X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • Majka92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam dosyć dobre informacje ale wiadomo sytuacja dynamiczna 🥹
    Była dziś super lekarka na obchodzie dała cały plan na mój pobyt tutaj wiadomo jak najdłużej każdy dzień się liczy, 2razy dziennie ktg, codziennie morfologia crp, usg i sprawdzanie ilości wód co drugi dzień przepływy. Dzisiejsze usg wyszło bardzo dobrze afi 6! Mam dużo pić bo jednak ciągle mi też delikatnie wycieka. Przepływy do główki serca wszystko ok. Filip 1,7kg więc to że wagowo był u góry dla niego dużo na plus. Wyniki morfologi ok jeszcze nie ma tylko tych posiewow z moczu szyjki pochwy itp. Młody dalej miednicowo i się nie obróci więc na pewno będę miała cesarkę. A i lekarka mówiła że jej najdłużej się udało ale w prawie idealnych warunkach dociągnąć 5 tygodni u pacjentki od 28 tygodnia akcja porodowa zaczęła się u niej sama i urodziła zdrowe dziecko 🥹Nie wiem co tu jeszcze napisać bo dziś dużo się działo aż się popłakałam z tych dla mnie mega dobrych wiadomości 🥹 wiem co się codziennie będzie działo i musimy po prostu jak najdłużej być w dwupaku każdy dzień się liczy!
    Gratuluję Waszych udanych wizyt i życzę powodzenia dla tych oczekujących! Trzymam za Was mocno kciuki! 😚

sarenka95, Hajkonk, Naya00, Engel, Marcysia1990, Nova37, Suzie, aglo, Amandi, Agaxyz00, cortexq, Daisy89, Agusia246, purplerain, Filcek, iiyama, promykk, Valie05, Kotciara, Moirane, Lavender91, KL, Nava, Joa.szym, Deyansu, Abby10, bellA, Szosz, truskawki981, PaulinaLexi, Bella93 lubią tę wiadomość

⏸️ 08.01.2025
    🩺 20.01.2025 jest ♥️!
    🩺 12.02.2025 CRL 2,9cm, 170♥️
    💉 27.02.2025 CRL 5cm, 157♥️ sanco zdrowy 💙
    🩺 05.03.2025 prenatalne niskie ryzyka, CRL 6cm
    🩺 24.03.2025 13cm, 118g 🥰
    🩺 23.04.2025 318g 💙
    🩺 12.05.2025 USG II trymestru zdrowy 504g 👶💙
    🩺 20.05.2025 632g 💙
    🩺 09.06.2025 1065g👶
    🩺 30.06.2025 USG III trymestru OK 1600g 👶
    ❤️ 11.07.2025 Filip 1620g, 46cm pPROM 31+0
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aglo wrote:
    No to takie dziwne to uczucie ja też nie pamiętam żebym tak miała w poprzedniej ciąży 🤷🏼‍♀️ może to ta pogoda na nas tak działa.

Koniecznie jedź jak będzie się tak dalej działo

Może pogoda a może też wiecej ruchu. W poprzedniej ciąży to tyle co ogarniałam jakieś zakupy i obiad. A teraz to trochę się naschylam po te zabawki, codziennie coś posprzątać trzeba po synku, do tego jakieś wyjście choćby do ogrodu, zdecydowanie więcej jest tego ruchu 🫣

Jak coś to polecam ten magnez magne b6 forte , pytałam jeszcze ostatnio o to i mój gin mnie uspokoił że biorąc te 2-3 tabletki na dobę nie jest w stanie przedawkować zalecanej dawki a poprawie sobie komfort i faktycznie tak jest :) trochę się naczytałam o tych ponospowych dzieciach (że mają obniżone napięcie itp) i szukałam też zależności w połączeniu z magnezem to nie ma związku. Jedynie częste wlewy żeby wychamowac skurcze jakoś minimalnie mogą mieć wpływ ale to jest takie gdybanie.

