Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • Engel Autorytet

Wysłany: 5 maja 2025, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach w tym tygodniu 🍀

Ja zaczynam szkołę rodzenia za tydzień, łącznie 7 spotkań.

Mała w brzuchu też daje o sobie znać, najbardziej jak mi grill zapachniał 😂 chyba smakowało 😂

A i umówiłam się na sesję zdjęciową w studio końcem czerwca, stresuję się bo nigdy w życiu nie byłam na takiej profesjonalnej sesji 🙈 zwłaszcza, że jestem noga jeśli chodzi o makijaż i muszę teraz poszukać kogoś, kto mnie uratuje na tą okazję 😂

Amandi, AndunieAnzu, Deyansu lubią tę wiadomość

14.08.23r 7tc t16 👼🏼

age.png
    OM 4.12.24
    31.12.24 ⏸️
    7.01. Beta 2232 mIU/ml
    9.01. Beta 4438 mIU/ml 96.1% 📈
    17.01. 6+1 crl 0.41cm i ❤️
    30.01. 8+2 crl 1.78cm
    7.02. 9+3 crl 2.61cm 🧸
    3.03. 13+2 crl 7.02cm 🥝 USG prenatalne ✔️ pappa ✔️
    7.03. 13+6 crl 8cm 🥭
    4.04. 17+6 206g 🍇
    23.04. 20+4 330g 🥞
    30.04. 21+4 410g 🥥
    28.05. 25+4 823g 🐧
    24.06. 29+3 1364g 🍈
    9.07. 31+4 1821g 🥬
    15.07 32+3 1918g
    5.08 35+3 2627g
    19.08 37+3 3070g
    26.08 38+3 🏥🤭
  • PaulinaLexi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2025, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się umówiłam na początek czerwca na sesję w studiu, mam nadzieję że mi trochę brzuch wywali bo na razie jest ciągle taki sam. Nawet patrzyłam na zdjęcia bo mam z 24 marca i 24 kwietnia i zero różnicy. Jakby był ciut większy to byłoby bardziej widać że ciążowy.
    Włosy i makijaż ogarnę sobie sama, fotografka mówiła żebym się zastanowiła bo aparat zjada makijaż, ale myślę że sobie poradzę bo na sesję poślubną też się malowałam sama i było git :)

Deyansu, Engel, Filcek lubią tę wiadomość

'95 👫 '93 Wrocław
    22.12 ⏸️ 1cs
    Termin OM 1.09
    Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka

24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
    15.04 - 20+1, II prenatalne, 355 g
    18.06 - 29+2, III prenatalne, 1284 g
    14.07 - 33+0, 2090 g
    22.07 - 34+1, 2300/2400 g
    04.08 - 36+0, 2880 g
    11.08 - 37+0, 3100 g
    02.09 - 40+1, 3470 g
    preg.png
  • Oliwia88888 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2025, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczynamy niedoplatną szkole rodzenia 26 maja- 10 spotkań, 2xtyg, w szpitalu miedzyleskim- tym który wybrałam do porodu.

Przyszła też już zamówiona piłka do ćwiczeń i hantle. Dzisiaj pierwszy trening w domu- taki lajtowy raczej- 25min. Oprócz tego chodzę na osir na zajęcia aktywna ciąża 3xw tyg. Bardzo sobie chwalę. Chociaż na początku jak zaczęłam chodzić to dziwiłam się że te ćwiczenia są takie lekkie, w ogóle się na nich nie pociłam. Teraz kiedy brzuszek większy to już i zadyszkę złapie i mimo że ćwiczenia się nie zmieniły to jakoś o wiele więcej wysiłku muszę w nie włożyć 🙃

Deyansu, Szosz, Filcek lubią tę wiadomość

preg.png
    👩36 🧔‍♂️40
    05.2024- poronienie zatrzymane w 9tc
    Wigilia 2024-II Kreski na teście. Czekamy na 🩵
    28.04. 2025- połówkowe 🩵 550g
    30.06.2025- usg III trym, 2000g
    6.08 2025- usg, 3000g
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 5 maja 2025, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na wizytę. I musiałam przełożyć endokrynologa, bo mi wizyta zniknęła, jakby system sam anulował. Na szczęście tylko tydzień później, więc bez tragedii.

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Joa.szym Autorytet

Wysłany: 5 maja 2025, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim po majówce! Mam nadzieję, że wypoczęłyście i spędziłyście miło czas :)

Wszystkim wizytującym w tym tygodniu życzę samych wspaniałych wieści.

