Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
sarenka95 wrote:Wiesz co, jak np musiałam zjeść porcję z pszennym,białym makaronem to zjadłam ją po prostu mniejszą i wtedy cukier był w okolicach 90-100. Po pizzy też koło 100. Po jakimś takim obiedzie typu ziemniaki i kotlet + surówka też w normie 🤪 Jak pozwolę sobie na ciastko czy inny słodycz to zazwyczaj zaraz po posiłku i też nie było nigdy z tego powodu wyskoku. Ale to są na tyle małe porcje grzeszków,że ciężko mi stwierdzić co by się podziało po posiłku bogatym w proste węgle jakbym nie wiem,zjadła białą bułkę z dżemem czy naleśniki.
Myślę że to gdyby coś było na rzeczy to po takiej małej porcji już coś by wyskoczyłonajczęściej w nocy ta insulinoopronosc doskwiera i szaleją cukry rano. Ja dopiero teraz od ok 3 tyg mam czasami wyższy cukier po czyms "zakazanym" , wyższy tzn np po pizzy max 130 (przekroczeń ponad normę nie mam póki co w ogóle), a jeszcze parę tygodni temu nie był ten cukier wyższy niż 100 , więc im dalej w ciążowy las tym bardziej cukry szaleją
na wieczór jem cały czas tak prawilnie a mimo to na czczo cukry podwyższone i średnio co 2-3 tyg muszę zwiększać insulinę , nie jestem w stanie żadna dieta tego uregulować.
Myślę że nie masz cukrzyca ciążowejale mimo wszystko zrobilabym krzywa zgodnie z wytycznymi dla własnego spokoju
-
sarenka95 wrote:Tak, mierze codziennie 4x. Na czczo mam nisko, tak 65-72 😒 po posiłkach w porządku, nie mam wybicia czy przekroczeń po godzinie. Staram się trzymać dietę z niskim IG,ale zdarzają mi się odstępstwa 😉No,ale tak jak pisałam, ginekolog raczej będzie za zrobieniem krzywej i pewnie mnie nie ominie 😉
A na czczo to masz bardzo niski cukier. W nocy nie masz jakichs dużych spadków? Tak koło 2-3 warto zmierzyć i sprawdzic czy nie jest później 50. -
truskawki981 wrote:Ja bardzo się polubiłam z jeansami z Noppies 🙂 mam i długie jeansy i krótkie. Krótkie na razie tylko przymierzałam, ale wydają się bardzo wygodne.
https://www.zalando.pl/noppies-jeansy-skinny-fit-black-denim-n1421n00g-q11.html
https://www.zalando.pl/noppies-szorty-jeansowe-black-denim-n1421s004-q11.html
O dziękuję, popatrzę na tę firmę 🙂
Zamówiłam teraz dwie pary z HM może będą fajne to dam znać. Bo te co mam z przed 2 lat to właśnie HM i są na mnie dobre w tyłku ale za duże w łydkach . -
truskawki981 wrote:Dziewczyny, mam pytanko. Czy przed drugimi prenatalnymi miałyście pobieraną krew? Bo jutro mam wizytę i teraz przeczytałam że mam być ok 15 minut przed umówiona wizytą bo zaplanowane jest badanie krwi i pomiar masy ciała. I się zastanawiam co niby teraz mają zamiar sprawdzać z tej krwi 😃
Nie , przy połówkowych nie miałam pobieranej krwi. Nawet o wagę nie pytał lekarz. Ale tak to pyta przy każdej wizycie+ mierzy ciśnienie.truskawki981 lubi tę wiadomość
-
bellA wrote:Nie. Mi nie pobierali juz. 😁 takze nie wiem..
Ja jutro mam zwykła wizytętakze tez dzidziusia bedziemy ogladac 😍
Kciuki za jutrzejszą wizytę ❤️ my jutro też idziemy podejrzeć dzidziulka 😊bellA lubi tę wiadomość
-
Marcysia1990 wrote:O dziękuję, popatrzę na tę firmę 🙂
Zamówiłam teraz dwie pary z HM może będą fajne to dam znać. Bo te co mam z przed 2 lat to właśnie HM i są na mnie dobre w tyłku ale za duże w łydkach .
Tylko może dodam, że te spodnie są raczej dla wysokich osób. Sama mam 170 cm i mam wrażenie że mogłyby być tak z 2-3 cm krótsze 😃 -