Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Deyansu wrote:Hakorośl - co u Ciebie? 😍
Miałam w sobotę rano krzywą cukrową, i tak mnie jakoś ścięło z nóg później zmęczenie, w niedziele mieliśmy gosci i ciagle coś. Nie miałam czasu nadrobić i się odezwać.
Przy okazji krzywej zrobiłam betę w sobotę i była 1300, dalej już nie badałam, bo za dużo stresu mnie to kosztuje😁
Byłam na wizycie w poniedziałek, miałam mieć dopiero 3 lutego, ale zwolnił się termin to wzięłam dodatkowo, zeby zobaczyć czy pęcherzyk jest i czy jest tam, gdzie trzeba. Wizyta ok, ciąża wewnątrzmaciczna i pęcherzyk i ciałko żółte adekwatne do wieku ciąży. Pani doktor wystawiła mi recepty pelnoplatnie i jak się zorientowałam, ze należy mi się na ciąże, a wychodzi za to 500zl, plus zaoferowała prywatnie diabetologa itd, bo poranny cukier już mam za wysoki w ciąży, to zaczęłam szukac rozwiązania. Dlatego, żeby bez sensu kasy nie wydawać, to we wtorek ogarniałam w luxmedzie prowadzenie ciąży, recepty, terminy na usg itd, a wczoraj wisialam na telefonie z endokrynologiem z diabetologiem, poszłam się zaszczepić na grypę, bo się zestresowałam ze na feriach pewnie złapie 🤭 zwiedzałam wczoraj większość aptek w okolicy w poszukiwaniu glukometru i insuliny nocnej. Jestem obstawiona lekami jak totalny emeryt i lekarze powiedzieli, ze już nic więcej nie zrobią, bo biorę wszystkie leki: heparynę, acard, progesteron, wiec jak ma coś pójść nie tak, to nie przez nich😬 i zalecili „umiarkowany optymizm”, a mi od wczoraj wrócił okresowy bol brzucha i boję się, ze to zły znak. Ale muszę nadrobić wątek, to może któraś z Was coś na ten temat pisała 🙂 poza tym jestem ciekawa co u Was🥰
Miłego dnia dziewczyny😇
Deyansu, Azalea 🌸, Szosz lubią tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Paluszek007 wrote:Tak sobie leżę i myślę....
Myślę że się nie cieszę... Oo
Bo kompletnie to do mnie nie dociera. To jakieś surrealistyczne. Nie wierzę. Jakby jakiś sen oO
Ja jestem wprawdzie przed wizytą ginekologiczną, ale myślę że doskonale Cię rozumiem. Ja jestem dosyć mocno zdystansowana do tej ciąży przez ostatnią ciążę biochemiczną. Mechanizm obronny, wiadomo, ale nie wiem w takim razie kiedy ta radość przyjdzie. Myślę że nawet jeśli w piątek będzie wszystko ok to pewnie będę się martwić o prenatalne. A po prenatalnych pewnie też coś znajdę... 😅
@hakorośl ja mam wrażenie, że w końcu Luxmed mi się zwróci 😅 te wszystkie badania, ginekolog, diabetolog (?) - jeśli będzie potrzeba itd. Przy tych wszystkich ciążowych wydatkach chociaż trochę będzie można zaoszczędzić.
Miłego dnia Dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 07:34
Deyansu, hakorośl lubią tę wiadomość
-
Cześć,
Chciałabym do was dołączyć 😊
W poniedziałek pozytywny test i beta 27 a wczoraj 76, więc ładny przyrost o ponad 200%.
Wczoraj też byłam u ginekologa bo złapała mnie jakaś infekcja i mam przepisany Fluomizin.
Przy okazji miałam też robione USG i lekarz powiedział że wszystko jest w porządku, ale nie ma jeszcze serduszka więc czekamy na wizytę za 2 tygodnie 😊
Witam was wszystkich 🙋♀️Hajkonk, promykk, Deyansu, Paluszek007, hakorośl, Engel, Venus, Szosz lubią tę wiadomość
-
Aaleksaandraak wrote:Cześć,
W poniedziałek pozytywny test i beta 27 a wczoraj 76, więc ładny przyrost o ponad 200%.
