Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie w ten weekend czeka ten przegląd gratów, ponoć cały pokój u teściów jest zawalony 🤡
Amandi lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
❌anemia ciążowa
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
📆 Kalendarz wizyt
23/5 - krzywa
26/5 - gin
3/6 - urofizjo
5/6 - endo
7/7 - USG III
-
Dzien dobry 🙃
Ja wizytuje na 11..🫣 juz sie doczekac nie moge a z drugiej strony znow jakiś stresik sie pojawia.. nie wiadomo skąd.🤣
U mnie koszmary sie juz skończyły. Wydaje mi się że to przez stres.. w dużym stopniu związanym z ciaza wlasnie czy wszyatko ok.. ale jak odpuscilam to i widzę że koszmary sie skonczyly🙈🙈
Milego dzionka. Dam znać po wizycie 🌞🌞🌞☺️ i trzymam kciuki za resztę wizytujących dziś🤞Amandi, iiyama, Majka92, purplerain, Bella93 lubią tę wiadomość
34👱♀️ 36🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
🩺06.06.25 - wizyta ⏳️
-
Daisy89 wrote:Dziewczyny a miała któraś skok wagi po 20tc? Ja miałam cały czas dość regularny wzrost niecałe 0,5kg na tydzień, a tu nagle skoczyło o 1,5kg .. a nie zmieniałam diety, aktywności ciągle mam mniej więcej tyle samo 🤷🏼♀️
Przez to wyszlam poza zalecaną wagę w apce i zaczęłam myśleć jak wrócić na właściwe tory 🙊LauraTomek lubi tę wiadomość
-
LauraTomek wrote:I powiedzcie mi, to NIPTY coś mi da, gdyby nawet był jakiś kłopot z małym czy tylko poznam szczegółowiej ryzyka?
Wiesz czasem lekarze mają super opinie a w rzeczywistości wiele pacjentek wychodzi z myślą, że za co takie oceny, ale jakoś niezręcznie krytykować skoro inni są tak zachwyceni 🙈 jak masz wątpliwości po tych badaniach to może warto zasięgnąć opinii innego lekarza, zamiast iść do niego po tych 2 tyg? 🤗LauraTomek, Deyansu lubią tę wiadomość
-
446g zdrowej dziewczynki
ładnie się dała pomierzyć, siostry sobie wszystko obejrzały i tatuś.
https://zapodaj.net/plik-M3Byy6xhlA
Daisy89, Twilight, LauraTomek, iiyama, Azalea 🌸, Joa.szym, Amandi, Lavender91, purplerain, Suzie, Agaxyz00, Venus, truskawki981, PaulinaLexi, Aliczee93, Majka92, Filcek, sarenka95, Abby10, zolima26, Deyansu, Engel, AndunieAnzu, aneta.be, aglo, Bella93, bellA, Hajkonk, Marcysia1990, CieplaHerbata, Domiś91, Szosz lubią tę wiadomość
-
iiyama wrote:Testy NIPT to nadal statystyka, co prawda wysoko zaawansowana, ale nie daje tej samej pewności, którą dają testy inwazyjne. Czym Cię straszył? A pierwsze prenatalne jak wyszły?-, robiłaś je u swojego lekarza prowadzącego czy jeszcze u kogoś innego?
Wiesz czasem lekarze mają super opinie a w rzeczywistości wiele pacjentek wychodzi z myślą, że za co takie oceny, ale jakoś niezręcznie krytykować skoro inni są tak zachwyceni 🙈 jak masz wątpliwości po tych badaniach to może warto zasięgnąć opinii innego lekarza, zamiast iść do niego po tych 2 tyg? 🤗
Poszłam do niego tylko dlatego, że moja ginekolog prowadząca jest chora. Więcej nie zamierzam się pokazywać.Zalecał mocno przez średnie ryzyka w USG genetycznym tych zespołów chromosomalnych.
@Daisy89, niestety u mnie... Jak zobaczyłam wczoraj w gabinecie wynik na wadze, to o mało z niej nie spadłam... W bardzo krótkim czasie +5 kg. Też muszę wcielić w życie jakieś zdrowe zmiany, bo mnie to jakoś podłamałoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 10:31
Daisy89 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny!
I'm baaaaaackTylko kto zabrał wiosnę i ciepełko?
Czy wszędzie w Polsce jest takie ochłodzenie teraz?
Trzymam kciuki za wizyty dzisiaj i gratuje poprzednich
LauraTomek, ale co miałoby być wskazaniem do NIPT na tym etapie? Nawet jeśli coś wyszło nie tak na pierwszym prenatalnym, to teraz na drugim już powinno się to wyklarować, prawda? Nie do końca rozumiem to zalecenie na tym etapie ciąży...
My mamy prenatalne w poniedziałek, już się nie mogę doczekaćW końcu zaczynam chyba czuć ruchy naszej malutkiej, ale na razie raczej subtelne i sporadyczne; tak czy inaczej - wspaniałe uczucie, jak pływająca rybka
truskawki981, Filcek, zolima26, Deyansu, LauraTomek, aglo, CieplaHerbata, Szosz lubią tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025 -
Melduje 510g chłopca! Ładnie współpracował, wszystko się udało zmierzyć i wydaje się ze wszystko jest ok 🙂
Ale jednak miałam pobieraną krew w ramach badania PRISCA (?). Z tego co widzę to coś jak Pappa 🤔 ostatecznie lepiej więcej badań niż za mało.purplerain, Amandi, Daisy89, Azalea 🌸, Joa.szym, Lavender91, Suzie, Majka92, Agaxyz00, Filcek, Twilight, sarenka95, Venus, Abby10, Deyansu, Agusia246, Naya00, promykk, LauraTomek, Engel, AndunieAnzu, aneta.be, aglo, Bella93, bellA, Hajkonk, Marcysia1990, CieplaHerbata, Domiś91, PaulinaLexi, Szosz lubią tę wiadomość
-
Azalea 🌸 wrote:Hej, potrzebuje na chwilkę zmienić temat. Pytanie do dziewczyn które są na L4 i wypisały swoje maluchy ze żłobka, dostałyście bez problemu świadczenie "aktywnie w pracy" (1500 zł)? 😅
-
LauraTomek wrote:Poszłam do niego tylko dlatego, że moja ginekolog prowadząca jest chora. Więcej nie zamierzam się pokazywać.
