Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Milego dnia . Udanych wizyt. ❤️🩺Badan.. itd
Środa, Czwartek u nas po 35 stopni... modlę sie o przetrwanie 🥵🥵🥵🥵
Engel, Agusia246, Amandi, Venus, Filcek, Daisy89, Deyansu lubią tę wiadomość
34👱♀️ 36🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
🩺06.06.25 - 775g 🩷 25+4
🩺27.06.25 - 1214g🩷 28+4
🩺14.07.25 - wizyta⏳️
-
bellA wrote:Milego dnia . Udanych wizyt. ❤️🩺Badan.. itd
A weź. Żegnaj świecie 💀👩29👨30
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
📆 Kalendarz wizyt
7/7 - USG III
8/7 - endo
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
bellA wrote:Milego dnia . Udanych wizyt. ❤️🩺Badan.. itd
Ja się tylko modlę, żeby mi nic w te dni nie wypadło, żeby nawet z domu nie wychodzić 🥵14.08.23r 7tc t16 👼🏼
OM 4.12.24
31.12.24 ⏸️
7.01. Beta 2232 mIU/ml
9.01. Beta 4438 mIU/ml 96.1% 📈
17.01. 6+1 crl 0.41cm i ❤️
30.01. 8+2 crl 1.78cm
7.02. 9+3 crl 2.61cm 🧸
3.03. 13+2 crl 7.02cm 🥝 USG prenatalne ✔️ pappa ✔️
7.03. 13+6 crl 8cm 🥭
4.04. 17+6 206g 🍇
23.04. 20+4 330g 🥞
30.04. 21+4 410g 🥥
28.05. 25+4 823g 🐧
24.06. 29+3 1364g 🍈
9.07. 31+4 III prenatalne 🧬
15.07 32+3 🩺 -
Hej 🌷 kciuki za dzisiejsze wizyty i badania 🤞 ja jutro lecę na pobranie krwi i zapisać się na szczepienie przeciwko krztuścowi, dzisiaj z medycznych rzeczy postanowiłam nic nie ogarniać,bo świętujemy urodziny mojego męża 🍰🎁
Za to miło się zaskoczyłam w Biedronce,bo kasjerka mnie sama poprosiła na przód kolejki 😎 i zrobiłam konkretne zakupy w Rossmannie, trochę rzeczy bieżących,trochę już pod poród/szpital - daję Wam znać,że jeśli któraś szuka butelki poporodowej do podmywania to właśnie jest w promocji z Canpola za 19,99 ☺️Majka92, Szosz, Kotciara, Amandi, bellA, Filcek, Daisy89, Deyansu lubią tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
🩺 26.05 🩷650g ✔️
🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
🩺07.07
🩺 11.07 III USG prenatalne
🩺24.07
🩺18.08 -
Engel wrote:Ja się tylko modlę, żeby mi nic w te dni nie wypadło, żeby nawet z domu nie wychodzić 🥵
Engel lubi tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
🩺 26.05 🩷650g ✔️
🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
🩺07.07
🩺24.07
🩺18.08 -
Mnie też stresuje ten lipiec, nie powiem, że nie 🫣 ale wciąż uważam, że urodzę we wrześniu, choć termin na 30 sierpnia to przecież nie jest wrzesień 🫣😂
My sobie daliśmy ten tydzień totalnego luzu. Ja nie myślę o walizce i wyprawce, synek nie chodzi do przedszkola, tylko ja, mąż, synek i piesa. Jakieś miniwypady też nam się szykują. I dużo spania. Wreszcie taki luz, jakiego od dawna nie miałam! A do domknięcia walizy i tematu prania ubranek siadam po resecie w przyszłym tygodniu
Ja tam czekam na to ciepełko, nawet w ciąży lubię, choć 35 stopni to nawet jak dla mnie może być za dużo 🫣
Łączę się z mamami intensywnych starszaków, czuję, że ten tydzień nas przeora 🫣 od rana u nas tylko płaczki, jęki, krzyki, ryki i awanti w różnych konfiguracjach 🫣 a przecież dzień jeszcze młody 🫣
Tyle dobrego, że akurat w sumie nie czuję się bardzo ciężko (jak na ciążę oczywiście 😁), plecy nie bolą, ale schylanie się to nic przyjemnego niestety, wkurzają mnie te ograniczenia, ale jakoś dotrwamy!Hajkonk, purplerain, Filcek, Deyansu lubią tę wiadomość
👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…
Czekamy na ciąg dalszy
Termin: 30.08.2025 🩷
23.06 - 🩺 USG III trymestru
9.07 - 🩺 -
U nas sobota trochę intensywnie, rodzinka, znajomi
Wczoraj gniłam na kanapie pod klimą. Jakiś humor taki kiepski, perspektywa że już lipiec mnie dobiła. Plus mam urodziny w lipcu i wtedy zawsze mam takiego trochę doła, że kolejny rok za mną 🥲
Co do rodziny już nie będę pisać bo temat rzeka
Walizkę miałam już szykować dawno, a sobie odpuściłam. Chyba w tym tygodniu się tym zajmę, zrobię ostatnie zamówienia. Pranie mam porobione na ten moment, staram się zawsze nazbierać jakieś rzeczy i od razu wyprać i poukładać.
