłam więc musiała pokazać się przez dzisiejszy dzień. 🤭promykk, Engel, Majka92, Deyansu, Filcek lubią tę wiadomość
👩💼29l
🤵♂️35l
10.2024 rozpoczęcie starań
💊 PrenaCare Start Ona i On
🩺17.11.2024 cytologia OK
⏸️04.01.2025 🤞
07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
10.01 beta hcg 7412 mlU/ml
🩺07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
🩺15.01 6+5 CRL 0,53cm i bijące ❤️
🩺24.01 8+0 CRL 1,6cm fasoli!
🩺26.02 12+5 prenatalne, ryzyka niskie 🩷 CRL 5,93cm
🩺26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g 🩷
🩺23.04 20+4 USG połówkowe -
Tez Was które chciałyby monitor oddechu, ale chcą także dostawkę informuję, że jest na rynku skarpetka monitorująca saturację i fazy snu - Owlet smart sock.
Deyansu, Hajkonk, Marcysia1990 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry.
Mój weekend niestety słabo, psychicznie gorzej, na dodatek zaparcia połączone z biegunką. Do tego różne zmartwienia prywatne. Ciężko 😒👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️