X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki za super wyniki krzywych 🤩 Truskawki, myślę, że jeśli masz wątpliwości, to na kolejnej wizycie po prostu porozmawiaj ze swoim lekarzem 😘 na pocieszenie może i coś rozcieńczyłaś glukozę, ale to był nadal czysty cukier, bez dodatkowego białka czy tłuszczu i Twoja trzustka musiała sobie z tym jakoś poradzić 👊🏻

Też z ciekawością (i wdzięcznością) czytałam Wasze opinie o szumisiach ☺️, bo rozważałam taki zakup. Możliwe, że na sam początek nie kupię nic, zobaczymy, jak bardzo wrażliwy egzemplarz 😉 nam się trafi. W razie czego chyba można wszystko dokupić w 2-3 dni, a poza tym z tego co słyszałam na YT też są jakieś filmiki z szumami 🤔 no i zapewne tak jak pisała @aglo - balans i umiar.

My już też po wyborach 🇵🇱.

No i wszystkiego najlepszego dla Waszych Dzieci - zarówno tych starszych, jak i tych małych wiercipięt pod Waszymi sercami 🥳❤️ (Bella93 💝 żebym nie była źle zrozumiana, bo może być to odczytane jako faux pas - ❤️ Dzieciaczki są pod Twoim sercem, tylko zdalnie 🥰 i dla mnie jesteś prawdziwą bohaterką i fighterką - tak to widzę 🫡😘)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca, 11:19

Engel, Azalea 🌸, Amandi, purplerain, Ivka, PaulinaLexi, Szosz, Hajkonk, Bella93, CieplaHerbata lubią tę wiadomość

👩🏻 39
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 (11.2024)
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
    04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera 💙
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️

preg.png
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    A u mnie znowu moja córa nie lubiła wgl tego szumu ani z szumisia ani z suszarki itp. Lubiła być mocno owinięta pielucha i to jej pomagało się wyciszyć. Później jak już miała parę miesięcy to znowu ciężkie odglosy na budowie typu wiertarki, piła do płytek to było coś przy czym spała z 3-4 h 😬😂

Polubiłam, bo ja sama byłam podobno taka - póki był ciężki ruch uliczny - 😴😴😴, a w weekendy, gdy niemal nic nie jeździło, a ja darłam się jak stare prześcieradło 😜, rodzice ratowali się wyjściami na koncerty orkiestry dętej. Tam spałam jak aniołek 😅

Amandi lubi tę wiadomość

👩🏻 39
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 (11.2024)
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
    04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera 💙
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie głos też oddany 🇵🇱

Ivka lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗

📆 Kalendarz wizyt
    5/6 - endo
    18/6 - badania krwi
    23/6 - gin
    7/7 - USG III
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • truskawki981 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aglo wrote:
    No nie powinno się pić bo może to zaburzyć wynik teoretycznie ale masz bardzo dobre to ciesz się że ci pozwoliła bo wyszło super 🤩

Ale tylko szokuje mnie że 100 z glukometru, spadło na 77 z żyły😯 przecież to jest az o 23j różnicy 🙄 masakra
    🤦‍♀️ a ja się biczuje jak mam rano na glukometrze 92 😩

No właśnie też mnie zdziwiła ta różnica! Ale tutaj akurat ta woda po podaniu glukozy nie miała wpływu, więc nie wiem co się wydarzyło. Na pewno nie żal mi że w tę stronę to poszło 😅 ale tak jak sugerowała Deyansu na pewno skonsultuje tę kwestię z prowadzącym. Akurat mam wizytę we wtorek, więc długo nie będę w niepewności 😀

A co do szumisiow to mi koleżanka opowiadała że jej położna zasugerowała dźwięk okapu. I rzeczywiście ponoć bardzo dobrze się sprawdzało 😅

03.01.2025 ⏸️
    04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
    09.01 beta 695, prog 27
    07.03 - I prenatalne - wszystko ok 🤩
    09.05 - II prenatalne ⏳

preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest, okap, suszarka, odkurzacz, ale szumiś był najpraktyczniejszy.
    Ale każde dziecko inne, jedne lubią być naleśnikiem, inne nienawidzą, to co zadziała u jednego u drugiego zrobi efekt odwrotny :D
    Chyba najlepszym przykładem jest to, że moje pierwsze jak wpadało w totalną histerię będąc takim super małym maluszkiem, to jak ja zaczynałam głośno krzyczeć nad nią takim "aaaaaaaaaaaa!" to nagle cichła i szła spać. Druga przy pierwszej próbie zaczęła krzyczeć głośniej :D

