Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Szosz wrote:Melduję wieczorową porą, że nie spodziewałam się takiego rozwoju wydarzeń 🫣
Mamy dziś z mężem rocznicę związku 😍 i nie to, że mieliśmy jakieś szalone plany na wieczór, ale dzisiejsza wizyta mnie załamała. Tyle dobrego, ze gbs pobrany, szyjka sprawdzona, długa i zamknięta. Maluszka mało przybrała, w dodatku słabe przepływy i gin trochę mnie postraszył. Wystawił skierowanie na ktg i kazał się zgłosić do szpitala, powiedział, że może wyjsc spoko, ale jak nie, to mogą mnie zostawić nawet do końca ciąży.
A ja wiecie, torba niespakowana, kozaczę, że do września nie rodzę, a tu coś takiego 🫣
Mąż w stresie, synek rozpłakany max., ja też nie powiem, że oaza spokoju, bo szpital tez musiałam wybrać inny niż poprzednio zakładałam, bo chciałam w prywatnym, a gin mi zalecił z trzecim stopniem referencyjności…
Ale byłam na ktg i usg, wyszłam uspokojona, ktg wzorowe, przepływy super, maluszka ułożyła się inaczej i lekarza w szpitalu nic nie zaniepokoiło. Kontrola w szpitku w piątek i u prowadzącego w przyszłym tygodniu. Ufff!Szosz, Deyansu lubią tę wiadomość
34👱♀️ 36🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
🩺06.06.25 - 775g 🩷 25+4
🩺27.06.25 - 1214g🩷 28+4
🩺14.07.25 - 2kg 😱🩷31+0
🩺11.08.25 - wizyta⏳️
-
Szosz wrote:Melduję wieczorową porą, że nie spodziewałam się takiego rozwoju wydarzeń 🫣
Mamy dziś z mężem rocznicę związku 😍 i nie to, że mieliśmy jakieś szalone plany na wieczór, ale dzisiejsza wizyta mnie załamała. Tyle dobrego, ze gbs pobrany, szyjka sprawdzona, długa i zamknięta. Maluszka mało przybrała, w dodatku słabe przepływy i gin trochę mnie postraszył. Wystawił skierowanie na ktg i kazał się zgłosić do szpitala, powiedział, że może wyjsc spoko, ale jak nie, to mogą mnie zostawić nawet do końca ciąży.
A ja wiecie, torba niespakowana, kozaczę, że do września nie rodzę, a tu coś takiego 🫣
Mąż w stresie, synek rozpłakany max., ja też nie powiem, że oaza spokoju, bo szpital tez musiałam wybrać inny niż poprzednio zakładałam, bo chciałam w prywatnym, a gin mi zalecił z trzecim stopniem referencyjności…
Ale byłam na ktg i usg, wyszłam uspokojona, ktg wzorowe, przepływy super, maluszka ułożyła się inaczej i lekarza w szpitalu nic nie zaniepokoiło. Kontrola w szpitku w piątek i u prowadzącego w przyszłym tygodniu. Ufff!
Całe szczęście że wszystko dobrze i oby tak do końca!!Szosz lubi tę wiadomość
👩💼29l🤵♂️35l + 🐈⬛🐈⬛🐈⬛🐈⬛
10.2024 rozpoczęcie starań
💊 PrenaCare Start Ona i On
🩺17.11.2024 cytologia OK
07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
10.01 beta hcg 7412 mlU/ml
04.01 ⏸️ 🍀
07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
15.01 6+5 CRL 0,53cm i mamy ❤️ !
24.01 8+0 CRL 1,6cm.
26.02 12+5 USG I trym. CRL 5,93cm
26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g 🩷
23.04 20+5 USG II trym. 343g 🩷
21.05 24+5 637g 🩷
18.06 28+5 1310g 🩷
09.07 31+5 1700g 🩷
21.07 33+3 2000g 💪
06.08 35+5 2493g 🩷
20.08 37+5 ⏳
TP 5.09.2025 💖 -
Bella93 wrote:Nie mamy wyjścia. Próbowaliśmy rozmawiać z zastępca kierownika urzędu, ale pani chyba była pozbawiona większej empatii i stwierdziła "czas oczekiwania będzie zależał od kolejki". Jutro mąż ma jeszcze spróbować porozmawiać z panią, która zajmuje się tym osobiście. Chcielibyśmy, żeby nas "wpisali" w tą kolejkę teraz, żebyśmy byli na górze jak już się maluchy urodzą.
