X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • Amandi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promykk wrote:

I pobiłam swój rekord ciśnienia w gabinecie: 165/110. Gdyby nie to że mam dzienniczek pomiarów w domu to do szpitala by mnie wysłali. A w domu 115/55. 🫣🫣

Ja miałam w poniedziałek to samo 😕 zmierzył cisnienie (czułam że będzie wysokie) wyszło 148/ileśtam... lekarz zrobił oczy i mówi że to kwalifikuje się do leczenia. Ja mówię żeby zmierzył jeszcze raz a na pewno wyjdzie niższe. I dosłownie za dwie minuty, za drugim razem było już 109/ileśtam. Mówiłam mu że w domu to ledwo dycham bo czasem mam np 90/58. Kazał mierzyć i zapisywać i przynieść na następną wizytę...

No i mierzę sobie, i mam cały czas w granicach 100-120 😅

promykk, Deyansu lubią tę wiadomość

🙍‍♀️28 🙍‍♂️29

10.07.2025r. 🧸💙1900 g

🩺31.07. wizyta

preg.png
  • Daisy89 Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam o waszych wyprawkach to zaczynam się stresować, bo... nie mam jeszcze nic kupione 🙊 umówiliśmy się z mężem że po urlopie się za to zabierzemy więc dopiero zaczynam.. lista się tworzy, zbieram dokładne info co dostanę po dzieciach siostry i brata, ale oboje z mężem jesteśmy minimalistami więc myślę że nie wyzerujemy oszczędności przed porodem 🤞😀

Aliczee93, Oliwia88888 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Nova37 Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca, 23:22

truskawki981, bellA, Deyansu lubią tę wiadomość

• Kotciara Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie sobie przeglądam wasze wyprawki apteczne i dodam od siebie, że bardzo polecam kupić do szpitala chociaż paczkę nawilżanego papieru toaletowego 😅 dla mnie to konieczne po porodzie SN, gdzie przez pierwsze dni nie mogłam nawet usiedzieć na kibelku a co dopiero podcierać się zwykłym papierem 🫣

Daisy89, Majka92, PaulinaLexi, bellA, Deyansu lubią tę wiadomość

04/23 💔💔💔
    02/24 👶🏻💙

💊 Acard 150, Dopegyt, Tardyferon

26.12 ⏸️
    14.07 2250 gr 🩷
    28.07 następna wizyta 🙈

preg.png

age.png
  • iiyama Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotciara wrote:
    Ale pewnie wydam podobną kwotę, bo planuje nakupić zapas mleka modyfikowanego w małych buteleczkach do szpitala, żeby się nie stresować czy uda mi się coś odciągnąć laktatorem czy nie. A nie wiem jakie mleko dają w moim szpitalu.
    Używałam tantum rosa po porodzie, przynosiło to ulgę, więc polecam 😊
    Ja jestem team katarek, gruszką nawet gila nie mogłam wyciągnąć z nosa 😂
    Wiele szpitali (nie wiem czy wszystkie, ale jest to prawdopodobne) nie zezwala na podawanie w szpitalu mleka modyfikowanego innego,niż zapewnia szpital, więc przed wykupieniem zapasu w małych buteleczkach proszę upewnij się, czy szpital gdzie zamierzasz rodzić na to się zgodzi 🤗
    W szpitalach dostępne jest mleko modyfikowane, najczęściej różnych producentów 👍

purplerain lubi tę wiadomość

IVF-ICSI

preg.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iiyama wrote:
    Wiele szpitali (nie wiem czy wszystkie, ale jest to prawdopodobne) nie zezwala na podawanie w szpitalu mleka modyfikowanego innego,niż zapewnia szpital, więc przed wykupieniem zapasu w małych buteleczkach proszę upewnij się, czy szpital gdzie zamierzasz rodzić na to się zgodzi 🤗
    W szpitalach dostępne jest mleko modyfikowane, najczęściej różnych producentów 👍

Zgadzam się, ale jeszcze chciałabym dodać że różne są położne i lekarze z noworodków, różne jest podejście do karmienia piersią i ja osobiście trafiłam na laktoterror (zgłodnieje to załapie pierś, no to tak nie działało w naszym przypadku) w tym żałowanie mojemu dziecku tej nieszczęsnej buteleczki mleka więc teraz zamierzam się uzbroić w swoje mleko żeby zaoszczędzić sobie nerwów i głodzenia dziecka. I mało mnie obchodzi jak do tego podejdą w szpitalu 🤷🏽‍♀️