Ja na swoją wizytę jeszcze trochę poczekam (21.05), ale młoda wywija w brzuchu, więc jestem w miarę spokojna.

U nas majówka aktywna i intensywna - dużo spacerów i spotkań przy grillu:) Cieszę się z dobrej formy i korzystam ile mogę. Jutro i w czwartek zajęcia dla kobiet w ciąży, więc znów wpadnie trochę ruchu :)

Ja cały czas zastanawiam się nad sesją ciążową. Na początku myślałam, że na pewno nie będę robiła, bo pewnie będę ogromna i nie będę się dobrze ze sobą czuła. O dziwo nie jest źle, więc częściej rozważam taką sesję. Myślałam o czymś w plenerze, bez sukien, tiuli i gołego brzucha.

AndunieAnzu, sarenka95, Deyansu lubią tę wiadomość

preg.png
  • Abby10 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2025, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam się kontaktować w sprawie szkoły rodzenia :p ale z tego co wstępnie rozmawiałam z położną to będę chodzić na te zajęcia, które mnie interesują. Bo w sumie o ciąży nie potrzeba mi słuchać :)

Mnie ostatnio ciągną/bolą pachwiny.. i to taki ból przeszywający, że nic tylko leżeć. Z córką nie przypominam sobie żebym tak miała 🤷🏼‍♀️

Kciuki za wizytujących w tym tygodniu!
    Ja prenatalne za tydzień 🙈 nie mogę się już doczekać 😅

A dzidzia w brzuchu szaleje coraz bardziej. Już stukanie czuć pod ręka od kilku dni :)

AndunieAnzu, Deyansu, Filcek lubią tę wiadomość

2021 córka L ❤️
    2025 córka K ❤️

age.png

age.png
  • aglo Autorytet

Wysłany: 5 maja 2025, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj do położnej dzwoniłam (najwyższa pora bo to już 24 tc od dzisiaj 😱) mam jutro przyjść do nich i wypełnić formalności to będę więcej wiedziała już co i jak.

W tym tygodniu też muszę iść na krzywą 🫣 ale odłożę to chyba aż do przyszłego poniedziałku bo wynik mam mieć już na wizytę 13-tego 🤔

Majka92, Deyansu lubią tę wiadomość

34l. 👧 36l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn 🩵 35+2tc
    2025.08 - syn 🩵 37+2tc

age.png

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 5 maja 2025, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój klocek ma już pół kilo, szyjka bez zmian, wszystko dobrze. 23 maja ostatni dzień idę do pracy, na następną wizytę mam mieć już krzywą. :)

Engel, Azalea 🌸, bellA, Majka92, aglo, Nova37, Amandi, AndunieAnzu, Venus, Abby10, Ivka, sarenka95, Agusia246, purplerain, promykk, Deyansu, Joa.szym, CieplaHerbata, nick nieaktualny, Bella93, Hajkonk, Filcek, Szosz lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2025, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🌸 ja też się witam po majówce. Uzyskałam dziś informacje że mój prowadzący wrócił do pracy do poradni NFZ więc duże prawdopodobieństwo że jutro prywatnie również będzie przyjmował. Jeszcze nie skacze z radości ale i tak kamień z serca 😅😅

Sesje ciążową mam w tą sobotę 😅 i całe szczęście bo brzuch wywaliło tak, że od boku wyglądam jak 🐳 i to ostatni dzwonek żeby poczuć się względnie ładnie na zdjęciach 😅

Synek bardzo aktywny w brzuchu, potrafi mnie wybudzić nad ranem kopniakami 😅

Jeśli jutrzejsza wizyta wypali to kolejna wypada mi 22.05 i na nią pewnie będę musiała miec krzywą. Jak na złość mam ogromnego packmana i nieodpartą ochotę na słodycze 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2025, 18:03

Majka92, Amandi, AndunieAnzu, bellA, Mischava, sarenka95, purplerain, PaulinaLexi, Engel, Suzie, Joa.szym, aglo, Bella93, iiyama, Filcek, Deyansu lubią tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

age.png
  • Agaxyz00 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2025, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Mam nadzieję, że wypoczęłyście po majówce.

Byłam dziś na połówkowych, wszystko super 🤩
    Bąbel waży już 315g, trochę się wiercił, ale udało się wykonać wszystkie pomiary.