Wczoraj też byłam u ginekologa bo złapała mnie jakaś infekcja i mam przepisany Fluomizin.
Przy okazji miałam też robione USG i lekarz powiedział że wszystko jest w porządku, ale nie ma jeszcze serduszka więc czekamy na wizytę za 2 tygodnie 😊
Witam was wszystkich 🙋♀️
Cześć! 😀 Mam nadzieję, że infekcja szybko przejdzie! -
@Hakorośl ja miałam i nadal mam te bóle brzucha podobne jak na okres, nie ma większego powodu do zmartwień! Ja też się o nie martwiłam i wczoraj byłam u lekarza bo oczywiście spanikowałam to powiedział, że to całkowicie normalne - macica się rozszerza bo pęcherzyk rośnie teraz bardzo szybko, u mnie na wizycie 7.01 pęcherzyk 4,81mm a wczoraj w nim już dzidzia 5,33 mm 😍. Dostałam duphaston 2x dziennie zapobiegawczo. Więc o ile nie plamisz nie masz powodu do zmartwień 🙂
Deyansu, hakorośl lubią tę wiadomość
👩💼29l
🤵♂️35l
10.2024 rozpoczęcie starań
💊 PrenaCare Start Ona i On
🩺17.11.2024 cytologia OK
⏸️04.01.2025 🤞
07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
10.01 beta hcg 7412 mlU/ml
🩺07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
🩺 15.01 6+5 CRL 0,53cm i bijące ❤️
🩺24.01 8+0 CRL 1,6cm fasoli!
🩺26.02 12+5 USG I trymestru CRL 5,93cm 🩷
🩺26.03 16+5 wizyta
🩺25.04 20+6 USG II trymestru -
Hakorośl, ale się nazałatwiałaś!
Ale dobrze, że tyle masz ogarnięte i dostałaś leki - oby Dzidzia teraz zdrowo rosła
Dziś rano (i trochę w nocy) też miałam taki ból, ni to okresowy, ni jak na sr...nie ;> Oczywiście też mnie to zmartwiło, bo te bóle w typie parcia na jelita mogą być objawem cp, a póki co (do jutrzejszego USG) dość mocno się tego obawiam.
Aaleksaandraak - witaji dużo zdrówka!
Krew spuszczona, mam nadzieję, że o 14:00-15:00 zobaczę coś w okolicach 7 tysięcy 🤞 robię to dla spokoju ducha i poczucia, że mam jakąkolwiek kontrolę nad tym wszystkim 🤣 (wiem, że nie bardzo...)Hajkonk, hakorośl lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska -
Witajcie!
8.01 zobaczyłam dwie kreski na teście. Beta ładnie przyrasta 11.01 miałam 2600 a 13.11 już 5100. 21.01 wizyta u ginekologa i prawdopodobnie usłyszymy już serduszko. Z objawów mam cześć tak jak i Wy ból w podbrzuszu i krzyżu co jakiś czas no i problemy z jedzeniem. Albo mam jakiś mega apetyt że bym mogła zjeść konia z kopytami albo nic bo zaraz mi niedobrze 🤣 najważniejsze że nie ma wymiotów mam nadzieję że to mnie ominie. Powodzenia dla wszystkich oby do września 😊Deyansu, Mischava, Paluszek007, sarenka95, promykk, Azalea 🌸, hakorośl, Engel, Venus, Szosz lubią tę wiadomość
⏸️ 08.01.2025
💉 11.01.2025 Beta-HCG 2608
💉 13.01.2025 Beta-HCG 5010
🩺 20.01.2025 jest ♥️!
🩺 12.02.2025 CRL 2,9cm, 170♥️
💉 27.02.2025 CRL 5cm, 157♥️ sanco zdrowy 💙
🩺 05.03.2025 prenatalne niskie ryzyka, mały człowiek 6cm
🩺24.03.2025 -
Hej, a u mnie ciężki poranek 😔 zadzwonili do mnie z przedszkola,że synek się źle czuje,boli go brzuszek i właśnie czekamy na wizytę u lekarza. Martwię się ,czy to nie jakiś wirus 😔2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa ❔
🩺 31.03
🩺 06.05 II USG prenatalne -
Powiem wam tak... Trochę już myślę o tym wszystkim i... Stwierdzam, że w pracy powiem jak minie statystycznie najgorszy moment na poronienia etc czyli do końca 1tr słowem się nie odezwę (tj aż do marca) a później na pierwszej wizycie w marcu raczej pójdę na L4 co się będę.
