Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduję ze nasza Bobaska, Slicznosci nasze ma juz 1200g😍😍😍 i ma sie bardzo dobrze. Rosniemy !!
Mamy piekne zdjęcie 3D na normalnym papierze do Albumu. Cos pieknego😍
Pozdrawiamy E-Ciocie i miłego dnia zyczymy❣️❣️❣️Filcek, Naya00, PaulinaLexi, Engel, Aliczee93, purplerain, Nova37, Kotciara, Amandi, Azalea 🌸, Majka92, Suzie, Venus, Szosz, Deyansu, Agaxyz00, Hajkonk, Joa.szym, promykk, sarenka95, Agusia246, Moirane, Lavender91, Nava, Abby10, Marcysia1990, Daisy89, Ivka, Bella93, Domiś91 lubią tę wiadomość
35👱♀️ 37🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
🩺06.06.25 - 775g 🩷 25+4
🩺27.06.25 - 1214g 🩷 28+4
🩺14.07.25 - 2kg 😱 🩷31+0
🩺11.08.25 - 2.5 kg 🩷- 35+0
🩺29.08.25 - 3070🩷 37+4
🩺12.09.25 - 3280🩷
🏥- 16.09.2025 -⏰️ czekamy na Ciebie 😍😍😍
-
Dzień doooobry!
Gratulacje udanych wizyt wczoraj Naya i Kotciara, a dzis BellA - super, że się udało foteczkę zrobić!
Mischava, witaj, miło Cię czytać po przerwie! Dobrze, że większosc wieści jednak pozytywna (przesiadka na z ogrodem to jest dopiero zmiana 😍 i rosnące maleństwo oczywiście najważniejsze! Żylak akurat do niczego).
Powodzenia dziś purplerain, dawaj znać! Ktoś jeszcze dziś?
Suzie, tulam mocno 🫂
Historie o baby brain mnie ubawiły, ale… moje własne tylko mnie załamują. Nie znalazłam tych kluczy, chyba faktycznie zgubione, a spacer z psem, podczas którego zapewne wypadły, trwał 10 minut po pobliskich trawnikach, bo damulce się nie chciało wczoraj łazić. Ogromnie jestem na siebie zła, bo jestem na co dzień przesadnie moze nawet ogarnięta i poukładana, a w ciąży mimo przypominajek, notatek, kalendarza w kółko coś mi wylatuje z głowy, zapominam, mylę, gubię i wściekam się na siebie 🤬 wczorajszy dzień to normalnie wyjęty z życiorysu miałam, bo na zmianę byłam wściekła, przybita i nerwowo przeszukująca mieszkanie. Słabizna.
Z plusów - byłam dziś na ciążowym pilatesie. Pozostałe dziewczyny z terminami na listopad i grudzień 😂 zajęcia spoko, nawet się trochę zmęczyłam i w sumie jak na dłoni widzę, ile gorszą mam kondycję, zakresy i w ogóle wszystko, ale to w sumie nie czas na rekordy, tylko dobrze było ruszyć tyłek i cieszę się, że poszłam
Chciałam się zapisać na szczepienie na rsv za 1,5 tygodnia, ale dowiedziałam się, że są urlopy, braki kadrowe i przez dwa tygodnie w lipcu na chwilę obecną nikt nie przyjmuje 😂 wspaniale.