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

Czekamy na drugiego Synusia ❤️
    preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    13.01 6+0 jest ❤️ CRL 3mm
    27.02 12+3 USG I Trymestr 🩺 ryzyka niskie
    13.03 14+3 będzie synuś 👶🏻❤️
    TP 8.09.2025
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:
    No to dosłownie jak u Nas.. Klara też głowę ma w szyjce do tego z szyjki zrobił się lejek i prawie jej nie ma 🫣
    I nie skończyłam jak zwykle odnośnie tego reżimu gdzieś czytałam że to takie nie do końca zdrowe właśnie i powoduje później osłabienie wszystkiego na dole.

Agusia a jak Ty się teraz czujesz ?
    Mam nadzieję, że u Ciebie nie sprawdzi się „każdy poród jest inny” i że to tylko straszaki. Ale wiadomo jakby coś się działo to walcz o te sterydy.

Coś te nasze wrześniowe bobasy niecierpliwe…

Też o tym czytałam, ale jednak jak czytałam historię o miękkiej szyjce, lejku czy wręcz zgładzeniu to pisaly dziewczyny ze miały nakaz bezwzględnego leżenia. A i jak byłam w szpitalu to były ze mną dwie dziewczyny w ciążach bliźniaczych to on też przez szyjkę miały zalecenie żeby leżeć. Więc może jak ktoś ma krótką ale twarda zamknięta to może sobie pozwolić na więcej tego ruchu a jak już jest ryzyko że puści to większą korzyscia jest leżenie 🤔

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:
    No to oby taka pozostała i akcja nie zaczęła się szybciej🤞z tego co pamiętam to i tak masz skierowanie na planowane cc więc obyś nie zaznała nic złego wcześniej.

No właśnie… ale z drugiej strony za pierwszym razem jakoś magicznie się ta szyjka wydłużyła i nie robiłam też nie wiadomo jakich wyczynowych rzeczy od tamtego czasu… zero dźwigania, raz byłam na krótkim rowerze i chodziłam na niezbyt długie spacery, większe porządki to były w kuchni ale robiłam to 2 dni na raty więc też tego nie odczułam fizycznie a jednak się skróciła i to praktycznie 2cm🙄

@Majka mam nadzieję że nadal jesteście w dwupaku🍀

A jak te posiewy u Ciebie? Kojarzę że wyszło e.coli?
    Ja czytałam że jak są bakterie to one właśnie powodują skracanie szyjki więc możliwe że w Twojej sytuacji czy byś leżała czy nie to ona i tak mogłaby polecieć :/ i wygląda na to że leki zadziałaly i najpewniej nie ma już żadnej bakterii, do tego wyciszyszyli te skurcze i Ty już sobie tak możesz dotrwać nawet do terminu :) czytałam właśnie sporo takich pozytywnych historii.

Btw. Rozmawiałam z ginem o kąpieli w basenach i jeziorach. W naszym stanie jezioro to nie jest dobry pomysł bo tam jest ogromne siedlisko bakterii. A jak ktoś chce pomoczyć tyłek w basenie to warto wziąć globulki z probiotykiem np lactovaginal. A jeziora bez informacji o stanie wody najlepiej odpuścić.

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Engel wrote:
    Co do ułożenia to chyba moja jest główkowo, przynajmniej na ostatniej wizycie tak była 🤔
    Ale kompletnie nie odróżniam tego jak się rozciąga, czy to rączka, nóżka czy cokolwiek 😂

Hurra, udało mi się dodzwonić do diabetologa i termin mam na ten czwartek 🥳
    Wy też musiałyście mieć zaświadczenie od ginekologa/położnej potwierdzające ciążę i terminie porodu na wizytę?
    Kurczaki, jakbym wiedziała wcześniej to bym na ostatniej wizycie to ogarnęła 😅

I właśnie @Majka mamy nadzieję, że u was wszystko w porządku 🤞🏼

Super ze udało sie jeszcze w tym tygodniu z tą wizytą 😁 Ja żadnych zaswiadczen itp. nie musiałam miec, jedynie kartę ciąży i wyniki ostatnie jak mam.
    No ale co placówka, to jakieś swoje wytyczne mają pewnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 12:25