Mieliśmy jechać do Hiszpanii na całą zimę, planowaliśmy wyjazd w okolicach listopada, ale wszystko stoi pod znakiem zapytania, ponieważ teść ma raka prostaty i mąż chyba nie chce go zostawiać.
U Zoi waha się ten wymiar od 4,5 do 6,7mm. Mam nadzieję, że u niej będzie podobnie jak u Twojego synka.
Oj to faktycznie się sprawy pokomplilowały i to z dwóch stronKciuki, żeby sie udało przyspieszyć termin chociaż z tym aktem. A co do teścia to przykra sprawa 😔 nie wiem jakie są rokowania, czy to już coś bardzo poważnego czy na razie w fazie wykrycia, ale wiem że można latami z tym chodzić i mieć się względnie dobrze.
Bella93 lubi tę wiadomość
-
Hajkonk wrote:Przykro mi z powodu teścia.
Dopytam o wyjazd bo planowaliśmy na urodziny męża w styczniu wybrać się do Egiptu ale zdałam sobie sprawę z tego, że obowiązuje Nas kalendarz szczepień i ja akurat jestem z tych co są za szczepieniami i trochę boję się wyjechać bez tego całego „zestawu” dodam tylko, że nie chcę używać tych 6w1 ale z drugiej strony w tym wypadku nie polecimy nigdzie właściwie długi okres czasu.
A jak Wy podchodzicie do tego tematu ? W sensie nie chcę nikogo oceniać bo to sprawa indywidualna i każda decyzję szanuję i rozumiem ale chętnie dowiem się skoro planowaliście wyjazd z takimi bąblami.
A tak tylko z czystej ciekawości, dlaczego nie chcesz 6w1?
-
Marcysia1990 wrote:Oj to faktycznie się sprawy pokomplilowały i to z dwóch stron
Kciuki, żeby sie udało przyspieszyć termin chociaż z tym aktem. A co do teścia to przykra sprawa 😔 nie wiem jakie są rokowania, czy to już coś bardzo poważnego czy na razie w fazie wykrycia, ale wiem że można latami z tym chodzić i mieć się względnie dobrze.
Potwierdzam, w zależności od momentu wykrycia - mój ojciec i wujek mieli wykryte na czas, przeszli operację i są nówka niesmigani.Bella93 lubi tę wiadomość
-
Dopytam o wyjazd bo planowaliśmy na urodziny męża w styczniu wybrać się do Egiptu ale zdałam sobie sprawę z tego, że obowiązuje Nas kalendarz szczepień i ja akurat jestem z tych co są za szczepieniami i trochę boję się wyjechać bez tego całego „zestawu” dodam tylko, że nie chcę używać tych 6w1 ale z drugiej strony w tym wypadku nie polecimy nigdzie właściwie długi okres czasu.
A jak Wy podchodzicie do tego tematu ? W sensie nie chcę nikogo oceniać bo to sprawa indywidualna i każda decyzję szanuję i rozumiem ale chętnie dowiem się skoro planowaliście wyjazd z takimi bąblami.
My akurat sporo podróżowaliśmy w tych pierwszych 2 latach życia. Ja jestem zwolennikiem szczepień i szłam zgodnie z kalendarzem szczepień. pierwsze szczepienia są po miesiącu, ja akurat szczepilam 6w1, pneumokoki i rota na jednej wizycie, potem druga dawka tych rzeczy jest na 3-4 miesiąc. Chyba jak się robi wszystko osobno to lepiej to rozbić na jakieś wizyty co 2 tyg, w sumie to nie pamiętam jak to było 🤔
W każdym razie ja też mam plan żeby gdzieś się wybrać w okresie styczeń luty i wygrzać trochę tyłki 😊 i mi daje poczucie bezpieczeństwa już ta jedna dawka tych szczepionek, zawsze to jakaś ochrona. Na pewno na plus jest to że takie 4-5 miesięczne dziecko jeszcze jest na takim etapie że nie pcha wszystkiego do buzi więc ryzyko jest zdecydowanie mniejsze niż np w przypadku roczniaka. Te szczepienia też się przesuwają w czasie, bo a to katarek, a to brak terminu, a do dzieci zdrowych wbrew pozorom nie tak łatwo się dostać 🫣 i ciężko to wszystko tak zaplanować na tip top.
