X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • Nava Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk będzie dobrze, trzymam za was kciuki.

U mnie kość udowa była zawsze do przodu o ponad tydzień.

Jeśli chodzi o zakłady to też się w to bawimy. Tym razem ja wygrałam😎

purplerain, Hajkonk lubią tę wiadomość

👧29 👨30 🐈🐈‍⬛

5cs i mamy ⏸️

Termin porodu 30.08❤️

29+3 - 1523g szczęścia
    32+3 - 2008g księżniczki
    35+3 - 2600g bąbelki
    38+3 - 3200g bobaski
    40+3 - 3440g mamy cię 🩷

age.png
  • cortexq Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk, trzymam kciuki!

Może przez położenie główkowe mała uciska Ci szyjkę i stąd ten pomiar. Najważniejsze, że wyłapane w pore.

Hajkonk lubi tę wiadomość

• Ivka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @hajkonk daj znaka co mówią lekarze. Klara, ani się waz pakować na zewnątrz, umowa najmu jeszcze trwa !
    Będzie dobrze 🫶🏼

purplerain, Deyansu, Hajkonk, Szosz lubią tę wiadomość

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87

21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
    wynik nifty: zdrowy ziomuś na pokładzie 🐻
    25/08/25 jestemy na świecie ❤️
  • truskawki981 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk trzymam mocno kciuki!

03.01.2025 ⏸️
    15.09.2025 witaj na świecie 🎂
  • KL Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk trzymaj się dzielnie 🤞

Aż głupio pytać i poruszać jakieś błache kwestie:/- ale mam pytanie do dziewczyn, które biorą żelazo ( ja mam tardyferon). Czy odstawiałyście jakoś żelazo przed krzywą cukrową? Moja prowadząca nic nie mówiła na ten temat, no ale ja też przy całej liście pytań zapomniałam podpytać.

• Deyansu Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, rany 🫣 Hajkonk 🤞🏻😘 mocno trzymam za Was kciuki, ważne że będziecie pod opieką. Daj nam później, już na spokojnie, znać, co u Was. Mocno przytulam 🥰

U nas wizyta dość krótka, ale jest ok. Chłopak cały czas z tych większych, ma 1,25 kg 😅 Szyjka trzyma, na następne badanie mam zrobić standardowo: morfologia, mocz, TSH, crp i jeszcze posiew.

Następny update będę mieć 24 czerwca z 3. prenatalnych.

Amandi, Venus, Aliczee93, Engel, sarenka95, purplerain, Filcek, Nava, PaulinaLexi, Twilight, Bella93, Joa.szym, Hajkonk, Ivka, Naya00, Szosz, CieplaHerbata, Abby10 lubią tę wiadomość

👩🏻 39
    💕
    👱🏻32

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022

02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
    04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️
    18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
    24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
    16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
    13.08. 2480 g, ułożenie główkowe 🤩
    22.08. 3200 g 💪🏻😳

01.09.2025 urodziło się ❤️🤱🏻 3200g, 54 cm naszego szczęścia 😘
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KL wrote:

Aż głupio pytać i poruszać jakieś błache kwestie:/- ale mam pytanie do dziewczyn, które biorą żelazo ( ja mam tardyferon). Czy odstawiałyście jakoś żelazo przed krzywą cukrową? Moja prowadząca nic nie mówiła na ten temat, no ale ja też przy całej liście pytań zapomniałam podpytać.

Nie odstawiałam 🙂 też biorę tardyferon

KL lubi tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

preg.png
  • Agaxyz00 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:
    My po wizycie, na cito dziś na oddział. Szyjka 0,9cm, mała ułożona główka w dół.

