Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
promykk wrote:Kurde, słabiej czułam ruchy od 2 dni, a dzisiaj jeszcze rzadko. Pojechałam na IP, bobas się ruszał na usg, ale kazali mi zostać. Ciśnienie mi wywalilo.

Może za bardzo spanikowałam, ale w domu jadłam słodkie i leżałam godzinę i raz się poruszyła. Pocieszcie mnie, że to było rozsądne, bo trochę mnie protekcjonalnie traktowali.
A na kozetce już więcej czułam oczywiście. 🤡
Oczywiście, że dobrze zrobiłaś 🤗 nikt oprócz nas nie wie co czujemy i musimy robić to co nam serce i rozum podpowiada. A oni dokładnie od tego są żeby sprawdzić. Tak sobie też tłumaczyłam jak raz spanikowana pojechałam bo nakręciłam się, że mi się szyjka skraca 🤷♀️ Mam nadzieję, że dzisiaj już wrócisz do domku 🥰
Też jeden dzień mniej czułam (jakieś 4 tyg temu) i oczywiście przeryczałam cały dzień 😅 co na pewno nie było niczym dobrym dla małego. Na Twoim miejscu zrobiłabym dokładnie to samo 😘
Suzie powodzonka na krzywej 🤞🤞
Ja idę jutro 🙈 idzie jeszcze ktoś? 😇
promykk lubi tę wiadomość
-
Ja też już sobie siedzę, 89.Suzie wrote:Już jestem po wypiciu "eliksiru", z palca glukoza 86. Teraz czekamy.
I tak jak @aglo chyba mówiła, rozgazowany sprite 🤭
Azalea 🌸, Szosz, Filcek, Engel, Hajkonk lubią tę wiadomość
👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
👨🏻87
21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
wynik nifty: zdrowy ziomuś na pokładzie 🐻
25/08/25 jestemy na świecie ❤️ -
Ivka wrote:Ja też już sobie siedzę, 89.
U mnie nie można było cytrynowej, więc miałam zwykłą 🫠 -
Ivka wrote:Ja też już sobie siedzę, 89.
W sensie cytrynowa to jak rozgazowany Sprite? To może też się skusze 😅😅
Ps. W aldi od 31.05 bodajże mają być właśnie ręczniki dla maluszków, śpiworki i pieluszki chyba muślinowe. Zerknijcie w gazetkę 😅 czasami w tych marketach można trafić na perełki więc nie szkodzi iść i zerknąć 😅
Abby10, Ivka, Deyansu, Engel lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, czy można jeszcze ponownie dołączyć? 🫣
Udzielałam się na samym początku, a później zniknęłam, jako że nie miałam zbytnio czasu na forum oraz szczerze okropnie się czułam. Ale od jakiegoś czasu znów was podczytuje i brakuje mi rozmów z kimś kto przeżywa to samo co ja 😄
Azalea 🌸, purplerain, Amandi, Szosz, iiyama, Deyansu, Majka92, Filcek, Engel, Hajkonk, Nava lubią tę wiadomość
-
Serio? 😢 i jak ? Do przeżycia ?Suzie wrote:U mnie nie można było cytrynowej, więc miałam zwykłą 🫠
@Azalea, tak 🤗
Ja miałam swoją, ale widziałam w szufladzie, że też mają smakową dla pacjentów 🙌🏻
Azalea 🌸 lubi tę wiadomość
👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
👨🏻87
21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
wynik nifty: zdrowy ziomuś na pokładzie 🐻
25/08/25 jestemy na świecie ❤️ -
Tak cytrynowa jak sprite
są też dostępne glukozy pomarańczowe to mogą być jak Fanta 😅😅 ale nie próbowałam jeszcze
Dobre macie pomiary z glukometru dziewczyny wiec krzywe też będą na pewno ok 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 09:02
Suzie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPromykk, bardzo dobrze zrobiłaś. Jakbyś nie pojechała i coś by się stało to dopiero miałabyś wyrzuty sumienia. Mam nadzieję, że wszystko dobrze i wypuszczą Cie szybko do domu 😊
Ja z kolei jestem po badaniach (bez krzywej oczywiście bo jeszcze czas 😁). Mam nadzieję, że żelazo się podniosło po miesiącu brania "wspomagacza".
A popołudniu jedziemy z mężem na kolejną próbę podejrzenia naszej dziewczynki, która usilnie się chowa za łożyskiem i rękami 😆🤣 Pani doktor się śmiała ostatnio, że może być tak, że prędzej się urodzi niż pokaże buźkę 😅
Trzymam kciuki za dzisiejsze krzywe ! 🤞
Deyansu lubi tę wiadomość
-
Azalea 🌸 wrote:W sensie cytrynowa to jak rozgazowany Sprite? To może też się skusze 😅😅
Ps. W aldi od 31.05 bodajże mają być właśnie ręczniki dla maluszków, śpiworki i pieluszki chyba muślinowe. Zerknijcie w gazetkę 😅 czasami w tych marketach można trafić na perełki więc nie szkodzi iść i zerknąć 😅
Akurat Aldiego mam najbliżej
Azalea 🌸 lubi tę wiadomość
-
Kotciara wrote:Cześć dziewczyny, czy można jeszcze ponownie dołączyć? 🫣