O butelka z Canpola super, pojadę kupićbo na Gemini są droższe
Powodzenia na wizytach💐
U mnie w piątek tylko rsvAmandi lubi tę wiadomość
-
Jutro lipiec. Jutro niektóre z nas będą mogły mówić, że w następnym miesiącu rodzimy. (A te z końca września jeszcze niech oddychają spokojnie!)
Czujecie to?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca, 10:10
Amandi, Engel, Szosz lubią tę wiadomość
-
PaulinaLexi wrote:Jutro lipiec. Jutro niektóre z nas będą mogły mówić, że w następnym miesiącu rodzimy. (A te z końca września jeszcze niech oddychają spokojnie!)
Czujecie to?
Mnie to przeraża też, mimo że jeszcze 2 miesiące u mnie 😅👩29👨30
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
📆 Kalendarz wizyt
7/7 - USG III
8/7 - endo
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
Ja ten lipiec jeszcze tak trochę traktuje zadaniowo, ale też mamy dużo okazji w tym miesiącu,bo rocznicę ślubu, urodziny syna, czeka nas jeszcze trochę "wicia" gniazda, sporo wizyt lekarskich,no i syn jeszcze będzie chodził do przedszkola. Natomiast sierpień chce już poświęcić na odpoczynek i spędzenie ostatnich chwil we troje 🙂 przedszkole ma wtedy przerwę wakacyjną, mąż bierze 2 tygodnie urlopu i tak trochę czuję,że to będzie taki nasz ostatni czas w tym składzie 🥹 oczywiście nie wiem,czy nie zdarzy się tak,że malutka pojawi się już w sierpniu na świecie, więc tak sobie po prostu zakładam scenariusz,a życie pokaże swoje 😃 w każdym razie chciałabym do końca lipca zamknąć temat zakupów, organizacji kącika dla małej i torby do szpitala.
PaulinaLexi, Filcek, Szosz, Deyansu lubią tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
🩺 26.05 🩷650g ✔️
🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
🩺07.07
🩺24.07
🩺18.08 -
Ja jak widzę jakie mają być upały w tym tygodniu, to mi słabo… najchętniej przykleiłabym się do klimatyzatora i przeleżała cały dzień w łóżku ale myślę że ten plan nie spodoba się synowi 😂 on wstaje i pierwsze jego słowa po przebudzeniu to „brum brum” i pokazuje na okno (czyli chce iść pojeździć samochodzikiem na zewnątrz 😂)
My też musimy w końcu wyjąć kartony z rzeczami syna i siąść na spokojnie i to przejrzeć. Wiecie że ja córce jeszcze nic nie kupiłam z ubranek? Nawet czapeczki czy jakichś skarpetek 🫣 bo ciągle sobie mówię, że chcę najpierw zobaczyć co mam z jakiego rozmiaru i dopiero później będę dokupywać 😅 na pewno będę musiała dokupić coś na krótki rękaw jak i pewnie jakieś cienkie bluzy/kombinezony. Syn z lutego to nie było rozważań jakiej pogody się spodziewać 😂
Nam z wyprawki tak naprawdę zostało kupić spacerówkę dla starszego, prześcieradła do dostawki, kokon… i zastanawiam się czy ewentualnie warto kupić nowy materac czy ten co jest w dostawce będzie ok 🤔 ma ktoś może z was łóżeczko Lionelo Leonie plus i mógłby doradzić?