Miłego dnia!bellA, Suzie, Naya00, Marcysia1990, Mischava lubią tę wiadomość
👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ + 👶🏻 🩷 23.08.2025 -
Suzie, Agusia, Venus, Szosz - przytulam 😵💫🫂😘
Szosz, myślałam właśnie o tych kluczach, czy Ci się udało😮💨no szlag 😐 wiem jak to boli - przed ciążą też byłam super ogarniaczem życia (z małymi wyjątkami 🫣), a teraz to czasem szkoda gadać 🫤
bellA, Mischava - gratulacje 😍🥳
Mischava - jak na takie ułożenie przepiękne zdjęcie 🫡😍🥰bellA, Agusia246, Szosz, Venus, Mischava lubią tę wiadomość
👩🏻 39
💕
👱🏻32
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
26.03. 12 cm Faceta 😁
22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻♀️
18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
13.08. 2480 g, ułożenie główkowe 🤩
22.08. 3200 g 💪🏻😳
⏬
01.09.2025 urodziło się ❤️🤱🏻 3200g, 54 cm naszego szczęścia 😘 -
Ja mam cukrzycę ciążowa stwierdzona od 8 tc. Wyszło wtedy minimalne przekroczenie na czczo. Mierze cukier glukometrem kilka razy dziennie. Zrezygnowalam ze slodyczy i mocno ograniczylam pieczywo- jem w sumie tylko chleb z niskim ig z biedronki. Zdecydowana większość moich wyników jest prawidłowa, nie zdarzyło mi się jeszcze przekroczyć normy na czczo. Natomiast od paru tygodni zdarzają się incydenty po posiłkach. Ale łącznie tych incydentów było mniej niż 10 i te przekroczenia nie były jakieś ogromne- zazwyczaj między 140 a 150. Raz po waflach z ciecierzycy mi wyskoczyło 167😱
W regulowaniu cukrów pomaga mi kilka trikow: zjedzenie małego jogurtu naturalnego lub skyra przed posiłkiem głównym, albo zjedzenie garści orzechów wloskich/migdałów itp. Też jak odpowiednio dużo wody pije to organizm lepiej sobie radzi z glikemią. No i ruch- na komuni siostrzenca po obiedzie miałam 128 a potem był od razu tort wiec poczekałam kolejna godzinę aż glukoza spadła do ok 100 zrobiłam krotki spacer i wtedy zjadłam niezbyt duży kawałek tortu- omijając grubą warstwę lukru- po takim deserze glukoza po 1h wynosila 115.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca, 15:59
aglo, Venus lubią tę wiadomość
-
A jutro wiem, któraś z Was ma mieć sesję koło Tarnowa.... Purplerain? Jeśli mnie pamięć nie robi w konia 🤔
Z ciekawości, gdzie ?
A my jutro z kolei wybywamy do Rzeszowa, pogoda zapowiada się bardzo średnia, no ale dla mnie ważne żeby tylko nie padało 😅Szosz, purplerain lubią tę wiadomość
👩🏻 39
💕
👱🏻32
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
26.03. 12 cm Faceta 😁
22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻♀️
18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
13.08. 2480 g, ułożenie główkowe 🤩
22.08. 3200 g 💪🏻😳
⏬
01.09.2025 urodziło się ❤️🤱🏻 3200g, 54 cm naszego szczęścia 😘 -
Znalazłam sobie zajęcie i wzięłam się za resztę wyprawki, aby coś pchnąć do przodu, bo przecież we wtorek już lipiec 🫣
purplerain, Engel lubią tę wiadomość
-
Deyansu wrote:A jutro wiem, któraś z Was ma mieć sesję koło Tarnowa.... Purplerain? Jeśli mnie pamięć nie robi w konia 🤔
Z ciekawości, gdzie ?
A my jutro z kolei wybywamy do Rzeszowa, pogoda zapowiada się bardzo średnia, no ale dla mnie ważne żeby tylko nie padało 😅
„myślałam że Was zabiorę do takiego starego parku, tam jest też staw, pomost, stary dwór” 🙈
to dziewczyna, z którą mieliśmy sesję narzeczeńska i później fotografowała nas na ślubie, więc mam nadzieję, że mogę jej zaufać co do lokalizacji 😅Deyansu lubi tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025
🐣✨07.09.2025 -
Suzie wrote:Znalazłam sobie zajęcie i wzięłam się za resztę wyprawki, aby coś pchnąć do przodu, bo przecież we wtorek już lipiec 🫣
Za to cały czas mam z tyłu głowy, że mam za mało ubranek 🫣 No, ale jest Zalando i inne takie w razie czego w sumie ☺️👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025
🐣✨07.09.2025 -
purplerain wrote:Mi już zostały same klamoty w zasadzie czyli komoda, przewijak, dostawka, wanienka, ale czekam z tym do przyszłego tygodnia aż trochę przearanżujemy mieszkanie. Mieliśmy plan wprowadzić się do nowego miejsca za jakieś 2-3 miesiące, a okazuje się, że pewnie będzie to wiosna 2026 🥲, więc musimy jakoś ogarnąć się tutaj.