Kotciara, purplerain, CieplaHerbata, bellA lubią tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

preg.png
  • Aliczee93 Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaLexi wrote:
    Na skurcze to magnez :) łykasz już coś?
    Ale byłaś u tego samego lekarza co ostatnio? Dlaczego znowu trudne warunki? Co to znaczy bo jakoś mało osób pisze żeby miało takie problemy.
    No i skąd skierowanie na echo serca? Coś zobaczył i go martwi czy nie zobaczył nic i sieje panikę?
    Ja na Twoim miejscu chyba bym pojechała nawet gdzieś dalej ale do lekarza z lepszymi opiniami.
    Tak, w Olsztynie tylko 3 lekarzy prowadzi prenatalne na NFZ. Myślałam, że na tych pierwszych miałam po prostu pecha, może faktycznie dziecko nie współpracowało, no ale na kolejnych lekarz też kręcił nosem. Badanie trwało do 10 min, więc naprawdę niczego się nie dowiedziałam, co mnie trapi i rozważam wizytę prywatną. Powiedziałam prowadzącemu, że jak mam znów iść do tego samego lekarza to wolę nie iść w ogóle albo prywatnie, bo te wizyty odbywają się w nieprzyjemnej atmosferze i wychodzę tylko zestresowana. Czy któraś z dziewczyn ma refundowane 3 nadanie prenatalne? Bo naprawdę zaczynam się martwić. Podczas wizyty u prowadzącego kilka tygodni temu mówił, że trzecie badanie będzie płatne, "no chyba, że z serduszkiem będzie coś nie tak" i niestety się kwalifikuję :/

Ona - 1993, PCOS, nieregularne cykle, konizacja 09.2024 (HSIL, CIN3)

On - 1991

02.02.2020 Dziewczynka 🩷, 3420 g, 51 cm

26.01.2025 ⏸️
    07.02, 7+6 tc - potwierdzone bicie ❤️
    20.03, I badania prenatalne
    23.05, II badania prenatalne, potwierdzona dziewczynka 🩷

Termin porodu: 21.09

preg.png
  • aglo Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:
    Zgadzam się, ale jeszcze chciałabym dodać że różne są położne i lekarze z noworodków, różne jest podejście do karmienia piersią i ja osobiście trafiłam na laktoterror (zgłodnieje to załapie pierś, no to tak nie działało w naszym przypadku) w tym żałowanie mojemu dziecku tej nieszczęsnej buteleczki mleka więc teraz zamierzam się uzbroić w swoje mleko żeby zaoszczędzić sobie nerwów i głodzenia dziecka. I mało mnie obchodzi jak do tego podejdą w szpitalu 🤷🏽‍♀️

Ja też w szpitalu karmiłam syna tymi ich buteleczkami i niestety z wielką łaską je dawały. Dziękuję bardzo, nie chciałabym się ich znowu prosić 🙄

34l. 👧 36l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
    Nisza w bliźnie po cc🌚
    Cukrzyca ciążowa 🍫
    preg.png
    25.11.2024 OM
    20.12.2024 ⏸️
    07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
    28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
    17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
    18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
    25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
    18.03.2025 16+1 181g 🐻
    15.04.2025 20+1 385g 🐨
    13.05.2025 24+1 713g 🦊
    10.06.2025 28+1 1280g 🐼
    01.07.2025 31+1 1853g 🐶
    22.07.2025 34+1 🩺
    12.08.2025 37+1 🩺
  • Kotciara Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iiyama wrote:

Popieram to co napisała Azalea ✊🏻
    Z mojego doświadczenia szpital raz dawał mleko X, raz Y, a ja wiem jakim mlekiem docelowo chciałabym karmić dziecko i jeśli tylko nie pojawi się jakaś nietolerancja, to wolałabym nie mieszać ☺️ albo gdybym - jeszcze gorzej - musiała się o to mleko prosić
    A jeśli faktycznie pojawiłyby się jakieś problemy, to takie mleczko ma (jak dobrze pamiętam) długi termin ważności, więc na pewno zdążę zużyć 😄

iiyama lubi tę wiadomość

04/23 💔💔💔
    02/24 👶🏻💙

💊 Acard 150, Dopegyt, Tardyferon

26.12 ⏸️
    14.07 2250 gr 🩷
    28.07 następna wizyta 🙈

preg.png

age.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lista apteczna będzie tą super małą:
    Femaltiker
    Kozieradka
    Paracetamol
    Wit d3
    Spirytus salicylowy
    Może wkładki laktacyjne (poprzednio nie były potrzebne).
    Mam pampersy i wielopielo, podkłady, waciki, cążki, butelki, nieużywane smoczki i przede wszystkim odpada mi cała wyprawka dla mnie.