Engel lubi tę wiadomość

• Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Engel wrote:
    Co do ułożenia to chyba moja jest główkowo, przynajmniej na ostatniej wizycie tak była 🤔
    Ale kompletnie nie odróżniam tego jak się rozciąga, czy to rączka, nóżka czy cokolwiek 😂

Hurra, udało mi się dodzwonić do diabetologa i termin mam na ten czwartek 🥳
    Wy też musiałyście mieć zaświadczenie od ginekologa/położnej potwierdzające ciążę i terminie porodu na wizytę?
    Kurczaki, jakbym wiedziała wcześniej to bym na ostatniej wizycie to ogarnęła 😅

I właśnie @Majka mamy nadzieję, że u was wszystko w porządku 🤞🏼

Ja musiałam mieć ze sobą wyniki krzywej,morfologię i książeczkę ciąży, nic wiecej. A skierowanie wzięłam od rodzinnego więc wszystko się odbyło między wizytami gina. Ale ja wiedziałam już jak zobaczyłam wynik za to 100% cukrzyca ciążowa będzie . Chociaż miałam przekroczenie tylko na czczo 95 😀

Engel lubi tę wiadomość

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka92 wrote:
    Była dziś super lekarka na obchodzie dała cały plan na mój pobyt tutaj wiadomo jak najdłużej każdy dzień się liczy, 2razy dziennie ktg, codziennie morfologia crp, usg i sprawdzanie ilości wód co drugi dzień przepływy. Dzisiejsze usg wyszło bardzo dobrze afi 6! Mam dużo pić bo jednak ciągle mi też delikatnie wycieka. Przepływy do główki serca wszystko ok. Filip 1,7kg więc to że wagowo był u góry dla niego dużo na plus. Wyniki morfologi ok jeszcze nie ma tylko tych posiewow z moczu szyjki pochwy itp. Młody dalej miednicowo i się nie obróci więc na pewno będę miała cesarkę. A i lekarka mówiła że jej najdłużej się udało ale w prawie idealnych warunkach dociągnąć 5 tygodni u pacjentki od 28 tygodnia akcja porodowa zaczęła się u niej sama i urodziła zdrowe dziecko 🥹Nie wiem co tu jeszcze napisać bo dziś dużo się działo aż się popłakałam z tych dla mnie mega dobrych wiadomości 🥹 wiem co się codziennie będzie działo i musimy po prostu jak najdłużej być w dwupaku każdy dzień się liczy!
    Gratuluję Waszych udanych wizyt i życzę powodzenia dla tych oczekujących! Trzymam za Was mocno kciuki! 😚

Super wieści !!
    Trzymam kciuki dalej, teraz się liczy każdy dzień w dwupaku 🤞🤞 I oby tych dni bylo jak najwięcej, a że w szpitalu.. no cóż, życie, chociaż myślę, że jesteś spokojniejsza w szpitalu jak ciagle sprawdzają czy wszystko ok, niż w domu, gdzie myśli miałyby nieustanną gonitwę.
    Tak czy siak, pij dużo i odpoczywaj 😊

Majka92 lubi tę wiadomość

• Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka92 wrote:

Maja super wieści ❤️🥹 kciuki , mocne kciuki za każdy dzień u was ✊🏻

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
  • Hajkonk Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    A jak te posiewy u Ciebie? Kojarzę że wyszło e.coli?
    Ja czytałam że jak są bakterie to one właśnie powodują skracanie szyjki więc możliwe że w Twojej sytuacji czy byś leżała czy nie to ona i tak mogłaby polecieć :/ i wygląda na to że leki zadziałaly i najpewniej nie ma już żadnej bakterii, do tego wyciszyszyli te skurcze i Ty już sobie tak możesz dotrwać nawet do terminu :) czytałam właśnie sporo takich pozytywnych historii.