Będzie dobrze 🤗

preg.png
  • Daisy89 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk trzymam kciuki

• Venus Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk trzymajcie się mocno, wszystkie trzymamy za Was kciuki ❤️

⭐️05.01.25 Pierwsze w życiu dwie kreski 🥳 ⏸️
    ⭐️07.01.25 Potwierdzenie ciąży u ginekologa na badaniu USG 🥹❤️
    ⭐️04.02.25 Całe 2,5cm szczęścia 😍
    ⭐️12.03.25 11cm chłopca 💙
    ⭐️23.04.25 Już 355g 💪
    ⭐️21.05.25 650g 🥹
    ⭐️25.06.25 1426g 🤩
    ⭐️09.07.25 1958g 😎
    ⭐️12.08.25 3090g 😍
    ⭐️21.08.25 3220g 🥰

👩🏼👱‍♂️😺
    Starania o bobasa od 01.2024
    PCOS (poprawa po suplementacji inozytolem)
    Niedoczynność tarczycy

age.png
  • Oliwia88888 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Ja też jestem dzisiaj po wizycie u ginekolożki 😊 Wszystko jest w porządku – szyjka długa i zamknięta, a nasz bąbelek waży już 1600 gramów 💛 czyli duzy chlopak! Czuję dużą ulgę....

Widzę też, że wcześniej pisałyście o swoich niepokojach związanych z zazdrością starszego dziecka, kiedy na świat przychodzi młodsze rodzeństwo. Chciałabym dorzucić coś od siebie jako psycholog dziecięcy – wiem, jak wiele emocji może to wywoływać, zarówno u dzieci, jak i u nas – rodziców.

Warto wiedzieć, że szczyt zazdrości u starszaka bardzo często pojawia się nie tuż po narodzinach młodszego rodzeństwa, ale dopiero wtedy, gdy maluch ma około półtora roku. To wtedy staje się bardziej interaktywny, zaczyna wchodzić w przestrzeń starszego dziecka, przekraczać jego granice – i wtedy starszak może poczuć się naprawdę zagrożony. To, że starsze dziecko czuje zazdrość, złość, a czasem nawet buntuje się wobec sytuacji – jest zupełnie normalne. To nie znaczy, że coś z nami nie tak albo że popełniamy błędy jako rodzice. Najważniejsze, co możemy zrobić, to pozwolić dziecku przeżywać te emocje i być obok niego – wspierająco, spokojnie, bez oceniania.
    W takich chwilach naprawdę warto „wyłączyć się” z roli dorosłego, który chce wszystko naprawić, i po prostu być przy dziecku – nazwać to, co może czuć, przytulić, dać przestrzeń na łzy, złość, czy potrzebę bliskości.

Trzymam za nas wszystkie kciuki (zwlaszcza za Ciebie Hajkonk) i ściskam Was mocno! 🤰💛

Engel, Majka92, sarenka95, Deyansu, Deyansu, aglo, purplerain, Amandi, Filcek, truskawki981, Moirane, Nava, Azalea 🌸, Venus, Agusia246, PaulinaLexi, Twilight, Bella93, Joa.szym, Hajkonk, bellA, Naya00, Szosz, Abby10 lubią tę wiadomość

preg.png
    👩36 🧔‍♂️40
    05.2024- poronienie zatrzymane w 9tc
    Wigilia 2024-II Kreski na teście. Czekamy na 🩵
    28.04. 2025- połówkowe 🩵 550g
    30.06.2025- usg III trym, 2000g
    6.08 2025- usg, 3000g
  • sarenka95 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KL wrote:

Nie odstawiłam,ale w dzień badania rano nie brałam żadnych leków.

KL lubi tę wiadomość

2020 🧒💙

⏸️ 09.01
    🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
    🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
    🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
    🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
    Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
    🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
    🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
    🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
    🩺 26.05 🩷650g ✔️
    🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
    🩺07.07 1600g 🌷🩷
    🩺 11.07 III USG prenatalne, wszystko 🆗🍀, 1800 g🧸
    🩺24.07 2050 g 🩷
    🩺18.08 2880 g 🌹

30.08.2025 córeczka 🌸👶
  • sarenka95 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia88888 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Ja też jestem dzisiaj po wizycie u ginekolożki 😊 Wszystko jest w porządku – szyjka długa i zamknięta, a nasz bąbelek waży już 1600 gramów 💛 czyli duzy chlopak! Czuję dużą ulgę....