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Kotciara Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarenka95 wrote:
    Ja myślę o zakupie szumisia,ale rozważam też wydrę z Fischer Price, która rusza brzuszkiem imitując oddech - czy któraś z Was może to miała dla dziecka? 🤔
    Czytałam o tym wpływie białego szumu i również uważam,że jak ze wszystkim, potrzebny jest umiar ☺️ starszego syna uspokajało tylko bujanie, co niezłe dało nam w kość na dłuższą metę 😒

I dołączam się do życzeń z okazji dnia dziecka 🎂🤩

My mamy, ale nie wiem czy kupiłabym ponownie. Chociaż wiele mam poleca, więc może przy drugim się sprawdzi 😅

04/23 💔💔💔
    02/24 👶🏻💙

💊 Acard 150, Dopegyt, Tardyferon

26.12 ⏸️
    12.05 650 gr 🩷
    13.06 wizyta
    26.06 III prenatalne

preg.png

age.png
  • Daisy89 Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ⛱️
    Nie nadrobię wszystkiego z dwóch tygodni bo dużo pisałyście 🙊 trochę zazdroszczę deszczu i chłodu bo w Hiszpani była fala upałów a wg prognoz długoterminowych miało być max do 30° w drugiej połowie maja..
    Chyba mi wodę zatrzymało (mimo że dbałam o nawodnienie), bo przy takich temperaturach nie chciało się jeść i patrząc w lustro i na ciuchy podejrzewałam lekki spadek kg, a tu w domu waga pokazała +2kg ;/ jak nie spadnie za kilka dni to się będę martwić...

Gratuluję dobrych wyników, ja w środę idę na krzywą i inne badania z krwi do Medicoveru - mam nadzieję że przeżyje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca, 14:30

Deyansu, Filcek, Szosz, Bella93, CieplaHerbata lubią tę wiadomość

preg.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarenka95 wrote:
    Ja myślę o zakupie szumisia,ale rozważam też wydrę z Fischer Price, która rusza brzuszkiem imitując oddech - czy któraś z Was może to miała dla dziecka? 🤔
    Czytałam o tym wpływie białego szumu i również uważam,że jak ze wszystkim, potrzebny jest umiar ☺️ starszego syna uspokajało tylko bujanie, co niezłe dało nam w kość na dłuższą metę 😒

Ja miałam ale tak jak już pisałam wyżej, moje dziecko nie było tym zainteresowane wgl. Dopiero jak skończyła rok to wyciągnęłam ja gdzieś z zabawek to patrzyła jak brzuszek się rusza i tylko tyle xd

sarenka95 lubi tę wiadomość

2022 r. - córeczka ♥️

2025.r
    11 dpo beta 21.91
    13 dpo beta 83.55 przyrost 283%
    22 dpo beta 3344.30 przyrost 127%
    12.02 - zarodek 0.78 cm z bijącym serduszkiem ♥️
    20.02 - crl 1.55 cm ♥️
    20.03 - 5.66 cm bobasa ♥️
    27.03 - ryzyka niskie, chłopiec 🩵
    17.04 - usg
    24.05 - połówkowe

preg.png
  • iiyama Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarenka95 wrote:

Mechanizm wydry jest dość twardy i głośny, poza tym, jest ukryty w środku i żeby coś przełączyć trzeba rozpinać rzepy. U nas wydra się za bardzo nie sprawdziła dla dziecka jako szumiś, ale ja lubię na nią popatrzeć, to ciepłe światło i ruszający się brzuszek takie przyjemne 🥰😁

Mój baby brain zawiesił się na poniższym zdaniu, które wyczytałam gdzieś o wydrach, jeśli ktoś planuje wyderkę to przesyłam jako ciekawostkę 😛
    Zdanie "Wydrze wydrzę wydrze wydrze wydrze wydrzę" jest poprawne gramatycznie. Oznacza ono, że młode jednej wydry zabierze innej wydrze jej młode.

Deyansu, sarenka95 lubią tę wiadomość

• iiyama Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka, jeszcze co do bujania - tutaj jako rozwiązanie planuję zakup leżaczka-bujaczka Babybjorn. Ale nigdy nie miałam,czytałam dobre opinie.
    Czy ktoś miał i poleca?