Btw. Rozmawiałam z ginem o kąpieli w basenach i jeziorach. W naszym stanie jezioro to nie jest dobry pomysł bo tam jest ogromne siedlisko bakterii. A jak ktoś chce pomoczyć tyłek w basenie to warto wziąć globulki z probiotykiem np lactovaginal. A jeziora bez informacji o stanie wody najlepiej odpuścić.
    Tak, miałam coli ale w czwartek byłam odebrać wyniki i już nic tam nie ma dodatkowo miałam robiony wymaz na jakieś tlenowe i beztlenowe chyba grzyby ale też nic nie wyhodowali a szyjka 1-1,2cm więc nawet nie pisałam bo bez sensu jak nie ma zmian.. no i Klara nadal glowkowo więc nie zmieniła pozycji i też ja czuję jak kopie to czuję że to jakieś kolano i stopa powyżej pępka.
    Ja przez całą ciążę nie byłam na basenie i ogólnie mało wychodziłam z domu więc nie korzystałam nawet z publicznych toalet a jeśli już byłam nawet w rodzinie to na Małysza i jak My mieliśmy gości to dezynfekowałam deskę w domu… też biorę ten lacovaginal gin mi poleciła kupić raz w miesiącu opakowanie i brać sobie przez te 10 dni tak dla bezpieczeństwa. Więc u mnie to leżenie slaby efekt przynosi aczkolwiek każą leżeć - leżę odczuwam tego negatywne skutki ale jeśli to ma pomóc utrzymać Nas jak najdłużej w dwupaku to biorę to na „klate” i przyjmuje ewentualne niedogodności. Zdecydowanie lepiej psychicznie czuje się w domu i nie chcę znów wylądować w szpitalu.

👩‍💼29l🤵‍♂️35l + 🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛

10.2024 rozpoczęcie starań
    💊 PrenaCare Start Ona i On
    🩺17.11.2024 cytologia OK
    07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
    10.01 beta hcg 7412 mlU/ml

preg.png

04.01 ⏸️ 🍀
    07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
    15.01 6+5 CRL 0,53cm i mamy ❤️ !
    24.01 8+0 CRL 1,6cm.
    26.02 12+5 USG I trym. CRL 5,93cm
    26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g 🩷
    23.04 20+5 USG II trym. 343g 🩷
    21.05 24+5 637g 🩷
    18.06 28+5 1310g 🩷
    09.07 31+5 1700g 🩷
    21.07 33+2 ⏳
    06.08 35+4 ⏳

TP 5.09.2025 💖
  • Engel Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naya00 wrote:
    Super ze udało sie jeszcze w tym tygodniu z tą wizytą 😁 Ja żadnych zaswiadczen itp. nie musiałam miec, jedynie kartę ciąży i wyniki ostatnie jak mam.
    No ale co placówka, to jakieś swoje wytyczne mają pewnie.
    Marcysia1990 wrote:
    Ja musiałam mieć ze sobą wyniki krzywej,morfologię i książeczkę ciąży, nic wiecej. A skierowanie wzięłam od rodzinnego więc wszystko się odbyło między wizytami gina. Ale ja wiedziałam już jak zobaczyłam wynik za to 100% cukrzyca ciążowa będzie . Chociaż miałam przekroczenie tylko na czczo 95 😀

To co poradnia to inaczej, też pytałam czy książeczka ciąży nie wystarczy (jak dla mnie to też jest potwierdzenie ciąży, jest nawet data porodu) ale jednak dla nich to mało 🤷🏼‍♀️
    Żadnych badań mi nie kazała przynosić, ale wezmę na wszelki wypadek 🤔

@Majka, świetne wieści i super, że ta fajna pani doktor wszystko wytłumaczyła, zawsze gdzieś tam ulży człowiekowi niż życie w niewiedzy... Oby jak najdłużej w dwupaku 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 12:34

14.08.23r 7tc t16 👼🏼

preg.png
    OM 4.12.24
    31.12.24 ⏸️
    7.01. Beta 2232 mIU/ml
    9.01. Beta 4438 mIU/ml 96.1% 📈
    17.01. 6+1 crl 0.41cm i ❤️
    30.01. 8+2 crl 1.78cm
    7.02. 9+3 crl 2.61cm 🧸
    3.03. 13+2 crl 7.02cm 🥝 USG prenatalne ✔️ pappa ✔️
    7.03. 13+6 crl 8cm 🥭
    4.04. 17+6 206g 🍇
    23.04. 20+4 330g 🥞
    30.04. 21+4 410g 🥥
    28.05. 25+4 823g 🐧
    24.06. 29+3 1364g 🍈
    9.07. 31+4 1821g 🥬
    15.07 32+3 1918g
    5.08 35+3 🩺
  • aglo Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka92 wrote:

Dobrze że masz same dobre wieści i widać Ciebie też podniosły na duchu :) tak 1.7kg to już naprawdę ma super wagę i każdy gram na plus i każdy dzień w brzuchu, że tak powiem na wagę złota :) super że będą cały czas kontrolować !!

Ja tak jak pisałam u mnie od razu akcja porodowa się rozpoczęła od tego sączenia

Engel ufff dobrze że się udało szybko umówić- u mnie też tylko karta ciąży i wyniki badań mu wystarczyły ale też spisywał sobie wymiary dziecka z usg połówkowego wtedy i teraz z 3 trym :) więc weź sobie całą teczkę ciążową ze sobą na wizytę w razie co

Marcysia biorę już dłuższy cały czas magnez 2x2 tabletki magne b6 forte

Engel, Marcysia1990, Majka92 lubią tę wiadomość

34l. 👧 36l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
    Nisza w bliźnie po cc🌚
    Cukrzyca ciążowa 🍫
    preg.png
    25.11.2024 OM
    20.12.2024 ⏸️
    07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
    28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
    17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
    18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
    25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
    18.03.2025 16+1 181g 🐻
    15.04.2025 20+1 385g 🐨
    13.05.2025 24+1 713g 🦊
    10.06.2025 28+1 1280g 🐼
    01.07.2025 31+1 1853g 🐶
    22.07.2025 34+1 🩺
    12.08.2025 37+1 🩺
  • Hajkonk Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka92 wrote:
    Super wieści!!
    Fajnie, że trafiłaś na konkretną Doktor i z tego co czytam szpital ogólnie chyba fajny. A jak Panie z którymi leżysz ? Też zapowiadają się na dłuższy pobyt czy są takie „chwilowe” np czekając na cc czy indukcję ?
    Każdy dzień w brzuszku teraz jest na wagę złota dla Was i obyście dali radę jak najdłużej ✊

👩‍💼29l🤵‍♂️35l + 🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛

10.2024 rozpoczęcie starań
    💊 PrenaCare Start Ona i On
    🩺17.11.2024 cytologia OK
    07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
    10.01 beta hcg 7412 mlU/ml

preg.png

04.01 ⏸️ 🍀
    07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
    15.01 6+5 CRL 0,53cm i mamy ❤️ !
    24.01 8+0 CRL 1,6cm.
    26.02 12+5 USG I trym. CRL 5,93cm
    26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g 🩷
    23.04 20+5 USG II trym. 343g 🩷
    21.05 24+5 637g 🩷
    18.06 28+5 1310g 🩷
    09.07 31+5 1700g 🩷
    21.07 33+2 ⏳
    06.08 35+4 ⏳

TP 5.09.2025 💖
  • PaulinaLexi Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:
    @Agusia podziwiam, że wytrzymałaś do rana ale dobrze że już minęło 🫣
    @sarenka super że wizyta udana no i też już masz kawał dziewczyny 😊 faktycznie, My które mamy terminy na początek września już zostało tak niewiele…

Co do skurczy - macie już te skurcze Hicksa ?
    Ja mam ostatnio je bardzo często na zmianę ze stawianiem się macicy ( nie jestem do końca też pewna czy to stawianie się czy może Klara wypycha dupke ) ale te skurcze czuje coraz częściej ale są bezbolesne więc wnioskuję ze to to. Jakie macie doświadczenie ?

Ja jak się kładę wieczorem do łóżka albo jak się przewracam z boku na bok to czuje, że dół brzucha zrobił się twardy i za chwilę zaczyna odpuszczać. Nic nie boli, mam po prostu uczucie że to się dzieje, przyloze rękę i czuję że wtedy ten dół jest bardziej wypukły niż góra. Ale bólu zero. Więc nie wiem czy to jest to stawianie się czy skurcze Hicksa.