Co do tej butelki do podmywania, jakby którejś z was nie udało się kupić jej na promocji, to ja taka sama kupiłam za grosze na alieexpres 😅
Ktoś z was pisał że jest chory, przepraszam ale nie pamiętam nicku - dużo zdrowia 🥺🩷
Amandi, Azalea 🌸 lubią tę wiadomość
-
Ja dziś chyba pierwszy raz poczułam, że jest już ciężko. Młody ledwo wstanie to już krzyczy AM AM, więc pierwsze co to rzuciłam się żeby mu zrobić śniadanie. Smażę mu omleta i nagle mnie dosłownie ścięło z nóg, okropnie zaczął mnie brzuch boleć i do tego było mi słabo 😐 finalnie śniadanie musiałam mu robić na siedząco, bo co wstałam to znowu to samo. Dopiero jak zjadłam to jest trochę lepiej, ale też muszę sobie robić przerwy i chwilę posiedzieć 😐
-
Hejka, powodzenia wszystkim na wizytach i szczepieniach 🥰
Udało mi się zarejestrować na piątek do jakiejś nowej pani doktor na NFZ, zobaczymy co powie na szyjkę 😊
A skoro mowa o szykowaniu ciuszków to i ja się pochwalę 😊 wszystko poprane i poukładane 😊
https://zapodaj.net/plik-REEIEuPHmT
Teraz tylko dokończyć pakowanie walizki 🧸🍼Naya00, Marcysia1990, Majka92, promykk, Engel, Hajkonk, Venus, PaulinaLexi, Azalea 🌸, purplerain, Kotciara, bellA, sarenka95, Suzie, Filcek, Agusia246, Moirane, Szosz, Daisy89, Abby10, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Szosz wrote:Właśnie chyba gorzej, były w miarę na wierzchu, co prawda totalnie nie na swoim miejscu i wciśnięte między inne graty, ale baby brain nie pozwalał mi ich dostrzec
U mnie idiotyczne sny na pełnej. Śniło mi się, że każdej nocy jakiś psychopata morduje najmniej aktywną osobę na wątku 😂🫣
Hajkonk 😍 cuda!
Miłego dnia!
O matko ale sen 😀 -
Mnie tez przeraża trochę fakt, że zostały mi 2 miesiące w "dwupaku" 😅
Z jednej strony fajnie, że ten czas sie kończy, bo śmiałam sie do męża ostatnio, że juz mógłby być koniec sierpnia i mnie rozpakują, a z drugiej strony wcale nie chcę żegnać sie jeszcze z brzuszkiem i tymi kopniaczkami 😊 I bądź tu mądry 😂
Ale wyprawkę mam juz praktycznie gotową, zostało tylko spakować sie do szpitala i czekać. Coraz ciężej mi jest, więc wolę miec szybciej naszykowane wszystko żeby w upały tylko leżeć i pachnieć 😁 Tym bardziej że brzuch nie ulatwia i plecy też mam mocno obciążone bo bez codziennego masażu chyba bym umarła 😅 -
Filcek wrote:Cześć
weekend był bardzo intensywny, w zasadzie w domu jedliśmy tylko śniadanie i w niedzielę wpadliśmy na szybki obiad, tak to aktywnie
i motylarnia i plaże miejskie nad wodą i spacer i jakieś mini zoo także dużo się działo
mimo to czuję się naprawdę nieźle
choć nieco zmęczona.