Za to cały czas mam z tyłu głowy, że mam za mało ubranek 🫣 No, ale jest Zalando i inne takie w razie czego w sumie ☺️
Ja kończę tę część apteczno-drogeryjną 😂purplerain lubi tę wiadomość
-
Szosz wrote:Ogromnie jestem na siebie zła, bo jestem na co dzień przesadnie moze nawet ogarnięta i poukładana, a w ciąży mimo przypominajek, notatek, kalendarza w kółko coś mi wylatuje z głowy, zapominam, mylę, gubię i wściekam się na siebie 🤬
I feel you 🫶Szosz lubi tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025
🐣✨07.09.2025 -
purplerain wrote:I feel you 🫶
Chyba ogólnie taki czas 🙈 sama myślę, co tu się podziało, ale poza tym, że 3 trymestr to chyba pogoda dodatkowo daje popalić. I przez to taki baby brain i chaos 🙈 też jestem poukłada i zorganizowana a teraz najprostsze rzeczy sprawiają problem i zapominam - co było wczoraj, gdzie byłam albo dni mi się mylą. Także doskonale rozumiem ♥️
purplerain, Szosz lubią tę wiadomość
-
Dzięki za wsparcie, dziewczyny, trochę mi lepiej, że to normalne, ogarniaczka zrozumie inną ogarniaczkę ❤️🩹. Jeszcze będziemy ogarniac, te czasy wrócą 😁
Purplerain, kciuki za jutrzejszą sesję! Deyansu, Wasz wypad też zdjęciowy?
Filcek, jak córeczka? Masz już wyniki?
Mnie też zostało do kliknięcia kilka zamówień na allegro, może w przyszłym tygodniu pyknę. Wciąż mi się wydaje, że mam czas 😂 ale na szczęście to już takie drobiazgi, że jakby mnie rzeczywistość zaskoczyła, to spokojnie bez tego przetrwamy.
Odstawiliśmy młodego do dziadków, mamy dziś z mężem wyjście na imprezkę firmową u niego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca, 17:33
purplerain, Deyansu lubią tę wiadomość
👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ + 👶🏻 🩷 23.08.2025 -
nick nieaktualnyNie tylko wam baby brain dokucza.. 😅
Ja na codzień zorganizowana na milion procent obecnie mam zamiast mózgu puding 😆 kalendarz w telefonie z przypomnieniem wypchany prostymi czynnościami takimi jak wyślij paczkę, wizyta u lekarza itp. co na codzień pamiętałabym, a teraz no cóż 🤷♀️
Pocieszające jest to, że nie jestem sama 🤭 no i fakt, że prędzej czy później to mija na szczęście 😁
Deyansu, Szosz, Nova37 lubią tę wiadomość
-
Witamy się i my po III prenatalnych, wszystko w porządku, 1640g maluszka 💖
Oczywiście poprosiłam o zbadanie szyjki (wiedziałam, że będzie krótsza niż u mojego prowadzącego, dziwne mają te rozbieżności🤷♀️) dzisiaj mu wyszła 2.1 cm jeszcze taka krótka to nie była 😅 nie panikuję bo to kiedyś wg tego lekarza na połówkowych wyszła 2.5 cm 😊
Niby u mojego 10 dni temu miała 2.9 cm.
Po badaniu pytałam co teraz, stwierdził że jak na wiek z USG (30t1d) 2 cm szyjki to nie ma tragedii, ale żeby nie dźwigać i nie siedzieć, lepiej leżeć i stać jak już...Azalea 🌸, aglo, PaulinaLexi, Agusia246, Majka92, sarenka95, Lavender91, Marcysia1990, Joa.szym, Engel, bellA, Agaxyz00, Naya00, Daisy89, Venus, Ivka, Bella93, Hajkonk, Deyansu, Szosz, Filcek, Nava, Mischava lubią tę wiadomość
-
Amandi wrote:Witamy się i my po III prenatalnych, wszystko w porządku, 1640g maluszka 💖
Oczywiście poprosiłam o zbadanie szyjki (wiedziałam, że będzie krótsza niż u mojego prowadzącego, dziwne mają te rozbieżności🤷♀️) dzisiaj mu wyszła 2.1 cm jeszcze taka krótka to nie była 😅 nie panikuję bo to kiedyś wg tego lekarza na połówkowych wyszła 2.5 cm 😊
Niby u mojego 10 dni temu miała 2.9 cm.