(Oczywiście nie po to, żeby dziecko przesiadywało godzinami - raczej doraźnie, żeby odciążyć kręgosłupy rodziców 😉)

• Filcek Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia szumisia mamy, używaliśmy sporadycznie bo na naszą córkę to zwyczajnie nie działało - żadne suszarki itp. Nie spotkałam się z negatywnymi opiniami. Odnośnie mowy to neurologopeda nam mówiła, że głównie to wpływa smoczek i złe łyżeczki do karmienia bądź sposób karmienia (nieodpowiednio włożona łyżeczka). Na samą mowę wpływa też np napięcie mięśniowe w obrębie buzi więc jak długo jest u dziecka "cisza" w tym względzie to warto się wybrać i sprawdzić :)

Na wyborach byliśmy, później piknik rodzinny z okazji dnia dziecka więc dzień pełen wrażeń :)

I najważniejsze - wyniki krzywej w normie :) można jeść dalej słodyczki 😁😁😁

sarenka95, truskawki981, Azalea 🌸, Majka92, Engel, Agusia246, Lavender91, Bella93, Abby10 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Naya00 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy z wycieczki. Najpierw pojechaliśmy na obiad, później nad morze, pospacerowaliśmy w lesie a na koniec pojechaliśmy na wielkie lody 😁
    Ja jeszcze krzywej nie robiłam, więc mogę sobie pozwolić jak narazie na słodycze 😅😂

Oczywiście głosowanie też zaliczone😆

Teraz pora coś porobić pożytecznego w domu 😜

A co do szumisia, to nie miałam wcześniej i teraz też nie zamierzam kupować. Sam ten dźwięk działa na mnie irytująco 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca, 19:06

Ivka lubi tę wiadomość

preg.png
  • sarenka95 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iiyama wrote:
    Sarenka, jeszcze co do bujania - tutaj jako rozwiązanie planuję zakup leżaczka-bujaczka Babybjorn. Ale nigdy nie miałam,czytałam dobre opinie.
    Czy ktoś miał i poleca?

(Oczywiście nie po to, żeby dziecko przesiadywało godzinami - raczej doraźnie, żeby odciążyć kręgosłupy rodziców 😉)

Mieliśmy leżaczek Chicco Hoopla i fajnie nam się sprawdzał,ale nie było opcji żeby syn w nim zasnął 🤪 teraz też planuję korzystać,ale to dopiero po 3 miesiącu ☺️

iiyama lubi tę wiadomość

2020 🧒💙

⏸️ 09.01
    🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
    🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
    🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
    🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
    Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
    🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
    🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
    🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
    🩺 26.05 🩷650g ✔️
    🩺16.06
    🩺 11.07 III USG prenatalne
  • bellA Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już też po wyborach🇵🇱
    😎
    Nawet udalo sie zaliczyć wode - molo i spacerek + kilka zdjec☺️. Takze fajny dzień🥰

Najlepszego dla Każdego dziecka jak i dla Nas mamuski 🙈 bo ja wciąż czasem się czuje jak mala dziewczynka 🤪🤪

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
    🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
    Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
    🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
    🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
    🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
    🩺06.06.25 - wizyta ⏳️

preg.png
  • Szosz Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iiyama wrote:
    Czy ktoś miał i poleca?

My mieliśmy i sporadycznie korzystaliśmy, jak chciałam sobie np. śniadanie zrobić. Ale nie był to u nas gadżet zmieniający życie, młody wolał być na rączkach.

Co do szumisiów - mieliśmy i czasami używaliśmy, myślę, że tak jak pisałyście, używany z umiarem nie powinien zaszkodzić. Synek dostał w prezencie, ale z samym misiem nie jest związany i myślę, że odstąpi siostrzyczce :D

Mam nadzieję, że miałyście wspaniały weekend - i jako przyszłe mamy, i jako babki dbające o swoje wewnętrzne dziecko i małe przyjemności z tym zwiąane, i jako mamy dzieciaków już po drugiej stronie brzucha :)

Ja byłam z synkiem u swojej kuzynki, nasze chłopaki latały razem, jadły placki, bawiły się, tłukły i znowu bawiły, i znowu tłukły 🫣 oni wykończeni i matki też, mam nadzieję, że teraz młody da matce odsapnąć i odleci szybko na spanie :D

Obywatelski obowiązek oczywiście spełniony!
    I zapisałam nas na sesję foto, jednak :) za dwa tygodnie idziemy.

sarenka95, purplerain, Amandi, iiyama, Bella93, Filcek lubią tę wiadomość

👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…

Czekamy na ciąg dalszy :)

Termin: 30.08.2025 🩷
    5.06 - 🩺
    18.06 - 🩺 USG III trymestru
  • Venus Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla naszych dzieciaczków 😁 my dzisiaj robimy sobie dzień dziecka z przekąskami, bo od dłuższego czasu staram się nie szaleć z zachciankami a dzisiaj wjechały już lody, paluszki, twix i cola 😂

Ja szumisia chciałam kupić a później właśnie wyczytałam, że nie są zbyt dobre dla dzieci i zrezygnowałam. Później jak kupowałam wózek to okazało się, że tam jest coś w stylu szumisia w zestawie, więc wypróbujemy.
    Bujaczek też chciałam a też naczytałam się, że jest niezdrowy… zresztą jak wszystko wg internetu. Jak już urodzę to będę korzystać z informacji w internecie chyba tylko w kryzysowych sytuacjach a tak to zdam się tylko na swój instynkt, bo oszaleć można 😂