I mamy już oficjalnie imię - Leon ❤️

Trzymam kciuki za wizyty w tym tygodniu 🙂

AndunieAnzu, bellA, Azalea 🌸, Mischava, Suzie, sarenka95, Agusia246, purplerain, promykk, PaulinaLexi, Engel, Amandi, Joa.szym, aglo, CieplaHerbata, Majka92, nick nieaktualny, Bella93, Hajkonk, Venus, iiyama, Filcek, Deyansu, Szosz lubią tę wiadomość

preg.png
  • sarenka95 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2025, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joa.szym wrote:
    Cześć wszystkim po majówce! Mam nadzieję, że wypoczęłyście i spędziłyście miło czas :)

Wszystkim wizytującym w tym tygodniu życzę samych wspaniałych wieści.

Ja na swoją wizytę jeszcze trochę poczekam (21.05), ale młoda wywija w brzuchu, więc jestem w miarę spokojna.

U nas majówka aktywna i intensywna - dużo spacerów i spotkań przy grillu:) Cieszę się z dobrej formy i korzystam ile mogę. Jutro i w czwartek zajęcia dla kobiet w ciąży, więc znów wpadnie trochę ruchu :)

Ja cały czas zastanawiam się nad sesją ciążową. Na początku myślałam, że na pewno nie będę robiła, bo pewnie będę ogromna i nie będę się dobrze ze sobą czuła. O dziwo nie jest źle, więc częściej rozważam taką sesję. Myślałam o czymś w plenerze, bez sukien, tiuli i gołego brzucha.

Jeśli chcesz to mogę Ci polecić fotografkę, która właśnie robi zdjęcia w takim naturalnym stylu 😃 nam też będzie robić na początku lipca,ale ja się zastanawiam nad sesją w domu 😉 ale jeszcze jest sporo czasu, więc jeszcze się nie deklarowałam 😉

Joa.szym, Filcek lubią tę wiadomość

2020 💙👦
    2025 🩷👧
  • Ivka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2025, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Zazdroszczę, ja do żadnej szkoły rodzenia się nie dostałam. Pójdziemy prywatnie do położnej, bo co innego mamy zrobić... :/
    My idziemy prywatnie, 4 spotkania po 2,5h. Chyba w dwa tygodnie się zmieścimy, umówiliśmy się na ostatnie dwa tygodnie czerwca, bo mój M wylatuje na cały lipiec z Polski, więc sierpień to już nie wchodziłby w grę ;)
    Mam nadzieję, że będzie spoko.
    Położna środowiskową też już mam, w środę idę na drugie spotkanie - będziemy omawiać wyprawkę ;)

Deyansu lubi tę wiadomość

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87

21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
    wynik nifty: zdrowy ziomuś na pokładzie 🐻
    25/08/25 jestemy na świecie ❤️
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2025, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnych udanych połówkowych :D ja muszę podejść do przychodni ogarnąć położną, nadal się zastanawiam nad prywatną do porodu, ale kto to wie jak z tym porodem u mnie będzie...
    My połówkowe mamy w piątek, może mi w końcu powiedzą co mi w brzuchu buszuje tak wytrwale :D

Deyansu lubi tę wiadomość

age.png
  • purplerain Autorytet

Wysłany: 5 maja 2025, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, gratuluję udanych wizyt i trzymam mocno kciuki za następne ♥️
    Ja korzystam z ostatnich dni urlopu, w czwartek w nocy wracamy do rzeczywistości 🫣

bellA, AndunieAnzu, sarenka95, Deyansu, Szosz lubią tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
    🐣✨07.09.2025
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 5 maja 2025, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    purplerain wrote:
    Kochane, gratuluję udanych wizyt i trzymam mocno kciuki za następne ♥️
    Ja korzystam z ostatnich dni urlopu, w czwartek w nocy wracamy do rzeczywistości 🫣

Ja wracam jutro do pracy 😒

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Amandi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2025, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt 🩺🤍
    Suzie powodzonka w pracy po powrocie z urlopu🤞

U nas po wizycie, zbadana tylko szyjka i stabilnie trzyma 3.2 cm 😊

Ivka fajnie, że masz takie spotkania z położoną bo ja dzisiaj kontaktowałam się z przychodnią NFZ i przysługuje mi tam właśnie położna i pielęgniarka, ale jak zapytałam jak miałoby to wyglądać to pani w rejestracji powiedziała, że "położna po porodzie przyjedzie ze dwa razy, a pielęgniarka w razie zastrzyków"... i kurde szkoda że nie mają takich spotkań, ani chociaż telefonu w razie jakiś wątpliwości 🙁 i chyba będę szukała czegoś innego 🙁 także zazdro 😁😁