Któraś z Was pisała, że czuje się tak ciężko - ja w sumie już też. Jak taka mała foczka wyrzucona na brzeg - niby do wody blisko, a jednak daleko i się ruszyć nie chce bądź siły nie ma 🙈
Ciężko mi podobnie jak Wam wyobrazić sobie, że jutro już lipiec :o zwłaszcza, że w zeszłym tygodniu wizyta i teraz tak w sumie wypada że do 16 lipca co tydzień 🙈 w tym tygodniu prenatalne tam, gdzie robię prywatnie, w przyszłym mam zrobić z medicoveru, a za 2 tygodnie normalna wizyta. W międzyczasie jeszcze krew i tak to zleci. Starsza córa od jutra ma miesiąc przerwy od placówki więc będzie wesołojuż planuję, żeby mąż jej jutro ogarnął basen na te upały a i ja się pewnie tam schłodzę - o ile się wtoczę 😂
Pod koniec tygodnia powinnam mieć wyniki na ten rumień zakaźny - czuję się dobrze więc mam nadzieję że wszystko tam faktycznie wyjdzie jak trzeba
Czas chyba ściągnąć kartony (zabieramy się za to od 3 tygodni z mężem 😂) i poprać ubranka. Część rzeczy jak nowy kocyk, jakieś pampersy czy podkłady już mam. A że zaczynam odczuwać presję czasu bardziej to pewnie zmotywuję męża do wejścia na ten strych żeby to poprzeglądać
Dramy ze straszą w stylu nie będę się kąpać, ubierać, myć zębów, jeść śniadania itp dalej obecne - także wspieram Was wszystkie całym sercem, które macie podobne problemyz brzuchem na tym etapie to mega trudne żeby tak się schylać, walczyć, pomagać i dosłownie rozwiązywać miliony drobnostek a dla dzieci problemów wagi ciężkiej 😅
Wizytującym dzisiaj - powodzenia !no i ogólnie miłego dzionka dla Was !
Filcek lacze się z Tobą w tych problemach dnia codziennego 🙃 wizja wejścia na strych i przeglądnięcia reszty w tych temperaturach to level high , ciężko się zebrać za czas ucieka 🫠
Mi też się ciężko schylać, a jak to maluch zabawki rozdawał wszędzie, jeszcze u nas na topie Duplo i małe resoraki 😀 przydałby mi się tak chwytak 🙈
W sierpniu mamy przez 3 tyg zamknięty żłobek na ostatniej prostej i jeśli będę się dobrze czuła i będę mogła to też mam taki plan że będziemy sobie chodzić na basen. Na pewno też mi to pomoże przy porodzie.
Ostatnio zaczynam odczuwać że spojenie łonowe zaczyna się powoli rozchodzić 🫣 w ciąży z synkiem tak miałam i wstanie z kibla to był taki ból 😬 teraz się pilnuje żeby trzymać te nogi razem , nie siadać w rozkroku itp ale tak mi jest najwygodniej 🥲 dobrze że po porodzie to wraca do normy .
Miłego i owocnego w dobre wieści dnia dziewczynyFilcek lubi tę wiadomość
-
Kotciara wrote:Ja dziś chyba pierwszy raz poczułam, że jest już ciężko. Młody ledwo wstanie to już krzyczy AM AM, więc pierwsze co to rzuciłam się żeby mu zrobić śniadanie. Smażę mu omleta i nagle mnie dosłownie ścięło z nóg, okropnie zaczął mnie brzuch boleć i do tego było mi słabo 😐 finalnie śniadanie musiałam mu robić na siedząco, bo co wstałam to znowu to samo. Dopiero jak zjadłam to jest trochę lepiej, ale też muszę sobie robić przerwy i chwilę posiedzieć 😐
Też tak mam.. stoje stoje o nagle uczucie takiej słabości ze az płytki oddech sie czasem zrobi.. masakra. 😵 a gdzie tu jeszcze dotrwać do końca ciazy..
A niby duzo pije.. jem regularnie i nie wiem skąd taka słabość.. 😬 czy za mało witamin.. czy co34👱♀️ 36🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
🩺06.06.25 - 775g 🩷 25+4
🩺27.06.25 - 1214g🩷 28+4
🩺14.07.25 - wizyta⏳️
-
PaulinaLexi wrote:U nas sobota trochę intensywnie, rodzinka, znajomi
Wczoraj gniłam na kanapie pod klimą. Jakiś humor taki kiepski, perspektywa że już lipiec mnie dobiła. Plus mam urodziny w lipcu i wtedy zawsze mam takiego trochę doła, że kolejny rok za mną 🥲
Co do rodziny już nie będę pisać bo temat rzeka
Walizkę miałam już szykować dawno, a sobie odpuściłam. Chyba w tym tygodniu się tym zajmę, zrobię ostatnie zamówienia. Pranie mam porobione na ten moment, staram się zawsze nazbierać jakieś rzeczy i od razu wyprać i poukładać.
