X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • LauraTomek Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej niedzieli dla wszystkich ❤
    My z mężem właśnie wracamy do siebie po przykrych wydarzeniach rodzinnych.
    Staram się myśleć pozytywnie. Jutro mamy wspólną sesję ciążową i mąż mnie zaskoczył i rozśmieszył , bo kupił sam sobie t-shirt z napisem: best dad 😃
    Potwierdzam tezę z szerszymi biodrami. Wydaje mi się, że przez nie brzuch mam zgrabny jak na ten miesiąc ciąży. Pępek schowany, ale zawsze taki miałam i mówiłam, że mi przy porodzie za dużo odcięli. 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca, 09:00

Moirane lubi tę wiadomość

👱‍♀️32 🧔33
    I ciąża
    ⏸ 31.12.2024
    4.03. - genetyczne
    4.04. - 180 g dzidzi
    28.04. - połówkowe - 327 g synusia 😭😍👣
    8.05. - 468 g 👣
    31.05. - 816 g 👣
    23.06. - sesja ciążowa
    26.06. - immunoglobulina
    4.07. - next meeting 🧸
    11.07. - USG III trymestru + wizyta
    TP: 12.09.2025

preg.png
  • Paczula Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam płaski pępek ale wydaje mi się, że to jest zależne od anatomii każdego pępka 😜 Jest płaski jak brzuch i nie widzę żeby tam w środku było cokolwiek co miałoby wyjść na zewnątrz 🙈 Mi się też nie podobają wystające pępki więc nie narzekam 😜 Ale za to mam taką dziwną ciemniejszą obwódkę wokół pępka jakby ta skóra co zawsze była zmarszczona się rozprostowała i jest ciemniejsza, próbowałam peelingow ale nic to nie dało 🫣 Na sesję chyba sobie to delikatnie pomaziam podkładem 😅

Do dziewczyn, których dzieci leżą poprzecznie. Czy wy możecie normalnie spać na bokach? Ja tylko jak się kładę to młoda dostaje jakiegoś szaleństwa, wije się i kopie…. Dziś zasnęłam po dwóch godzinach próbując znaleźć pozycje. Jej pewnie tez nie jest wygodnie 🥺 Próbuje raz na jednym, raz na drugim boku a ona tam jakby wpada i zaczyna się… Czuję jej napinanie całego ciała, czuję ją po obu stronach brzucha i co jakiś czas z całej siły się napręża i obrywam jednoczenie po obu bokach 😐 To naprawdę silne uderzenia, nie jestem w stanie tak zasnąć… Poza tym mam schizy, że jej zgniatam glowe albo stopy, mam to przed oczami 🥺 Leżąc na boku tam gdzie ma głowę, czuję gdzie ją ma i wiem, że na niej leżę, nie zasnę z tą świadomością. A z drugiej strony gdzie ma nogi to kopanie się nie kończy i też wiem, że jej niewygodnie. Jestem już strasznie tym zmęczona 🥺

• purplerain Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amandi wrote:
    Co do tycia, to nie chwaląc się, ale przed ciążą miałam figurę typowo klepsydra, malutko w tali za to więcej w biodrach i cycach i przez to BMI miałam w normie ale już przy końcowej granicy. Teraz już z mojej "butelki coca-coli" mało zostało, chociaż ostatnio od rodziny usłyszałam, że od tył to nawet nie widać że w ciąży jestem, a na plusie już 14 kg 😁
    Aplikacja mi podpowiada, że ciut za dużo jak na ten etap, ale naprawdę powiem Wam, że mogę przytyć nawet i 30kg (i pewnie tak będzie) byleby z maluszkiem było wszystko w porządku 😘😘

Widziałam na insta, normalnie jak los wygrany w loterii genetycznej 😍😍😍 U mnie śladowe ilości 🍑😂