Po badaniu pytałam co teraz, stwierdził że jak na wiek z USG (30t1d) 2 cm szyjki to nie ma tragedii, ale żeby nie dźwigać i nie siedzieć, lepiej leżeć i stać jak już...
Kurde to mój Młody z tych mniejszych się szykuje, a spodziewałam się ludzika michelin ze względu na to że my z mężem oboje wysocy i raczej z tych grubszych 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca, 18:55
Amandi lubi tę wiadomość
'95 👫 '93 Wrocław
22.12 ⏸️ 1cs
Termin OM 1.09
Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka
24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
15.04 - 20+1, II prenatalne, 355 g
18.06 - 29+2, III prenatalne, 1284 g
14.07 - 33+0, 2090 g
22.07 - 34+1, 2300/2400 g
04.08 - 36+0, 2880 g
11.08 - 37+0, 3100 g
02.09 - 40+1, 3470 g
-
Engel wrote:Witam się w słodki poranek z moim wspaniałym 105 na czczo 😅
Od miesiąca jak mam glukometr ani razu nie miałam w normie, jeszcze jakieś 2tyg temu nie przekraczałam 140 po jedzeniu, a coś od tygodnia się posypało, nawet te posiłki które byly wcześniej dla mnie "bezpieczne" już wybijają cukier w kosmos 🤭
Najwidoczniej dietą nie podołam, o śnie nie wspominam bo chyba od początku ciąży źle śpię, zwłaszcza teraz kiedy brzuszek przeszkadza w obracaniu się na boki, ciągle się przebudzam...
W poniedziałek mam wizytę u mojego poz po skierowanie, i rzeczywiście jest tak że do 7 dni diabetolog musi mnie przyjąć w przypadku cukrzycy ciążowej?
I trzeba mieć skierowanie zwykle czy na cito?
Powodzenia dzisiaj na badaniach, wizytach 🤞🏼
Ja miałam zwykle skierowanie i czekałam około 2 tygodni na wizytę i od razu dostałam insulinę bo miałam właśnie cukry na czczo po 95 - 100.Engel lubi tę wiadomość
-
sarenka95 wrote:Ja się zastanawiam jak jutro jeść na tym weselu 🙆😵💫 początkowo chciałam sobie odpuścić,oczywiście w granicach rozsądku, ale nie wiem czy mój mózg mi pozwoli. Wiem,że i tak nie będę miała do wyboru typowo wszystkiego z niskim IG, więc cieszę się,że wokół sali jest duży ogród to po obiedzie pójdę na spacer 🫣
Na wyższy cukier dobra jest też woda z cytryną. Staraj się w miarę możliwości najpierw zjeść surowe warzywa, ogórki kiszone, a potem to na co masz ochotę , to zawsze zadziała na plus. No i jeden dzień nieidealny nie zaszkodzitakże myśle że spokojnie aż tak się nie biczuj 😊
-
Hajkonk wrote:92-98 i insulina ?
Oby nie 🫣 ale wiadomo zdaje się na lekarzy 😉
Wydaje mi się, że takie będzie zalecenie, chyba że uda Ci się dieta zmniejszyć te cukry na czczo poniżej 92. Zobaczysz sobie jak to teraz będzie.
Jak coś to nie taką straszną ta insulina, cienka igiełka, wchodzi w udo jak w masełkonawet się nie czuję tego że się ta igłę wbilo. Na początku jest trochę dyskomfort psychiczny żeby tą igłę wbić ale potem to już luzik.
Hajkonk lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:Dzień dobry! Mi trochę smutno, bo jestem u rodziców i mąż dzisiaj bardzo wcześnie rano odjechał. Dopiero za tydzień w sobotę go zobaczę. Nigdy nie miałam problemu z takimi rozłąkami, często sama jeździłam do rodziców np. na weekend, a teraz ledwo pojechał a ja już płacz. Co te hormony robią z ciężarna
Ja też bardzo nie lubię rozstań z moim mężem i zawsze czuję taki smuteczek, my to razem jak takie dwa syjamy jesteśmy 😊 także bardzo współczuję rozłąki, oby szybko zleciało ✊🏻