Daisy89 lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • iiyama Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:
    Oj, to ja mam akurat w kwestii MM w szpitalu same dobre doświadczenia, nigdy tak na to nie patrzyłam; Azalea ,aglo, Kotciara - współczuję Wam, że w szpitalach doświadczyłyście laktoterroru. Bez względu na to, czy miałyście problemy z kp, czy to była Wasza decyzja aby nie karmić piersią, nie powinno tak być, że dostęp do MM jest w jakikolwiek sposób limitowany czy komentowany.
    Przekonałyście mnie, też się zaopatrzę na wypadek takich sytuacji 💪

Kotciara lubi tę wiadomość

IVF-ICSI

preg.png
  • Szosz Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje powizytowe Valie05 i Promykk! Promykk, ciśnienie 😳🫣

Purplerain, też miałam tę butelkę avent i polecam! O tej drugiej nic nie wiem. My mieliśmy jeszcze medelę i używaliśmy dwóch. Z tym, że u nas były intensywniej używane na początku, przy rozkręcaniu laktacji, i potem tylko przy moich wyjściach/wyjazdach. I mąż mi uświadomił, że mamy podgrzewacz do butelek 🫣 nawet nie pamiętałam - pewnie dlatego, że ja po prostu przystawiałam do cycka i butelki w sumie nigdy nie używałam. Mąż się wzruszył przy wspominkach malutkiego synka na butli 🥰 i w takich momentach, krótkich, trochę bardziej do mnie dociera ta ciąża 😍

Aglo, wiem, że offtop, ale pokażesz, co nabyłaś dla starszaka w KappAhlu? 😁

Co do apteki - ja się staram nie szaleć, wiem, co mi się sprawdziło poprzednio, co dalej mam, co muszę kupić ponownie, a kwota i tak słuszna. I totalnie nie chciałabym tu nikogo pouczać, meganieprzyjemnie się zrobiło wokół tego tematu 😕

purplerain, Deyansu, Hajkonk lubią tę wiadomość

👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…

Czekamy na ciąg dalszy :)

Termin: 30.08.2025 🩷

5.08 - 🩺
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam odwrotne doświadczenia, mi bezczelnie dokarmili małą z butli bez pytania, bo ponoć jej "cukier spadł". Poinformowali mnie dopiero po fakcie 🤷

preg.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Purplerain,my mieliśmy te butelki dr Browna i to były Tysi ulubione, mieliśmy też lovi i avent.

purplerain lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie, wszystko w porządku :) córa ma już dokładnie 1kg :D także wg usg jest tym razem nieco do przodu :) ogólnie te pomiary są takie dość mocno na oko w zależności jak lekarz zaznaczy, więc się tym nie przejmuję. Plus kwestia sprzętu także poprawka wskazana, co nie zmienia faktu że cieszy :) bardziej dokładne USG będę mieć na 3 prenatalnych więc bardziej będę się sugerować tymi dokładniejszymi pomiarami.

Butelki miałam philips avent i te smoczki "0" z wolnym przepływem i nam się bardzo sprawdziły. Także teraz też będą te.

Odnośnie mm, byłam po cięciu i nie było żadnego problemu żeby dostać mleczko dla dziecka, a długo ją dokarmiałam bo nie miałam mleka tak od razu, w dodatku dostawałam butelki dla wcześniaków/dzieci z małą masą urodzeniową też chyba 0 (bebilon pro futura) i później w domu miałam puszki z tej serii i nam podchodziły i były też awaryjnie - karmiłam prawie 2 lata, ale jakoś tego pokarmu początkowo dużo nie było. Także nawet przy KP polecam butelki, woreczki na mleko i coś do tych butelek nawet właśnie ze 2-3 małe, gotowe sztuki :)

sarenka95, Majka92, iiyama, aglo, Venus, promykk, purplerain, CieplaHerbata, PaulinaLexi, Azalea 🌸, bellA, Kotciara, Deyansu, Amandi, Bella93, Agusia246, Engel, Lavender91, Hajkonk, Abby10, Nava, Daisy89 lubią tę wiadomość

preg.png
  • sarenka95 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    To ja mam odwrotne doświadczenia, mi bezczelnie dokarmili małą z butli bez pytania, bo ponoć jej "cukier spadł". Poinformowali mnie dopiero po fakcie 🤷

Niestety mam podobne doświadczenia, zero wsparcia w KP, od razu sugerowali,żeby podać MM,a na moje słabe próby KP usłyszałam,że mam podać butelkę, bo nie będzie przyrostu wagi i nigdy nie wyjdziemy z szpitala 🙄
    Teraz byłabym bardziej stanowcza, ale prosto się mówi po czasie,a wtedy nie dość że pierwszy poród,to przedwczesny i pandemia 🙈

Szpital,na który teraz się zdecydowałam wydaje się bardziej nastawiony na KP,na oddziale są też położne będące CDL, więc mam nadzieję,że tym razem będzie inaczej.