Widzę też, że wcześniej pisałyście o swoich niepokojach związanych z zazdrością starszego dziecka, kiedy na świat przychodzi młodsze rodzeństwo. Chciałabym dorzucić coś od siebie jako psycholog dziecięcy – wiem, jak wiele emocji może to wywoływać, zarówno u dzieci, jak i u nas – rodziców.

Warto wiedzieć, że szczyt zazdrości u starszaka bardzo często pojawia się nie tuż po narodzinach młodszego rodzeństwa, ale dopiero wtedy, gdy maluch ma około półtora roku. To wtedy staje się bardziej interaktywny, zaczyna wchodzić w przestrzeń starszego dziecka, przekraczać jego granice – i wtedy starszak może poczuć się naprawdę zagrożony. To, że starsze dziecko czuje zazdrość, złość, a czasem nawet buntuje się wobec sytuacji – jest zupełnie normalne. To nie znaczy, że coś z nami nie tak albo że popełniamy błędy jako rodzice. Najważniejsze, co możemy zrobić, to pozwolić dziecku przeżywać te emocje i być obok niego – wspierająco, spokojnie, bez oceniania.
    W takich chwilach naprawdę warto „wyłączyć się” z roli dorosłego, który chce wszystko naprawić, i po prostu być przy dziecku – nazwać to, co może czuć, przytulić, dać przestrzeń na łzy, złość, czy potrzebę bliskości.

Trzymam za nas wszystkie kciuki (zwlaszcza za Ciebie Hajkonk) i ściskam Was mocno! 🤰💛

Ooo,dzięki za ten wpis o zazdrości i emocjach starszaka 👍😉
    To u Ciebie waga już konkret 😀

Oliwia88888 lubi tę wiadomość

2020 🧒💙

⏸️ 09.01
    🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
    🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
    🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
    🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
    Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
    🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
    🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
    🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
    🩺 26.05 🩷650g ✔️
    🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
    🩺07.07 1600g 🌷🩷
    🩺 11.07 III USG prenatalne, wszystko 🆗🍀, 1800 g🧸
    🩺24.07 2050 g 🩷
    🩺18.08 2880 g 🌹

30.08.2025 córeczka 🌸👶
  • Amandi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się i my po wizycie 😊
    Wszystko w porządku, szyjka bez zmian 2.9cm, maluszek waży już 1264g i bardzo kopie podczas badania 😅

Filcek, Deyansu, Nava, sarenka95, Azalea 🌸, Venus, Agusia246, Agaxyz00, PaulinaLexi, Nova37, Twilight, Majka92, Bella93, purplerain, Engel, Hajkonk, Suzie, Ivka, bellA, Lavender91, Naya00, Szosz, CieplaHerbata, Abby10 lubią tę wiadomość

🙋‍♀️28 🙋‍♂️29

12.09.2025r. 4600g 60cm misiaka🧸

age.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:
    My po wizycie, na cito dziś na oddział. Szyjka 0,9cm, mała ułożona główka w dół.

Trzymajcie się 🤞🤞🤞 Ważne, że jesteście pod opieką lekarzy, będzie dobrze <3

preg.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia88888 wrote:
    Hej dziewczyny!

Dzięki za ten post <3

preg.png
  • Moirane Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk trzymaj się !!! 😘 Czekamy na wieści, bądź silna kochana 😘

preg.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia88888 wrote:
    Hej dziewczyny!

Ja również dziękuję 🫶🏼

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

preg.png
  • aglo Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja :) tak też obserwuję że niemowlę nie jest bardzo uciążliwe dla starszaka ale już takie mobilne co np zepsuje budowle z klocków już tak 😑

Zaglądam czy są jakieś wieści od Hajkonk ale pewnie sama jeszcze nic nie wie co dalej :(

34l. 👧 36l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn 🩵 35+2tc
    2025.08 - syn 🩵 37+2tc

age.png

age.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo i mam mega nadzieję że brak wieści oznacza dobre wieści, tzn że Klara siedzi grzecznie i nigdzie się jeszcze nie wybiera...

LauraTomek, Suzie lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