Amandi lubi tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
  • purplerain Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LauraTomek wrote:
    Staram się myśleć pozytywnie. Jutro mamy wspólną sesję ciążową i mąż mnie zaskoczył i rozśmieszył , bo kupił sam sobie t-shirt z napisem: best dad 😃
    Potwierdzam tezę z szerszymi biodrami. Wydaje mi się, że przez nie brzuch mam zgrabny jak na ten miesiąc ciąży. Pępek schowany, ale zawsze taki miałam i mówiłam, że mi przy porodzie za dużo odcięli. 😉
    Myślałam wczoraj o Tobie, jak się czujesz? 😘

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
  • purplerain Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak już jesteśmy w temacie bioder - kiedy mierzy się tą sprzężną jakąś tam? 😅 Na jakim etapie ciąży? I czy każdy ma to mierzone? Będę mieć cc tak czy siak, ale zastanawiam się, czy moja miednica nie wykluczyłaby mnie dodatkowo z porodu SN, bo jest bardzo wąska.

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
  • amamamam Nowa

Wysłany: 22 czerwca, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paczula wrote:
    Do dziewczyn, których dzieci leżą poprzecznie. Czy wy możecie normalnie spać na bokach? Ja tylko jak się kładę to młoda dostaje jakiegoś szaleństwa, wije się i kopie…. Dziś zasnęłam po dwóch godzinach próbując znaleźć pozycje. Jej pewnie tez nie jest wygodnie 🥺 Próbuje raz na jednym, raz na drugim boku a ona tam jakby wpada i zaczyna się… Czuję jej napinanie całego ciała, czuję ją po obu stronach brzucha i co jakiś czas z całej siły się napręża i obrywam jednoczenie po obu bokach 😐 To naprawdę silne uderzenia, nie jestem w stanie tak zasnąć… Poza tym mam schizy, że jej zgniatam glowe albo stopy, mam to przed oczami 🥺 Leżąc na boku tam gdzie ma głowę, czuję gdzie ją ma i wiem, że na niej leżę, nie zasnę z tą świadomością. A z drugiej strony gdzie ma nogi to kopanie się nie kończy i też wiem, że jej niewygodnie. Jestem już strasznie tym zmęczona 🥺

Nie wiem czy ma to sens, ale ja w obu swoich ciążach jak nie mogłam zasnąć przez nocne harce to zaczynałam kołysać biodrami przez chwilę żeby "uśpić" malucha. I działa! I śpię tylko na boku, najczęściej lewym bo już dawna śpię z poduszką w kształcie "C", bez niej bolały mnie plecy :/

@purplerain - chodzi Ci o współmierność porodową? ja mam wrażenie że w pierwszej ciąży mi tego w ogóle nie mierzyli a próbowałam SN, ale może to kwestia niezbyt zainteresowanej położnej w trakcie

Paczula lubi tę wiadomość

preg.png
  • Szosz Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amandi wrote:
    Plus, wydaje mi się, że kobietom o szerokich biodrach później brzuszek wyskakuje i nie jest taki duży bo maluszek ma sporo miejsca zanim wszyatko tam wypełni 😀

Tak mi się wydaje, ale mogę się mylić, jak coś to mnie uświadomcie 😂😅
    Mooooże coś w tym jest, ja też mam szersze biodra i solidny kawałek tyłka, a brzuch zaczął się pojawiać dość późno i do dziś słyszę, że jest malutki jak na ten etap. Choć ja oczywiście myślę, że wielki 🫣

I mnie też mocno triggeruje, jak ktoś komentuje brzuch. Jakby to było tak, że widząc kobietę w ciąży, musisz się do tego odnieść. Milej mi słyszeć „jaki mały, zgrabny brzuszek” niż „jaki masz wielki brzuch!”, ale myślę sobie, że byłoby o tyle milej, gdyby takie słowa w ogóle nie padały. Razem z „nooo, zaczynasz rosnąć”, „teraz to już nie ukryjesz”, „wreszcie widać brzuch!”, no kurde, 7 miesiąc, może być widać!

Zwłaszcza że rozmiar ciążowego brzuszka jest rzeczą niezależną od nas, do tego naprawdę hormony robią siekę z mózgu, ja się nie czuję z brzuszkiem atrakcyjnie i są dni, kiedy taką siebie akceptuję bardziej, i dni, kiedy mniej albo wcale.

