X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • aneta.be Autorytet

Wysłany: 23 maja, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promykk wrote:
    Kurde, słabiej czułam ruchy od 2 dni, a dzisiaj jeszcze rzadko. Pojechałam na IP, bobas się ruszał na usg, ale kazali mi zostać. Ciśnienie mi wywalilo. :/

Może za bardzo spanikowałam, ale w domu jadłam słodkie i leżałam godzinę i raz się poruszyła. Pocieszcie mnie, że to było rozsądne, bo trochę mnie protekcjonalnie traktowali. :(

A na kozetce już więcej czułam oczywiście. 🤡

Nie przejmuj się tym co myślą inni, jak czułaś że lepiej jechać na IP to bardzo dobrze zrobiłaś 😊 sama wczoraj panikowalam że słabiej czuje ruchy ale cukierek pomógł ☺️

2017 -syn
    2019 - córka
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 23 maja, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk lepiej pojechać niż się martwić ;) daj znać co Ci tam powiedzieli z tym ciśnieniem.

U mnie jak mierze rano jest niskie zauważyłam, że jak mnie mdli albo mi lekko niedobrze to jest niżej niż zazwyczaj - ostatnio 93/54 i sama nie wiem czy coś z tym w ogóle robić - z natury mam niskie to ciśnienie czasem po 2 kawach dalej 100/60 🙈

Nocka dzisiaj zarwana - pobudka przed 4 (mąż podrzucał rodziców na lotnisko) i cóż, córa obudziła się o 4:25 więc do 9 zdążyłam zrobić pranie, być z nią na zakupach i podrzucić do przedszkola :D i tak sobie myślę, że ja już się czuję jak zombie i nie wiem jak będę zarywać nocki przy drugim dziecku 😅 jakoś tak szybko się zapomniało, że w ogóle można tak funkcjonować 😂

Powodzenia na krzywych ! Wyniki z gleukometru super więc z krwi powinny wyjść niższe :)

Trzymam też kciuki za wszystkie wizyty 🤞🤞🤞 i poprawę wyników morfologii. Ja robię za tydzień w sobotę i też liczę że wyjdą nieco lepsze albo chociaż, że gorsze nie będą :)

preg.png
  • Engel Ekspertka

Wysłany: 23 maja, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Promykk bardzo dobrze zrobiłaś, będzie dobrze 💪🏼

Powodzenia na wizytach i krzywych 🤞🏼
    Mi też właśnie smakowało jak wygazowany ciepły Sprite albo jak taka przesłodzona lemoniada 😂

14.08.23r 7tc t16 👼🏼

preg.png
    OM 4.12.24
    31.12.24 ⏸️
    7.01. Beta 2232 mIU/ml
    9.01. Beta 4438 mIU/ml 96.1% 📈
    17.01. 6+1 crl 0.41cm i ❤️
    30.01. 8+2 crl 1.78cm
    7.02. 9+3 crl 2.61cm 🧸
    3.03. 13+2 crl 7.02cm 🥝 USG prenatalne ✔️ pappa ✔️
    7.03. 13+6 crl 8cm 🥭
    4.04. 17+6 206g 🍇
    23.04. 20+4 330g 🥞
    30.04. 21+4 410g 🍈
    28.05. 25+4 🩺
  • cortexq Koleżanka

Wysłany: 23 maja, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takiego pecha, że muszę powtórzyć krzywa, bo jest podejrzenie zamiany próbek 🤡 wyniki 76/116/160. Trzeci nie mieści się w widełkach, ale jeśli to drugi to już się mieści 🤡 wątpliwa przyjemność, zwłaszcza, że 15 minut po wypiciu zrobiło mi się słabo i leżałam do końca tej godziny. A w gabinecie było zamieszanie z oznaczaniem probówek i teraz nie wiadomo 🤷