Do tego muszę zacząć myśleć co z takich większych rzeczy trzeba kupić. Jak rozplanować wszystko z moim starszakiem. Pomyśleć jakie rzeczy mają znajomi czyli czego nie kupować. A jak dowiem się jaka płeć to wtedy bardziej dokładne myślenie...
Do tego muszę zadzwonić do położnej czy we wrześniu ma jeszcze terminy wolne... Boże teraz się zacznie dopiero oO
Dobrze ze w pracy nigdy nie było problemu z ciąża i wolnymi etc. Pod tym względem spoko firma zawsze na rękę idą.
A jak to u Was jest ze wszystkim? Myślicie już o tym? Macie jakieś plany 'ciazowe'?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 09:21
Deyansu lubi tę wiadomość
🧔 35 🧑🦱 35
👶 2022 (4cs)
4cs ➡️ 29.12.24 ⏸️ (12DPO)
🩺15.01 (6+1) jagoda CRL 4.8mm + ❤️
🩺05.02 (9+2) jeżyna CRL 2.66cm
🩺07.03 (13+4) limonka CRL 8cm
🩺02.04 (17+3)
27.02 USG (12+3) figa CRL 5.95cm
24.02 test genetyczny (12+1) 🆗 - niskie ryzyka, płeć 💙
20.02 PAPPA+Beta (11+4) 🆗 - niskie ryzyka
01.2025 endokrynolog & cytologia🆗
11.2024 USG piersi 🆗
Niedoczynność tarczycy
-
Przełożyłam wizytę na jutro, bo już mam dość tych plamień i ciągłego zamartwiania. Będę 6+1, może serduszko mnie uspokoi, ale mam złe przeczucia.
Pytałam gina na ostatniej wizycie co robić jak nie przejdą to powiedziała, że po lekach powinny przejść, a jak się zacznie krwawienie to do szpitala. Ani nie przeszło, ani krwawienia. 🤷♀️ Sama sobie wczoraj zwiekszyłam duphaston do 3x1, ciekawe co na to lekarz powie. 🙈
Widzę, że jutro kilka wizyt. 🤞🤞 -
sarenka95 wrote:Hej, a u mnie ciężki poranek 😔 zadzwonili do mnie z przedszkola,że synek się źle czuje,boli go brzuszek i właśnie czekamy na wizytę u lekarza. Martwię się ,czy to nie jakiś wirus 😔🧔 35 🧑🦱 35
👶 2022 (4cs)
🩺02.04 (17+3)
11.2024 USG piersi 🆗
Niedoczynność tarczycy
-
hakorośl wrote:Hej Kochana, to miło, że o mnie pamiętasz 😉
Miałam w sobotę rano krzywą cukrową, i tak mnie jakoś ścięło z nóg później zmęczenie, w niedziele mieliśmy gosci i ciagle coś. Nie miałam czasu nadrobić i się odezwać.