'95 👫 '93 Wrocław
    22.12 ⏸️ 1cs
    Termin OM 1.09
    Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka

24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
    15.04 - 20+1, II prenatalne, 355 g
    18.06 - 29+2, III prenatalne, 1284 g
    14.07 - 33+0, 2090 g
    preg.png
  • bellA Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie rowniez z wami i Ja 😁
    U nas deszczowo.. ale parno i duszno , okropnie poprostu duszno🥵 mam nadzieję ze troszke odpocznie czlowiek od tych temperatur a tu du*a🤣🥵

Co do stawiania sie brzuszka to również mam coraz częściej.. trenuje 😎😎🤣

Powodzenia na wizytach i badaniach 🤞
    Ja mam jutro badania toxo , krew , mocz itd itd oby było znow wszystko w normie. A potem wyjazd nad Morze.. odpoczynek ale patrzylam pogodę i straszna.. zapowiadaja deszczem takze jestem troszke rozczarowana 😓 bo przez całe wakacje jak czlowiek raz gdzies chce pojechac to akurat trafi na brak pogody.. to sie nazywa pech.

Milego dzionka.. aaaaa I Zakupy na Gemini dzis kupione i opłacone 😎 takze juz z drogeryjnych i aptecznych rzeczy potrzebnych mam juz wszystko☺️☺️

Amandi, Deyansu lubią tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
    🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
    Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
    🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
    🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
    🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
    🩺06.06.25 - 775g 🩷 25+4
    🩺27.06.25 - 1214g🩷 28+4
    🩺14.07.25 - 2kg 😱🩷31+0
    🩺11.08.25 - wizyta⏳️

preg.png
  • Amandi Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka, świetne wiadomości ❤️ świetny lekarz, który pozytywnie nastawi w takiej sytuacji to złoto! Będzie tylko i wyłącznie dobrze 🤍🍼🧸

🙍‍♀️28 🙍‍♂️29

10.07.2025r. 🧸💙1900 g

🩺31.07. wizyta

preg.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:
    Tak, miałam coli ale w czwartek byłam odebrać wyniki i już nic tam nie ma dodatkowo miałam robiony wymaz na jakieś tlenowe i beztlenowe chyba grzyby ale też nic nie wyhodowali a szyjka 1-1,2cm więc nawet nie pisałam bo bez sensu jak nie ma zmian.. no i Klara nadal glowkowo więc nie zmieniła pozycji i też ja czuję jak kopie to czuję że to jakieś kolano i stopa powyżej pępka.
    Ja przez całą ciążę nie byłam na basenie i ogólnie mało wychodziłam z domu więc nie korzystałam nawet z publicznych toalet a jeśli już byłam nawet w rodzinie to na Małysza i jak My mieliśmy gości to dezynfekowałam deskę w domu… też biorę ten lacovaginal gin mi poleciła kupić raz w miesiącu opakowanie i brać sobie przez te 10 dni tak dla bezpieczeństwa. Więc u mnie to leżenie slaby efekt przynosi aczkolwiek każą leżeć - leżę odczuwam tego negatywne skutki ale jeśli to ma pomóc utrzymać Nas jak najdłużej w dwupaku to biorę to na „klate” i przyjmuje ewentualne niedogodności. Zdecydowanie lepiej psychicznie czuje się w domu i nie chcę znów wylądować w szpitalu.

Z tymi bakteriami to fakt że wszędzie można złapać ale też nawet jak one są to każdy się zarazi. Wystarczy jakiś mały spadek odporności i one już mogą sobie niestety powędrować tam gdzie nie trzeba :/ jak tak sobie poczytałam te różne rzeczy to trochę się dziwię że właśnie lekarze chociaż raz na trymestr nie zalecają takich wymazów bo te bakterie najczęściej nie dają żadnych objawów , a najczęściej są winowajca skracania się szyjki albo rozpuszczania pecherza :/