2020 🧒💙

⏸️ 09.01
    🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
    🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
    🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
    🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
    Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
    🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
    🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
    🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
    🩺 26.05 🩷650g ✔️
    🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
    🩺07.07 1600g 🌷🩷
    🩺 11.07 III USG prenatalne, wszystko 🆗🍀, 1800 g🧸
    🩺24.07
    🩺18.08
    🩺01.09
  • aglo Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szosz wrote:
    Gratulacje powizytowe Valie05 i Promykk! Promykk, ciśnienie 😳🫣

Purplerain, też miałam tę butelkę avent i polecam! O tej drugiej nic nie wiem. My mieliśmy jeszcze medelę i używaliśmy dwóch. Z tym, że u nas były intensywniej używane na początku, przy rozkręcaniu laktacji, i potem tylko przy moich wyjściach/wyjazdach. I mąż mi uświadomił, że mamy podgrzewacz do butelek 🫣 nawet nie pamiętałam - pewnie dlatego, że ja po prostu przystawiałam do cycka i butelki w sumie nigdy nie używałam. Mąż się wzruszył przy wspominkach malutkiego synka na butli 🥰 i w takich momentach, krótkich, trochę bardziej do mnie dociera ta ciąża 😍

Aglo, wiem, że offtop, ale pokażesz, co nabyłaś dla starszaka w KappAhlu? 😁

Co do apteki - ja się staram nie szaleć, wiem, co mi się sprawdziło poprzednio, co dalej mam, co muszę kupić ponownie, a kwota i tak słuszna. I totalnie nie chciałabym tu nikogo pouczać, meganieprzyjemnie się zrobiło wokół tego tematu 😕

IMG-0753.png
    Takie dresiki tylko 🫢

Venus, Szosz, Deyansu, promykk, Filcek lubią tę wiadomość

34l. 👧 36l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
    Nisza w bliźnie po cc🌚
    Cukrzyca ciążowa 🍫
    preg.png
    25.11.2024 OM
    20.12.2024 ⏸️
    07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
    28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
    17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
    18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
    25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
    18.03.2025 16+1 181g 🐻
    15.04.2025 20+1 385g 🐨
    13.05.2025 24+1 713g 🦊
    10.06.2025 28+1 1280g 🐼
    01.07.2025 31+1 1853g 🐶
    22.07.2025 34+1 🩺
    12.08.2025 37+1 🩺
  • PaulinaLexi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo wyprawki to mnie dzisiaj trochę olśniło 😅 bo ja kupiłam tylko podpaski Bella i Canpol poporodowe , ale zdałam sobie sprawę że na nie mam w domu żadnych zwykłych podpasek xd ostatnie lata używałam tylko tamponów i nawet mi do głowy nie przyszło żeby kupić takie zwykłe podpaski czy wkładki bo przecież jednak te krwawienie będzie coraz słabsze i tych wielkich cały czas używać nie będę musiała.

'95 👫 '93 Wrocław
    22.12 ⏸️ 1cs
    Termin OM 1.09
    Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka

24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
    15.04 - 20+1, II prenatalne, 355 g
    18.06 - 29+2, III prenatalne, 1284 g
    14.07 - 33+0, 2090 g
    preg.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście dziewczyny, nie sugerujcie się moimi przykrymi doświadczeniami. Tak jak piszecie, może być też w drugą stronę, że będą dokarmiać mimo Waszego odmiennego zdania. Tak czy siak ja bym się zaopatrzyła w kilka swoich buteleczek. Nie dużo w zależności jaką podejmiecie decyzję, ale jednak 😅

Kotciara lubi tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

preg.png
  • purplerain Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:
    Oczywiście dziewczyny, nie sugerujcie się moimi przykrymi doświadczeniami. Tak jak piszecie, może być też w drugą stronę, że będą dokarmiać mimo Waszego odmiennego zdania. Tak czy siak ja bym się zaopatrzyła w kilka swoich buteleczek. Nie dużo w zależności jaką podejmiecie decyzję, ale jednak 😅
    A jakie i ile kupić najlepiej na wszelki wypadek? W szpitalu, w którym chce rodzić podają w razie czego mleko z banku mleka podobno, nie wiem, czy to dobrze? 🤔

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