Paczula lubi tę wiadomość

• Paczula Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cortexq wrote:
    A ja mam takiego pecha, że muszę powtórzyć krzywa, bo jest podejrzenie zamiany próbek 🤡 wyniki 76/116/160. Trzeci nie mieści się w widełkach, ale jeśli to drugi to już się mieści 🤡 wątpliwa przyjemność, zwłaszcza, że 15 minut po wypiciu zrobiło mi się słabo i leżałam do końca tej godziny. A w gabinecie było zamieszanie z oznaczaniem probówek i teraz nie wiadomo 🤷
    Ale bym była zła 🙈 Przy moich ostatnich zmianach nastroju pewnie bym się jeszcze popłakała.
    Ja dzisiaj miałam jechać na krzywą ale kolejny raz przełożyłam termin, nie czuję się gotowa psychicznie na to 😅 Przełożyłam na wtorek ale wizytę u gin mam 9 czerwca więc jeszcze mogę kilka razy to odwlec w czasie 🫣

cortexq lubi tę wiadomość

• Agaxyz00 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam dzień pełen wrażeń bo wylądowałam na sorze, od jakiegoś tygodnia strasznie bolała i mrowiła mnie prawa noga byłam z tym u lekarza rodzinnego i zasugerował bym zrobiła d-dimery jak nie przestanie boleć by wykluczyć zakrzepicę.
    Także wczoraj robiąc badania na wtorkową wizytę zrobiłam przy okazji te d-dimery… wchodzę by sprawdzać wyniki badań a tam 2690 przy normie <500 wiem że podwyższony wynik też może być ok w ciąży ale napisałam do mojego lekarza prowadzącego i przepisał mi zastrzyki CLEXANE 4000 i zalecił by skonsultować to z lekarzem i zrobić badania. A, że wczoraj nasilił się na wieczór ból jeszcze bardziej to postanowiłam pojechać na sor by to sprawdzić.
    Oczywiście pobrali mi krew i zrobili usg Doppler tylko jednej nogi ale wykluczyli zakrzepicę także ufff całe szczęście :)
    Finalnie wyszedł mi niedobór potasu i magnezu pomimo suplementacji więc dostałam kroplówkę i większe dawki na receptę.
    Sprawdzili też małego i z nim wszystko w porządku waży już 460g ❤️
    Minus taki że jak bolała ta noga tak boli 😫
    Także tych zastrzyków clexane nie będę brać, skoro wykluczyli zakrzepicę ale jeszcze dopytam mojego prowadzącego

promykk, Filcek, Kotciara, Engel lubią tę wiadomość

preg.png
  • aglo Autorytet

Wysłany: 23 maja, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cortexq wrote:

O mamo ;/ mi też gin proponował powtórkę krzywej za miesiąc ale po tym zjeździe ze właśnie musiałam leżeć na leżance, nie chce tego przechodzić drugi raz. Wspolczuje bardzo :/

34l. 👧 35l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
    Nisza w bliźnie po cc🌚
    preg.png
    25.11.2024 OM
    20.12.2024 ⏸️
    07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
    28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
    17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
    18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
    25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
    18.03.2025 16+1 bobas waży 181g 🐻
    15.04.2025 20+1 zdrowy bąbel o wadze 385g 🐨
    13.05.2025 24+1 713g synka 🦊
    10.06.2025 28+1 🩺
    01.07.2025 31+1 🩺 usg 3 trymestru
    22.07.2025 34+1 🩺
    12.08.2025 37+1 🩺
  • promykk Autorytet

Wysłany: 23 maja, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laski za słowa wsparcia. 💖 Czekam na wypis.

Dziś już młoda szaleje w brzuchu. 🙈 Ostatnio była poprzecznie, a teraz miednicowo i podejrzewam, że jakaś pozycja pomiędzy była taka niewyczuwalna.

Też zmieniłam diabetologa w tym tygodniu i wzięłam się za dietę i łaziłam wczoraj dużo, może to też miało wpływ. Po powrocie ze spaceru miałam cukier 80. Czekam na sensor to będę widzieć na bieżąco.

Przy przyjęciu 3 razy mierzyli i ciśnienie 150/92. 🫣

10.2024 💔 9tc. p. zatrzymane, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    tp: 08.09.25 🍼🤞

preg.png
  • promykk Autorytet

Wysłany: 23 maja, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i polecam do wyprawki szpitalnej dorzucić stopery, jeszcze nie słyszałam żeby ktoś tak chrapał jak kobieta obok.