Przy okazji krzywej zrobiłam betę w sobotę i była 1300, dalej już nie badałam, bo za dużo stresu mnie to kosztuje😁
Byłam na wizycie w poniedziałek, miałam mieć dopiero 3 lutego, ale zwolnił się termin to wzięłam dodatkowo, zeby zobaczyć czy pęcherzyk jest i czy jest tam, gdzie trzeba. Wizyta ok, ciąża wewnątrzmaciczna i pęcherzyk i ciałko żółte adekwatne do wieku ciąży. Pani doktor wystawiła mi recepty pelnoplatnie i jak się zorientowałam, ze należy mi się na ciąże, a wychodzi za to 500zl, plus zaoferowała prywatnie diabetologa itd, bo poranny cukier już mam za wysoki w ciąży, to zaczęłam szukac rozwiązania. Dlatego, żeby bez sensu kasy nie wydawać, to we wtorek ogarniałam w luxmedzie prowadzenie ciąży, recepty, terminy na usg itd, a wczoraj wisialam na telefonie z endokrynologiem z diabetologiem, poszłam się zaszczepić na grypę, bo się zestresowałam ze na feriach pewnie złapie 🤭 zwiedzałam wczoraj większość aptek w okolicy w poszukiwaniu glukometru i insuliny nocnej. Jestem obstawiona lekami jak totalny emeryt i lekarze powiedzieli, ze już nic więcej nie zrobią, bo biorę wszystkie leki: heparynę, acard, progesteron, wiec jak ma coś pójść nie tak, to nie przez nich😬 i zalecili „umiarkowany optymizm”, a mi od wczoraj wrócił okresowy bol brzucha i boję się, ze to zły znak. Ale muszę nadrobić wątek, to może któraś z Was coś na ten temat pisała 🙂 poza tym jestem ciekawa co u Was🥰
Miłego dnia dziewczyny😇
To na pewno nie jest zły znak, będzie dobrzeDeyansu, hakorośl lubią tę wiadomość
-
truskawki981 wrote:Ja jestem wprawdzie przed wizytą ginekologiczną, ale myślę że doskonale Cię rozumiem. Ja jestem dosyć mocno zdystansowana do tej ciąży przez ostatnią ciążę biochemiczną. Mechanizm obronny, wiadomo, ale nie wiem w takim razie kiedy ta radość przyjdzie. Myślę że nawet jeśli w piątek będzie wszystko ok to pewnie będę się martwić o prenatalne. A po prenatalnych pewnie też coś znajdę... 😅
@hakorośl ja mam wrażenie, że w końcu Luxmed mi się zwróci 😅 te wszystkie badania, ginekolog, diabetolog (?) - jeśli będzie potrzeba itd. Przy tych wszystkich ciążowych wydatkach chociaż trochę będzie można zaoszczędzić.
Miłego dnia Dziewczyny!
U mnie to samo, również prowadzę ciąże na luxmedhakorośl lubi tę wiadomość
-
Paluszek007 wrote:
A jak to u Was jest ze wszystkim? Myślicie już o tym? Macie jakieś plany 'ciazowe'?
Ja w pracy powiem raczej koło połowy lutego akurat mam urodziny. Prace mam spoko i wiem też że będzie ok i jak poproszę żeby nikt nic nie mówił to nie powie. Sama też nie wiem do kiedy chodzić do pracy myślę że max do końca czerwca bo nie mamy klimatyzacji w pracy i jest ciepło. Zależy jak się będę czuć. A jeśli chodzi o jakieś wyprawki itp to myślę że zaczniemy jakoś koło wakacji się tym zajmować teraz wolę nie zapeszać 😅⏸️ 08.01.2025
💉 11.01.2025 Beta-HCG 2608
💉 13.01.2025 Beta-HCG 5010
🩺 20.01.2025 jest ♥️!
🩺 12.02.2025 CRL 2,9cm, 170♥️
💉 27.02.2025 CRL 5cm, 157♥️ sanco zdrowy 💙
🩺 05.03.2025 prenatalne niskie ryzyka, mały człowiek 6cm
🩺24.03.2025 -
Aaleksaandraak wrote:Cześć,
Witam was wszystkich 🙋♀️
Hej, witamy -
sarenka95 wrote:Hej, a u mnie ciężki poranek 😔 zadzwonili do mnie z przedszkola,że synek się źle czuje,boli go brzuszek i właśnie czekamy na wizytę u lekarza. Martwię się ,czy to nie jakiś wirus 😔
Dobrze Cię rozumiem, też się zastanawiam kiedy moja mała coś przyniesie ze żłobka... Dużo zdrówka dla WasWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 09:28
sarenka95 lubi tę wiadomość
-
Paluszek007 wrote:Powiem wam tak... Trochę już myślę o tym wszystkim i... Stwierdzam, że w pracy powiem jak minie statystycznie najgorszy moment na poronienia etc czyli do końca 1tr słowem się nie odezwę (tj aż do marca) a później na pierwszej wizycie w marcu raczej pójdę na L4 co się będę.
Do tego muszę zacząć myśleć co z takich większych rzeczy trzeba kupić. Jak rozplanować wszystko z moim starszakiem. Pomyśleć jakie rzeczy mają znajomi czyli czego nie kupować. A jak dowiem się jaka płeć to wtedy bardziej dokładne myślenie...
