Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie córa też jest mega empatyczna i prowadzi rozmowy z siostrzyczką
pyta co robi, czy coś zjadła, czy się cieszy itp
urocze to jest. Też mam ją ochotę przytulać i dawać całuski, ogrom miłości nie do opisania
oczywiście poza sytuacjami, gdzie mam ochotę się zamknąć w pokoju i nie wychodzić 🤣 3,5 roku ma obecnie więc będzie miała prawie 4 przy narodzinach także liczę, że będzie na spokojnie
Co do czytania innych wątków, staram się nie czytać, nie przeglądać i siebie nie nakręcać. Ta ciąża jest dla mnie dużo trudniejsza niż pierwsza, tym bardziej nie chcę sobie fundować dodatkowego stresu. A i tak wiadomo, że coś się usłyszy czy przeczyta nawet przypadkiem... Chciałabym już mieć to swoje drugie dziecko bezpieczne na rękach a jeszcze trochę przede mną. Wydaje mi się też, że strach towarzyszyć nam będzie na każdym etapie - czy to w brzuchu czy jak już się pojawi na świecie. W pierwszej ciąży na ktg zniknęło tętno i mimo, że byłam w szpitalu i miałam mieć CC za kilka godzin to zostałam wrzucona na już na wózek i na blok. Jazda windą kiedy nie wiedziałam co z moim dzieckiem i czy zdążymy i co się dzieje to najgorsze doświadczenie mojego życia. Trauma z tym związana pojawiła się po zejściu adrenaliny, powrocie do domu. Wtedy, kiedy na spokojnie do mnie dotarło, że mogłam jej nie mieć. Musiałam sporo nad sobą pracować żeby dojść do wniosku, że chcę kolejnego dziecka i jestem na nie gotowa, ze wszystkimi możliwymi opcjami. Zwłaszcza, że najgorsze przede mną bo każde mniej ruchów bądź ich brak pod koniec to będzie dla mnie ogromny stres.
Tym bardziej staram się doceniać co jest i być dobrej myśli.
Na USG 3 trymestru zapisałam się na początku lipca. Ogólnie też jest mi już ciężko bo brzuch wyskoczył szybciej i łatwiej się męczę. Mimo, że na l4 jestem od dawna to i tak czasu na odpoczynek jest mało, ciągle coś do zrobienia plus opieka nad córką więc czas ucieka przez place
aglo lubi tę wiadomość
-
Cześć ❤️😉 witamy dawno niewidziane osóbki ☺️
Ja też staram się za dużo nie czytać, wiadomo różne są historie.
Zamówiłam dzisiaj biustonosze do karmienia w H&M, ma ktoś jakieś doświadczenie z nimi? 😃2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
🩺 26.05
🩺 11.07 III USG prenatalne -
Dziewczyny mialyscie kiedyś ketony w moczu?🧐
Glukoza na czczo w dolnej granicy normy i zawsze taka była, a pierwszy raz pojawiły się te ketony, nie ma tam żadnych wartości tylko piszę "wykryto". Wczoraj sobie trochę poćwiczyłam, w sumie kolacje zjadłam może faktycznie ubogą i do badań było jakieś 10/11h bez jedzenia.02.01.2025 🩷⏸️
28,31🐶🩷 -
Paulines wrote:Dziewczyny mialyscie kiedyś ketony w moczu?🧐
Glukoza na czczo w dolnej granicy normy i zawsze taka była, a pierwszy raz pojawiły się te ketony, nie ma tam żadnych wartości tylko piszę "wykryto". Wczoraj sobie trochę poćwiczyłam, w sumie kolacje zjadłam może faktycznie ubogą i do badań było jakieś 10/11h bez jedzenia.
Mi ma początku ciąży raz wyszły ketony w moczu, lekarz powiedział, żeby następnym razem zjeść większą kolacjęjuż się nie powtórzyło.
Paulines lubi tę wiadomość
-
sarenka95 wrote:Cześć ❤️😉 witamy dawno niewidziane osóbki ☺️
Zamówiłam dzisiaj biustonosze do karmienia w H&M, ma ktoś jakieś doświadczenie z nimi? 😃
Ja miałam w pierwszej ciąży. Do małego biustu są pewnie ok ale mi nie pasowały, bo ja mam duże piersi i u mnie takie nie zdają egzaminu.
Btw macie coś godnego polecenia?34l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
18.03.2025 16+1 bobas waży 181g 🐻
15.04.2025 20+1 zdrowy bąbel o wadze 385g 🐨
13.05.2025 24+1 🩺
10.06.2025 28+1 🩺
01.07.2025 31+1 🩺 usg 3 trymestru
22.07.2025 34+1 🩺
12.08.2025 37+1 🩺 -
Glukoza na czczo w dolnej granicy normy i zawsze taka była, a pierwszy raz pojawiły się te ketony, nie ma tam żadnych wartości tylko piszę "wykryto". Wczoraj sobie trochę poćwiczyłam, w sumie kolacje zjadłam może faktycznie ubogą i do badań było jakieś 10/11h bez jedzenia.
Mnie dziś rwa pachwiny wiec myślę że więzadła się rozciągają
Gratulacje udanych wizyt!! -
Mam nadzieję, że mój powrót nie będzie failstartem 😂
@Abrakadabra miło, że zajrzałaś 🤭 faktycznie masz mega maraton 🙈
@Algo ależ masz fajnego synka 😍 tylko pozazdrościć! On jest teraz w cudownym wieku, jak mój siostrzeniec, Dzieci kryształy!!
@ Szosz cudowne wieści! Ale jest taka fajna już duża dziewczynka ❤️
@Filcek strasznie Ci współczuję tych okropnych doświadczeń. To chyba najgorsze co może kogoś spotkać.. Ale cieszę się, że Niunia hasa 🙂
@Bella co nowego u Was?
Miałam iść na zbieranie ziół po pracy ale padam na twarz. Nici z ziół 🙈 -
sarenka95 wrote:Cześć ❤️😉 witamy dawno niewidziane osóbki ☺️
Zamówiłam dzisiaj biustonosze do karmienia w H&M, ma ktoś jakieś doświadczenie z nimi? 😃 -
Hej 😘
Staram się podczytywac, jestem tutaj z Wami 😘 czekam na moje prenatalne z lekkim stresem, zaczęłam kupować trochę rzeczy dla siebie i małego. Nie podczytuje innych wątków, jakoś ogólnie bardziej denerwuje się w tej ciąży, mam 3 latka w domu więc ruchu mam więcej niż w poprzedniej ciąży, czasu mniej, samopoczucie też gorsze i bóle brzucha. Czasem sobie wkręcam głupoty 🤦ahh szkoda gadać.
Cieszę się z każdych Waszych badań i będziemy razem we wrześniu na porodówkach też oczekiwać 😆
Ketony miałam w tej ciazy jak mało piłam, a w innej jak były wymioty -
Glukoza na czczo w dolnej granicy normy i zawsze taka była, a pierwszy raz pojawiły się te ketony, nie ma tam żadnych wartości tylko piszę "wykryto". Wczoraj sobie trochę poćwiczyłam, w sumie kolacje zjadłam może faktycznie ubogą i do badań było jakieś 10/11h bez jedzenia. -