Mój pępek nie jest wypchnięty, ale ma daszek 😁

Co do spania na boku, u mnie mimo dziecka w pozycji miednicowej bez problemu.

LauraTomek, trzymaj się jakoś :( i miłej sesji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca, 09:32

purplerain, Aliczee93, Yuuki lubią tę wiadomość

👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…

Czekamy na ciąg dalszy :)

Termin: 30.08.2025 🩷

23.06 - 🩺 USG III trymestru
    9.07 - 🩺
  • Daisy89 Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, pępek w sumie jeszcze się nie zmienił, pewnie jeszcze ma szansę. U mnie 11kg na plusie (od jakiegoś czasu trzymam się ok 1-1,5kg powyżej zakresie aplikacji 🤷🏼‍♀️ ) i chyba wszystko w okolicach brzucha się trzyma bo ogólnie to nie widać po mnie tych kilogramów i oby tak dalej 🤞
    Gin mi mówił że to kwestia bardzo indywidualna, a że ja jestem ciągle aktywna (siłownia + zajęcia dla kobiet w ciąży) to on nie ma uwag do takiej wagi
    Więc przejmuje się trochę mniej że wg aplikacji powinnam ważyć mniej 🙊

Dobrej niedzieli wszystkim :)

purplerain, Deyansu lubią tę wiadomość

preg.png
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    purplerain wrote:
    A jak już jesteśmy w temacie bioder - kiedy mierzy się tą sprzężną jakąś tam? 😅 Na jakim etapie ciąży? I czy każdy ma to mierzone? Będę mieć cc tak czy siak, ale zastanawiam się, czy moja miednica nie wykluczyłaby mnie dodatkowo z porodu SN, bo jest bardzo wąska.

U mnie na szkole rodzenia mówili, że mierzą dopiero jak się zgłaszasz na IP na poród. Także rychło w czas 😂
    Ja się wybieram do ortopedy jutro podpytać o moją dysplazję biodra. Może mi coś powie na temat szerokości bioder, bo jak na siebie patrzę w lustrze to ciężko mi powiedzieć czy są szerokie czy wąskie.... choć tyłek zawsze uważałam, że mam niezły 😅

Przed ciążą miałam figurę gruszki i powiem Wam, że pierwszy trymestr to poszło mi głównie w uda. Spodnie szybko przestały być opcją nawet zanim zaczął rosnąć brzuch. Obecnie jestem tak +10kg i niedawno przyrost trochę spowolnił. Od 3 tygodni +1kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca, 09:56

👩🏼 91’ (34)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (36)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

preg.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii rozmiaru brzucha, to nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić tego ciężaru🫣 ale Zoya z Vincentem sporo miejsca sobie zrobili
    4d71b8a7587d3.jpg

purplerain, Ivka, Agusia246, Daisy89, Deyansu, Amandi, promykk, Moirane, Hajkonk, Engel, sarenka95, PaulinaLexi, Lavender91, Venus, Filcek, Abby10 lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • purplerain Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amamamam wrote:

@purplerain - chodzi Ci o współmierność porodową? ja mam wrażenie że w pierwszej ciąży mi tego w ogóle nie mierzyli a próbowałam SN, ale może to kwestia niezbyt zainteresowanej położnej w trakcie

Tak, tak o to 😊

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
  • purplerain Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    W kwestii rozmiaru brzucha, to nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić tego ciężaru🫣 ale Zoya z Vincentem sporo miejsca sobie zrobili
    4d71b8a7587d3.jpg
    O kurczę, faktycznie 🫢 A jak Marina się czuje?