Jedyne co mogę doradzić to jak zdecydujecie się na wyjazd z dzieckiem większym które już raczkuje i bardziej interesuje się natura (kamyczki piasek itp) to warto poza tymi obowiazkowymi, np do takiego Egiptu, zaszczepić na meningo (przede wszystkim A,C,W,Y nimenrix i/lub B bexero ) czy też WZW A.Hajkonk, Filcek lubią tę wiadomość
-
Mamy dziś z mężem rocznicę związku 😍 i nie to, że mieliśmy jakieś szalone plany na wieczór, ale dzisiejsza wizyta u gina mnie załamała. Tyle dobrego, ze gbs pobrany, szyjka sprawdzona, długa i zamknięta. Maluszka mało przybrała, w dodatku słabe przepływy i gin trochę mnie postraszył. Wystawił skierowanie na ktg i kazał się zgłosić do szpitala, powiedział, że może wyjsc spoko, ale jak nie, to mogą mnie zostawić nawet do końca ciąży.
Ale byłam na ktg i usg, wyszłam uspokojona, ktg wzorowe, przepływy super, maluszka ułożyła się inaczej i lekarza w szpitalu nic nie zaniepokoiło. Kontrola w szpitku w piątek i u prowadzącego w przyszłym tygodniu. Dobrze, że gin kazał sprawdzić, ale ogólnie ufff!
O matko współczuję stresów. Dobrze że lekarz trzymał rękę na pulsie. Najważniejsze że wszystko jest dobrze. Masz teraz jakoś szybciej wizytę?
No i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ❤️Szosz lubi tę wiadomość
-
Mamy dziś z mężem rocznicę związku 😍 i nie to, że mieliśmy jakieś szalone plany na wieczór, ale dzisiejsza wizyta u gina mnie załamała. Tyle dobrego, ze gbs pobrany, szyjka sprawdzona, długa i zamknięta. Maluszka mało przybrała, w dodatku słabe przepływy i gin trochę mnie postraszył. Wystawił skierowanie na ktg i kazał się zgłosić do szpitala, powiedział, że może wyjsc spoko, ale jak nie, to mogą mnie zostawić nawet do końca ciąży.
Ale byłam na ktg i usg, wyszłam uspokojona, ktg wzorowe, przepływy super, maluszka ułożyła się inaczej i lekarza w szpitalu nic nie zaniepokoiło. Kontrola w szpitku w piątek i u prowadzącego w przyszłym tygodniu. Dobrze, że gin kazał sprawdzić, ale ogólnie ufff!Szosz lubi tę wiadomość
'95 👫 '93 Wrocław
22.12 ⏸️ 1cs
Termin OM 1.09
Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka
24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
15.04 - 20+1, II prenatalne, 355 g
18.06 - 29+2, III prenatalne, 1284 g
14.07 - 33+0, 2090 g
22.07 - 34+1, 2300/2400 g
04.08 - 36+0, 2880 g
-
Szosz; niefajnie że tyle stresu, ale super że w szpitalu od razu ogarnęli i że kontrolę też tam masz. 👍💖
Już nie raz tu ktoś wspominał, że te pomiary to bywają od czapy. 🥴 Ale że przepływy też źle gin widział? Ehh, chociaż lepiej w tę stronę niż jakby nie dopatrzył prawdziwego problemu.Szosz lubi tę wiadomość
-
A jak Wy podchodzicie do tego tematu ? W sensie nie chcę nikogo oceniać bo to sprawa indywidualna i każda decyzję szanuję i rozumiem ale chętnie dowiem się skoro planowaliście wyjazd z takimi bąblami.w prawdzie nie z granicę ale dosc szybko zaczęliśmy wjeżdżać chyba jak Laurka miała 4 miesiące. Ale fakt… przez to pewnie, że 6w1 szczepiliśmy to te wizyty mi nie kolidowały z wyjazdami, bo nie przypominam sobie, żebym jakiś problem z tym miała.
Hajkonk lubi tę wiadomość
2021 córka ❤️
Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.
Starania o rodzeństwo od 2023
4 biochemiczne
1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc
Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.
Eutyrox 50
Metformina 1000xr, 500 zwykła
Fertistim
B12, Omega, d3, magnez, witc
14.01 - beta 15, prog 11
16.01 - beta 58, prog 13
20.01 - beta 452, prog 20
22.01 - beta 1164, prog 13
24.01 - beta 2743, prog 14
27.01 - beta 7764, prog 15
06.03 - jest serduszko!
05.03 - 4,3cm człowieczka ❤️
13.03 - prenatalne
Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.