I dla lokalsów; w Bizielu jest remont i kłują ściany nawet w środku nocy. A od 20 do 6 nie było bieżącej wody. Czaicie, że nawet rąk nie mogłam umyć. 🤯

30.12.24 ⏸️

preg.png
  • promykk Autorytet

Wysłany: 23 maja, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaxyz00 wrote:
    Wczoraj miałam dzień pełen wrażeń bo wylądowałam na sorze, od jakiegoś tygodnia strasznie bolała i mrowiła mnie prawa noga byłam z tym u lekarza rodzinnego i zasugerował bym zrobiła d-dimery jak nie przestanie boleć by wykluczyć zakrzepicę.
    Także wczoraj robiąc badania na wtorkową wizytę zrobiłam przy okazji te d-dimery… wchodzę by sprawdzać wyniki badań a tam 2690 przy normie <500 wiem że podwyższony wynik też może być ok w ciąży ale napisałam do mojego lekarza prowadzącego i przepisał mi zastrzyki CLEXANE 4000 i zalecił by skonsultować to z lekarzem i zrobić badania. A, że wczoraj nasilił się na wieczór ból jeszcze bardziej to postanowiłam pojechać na sor by to sprawdzić.
    Oczywiście pobrali mi krew i zrobili usg Doppler tylko jednej nogi ale wykluczyli zakrzepicę także ufff całe szczęście :)
    Finalnie wyszedł mi niedobór potasu i magnezu pomimo suplementacji więc dostałam kroplówkę i większe dawki na receptę.
    Także tych zastrzyków clexane nie będę brać, skoro wykluczyli zakrzepicę ale jeszcze dopytam mojego prowadzącego
    Polubiłam, że bez zakrzepicy. 💖 Ale ten clexane to bym skonsultowała, bo zakrzepica paskudna, łatwiej zapobiegać niż leczyć.

Agaxyz00 lubi tę wiadomość

30.12.24 ⏸️

preg.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 23 maja, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaxyz00 wrote:

Polubiłam w ramach formy wsparcia <3 dobrze, że sprawdziłaś te objawy zwłaszcza jak odczuwałaś dolegliwości. Z zakrzepicą nie ma żartów.

Super, że malutki rośnie i wszystko z nim dobrze :)

preg.png
  • Paulines Znajoma

Wysłany: 23 maja, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi ruchami to można czasem osiwieć😅 najpierw jak ich nie było to wielka niewiadoma od wizyty do wizyty a potem jak już się pojawiły to pytania czy są odpowiednie😅 Dla mnie chyba najgorsza w ciąży jest ta "niepewność ", raz rusza się jakoś dużo, a potem jakby mniej nie wiadomo co tam w środku się wyprawia i co tak na prawdę jest normalne a co nie.:/

promykk lubi tę wiadomość

02.01.2025 🩷⏸️

28,31🐶🩷
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 23 maja, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cortexq wrote:

O kurcze, ale słabo. Byłabym pewnie zła i zdenerwowana, ale cóż - jak mus to mus. Lepiej dwa razy sprawdzić i być spokojnym. Trzymam kciuki, żeby ten Twój wynik to był ten lepszy :) zwłaszcza na powtórce :)

preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 23 maja, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promykk wrote:
    Kurde, słabiej czułam ruchy od 2 dni, a dzisiaj jeszcze rzadko. Pojechałam na IP, bobas się ruszał na usg, ale kazali mi zostać. Ciśnienie mi wywalilo. :/

Może za bardzo spanikowałam, ale w domu jadłam słodkie i leżałam godzinę i raz się poruszyła. Pocieszcie mnie, że to było rozsądne, bo trochę mnie protekcjonalnie traktowali. :(

A na kozetce już więcej czułam oczywiście. 🤡

Oczywiście że rozsądne, też bym pojechała, lepiej dmuchać na zimne niż zignorować coś poważnego żeby nie wyjść na panikarza. Trzymaj się tam ♥️

promykk lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Amandi Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaxyz00 wrote:

O matko, to faktycznie dzień pełen stresu. Dobrze, że się Tobą zaopiekowali i to nie zakrzepica :) Może na bolącą nogę pomoże masaż i ciepła kąpiel? :) a o clexane warto dopytać prowadzącego :)

🙍‍♀️28 🙍‍♂️29

Starania od 08.2023r.

