X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • Paulines Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Skad ja to znam :D takze to normalne.. U mnie też się tak brzuch stawia.. ^^

I nic się nie dzieje?:) pytałam o to lekarza kilka dni temu, posprawdzał wszystko i było ok, kazał się tym jakoś bardzo nie przejmować. Schizuje ze może się zacząć od tego skracać szyjka itp🙈 ale u mnie się tak dzieje tylko lezac może raz/dwa razy dziennie

Rozpoczynamy 4cs 💪

27,30 🐶🩷

Omega norsan, magnez, jod, colostrum, femme complex,Nac,wit D, ziola ojca sroki, olej z wiesiołka.
  • Klarara Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulines wrote:
    I nic się nie dzieje?:) pytałam o to lekarza kilka dni temu, posprawdzał wszystko i było ok, kazał się tym jakoś bardzo nie przejmować. Schizuje ze może się zacząć od tego skracać szyjka itp🙈 ale u mnie się tak dzieje tylko lezac może raz/dwa razy dziennie
    Na spokojnie. W poprzedniej ciąży raz/dwa razy dziennie stawiał mi się brzuch. To normalne. Później były krótkie skurcze również widoczne na ktg, ale to już po 35 tc skurcze przepowiadające i nic się nie działo. Urodziłam w 39tc.

Paulines lubi tę wiadomość

1;20716;93
  • Paulines Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za uspokojenie, pierwsza ciaza i nie wiem po co na siłę doszukuje się nieprawidłowości, a czytanie internetu jak pewnie same wiecie robi sieczke z mózgu😬

Rozpoczynamy 4cs 💪

27,30 🐶🩷

Omega norsan, magnez, jod, colostrum, femme complex,Nac,wit D, ziola ojca sroki, olej z wiesiołka.
  • Naya00 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu miałam czas nadrobić co pisałyście 😃
    My od czwartku do soboty na działce pracowicie działaliśmy. Aż czasami musiałam odsapnąć bo brzuch się stawiał od nadmiaru 😅 Ale tak to jest jak się rzuci jak szczerbaty na suchary 🤣 A siedziec nie umiem 🤷‍♀️ Generalnie pogoda u nas była super, więc wjechał grill i chill też był 😁
    W sobotę wycieczka na SOR też była bo mąż coś sobie w nogę zrobił na działce i zaczęła puchnąć jak szalona. Także weekend majowy ciekawy 😆
    Dziś całkowity odpoczynek robimy, bo w poniedziałek do pracy trzeba iść.

Co do libido, to moje zawsze było wysokie, a w ciąży to w ogóle wystrzeliło w kosmos i tak się utrzymuje cały czas 😁 A że przeciwwskazań brak, to tym bardziej korzystamy 😁

Mi też brzuch czasem tak z jednej strony trwadnieje/robi się dziwny. Ale to dziecko się rozpycha i układa z tej jednej strony. Bo typowe skurcze to nie są 😃

Paulines, Engel, Amandi, Filcek lubią tę wiadomość

preg.png
  • Paulines Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naya00 wrote:
    W końcu miałam czas nadrobić co pisałyście 😃
    My od czwartku do soboty na działce pracowicie działaliśmy. Aż czasami musiałam odsapnąć bo brzuch się stawiał od nadmiaru 😅 Ale tak to jest jak się rzuci jak szczerbaty na suchary 🤣 A siedziec nie umiem 🤷‍♀️ Generalnie pogoda u nas była super, więc wjechał grill i chill też był 😁
    W sobotę wycieczka na SOR też była bo mąż coś sobie w nogę zrobił na działce i zaczęła puchnąć jak szalona. Także weekend majowy ciekawy 😆
    Dziś całkowity odpoczynek robimy, bo w poniedziałek do pracy trzeba iść.

Co do libido, to moje zawsze było wysokie, a w ciąży to w ogóle wystrzeliło w kosmos i tak się utrzymuje cały czas 😁 A że przeciwwskazań brak, to tym bardziej korzystamy 😁

Mi też brzuch czasem tak z jednej strony trwadnieje/robi się dziwny. Ale to dziecko się rozpycha i układa z tej jednej strony. Bo typowe skurcze to nie są 😃

No ja w momencie jak mam takie wybrzuszenie po jednej stronie to nie wydaje mi się zeby ten brzuch był jakiś mega twardy , owszem trochę napiety ale nie określiłabym tego jako "kamien"

Rozpoczynamy 4cs 💪

27,30 🐶🩷

• bellA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulines wrote:

Ja już tak mam hmm ze dwa miesiące.. I mam się dobrze 🙈 takze chyba to nic groźnego . A szyjka w porządku.

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
    🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
    Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
    🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
    🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
    🩺09.05.25 - wizyta ⏳️

preg.png
  • Naya00 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulines wrote:
    No ja w momencie jak mam takie wybrzuszenie po jednej stronie to nie wydaje mi się zeby ten brzuch był jakiś mega twardy , owszem trochę napiety ale nie określiłabym tego jako "kamien"

No więc jeśli nie jest cały twardy jak kamień to na pewno nie skurcze 😃 normalne jest, że jak dziecko się tam przeciąga czy gimnastykuje to zrobi się brzuch trochę twardszy

preg.png
‹‹ 481 482 483 484 485
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