Zalecał mocno przez średnie ryzyka w USG genetycznym tych zespołów chromosomalnych.
@Daisy89, niestety u mnie... Jak zobaczyłam wczoraj w gabinecie wynik na wadze, to o mało z niej nie spadłam... W bardzo krótkim czasie +5 kg. Też muszę wcielić w życie jakieś zdrowe zmiany, bo mnie to jakoś podłamało
U mnie był skok ok 2kg w 3 tygodnie - dokładnie w 20+0. Lekarka stwierdziła, że nabieram już wody i zwyczajnie puchnę, co widzę obecnie jeszcze bardziej. Po luźnych skarpetkach czy spodniach potrafię mieć odbite ślady a wieczorem wręcz czuję jak nogi mają dosyć. Dodatkowo być może kwestia sterydów, które musiałam brać.
Reasumując, lekarka stwierdziła, żeby się nie martwić i jeśli nie było zmiany diety na jakaś drastycznie kiepską i bogatą w kalorie to po prostu wszystko wysikam po porodziemoże to Was pocieszy
Daisy89, LauraTomek lubią tę wiadomość
-
purplerain wrote:Hej Dziewczyny!
I'm baaaaaackTylko kto zabrał wiosnę i ciepełko?
Czy wszędzie w Polsce jest takie ochłodzenie teraz?
Trzymam kciuki za wizyty dzisiaj i gratuje poprzednich
LauraTomek, ale co miałoby być wskazaniem do NIPT na tym etapie? Nawet jeśli coś wyszło nie tak na pierwszym prenatalnym, to teraz na drugim już powinno się to wyklarować, prawda? Nie do końca rozumiem to zalecenie na tym etapie ciąży...
My mamy prenatalne w poniedziałek, już się nie mogę doczekaćW końcu zaczynam chyba czuć ruchy naszej malutkiej, ale na razie raczej subtelne i sporadyczne; tak czy inaczej - wspaniałe uczucie, jak pływająca rybka
tak pamiętałam, że któraś z was też ma tego dnia. Na którą masz godzinkę?
purplerain lubi tę wiadomość
2021 córka ❤️
Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.
Starania o rodzeństwo od 2023
4 biochemiczne
1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc
Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.
Eutyrox 50
Metformina 1000xr, 500 zwykła
Fertistim
B12, Omega, d3, magnez, witc
14.01 - beta 15, prog 11
16.01 - beta 58, prog 13
20.01 - beta 452, prog 20
22.01 - beta 1164, prog 13
24.01 - beta 2743, prog 14
27.01 - beta 7764, prog 15
06.03 - jest serduszko!
05.03 - 4,3cm człowieczka ❤️
13.03 - prenatalne
Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.
-
Twilight wrote:Tak, ja złożyłam wniosek 1.03, 28 kwietnia dostałam decyzję, a 2 dni temu wpadła kasa za marzec. Za kwiecień powinno być 30. maja.
O dzięki 😅 i nie było problemu rozumiem z faktem przebywania na L4? Dzwoniłaś wcześniej może do ZUSu się dopytać czy będzie przysługiwać czy po prostu złożyłaś? 😅 -
Abby10 wrote:Ah no tak! Mamy w ten sam dzień
tak pamiętałam, że któraś z was też ma tego dnia. Na którą masz godzinkę?
purplerain, Abby10 lubią tę wiadomość
-
purplerain wrote:
My mieliśmy na pierwszych prenatalnych wskazanie do dalszej diagnostyki bo ryzyko zespołu Downa wyszło jakoś wysokie to bez korekcji. Ale ja nic nie zrobiłam, i teraz po połówkowych ryzyko zmniejszyło się do 1:8000
-
My byliśmy dziś podglądać naszą gwiazdę, w sumie same usg takie szybkie żeby mieć ładne zdjęcie na pamiątkę.
Nie udało się, bo panienka nie chciała współpracować 🤷♀️ Standardowo twarz w łożysko schowała i zakryła się rączkami 😆😆 To już któraś wizyta z kolei i nie mamy nadal żadnego ładnego zdjęcia z usg 😅🤣🤣sarenka95, bellA lubią tę wiadomość
-
Azalea 🌸 wrote:O dzięki 😅 i nie było problemu rozumiem z faktem przebywania na L4? Dzwoniłaś wcześniej może do ZUSu się dopytać czy będzie przysługiwać czy po prostu złożyłaś? 😅
-
Twilight wrote:Nie, nie było problemu z l4. Nie dzwoniłam, przeczytałam w ustawie ze się należy więc złożyłam 😁 jedyne co to pisałam do zusu czy muszę jakoś anulować wniosek o AWZ ale odpisali, że nie, że mogę doslac jedynie wypowiedzenie umowy ze żłobkiem to im ulatwi.
Okej, dziękuję za informację 😅 można oszaleć od natłoku różnych opinii 😅😅Twilight lubi tę wiadomość