-
Marcysia1990 wrote:My akurat sporo podróżowaliśmy w tych pierwszych 2 latach życia. Ja jestem zwolennikiem szczepień i szłam zgodnie z kalendarzem szczepień. pierwsze szczepienia są po miesiącu, ja akurat szczepilam 6w1, pneumokoki i rota na jednej wizycie, potem druga dawka tych rzeczy jest na 3-4 miesiąc. Chyba jak się robi wszystko osobno to lepiej to rozbić na jakieś wizyty co 2 tyg, w sumie to nie pamiętam jak to było 🤔
W każdym razie ja też mam plan żeby gdzieś się wybrać w okresie styczeń luty i wygrzać trochę tyłki 😊 i mi daje poczucie bezpieczeństwa już ta jedna dawka tych szczepionek, zawsze to jakaś ochrona. Na pewno na plus jest to że takie 4-5 miesięczne dziecko jeszcze jest na takim etapie że nie pcha wszystkiego do buzi więc ryzyko jest zdecydowanie mniejsze niż np w przypadku roczniaka. Te szczepienia też się przesuwają w czasie, bo a to katarek, a to brak terminu, a do dzieci zdrowych wbrew pozorom nie tak łatwo się dostać 🫣 i ciężko to wszystko tak zaplanować na tip top.
Jedyne co mogę doradzić to jak zdecydujecie się na wyjazd z dzieckiem większym które już raczkuje i bardziej interesuje się natura (kamyczki piasek itp) to warto poza tymi obowiazkowymi, np do takiego Egiptu, zaszczepić na meningo (przede wszystkim A,C,W,Y nimenrix i/lub B bexero ) czy też WZW A.
My też szczepiliśmy zgodnie z kalendarzem szczepień i na jednej wizycie 6w1, pneumokoki i rota. Menigokoki córka też dostała - jednak tego bym już nie łączyła z tymi obowiązkowymi a zaszczepiła osobno. Może jestem przewrażliwiona, może nie mam racji co do osłabienia organizmu u córki ale już nie uwierzę rodzinnemu że bez problemu można je łączyć 🙈 więc zaszczepić tak, jak najbardziej ale dodatkowe to dodatkowe i zostawiłabym na osobną wizytę 😅Hajkonk lubi tę wiadomość
-
Szosz, spóźnione życzenia z okazji rocznicy 🥂🥳
I niefajnie, że tyle się wszyscy najedliście stresów 😯 ale dobrze, że doktor czujny 👍🏻 ważne, że koniec końców wszystko jest ok 😍 i jesteście teraz pod ścisłą opieką.
Bella93, kurczę, jeszcze to.... Że zawsze musi być "coś" ☹️ i to najczęściej od razu grupowo 🫂😒 powodzenia przy załatwianiu szybszego wyjazdu i oby kolejka była krótka 🤞🏻😘 no i dużo zdrowia dla Teścia oraz spokoju dla Was w tym ciężkim momencie 🙄
Ja już wstałam ok. 5, bo tak koteł zarządził 💩🤷🏻♀️🤣
Na wadze już +17 kg 🫣🫣 do tego pogoda jakaś taka barowa, pada, a tu przydałoby się nadgonić trochę sprzątania, prasowania 😵 no ale nie ma "to tamto" 😅💪🏻
Spokojnego, udanego dnia, owocnych wizyt, badań i wszelkich 'załatwiań'💪🏻🥰Szosz, Bella93 lubią tę wiadomość
👩🏻 39
💕
👱🏻32
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - stymulacja Clo + Ovitrelle 👎🏻😵💫
8-12. 2024 -> diagnostyka
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
26.03. 12 cm Faceta 😁
22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻♀️
18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
Obróć się, Gościu na główkę 🤪
-
Ja szczepię na wszystko 🤭 dlatego właśnie wyjazd planujemy po 7msc życia Staszka czyli kwiecień/maj (też za granicę, ale raczej to będzie Turcja) tak żeby właśnie ten pierwszy cykl szczepień mieć za sobą
no i właśnie żeby też meningokoki mieć chociaż rozpoczęte.
Styczeń w Egipcie chyba wcale nie jest jakoś mega ciepły (ale nie byłam więc może się mylę, biorę info z internetow) wiem że aż do marca są tam duże wiatry - jedyne co mogę poradzić to koniecznie hotel w zatoce, podgrzewane baseny i to w Marsa alam bo bardziej na polodnie, inaczej to nie ma sensu, a szczepienia to coś tam będziecie już mieli z kalendarza więc nie ma chyba aż takiego ryzyka. Ja byłam w Egipcie na przełomie października/listopada, wtedy to było ciepło ale bluza na wieczór potrzebna już była no ale w dzień woda w morzu to zupa 😬 męża złapała zemsta więc on kategorycznie z dziećmi nie chce jechać 🫣 dlatego narazie się wstrzymujemy z tym kierunkiem.