Do tego muszę zadzwonić do położnej czy we wrześniu ma jeszcze terminy wolne... Boże teraz się zacznie dopiero oO
Dobrze ze w pracy nigdy nie było problemu z ciąża i wolnymi etc. Pod tym względem spoko firma zawsze na rękę idą.
A jak to u Was jest ze wszystkim? Myślicie już o tym? Macie jakieś plany 'ciazowe'?
Ja to najbardziej marzę o spokojnym przebiegu ciąży 🙈 w pierwszej ciąży trochę się działo, więc moim planem jest żeby odpoczywać i relaksować się na tyle,ile to będzie możliwe. Część rzeczy mam zostawione po synku,ale na pewno mamy do kupienia łóżeczko, fotelik, kokon/gniazdko, ubranka i inne drobiazgi. Muszę poprzeglądać,co mam pochowane.Ale na razie o tym nawet nie myślę, jak będzie serduszko to pewnie zacznę się zastanawiać 🫢Majka92, Szosz lubią tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa ❔
🩺 31.03
🩺 06.05 II USG prenatalne -
Ja póki co myślę co trzeba ale bez wchodzenia w szczegóły🧔 35 🧑🦱 35
👶 2022 (4cs)
🩺02.04 (17+3)
11.2024 USG piersi 🆗
Niedoczynność tarczycy
-
witam nowe dziewczyny 👋 i trzymam kciuki za wasze bety i wizyty.
U mnie poranek nieciekawy, bo dopadła mnie biegunka, mam tylko nadzieję że to nie jakiś wirus , tylko bardziej przez stres, który mi cały czas towarzyszyMimo że wiem, że powinnam teraz go unikać organizm sam się nakręca.
Dzisiaj wizyta, mam nadzieję że dowiem się chociaż czegoś odrobinę optymistycznego co mnie chwile wyciszy
Dobrego dnia ☺️promykk, Paluszek007 lubią tę wiadomość
-
Paluszek007 wrote:
Ja mam tak mieszane uczucia związane z tą ciążą, że już sama nie wiem co i jak... Z jednej strony się cieszę (bo jednak się staraliśmy) a z drugiej w listopadzie miałam tak średnie wyniki krwi, że nie zakładałam że się uda. Zaczęłam snuć noworoczne plany, chciałam postawić totalnie na siebie i odżyć jako kobieta... może też z tego powodu podchodzę tak obojętnie, spokojnie do tej ciąży - co będzie to będzie...
Dodatkowo martwię się jak to będzie z dwójką dzieci z małą różnicą wieku...
Rodzinę chcieliśmy powiadomić w dzień babci i dziadka, ale nie do końca wiem czy to odpowiedni czas ze względu na zbliżający się poród w rodzinie i poważnie chorującego członka rodziny. Zamówiłam dla córki bluzkę z napisem "mam sekret, będę starszą siostrą" i chyba termin jej dostawy zadecyduje czy powiemy w dzień babci/dziadka. A może znowu mi się odmieni...
W pracy powiem chyba bliżej kolejnej wizyty, na koniec stycznia/początek lutego bo będę potrzebować wyjść na pobranie krwi. Na zwolnienie już pisałam, że chce iść w miarę szybko. Obstawiam luty.
Do tego męczą mnie okropne wzdęcia i zmęczenie. Dziś w pracy jeszcze nic nie zrobiłam bo brak mi sił. Dobrze, że nie gonią mnie żadne terminy.
A co do wyprawkowych tematów, to my musimy na pewno kupić nowy przewijak, bo stary się zniszczył. Łóżko dla starszej córki, bo obecnie śpi w łóżeczku a jednak łóżeczko będziemy potrzebować. Wyprawkę higieniczną dla mnie do porodu i dla maluszka, choć to już nie będą ogromne wydatki jak przy pierwszym. A i bazę do fotelika, bo ten pierwszy fotelik (nosidło) zostawiliśmy. I jeśli będzie druga dziewczynka, to mam nadzieję że ciuszki odzyskamy od osoby, której obecnie pożyczyliśmy, jeśli będzie chłopiec to będę musiała ciuszki kupić bo ewidentnie nie byłam "smutną beżową mamą" i nie mam nic neutralnego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 09:48