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paczula wrote:
    Ja też mam płaski pępek ale wydaje mi się, że to jest zależne od anatomii każdego pępka 😜 Jest płaski jak brzuch i nie widzę żeby tam w środku było cokolwiek co miałoby wyjść na zewnątrz 🙈 Mi się też nie podobają wystające pępki więc nie narzekam 😜 Ale za to mam taką dziwną ciemniejszą obwódkę wokół pępka jakby ta skóra co zawsze była zmarszczona się rozprostowała i jest ciemniejsza, próbowałam peelingow ale nic to nie dało 🫣 Na sesję chyba sobie to delikatnie pomaziam podkładem 😅

Ja też mam taką brązową skórę, właśnie po laparoskopii chyba, z tym że będę miała cały brzuch zakryty sukienką. No ale nie jest to fajne....i też uważam, że miejsce pępka jest w środku 🫣😅

Biedne jesteście z tym spaniem 😓 przyznaję że nie wiem, co poradzić, ale chciałabym pocieszyć, na pewno wody ochraniają Dzidziusia i póki nie ma jakiś nagłych uderzeń itp. to raczej nie zgnieciesz, przecież wtedy byłoby mnóstwo takich przypadków, bo każda z nas czasem położy się albo wygnie nie tak jak trzeba. Ja wczoraj przy schylaniu do butów usłyszałam w boku, pod piersią taki jakby trzask, chrupnięcie i też się przestraszyłam 😒 z tym że to pewnie bardziej jakieś moje ścięgno, więzadło czy coś. Bo potem byłam tam bardziej napięta i bolesna
    A pytałaś już swojego prowadzącego o to? Może on by Ci na to coś pomógł? Albo jakaś fizjoterapeutka uroginekologiczna? 😘

👩🏻 39
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 (11.2024)
    Lewy jajowód ❌, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
    04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera 💙
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️
    18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗

preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    purplerain wrote:

Mi nic nigdy nie mierzyli, w pierwszej ciąży tylko na okrągło straszyli, że nie urodzę naturalnie ponoszonej ciąży bo mam super wąskie biodra. Ale to gówno prawda, bo to nie zależy od tego jak wygląda wyjściowo tylko jak się kości rozejdą przy porodzie. Moje się rozlazły perfekcyjnie, nr 2 ważył 2880g i wyleciał w 3 parciach.

purplerain, Daisy89, Szosz, Filcek lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Deyansu Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LauraTomek wrote:

Trzymajcie się 🫂🥰
    No i powodzenia jutro na sesji, a pomysł z koszulką - super 🥰 i jaki skromny do tego 😅🙃

👩🏻 39
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 (11.2024)
    Lewy jajowód ❌, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
    04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera 💙
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️
    18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗

preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety rozejście mięśnia powoduje wystawanie pępka. Na leżąco jest płaski, a jak wstanę to wystaje.
    Ja ostatnio ciągle słyszę że mam maleńki brzuszek jak na 7 miesiąc, ale odpowiadam tylko, że dla mnie jest wielki xD w pierwszej ciąży mój lekarz mnie pomacał, pomacał, po czym zabrał na USG. Patrzył mierzył i w końcu mówi, ja nie wiem jak pani to robi, ale brzuch jest taki mały, dziecko w dotyku wydaje się maleńkie, a wszystkie wymiary w normie 🤷

Miłej niedzieli dziewczyny ♥️

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Moirane Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wklęsły pępek w każdej ciąży, wydaje mi się że robi się nawet glebszy jak rośnie brzuszek 😅
    U mnie szerokie biodra zdecydowanie powodują, że 2 fazy porodu miałam zawsze dość szybkie bo okolo 10 minut, no ale to jedyny plus takich szerokich bioder. 😅
    Startowałam z nadwagą w tej ciąży, teraz mam +9kg ehhh boje się ile jeszcze przytyje bo nie mogę sobie odmówić niektórych rzeczy 🙈 ale później będę walczyć, żeby jakoś na przyszłe lato coś zrzucić 🙃
    Brzuszek mam na prawdę spory i też mam problem ze spaniem, na boku jak leżę to młody ciągle mnie okłada od środka. Ratuje mnie jedynie moja poduszka ciążowa jak ją odpowiednio się ułoże🤣
    Żebyśmy tylko jakoś to lato i upały przetrwały 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca, 10:56