Udzielałam się na samym początku, a później zniknęłam, jako że nie miałam zbytnio czasu na forum oraz szczerze okropnie się czułam. Ale od jakiegoś czasu znów was podczytuje i brakuje mi rozmów z kimś kto przeżywa to samo co ja 😄
Pewnej, że można
Kotciara lubi tę wiadomość
-
Ivka wrote:Serio? 😢 i jak ? Do przeżycia ?
@Azalea, tak 🤗
Ja miałam swoją, ale widziałam w szufladzie, że też mają smakową dla pacjentów 🙌🏻
Powiem tak, przed ciążą miałam zwykłą i było spoko, a teraz było ciężko. Chyba się odzwyczailam od cukru 🫣 -
Naya00 wrote:Promykk, bardzo dobrze zrobiłaś. Jakbyś nie pojechała i coś by się stało to dopiero miałabyś wyrzuty sumienia. Mam nadzieję, że wszystko dobrze i wypuszczą Cie szybko do domu 😊
Ja z kolei jestem po badaniach (bez krzywej oczywiście bo jeszcze czas 😁). Mam nadzieję, że żelazo się podniosło po miesiącu brania "wspomagacza".
A popołudniu jedziemy z mężem na kolejną próbę podejrzenia naszej dziewczynki, która usilnie się chowa za łożyskiem i rękami 😆🤣 Pani doktor się śmiała ostatnio, że może być tak, że prędzej się urodzi niż pokaże buźkę 😅
Trzymam kciuki za dzisiejsze krzywe ! 🤞
Piątka,ja też po badaniach (morfologia i mocz) i też liczę na poprawę wyników 🤞
Powodzenia na wszystkich wizytach dzisiaj 🌷🌸
Ja mam wizytę w poniedziałek, akurat na dzień mamy liczę na dobre wieści 🥹 ktoś ze mną w ten dzień wizytuje?
Naya00 lubi tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
🩺 26.05 🩷650g ✔️
🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
🩺07.07 1600g 🌷🩷
🩺 11.07 III USG prenatalne, wszystko 🆗🍀, 1800 g🧸
🩺24.07 2050 g 🩷
🩺18.08 2880 g 🌹
30.08.2025 córeczka 🌸👶 -
sarenka95 wrote:Piątka,ja też po badaniach (morfologia i mocz) i też liczę na poprawę wyników 🤞
Ja mam wizytę w poniedziałek, akurat na dzień mamy liczę na dobre wieści 🥹 ktoś ze mną w ten dzień wizytuje?
Ja 😍
I też liczę na poprawę wyników morfologii 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 09:34
sarenka95, purplerain lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Promykk, rozumiem, że mogłaś mieć wątpliwości, jeśli dali Ci w szpitalu odczuć, że bez sensu przyjechałaś, ale dobrze, że posłuchałaś intuicji, warto sprawdzić, jeśli tylko coś Cię niepokoiło. I dobrze, że wszystko okej
Dzięki za odpowiedzi ręcznikowe! 😘
Wczoraj odbierałam synka z przedszkola, zagadnęła mnie opiekunka grupy o ciążę, pierwszy raz
pytała, czy może gratulować, bo młody codziennie powtarza, że ma siostrzyczkę w brzuszku, a w tym wieku to różne rzeczy dzieci wygadują 😂 ale jakoś mi się cieplej zrobiło na serduchu, że synek tak sympatycznie do tego podchodzi, w domu za wiele się nie odnosi do tematu.
Suzie i Ivka, kciuki za wyniki!
Naya00, kciuki za wizytę! Ktoś jeszcze podgląda dziś?
Kotciara, pewnie, witamy ponownie! Pamiętam Cię! Wiesz już, na kogo czekacie?
Miłego dnia, dziewczyny!
purplerain, Naya00, Engel lubią tę wiadomość
👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ + 👶🏻 🩷 23.08.2025 -
Powodzenia na krzywych, ja już swoją na szczęście mam za sobą i zarówno w pierwszej ciąży, jak i teraz myślałam że zejdę z tego świata po wypiciu cudownego trunku 🫠 na szczęście cukier wyszedł bardzo dobrze 😌
I jeśli komuś wyszedł większy wynik z glukometru to nie ma co panikować, mi z palca wyszło 99 a z krwi 89 😄
Suzie lubi tę wiadomość
-
Ja, ja!sarenka95 wrote:Piątka,ja też po badaniach (morfologia i mocz) i też liczę na poprawę wyników 🤞
sarenka95 lubi tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025
🐣✨07.09.2025 -
promykk wrote:Kurde, słabiej czułam ruchy od 2 dni, a dzisiaj jeszcze rzadko. Pojechałam na IP, bobas się ruszał na usg, ale kazali mi zostać. Ciśnienie mi wywalilo.

Może za bardzo spanikowałam, ale w domu jadłam słodkie i leżałam godzinę i raz się poruszyła. Pocieszcie mnie, że to było rozsądne, bo trochę mnie protekcjonalnie traktowali.
A na kozetce już więcej czułam oczywiście. 🤡
Nie przejmuj się tym co myślą inni, jak czułaś że lepiej jechać na IP to bardzo dobrze zrobiłaś 😊 sama wczoraj panikowalam że słabiej czuje ruchy ale cukierek pomógł ☺️2017 -syn
2019 - córka

promyk, teraz oby Cię szybko wypuścili i ciśnienie już nie wariowało ✊