Tak czytam i czytam o tej krzywej cukrowej i powiem Wam, że z moją emetofobią to nie wiem czy podołam 🙈 na szczęście w ciąży mdłości i wymioty ominęły mnie szerokim łukiem (czego się bałam, ale po przejściach powiedziałam sobie, że zniosę wszystko). Mam nadzieję, że przejdę to łaskawie jakoś pod koniec maja 🤞😅😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2025, 21:09

promykk, Majka92, purplerain, Deyansu lubią tę wiadomość

🙋‍♀️28 🙋‍♂️29

12.09.2025r. 4600g 60cm misiaka🧸

age.png
  • Joa.szym Autorytet

Wysłany: 5 maja 2025, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarenka95 wrote:
    Jeśli chcesz to mogę Ci polecić fotografkę, która właśnie robi zdjęcia w takim naturalnym stylu 😃 nam też będzie robić na początku lipca,ale ja się zastanawiam nad sesją w domu 😉 ale jeszcze jest sporo czasu, więc jeszcze się nie deklarowałam 😉
    Pewnie, chętnie :)

preg.png
  • promykk Autorytet

Wysłany: 5 maja 2025, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amandi wrote:
    Gratulacje udanych wizyt 🩺🤍
    Suzie powodzonka w pracy po powrocie z urlopu🤞

U nas po wizycie, zbadana tylko szyjka i stabilnie trzyma 3.2 cm 😊

Ivka fajnie, że masz takie spotkania z położoną bo ja dzisiaj kontaktowałam się z przychodnią NFZ i przysługuje mi tam właśnie położna i pielęgniarka, ale jak zapytałam jak miałoby to wyglądać to pani w rejestracji powiedziała, że "położna po porodzie przyjedzie ze dwa razy, a pielęgniarka w razie zastrzyków"... i kurde szkoda że nie mają takich spotkań, ani chociaż telefonu w razie jakiś wątpliwości 🙁 i chyba będę szukała czegoś innego 🙁 także zazdro 😁😁

Tak czytam i czytam o tej krzywej cukrowej i powiem Wam, że z moją emetofobią to nie wiem czy podołam 🙈 na szczęście w ciąży mdłości i wymioty ominęły mnie szerokim łukiem (czego się bałam, ale po przejściach powiedziałam sobie, że zniosę wszystko). Mam nadzieję, że przejdę to łaskawie jakoś pod koniec maja 🤞😅😂
    Polubiłam za szyjkę.

Ale ze strachem przed rzyganiem też się solidaryzuje. 🙈 Nie cierpię, u mnie ogromny płacz jak już się zbiera, poczucie że się duszę w trakcie itd. aale jak wymiotowałam kilka dni pod rząd to malał. 😜

Chciałam napisać, że robiłam kilka razy krzywą w życiu i w ciąży trochę mi się odbijało, jednak nigdy nie byłam nawet blisko rzygów. Nie znam osobiście nikogo komu by się to przytrafiło, także nie rozumiem tego straszenia krzywą. 🤷‍♀️ Będzie git. 💖

Amandi, PaulinaLexi, Deyansu lubią tę wiadomość

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁
    05.09 🎂🥳 3200g, 55cm, 10 pkt.

age.png
  • Amandi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2025, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj promykk czyli się rozumiemy 🙈😂
    U mnie do tego stopnia, że nie byłam w stanie rozmawiać na ten temat 🙈 ale to taka tam, fobia z dzieciństwa 😮‍💨
    Mogę policzyć na palcach (i to jednej ręki) ile razy w życiu był "zwrot akcji" jak to nazywam 😂 a teraz trzeba będzie się z tym jeszcze bardziej oswoić przy bobasku jak się zacznie ulewać czy coś...

🙋‍♀️28 🙋‍♂️29

12.09.2025r. 4600g 60cm misiaka🧸

age.png
  • sarenka95 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2025, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joa.szym wrote:
    Pewnie, chętnie :)

Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, gdy zaakceptujesz to prześlę w wiadomości 🌸📸

Joa.szym lubi tę wiadomość

2020 💙👦
    2025 🩷👧
‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