12.2023r. 1 strata-ciąża biochemiczna
    09.2024r. 2 strata- 8 tydz 👼🏻💔
    10.2024r. zmiana lekarza oraz zapisanie się do kliniki + szereg badań
    11.2024r. stwierdzone MTHFR c.677 układ heterozygotyczny (clexane,acard, prenatal, acidum folicum richter, encorton, magnez)

26.12.2024r. dwie kreseczki 💌
    08.01.2025r. pierwsza wizyta CRL 0,19
    21.01.2025r. mamy serduszko i pierwszą w życiu kartę ciąży 🤍 CRL 1,35
    31.01.2025r. 🧸 CRL 2,42
    10.02.2025r. 🧸 CRL 4,11
    28.02.2025r. prenatalne 🧸 CRL 6,96 znamy płeć 💙
    03 03.2025r. 🧸💙
    17.03.2025r. 🧸💙
    14.04.2025r. 🧸💙320g
    25.04.2025r. połówkowe🧸💙440g
    01.05.2025r. 🧸💙625g

🩺24.05 krzywa cukrowa
    🩺02.06. wizyta
    🩺27.06 III prenatalne

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 23 maja, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest lepiej! Hemoglobina urosła. 10,8 do 11,4 i to w 3 tygodnie 🥳

sarenka95, Kotciara, Twilight, Deyansu, Ivka, Hajkonk, purplerain, Azalea 🌸, Agusia246, Naya00, Lavender91, Joa.szym, Abby10, promykk, Engel lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ❌anemia ciążowa
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱

📆 Kalendarz wizyt
    26/5 - gin
    3/6 - urofizjo
    5/6 - endo
    7/7 - USG III
    preg.png
  • Kotciara Koleżanka

Wysłany: 23 maja, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaxyz00 wrote:

Bardzo współczuje przeżyć, ale lepiej żebyś jeszcze skonsultowała czy brać heparynę czy nie, bardzo dużo ci wyszło tych ddimerów 🙁 aczkolwiek nie wiem jakie są realnie normy w ciąży

04/23 💔💔💔
    02/24 👶🏻💙

💊 Acard 150, Dopegyt, Tardyferon

26.12 ⏸️
    12.05 650 gr 🩷
    13.06 wizyta
    26.06 III prenatalne

preg.png

age.png
  • Kotciara Koleżanka

Wysłany: 23 maja, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promykk wrote:
    A i polecam do wyprawki szpitalnej dorzucić stopery, jeszcze nie słyszałam żeby ktoś tak chrapał jak kobieta obok.

Potwierdzam, tylko przy pierwszym porodzie to ja byłam tą kobietą 😂😂😂
    Na swoje usprawiedliwienie dodam, że po porodzie chrapanie zniknęło jak ręką odjął, więc to wina dziecka 😂

04/23 💔💔💔
    02/24 👶🏻💙

💊 Acard 150, Dopegyt, Tardyferon

26.12 ⏸️
    12.05 650 gr 🩷
    13.06 wizyta
    26.06 III prenatalne

preg.png

age.png
  • Nova37 Koleżanka

Wysłany: 23 maja, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaxyz00 wrote:

To ja w taki sposób dowiedziałam się o swoich problemach z kręgosłupem. Zaczęło sie od nogi a wyszła dyskopatia.

Zdrówka życzę! Cokolwiek to jest oby szybko przeszło🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 13:21

• Twilight Autorytet

Wysłany: 23 maja, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za wizyty i badania! Również jestem zdania, że warto jechać jak coś nas niepokoi i sprawdzić.
    Miałam nie czytać innym wątków ale niestety przeczytałam wczoraj czerwcowki i spac nie mogłam 🙈 już nie wchodzę więcej tam, obiecuję sobie 🙈

A pytanie mam jak się zapatrujecie na poród z partnerem? Ja w pierwszej ciąży byłam z nim i czułam się dobrze, 2 godziny po porodzie jak ze mną był to było raźniej. Teraz myślimy, że on zostanie ze starszakiem w domu a ja pojadę sama.. I trochę mnie to przeraża, a z drugiej strony nie chce zostawiać synka z moją mamą i później wracać ze szpitala do domu gdzie czekają moi rodzice. Chciałabym żeby to był taki rodzinny moment a moja mama wprowadza za dużo zamieszania i myślę, że będę się niekomfortowo czuć z tym, no i plus 2 osoby więcej to więcej zarazków dla małej 🙈
    Jak to u Was będzie? Myślałyście już?

👧+🧑+👶+🐻‍❄️
    2023 - synek ❤️

preg.png
‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