O butelka z Canpola super, pojadę kupićbo na Gemini są droższe
Powodzenia na wizytach💐
U mnie w piątek tylko rsv
Z rzeczy do podmywania to mi się sprawdził irygator do zatokjak ktoś ma to polecam . Akurat mi do zatok się nie sprawdza bo mam krzywa przegrodę 😀
-
Kotciara wrote:Ja jak widzę jakie mają być upały w tym tygodniu, to mi słabo… najchętniej przykleiłabym się do klimatyzatora i przeleżała cały dzień w łóżku ale myślę że ten plan nie spodoba się synowi 😂 on wstaje i pierwsze jego słowa po przebudzeniu to „brum brum” i pokazuje na okno (czyli chce iść pojeździć samochodzikiem na zewnątrz 😂)
My też musimy w końcu wyjąć kartony z rzeczami syna i siąść na spokojnie i to przejrzeć. Wiecie że ja córce jeszcze nic nie kupiłam z ubranek? Nawet czapeczki czy jakichś skarpetek 🫣 bo ciągle sobie mówię, że chcę najpierw zobaczyć co mam z jakiego rozmiaru i dopiero później będę dokupywać 😅 na pewno będę musiała dokupić coś na krótki rękaw jak i pewnie jakieś cienkie bluzy/kombinezony. Syn z lutego to nie było rozważań jakiej pogody się spodziewać 😂
Nam z wyprawki tak naprawdę zostało kupić spacerówkę dla starszego, prześcieradła do dostawki, kokon… i zastanawiam się czy ewentualnie warto kupić nowy materac czy ten co jest w dostawce będzie ok 🤔 ma ktoś może z was łóżeczko Lionelo Leonie plus i mógłby doradzić?
Co do tej butelki do podmywania, jakby którejś z was nie udało się kupić jej na promocji, to ja taka sama kupiłam za grosze na alieexpres 😅
Ktoś z was pisał że jest chory, przepraszam ale nie pamiętam nicku - dużo zdrowia 🥺🩷
Ja też mam tę dostawkę i zdecydowałam się na kupno nowego materaca z Ruckena. Ale wynikało to z tego że naczytałam się o tym, że te materace w dostawkach (we wszystkich, nie tylko w Lionelo Leonie) nie są zbyt dobre i że lepiej zainwestować w coś lepszego. Czy tak rzeczywiście jest? Nie mam pojęcia, bo w sumie nadal tej dostawki nie rozpakowałam. -
Amandi wrote:Hejka, powodzenia wszystkim na wizytach i szczepieniach 🥰
Udało mi się zarejestrować na piątek do jakiejś nowej pani doktor na NFZ, zobaczymy co powie na szyjkę 😊
A skoro mowa o szykowaniu ciuszków to i ja się pochwalę 😊 wszystko poprane i poukładane 😊
https://zapodaj.net/plik-REEIEuPHmT
Teraz tylko dokończyć pakowanie walizki 🧸🍼
Jak widzę takie fotki to zaczynam czuć większą mobilizację 🙈 ja póki co mam posegregowane i naszykowane do wyprania. A tak to jeszcze nic nie jest przygotowane pod dzidziulka.
Mam nadzieję że wizyta Cię uspokoi ✊🏻 do piątku tuż tuż. Ja sama mam wizytę w czwartek i ciekawa jestem jak ta moja szyjka, czy faktycznie jest ok jak to pokazały dwi ostatniej wizyty czy nie. Chociaż widzę że to taka niewiadoma, zależy też jak lekarz trafi z tym badaniem. Mimo wszystko mam cały czas w głowie że jest krótsza niż w ciąży z synkiem i się oszczędzam, mniej spacerujemy, więcej staram się lezec, siadać. A jeszcze jak są te upały to czuję że tak ciężko mi się oddycha. Robi się ciężko po prostu 🙈Amandi lubi tę wiadomość