preg.png
  • Ivka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @engel - tak opelek, astra ;)
    @hajkonk jak podczytujesz, to nie wiem czy to będzie dla Ciebie jakiekolwiek pocieszenie, ale może trochę uspokoi Cię ta historia. Wczoraj spotkałam taką Panią, z którą jakiś czas rozmawiałam i opowiadała o swojej córce. Akurat była w szpitalu wtedy. Wczoraj pytałam co u nich słychać - wszystko dobrze, pomimo tego, że młody się wypchał na świat w 31 tygodniu. Opowiadała, że teraz trochę się pozmieniało - ona sama urodziła wcześniaka i bardzo długo nie mogła go utulić, a teraz ta jej córa w drugiej dobie już małego kangurowala, w 4 dobie już go dostał tatuś. Z dobrą opieką powinno być wszystko dobrze. Oczywiście cała ekipa afirmuje, żeby Klara siedziała jak najdłużej !!! Odpoczywaj 🫶🏼🫶🏼🫶🏼

Mój pępek jest już plaski, zrównał się z bęckiem. Ale też miał przez chwilę taki daszek śmieszny 😂

Wczoraj wieczorem byliśmy jeszcze na mieście posiedzieć, powiem Wam, że ledwo doszłam do auta. Taki dziwny ból uciskający na spojenie mnie łapał, trochę jak ucisk na pęcherz też trochę .. ale to nie były kopniaki 🫩 samozwańczo wzięłam 2x100 magnezu na noc i całą przespałam bez problemu. Chyba faktycznie od tego, że za dużo w dzień robię, pod koniec dnia już czuję się kiepsko 😏 muszę zluzować, ale nie umiem 🤪

Engel, Deyansu lubią tę wiadomość

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87

21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
    Update: 28+4 1,4kg 👶🏻

wynik nifty: zdrowy ziomuś na pokładzie 🐻

preg.png
  • KL Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LauraTomek 3maj się :* Nieustanne kciuki za Hajkonk🤞Paczula ja też już nie wiem jak się układać do snu:/ też mam wrażenie, że mojej lokatorce o coś się rozchodzi jak się przekręce cm w te czy w te stronę 🙈 no ale ja się wierce konkretnie regularnie już od 5/6 rano i ciężko mi spać dalej bo męczy mnie nieustannie cholerny ból nóg 🤬idę jutro do polecanej fizjo przez (przepraszam nie wiem czy dobrze zapamiętałam ale chyba przez promykk) i może ona coś poradzi.

Dziewczyny w co się pakujecie do szpitala? Walizka, torba, torba i walizka? Ja myślałam o walizce ale wydaje mi się (może się mylę), że dobrze mieć też coś takiego do ręki co wrzuci się na walizę, żeby tam mieć no choćby dokumenty. Macie jakieś sprawdzone fajne torby do polecenia? Jedyna jaką znalazłam w domu to jeszcze ze studiów czerwona z napisem Marlboro :p

• Joa.szym Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KL wrote:
    LauraTomek 3maj się :* Nieustanne kciuki za Hajkonk🤞Paczula ja też już nie wiem jak się układać do snu:/ też mam wrażenie, że mojej lokatorce o coś się rozchodzi jak się przekręce cm w te czy w te stronę 🙈 no ale ja się wierce konkretnie regularnie już od 5/6 rano i ciężko mi spać dalej bo męczy mnie nieustannie cholerny ból nóg 🤬idę jutro do polecanej fizjo przez (przepraszam nie wiem czy dobrze zapamiętałam ale chyba przez promykk) i może ona coś poradzi.

Dziewczyny w co się pakujecie do szpitala? Walizka, torba, torba i walizka? Ja myślałam o walizce ale wydaje mi się (może się mylę), że dobrze mieć też coś takiego do ręki co wrzuci się na walizę, żeby tam mieć no choćby dokumenty. Macie jakieś sprawdzone fajne torby do polecenia? Jedyna jaką znalazłam w domu to jeszcze ze studiów czerwona z napisem Marlboro :p

Ja pakuję się do małej walizki (rzeczy dla mnie i małej na oddział), a dodatkowo biorę torbę sportową i tam zapakuję rzeczy typowo na porodówkę/zaraz po. Do bagażnika wrzucimy dodatkowo zapasowe pampersy, podkłady higieniczne i poporodowe.

KL, Deyansu, Daisy89 lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