Ja w zeszłym roku widziałam brytoli z noworodkiem we wrześniu w Turcji 🫣 ludzie tak podróżują i jest ok 👍Hajkonk lubi tę wiadomość
34l. 👧 36l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
Nisza w bliźnie po cc🌚
Cukrzyca ciążowa 🍫
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
18.03.2025 16+1 181g 🐻
15.04.2025 20+1 385g 🐨
13.05.2025 24+1 713g 🦊
10.06.2025 28+1 1280g 🐼
01.07.2025 31+1 1853g 🐶
22.07.2025 34+1 2650g 🦁
12.08.2025 37+1 🩺
19 sierpnia ? Widzimy się synku 🤩 -
Agusia246 wrote:Potwierdzam, w zależności od momentu wykrycia - mój ojciec i wujek mieli wykryte na czas, przeszli operację i są nówka niesmigani.
Ja szczepiłam na NFZ ale teraz pójdę w 6w1 (chyba za bardzo przeżywałam te 4 wkłucia na jednej wizycie 🫣). Byliśmy na Cyprze jak mały miał 7 miesięcy, więc był już po szczepieniach i ogólnie to fajny wiek na podróże- jeszcze nie chodzi ale już sobie siedzi w spacerówce i obserwuje, dieta to dalej głównie cyc więc nie trzeba się martwić o lokalne jedzenie. Teraz też tak planujemy, na przełomie kwietnia/maja i też na Cypr 🙂
Szosz, dobrze, że sprawdzone, a ile Mała waży teraz? I jak ten brzuszek? Bo pamiętam, że też się tym stresowałaś
A ja siedzę właśnie z herbatą z miodem i cytryną, młody mnie zaraził i męczę się z kaszlem i gardłem 🙄 synek siedzi z inhalatorem.. i aż mnie kusi żeby jechać z niezapowiedzianą wizytą do bratowej i "oddać" jej zarazki co nam sprzedała 😠 -
Ale byłam na ktg i usg, wyszłam uspokojona, ktg wzorowe, przepływy super, maluszka ułożyła się inaczej i lekarza w szpitalu nic nie zaniepokoiło. Kontrola w szpitku w piątek i u prowadzącego w przyszłym tygodniu. Dobrze, że gin kazał sprawdzić, ale ogólnie ufff!
O to was postraszyła maluszka 😔 współczuję stresu bo ja też już myślałam że urodzę w sobotę rano 🤦♀️
Dobrze że na strachu się skończyło ale rzeczywiście teraz to już w każdej chwili można się spodziewać… 😚 🤷🏼♀️Szosz lubi tę wiadomość
34l. 👧 36l.👦
Nisza w bliźnie po cc🌚
Cukrzyca ciążowa 🍫
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
18.03.2025 16+1 181g 🐻
15.04.2025 20+1 385g 🐨
13.05.2025 24+1 713g 🦊
10.06.2025 28+1 1280g 🐼
01.07.2025 31+1 1853g 🐶
22.07.2025 34+1 2650g 🦁
12.08.2025 37+1 🩺
Deyansu wrote:Szosz, spóźnione życzenia z okazji rocznicy 🥂🥳
I niefajnie, że tyle się wszyscy najedliście stresów 😯 ale dobrze, że doktor czujny 👍🏻 ważne, że koniec końców wszystko jest ok 😍 i jesteście teraz pod ścisłą opieką.