Amandi, Deyansu lubią tę wiadomość

⭐️05.01.25 Pierwsze w życiu dwie kreski 🥳 ⏸️
    ⭐️07.01.25 Potwierdzenie ciąży u ginekologa na badaniu USG 🥹❤️
    ⭐️04.02.25 Całe 2,5cm szczęścia 😍
    ⭐️12.03.25 11cm chłopca 💙
    ⭐️23.04.25 Już 355g 💪
    ⭐️21.05.25 650g 🥹
    ⭐️25.06.25 Kolejna wizyta

👩🏼👱‍♂️😺
    Starania o bobasa od 01.2024
    PCOS (poprawa po suplementacji inozytolem)
    Niedoczynność tarczycy

preg.png
  • Oliwia88888 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś jakieś apogeum napięcia w brzuchu. Od połowy dnia mam wrażenie że zaraz pęknie. Nawet wokół pepka taka lekko sina otoczka się zrobila. Jest mi dziś niewiarygodnie ciezko- dosłownie i w przenośni. A przecież to nadal dopiero II trymestr...

Macie może podobne doświadczenia? Jakieś sposoby na poradzenie sobie z tym?

preg.png
    👩36 🧔‍♂️40
    05.2024- poronienie zatrzymane w 9tc
    Wigilia 2024-II Kreski na teście. Czekamy na 🩵
    28.04. 2025- połówkowe 🩵 550g
  • truskawki981 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarenka95 wrote:
    Ja jestem gdzieś w połowie i powiem Ci,że są niezłe zwroty akcji 😄 ale nie napiszę nic więcej, może się jeszcze skusisz 🙂

Za Twoją namową włączyłam sobie audiobooka do słuchania tak z braku laku podczas gotowania i sprzątania. No i ze względu na Krzysztofa Gosztyłę, którego uwielbiam słuchać 😍 niemniej... Oooo, rzeczywiście się dzieje! Więc dziękuję!

sarenka95 lubi tę wiadomość

03.01.2025 ⏸️
    04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
    09.01 beta 695, prog 27
    07.03 - I prenatalne - wszystko ok 🤩
    09.05 - II prenatalne ⏳

preg.png
  • sarenka95 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia88888 wrote:
    Ja mam dziś jakieś apogeum napięcia w brzuchu. Od połowy dnia mam wrażenie że zaraz pęknie. Nawet wokół pepka taka lekko sina otoczka się zrobila. Jest mi dziś niewiarygodnie ciezko- dosłownie i w przenośni. A przecież to nadal dopiero II trymestr...

Macie może podobne doświadczenia? Jakieś sposoby na poradzenie sobie z tym?

Ja mam dzisiaj apogeum bólu kręgosłupa, łączę się w bólu. Mnie brzuch się nie napina jakoś bardzo,ale czasem mi już ciąży, pomaga mi posiedzenie, delikatne bujanie się na dużej piłce,takiej fitnessowej. No i zmiana pozycji, jak za długo posiedzę to gdy się położę czuję ulgę.

2020 🧒💙

⏸️ 09.01
    Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
    🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
    🩺 26.05 🩷650g ✔️
    🩺16.06
  • sarenka95 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venus wrote:
    Wszystkiego najlepszego dla naszych dzieciaczków 😁 my dzisiaj robimy sobie dzień dziecka z przekąskami, bo od dłuższego czasu staram się nie szaleć z zachciankami a dzisiaj wjechały już lody, paluszki, twix i cola 😂

Ja szumisia chciałam kupić a później właśnie wyczytałam, że nie są zbyt dobre dla dzieci i zrezygnowałam. Później jak kupowałam wózek to okazało się, że tam jest coś w stylu szumisia w zestawie, więc wypróbujemy.
    Bujaczek też chciałam a też naczytałam się, że jest niezdrowy… zresztą jak wszystko wg internetu. Jak już urodzę to będę korzystać z informacji w internecie chyba tylko w kryzysowych sytuacjach a tak to zdam się tylko na swój instynkt, bo oszaleć można 😂

Co do bujaczka,to tutaj ważna jest pozycja dziecka i część bujaczków,w których dziecko tak jakby siedzi głęboko rzeczywiście jest niezdrowa. Ogólnie w jakimkolwiek bujaku zostawianie maluszka na długi czas nie jest polecane,w tym drzemki. Doraźnie jak trzeba coś zrobić to myślę,że okej ☺️

2020 🧒💙

⏸️ 09.01
    🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
    🩺 26.05 🩷650g ✔️
    🩺16.06
‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