Hajkonk teraz się wylezysz, a potem jeszcze za tym zatęsknisz 😀 zleci. Już bliżej niż dalej. Większość ciąży i tak udało się żyć aktywnie a to jest na duuuuuzy plus 😊 cieszę się że się ustabilizowała u Ciebie sytuacja ❤️
    I chwilo trwają jak najdłużej ✊🏻 no i super że już czysto pod względem wymazowym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 13:01

Hajkonk, Deyansu lubią tę wiadomość

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
  • Amandi Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    na tej feralnej wizycie gdzie moja szyjka miała 1,97 to właśnie mały był ułożony glowkowo i widać na tym zdjęciu USG (lekarz sam to powiedział) że napierał główka na tą szyjkę stąd też ona się tak skróciła. Ale jak widać coś mu nie pasowało bo potem był po skosie a teraz właśnie miednicowo 🤪

Hmmm czyli istnieje szansa, że jak na III pranatynych 2,1 cm, a tydzień później na IP 1.9-2.1 cm to u mojego lekarza w czwartek znowu wyjdzie więcej? 🤔🤔 obsatwiam, że wyjdzie mu jakieś 2,4 cm, ale szczerze to chyba nie mam już zaufania do tego jak on to mierzy...

🙍‍♀️28 🙍‍♂️29

10.07.2025r. 🧸💙1900 g

🩺31.07. wizyta

preg.png
  • Majka92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:
    Super wieści!!
    Fajnie, że trafiłaś na konkretną Doktor i z tego co czytam szpital ogólnie chyba fajny. A jak Panie z którymi leżysz ? Też zapowiadają się na dłuższy pobyt czy są takie „chwilowe” np czekając na cc czy indukcję ?
    Każdy dzień w brzuszku teraz jest na wagę złota dla Was i obyście dali radę jak najdłużej ✊
    Jedna poszła na "górę" rodzić, druga właśnie wychodzi do domu jest kolejna ale stawiam że na krótko bo 40tc i już coś jej się zaczyna to pewnie rano na górę ja wezmą. Ogólnie obłożenie tu na patologii bardzo duże i czekają na wypisy żeby przyjac nowe.
    A ta lekarka z dziś jak się dowiedziała że byłam w czwartek kazała przynieść mi odmowę przyjęcia do szpitala nie wiem czy kogoś tam opieprza czy coś 😅

⏸️ 08.01.2025
    🩺 20.01.2025 jest ♥️!
    🩺 12.02.2025 CRL 2,9cm, 170♥️
    💉 27.02.2025 CRL 5cm, 157♥️ sanco zdrowy 💙
    🩺 05.03.2025 prenatalne niskie ryzyka, CRL 6cm
    🩺 24.03.2025 13cm, 118g 🥰
    🩺 23.04.2025 318g 💙
    🩺 12.05.2025 USG II trymestru zdrowy 504g 👶💙
    🩺 20.05.2025 632g 💙
    🩺 09.06.2025 1065g👶
    🩺 30.06.2025 USG III trymestru OK 1600g 👶
    ❤️ 11.07.2025 Filip 1620g, 46cm pPROM 31+0
  • promykk Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Engel wrote:
    To co poradnia to inaczej, też pytałam czy książeczka ciąży nie wystarczy (jak dla mnie to też jest potwierdzenie ciąży, jest nawet data porodu) ale jednak dla nich to mało 🤷🏼‍♀️
    Żadnych badań mi nie kazała przynosić, ale wezmę na wszelki wypadek 🤔

@Majka, świetne wieści i super, że ta fajna pani doktor wszystko wytłumaczyła, zawsze gdzieś tam ulży człowiekowi niż życie w niewiedzy... Oby jak najdłużej w dwupaku 🍀
    Weź na wszelki wypadek też ostatnie USG, u mnie 2 różnych diabetologów skrupulatnie sprawdzało wymiary bobasa na każdej wizycie. :)

Engel lubi tę wiadomość

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    08.07 1600g 🧁

preg.png
  • purplerain Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka92 wrote:
    Super wieści 🥳 Nawadniaj się, relaksuj na ile się da i nie czytaj za dużo internetów 💪🩵

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