Bella93, kurczę, jeszcze to.... Że zawsze musi być "coś" ☹️ i to najczęściej od razu grupowo 🫂😒 powodzenia przy załatwianiu szybszego wyjazdu i oby kolejka była krótka 🤞🏻😘 no i dużo zdrowia dla Teścia oraz spokoju dla Was w tym ciężkim momencie 🙄
Ja już wstałam ok. 5, bo tak koteł zarządził 💩🤷🏻♀️🤣
Na wadze już +17 kg 🫣🫣 do tego pogoda jakaś taka barowa, pada, a tu przydałoby się nadgonić trochę sprzątania, prasowania 😵 no ale nie ma "to tamto" 😅💪🏻
Spokojnego, udanego dnia, owocnych wizyt, badań i wszelkich 'załatwiań'💪🏻🥰Deyansu lubi tę wiadomość
34👱♀️ 36🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
🩺06.06.25 - 775g 🩷 25+4
🩺27.06.25 - 1214g🩷 28+4
🩺14.07.25 - 2kg 😱🩷31+0
🩺11.08.25 - wizyta⏳️
-
Co do szczepien to tez 6w1 wybierzemy. W poprzednich szczepiłam i bylo ok👌
Milego dnia mamuśki🌹🌹
Chociaz pogoda brzydka ( bo u nas sie rozpadało i jest zimno aż...) to chociaz odsapnac mozna przed nadchodzącymi upałami na weekend 🤯😅
Udanych wizyt i szczepien jak kto ma 😘
Twilight- wspolczuje🥺. ja bym jej leki kazała kupowac😅 eh.. ludzie czasem nie mysla poprostu..
Odpoczywaj i sie kuruj jak najszybciej 🤞❤️Twilight lubi tę wiadomość
34👱♀️ 36🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
🩺06.06.25 - 775g 🩷 25+4
🩺27.06.25 - 1214g🩷 28+4
🩺14.07.25 - 2kg 😱🩷31+0
🩺11.08.25 - wizyta⏳️
-
Co do szczepień to ja też tylko skojarzone biorę na pewno. Niezła sumka wychodzi za to jak się podsumuje ale właśnie starszy Dostał wszystkie skojarzone i było ok. Liczę że teraz też będzie bez problemów 😬34l. 👧 36l.👦
Nisza w bliźnie po cc🌚
Cukrzyca ciążowa 🍫
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
18.03.2025 16+1 181g 🐻
15.04.2025 20+1 385g 🐨
13.05.2025 24+1 713g 🦊
10.06.2025 28+1 1280g 🐼
01.07.2025 31+1 1853g 🐶
22.07.2025 34+1 2650g 🦁
12.08.2025 37+1 🩺
@Agusia, nie chce 6w1 bo uważam, że to za duża dawka wszystkiego na raz dla takiego malucha i jeśli ma to działać to razem z mężem doszliśmy do wniosku, że decydujemy się na szczepienia podstawowe „sanepidowskie” zgodnie z kalendarzem szczepień.
To jest oczywiście Nasze zdanie i nie mam nic do tego jeśli ktoś decyduje się inaczej 😊
@Aglo, wtedy Klara będzie miała te 4-5 miesięcy zależy jeszcze od miesiąca w którym byśmy zdecydowali się wylecieć bo na wakacje planujemy wyjazd już w europie. Niby nie są wymagane żadne szczepienia teoretycznie najważniejsze żeby miała WZW, tężec, błonnica, polio i gruźlica. Mam nadzieję że dobrego czasu zdążymy je wykonać 😀
Fakt, styczeń/luty w Egipcie jest chłodniejszy realne około 23-25st w dzień a wieczorami na długie ubrania około 13-15st nawet, nie wiem jak Marsa Alam bo dotychczas lataliśmy na półwysep Synaj ( Sharm el Sheikh i Taba ) i trochę wieje ale mniej niż nas naszym morzem moim zdaniem. My około dwa tygodnie przed takim wyjazdem w kraje arabskie dotychczas zaczynaliśmy pić actimel lub Activie i braliśmy probiotyk który kontynuowaliśmy całą podróż no i na maxa ostrożność 🙈 i jeszcze jedna metoda której tym razem ja nie zastosuje bo będziemy z dzieckiem to codziennie rano po śniadaniu wypijaliśmy jeden kieliszek polskiej wódki i po kolacji przed spaniem to samo. I też staraliśmy się wybierać hotele raczej z tym gdzie nie było złych opini lub z polecenia. Jedno wiem na pewno - należy mi się wygrzać tyłek pod palmami! Tymbardziej że lato mamy takie jakie mamy 🙈
Powodzenia dziś na wizytach! 🍀Marcysia1990 lubi tę wiadomość
👩💼29l🤵♂️35l + 🐈⬛🐈⬛🐈⬛🐈⬛
10.2024 rozpoczęcie starań
💊 PrenaCare Start Ona i On
🩺17.11.2024 cytologia OK
07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
10.01 beta hcg 7412 mlU/ml
04.01 ⏸️ 🍀
07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
15.01 6+5 CRL 0,53cm i mamy ❤️ !
24.01 8+0 CRL 1,6cm.
26.02 12+5 USG I trym. CRL 5,93cm