X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • bellA Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szosz wrote:
    Melduję wieczorową porą, że nie spodziewałam się takiego rozwoju wydarzeń 🫣

Mamy dziś z mężem rocznicę związku 😍 i nie to, że mieliśmy jakieś szalone plany na wieczór, ale dzisiejsza wizyta mnie załamała. Tyle dobrego, ze gbs pobrany, szyjka sprawdzona, długa i zamknięta. Maluszka mało przybrała, w dodatku słabe przepływy i gin trochę mnie postraszył. Wystawił skierowanie na ktg i kazał się zgłosić do szpitala, powiedział, że może wyjsc spoko, ale jak nie, to mogą mnie zostawić nawet do końca ciąży.

A ja wiecie, torba niespakowana, kozaczę, że do września nie rodzę, a tu coś takiego 🫣

Mąż w stresie, synek rozpłakany max., ja też nie powiem, że oaza spokoju, bo szpital tez musiałam wybrać inny niż poprzednio zakładałam, bo chciałam w prywatnym, a gin mi zalecił z trzecim stopniem referencyjności…

Ale byłam na ktg i usg, wyszłam uspokojona, ktg wzorowe, przepływy super, maluszka ułożyła się inaczej i lekarza w szpitalu nic nie zaniepokoiło. Kontrola w szpitku w piątek i u prowadzącego w przyszłym tygodniu. Ufff!
    Jejj..., nie dziwie sie , ale najważniejsze ze wszystko ok na KtG wyszlo i możesz troszke odetchnąć 🫣 oby tak zostało do końca ciazy..🤞

Szosz, Deyansu lubią tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
    🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
    Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
    🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
    🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
    🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
    🩺06.06.25 - 775g 🩷 25+4
    🩺27.06.25 - 1214g🩷 28+4
    🩺14.07.25 - 2kg 😱🩷31+0
    🩺11.08.25 - wizyta⏳️

preg.png
  • Hajkonk Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szosz wrote:

Mamy dziś z mężem rocznicę związku 😍 i nie to, że mieliśmy jakieś szalone plany na wieczór, ale dzisiejsza wizyta mnie załamała. Tyle dobrego, ze gbs pobrany, szyjka sprawdzona, długa i zamknięta. Maluszka mało przybrała, w dodatku słabe przepływy i gin trochę mnie postraszył. Wystawił skierowanie na ktg i kazał się zgłosić do szpitala, powiedział, że może wyjsc spoko, ale jak nie, to mogą mnie zostawić nawet do końca ciąży.

A ja wiecie, torba niespakowana, kozaczę, że do września nie rodzę, a tu coś takiego 🫣

Mąż w stresie, synek rozpłakany max., ja też nie powiem, że oaza spokoju, bo szpital tez musiałam wybrać inny niż poprzednio zakładałam, bo chciałam w prywatnym, a gin mi zalecił z trzecim stopniem referencyjności…

Ale byłam na ktg i usg, wyszłam uspokojona, ktg wzorowe, przepływy super, maluszka ułożyła się inaczej i lekarza w szpitalu nic nie zaniepokoiło. Kontrola w szpitku w piątek i u prowadzącego w przyszłym tygodniu. Ufff!
    Można powiedzieć, że dostaliście od niej prezent!
    Całe szczęście że wszystko dobrze i oby tak do końca!!

Szosz lubi tę wiadomość

👩‍💼29l🤵‍♂️35l + 🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛

10.2024 rozpoczęcie starań
    💊 PrenaCare Start Ona i On
    🩺17.11.2024 cytologia OK
    07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
    10.01 beta hcg 7412 mlU/ml

preg.png

04.01 ⏸️ 🍀
    07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
    15.01 6+5 CRL 0,53cm i mamy ❤️ !
    24.01 8+0 CRL 1,6cm.
    26.02 12+5 USG I trym. CRL 5,93cm
    26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g 🩷
    23.04 20+5 USG II trym. 343g 🩷
    21.05 24+5 637g 🩷
    18.06 28+5 1310g 🩷
    09.07 31+5 1700g 🩷
    21.07 33+3 2000g 💪
    06.08 35+5 2493g 🩷
    20.08 37+5 ⏳

TP 5.09.2025 💖
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Nie mamy wyjścia. Próbowaliśmy rozmawiać z zastępca kierownika urzędu, ale pani chyba była pozbawiona większej empatii i stwierdziła "czas oczekiwania będzie zależał od kolejki". Jutro mąż ma jeszcze spróbować porozmawiać z panią, która zajmuje się tym osobiście. Chcielibyśmy, żeby nas "wpisali" w tą kolejkę teraz, żebyśmy byli na górze jak już się maluchy urodzą.

Mieliśmy jechać do Hiszpanii na całą zimę, planowaliśmy wyjazd w okolicach listopada, ale wszystko stoi pod znakiem zapytania, ponieważ teść ma raka prostaty i mąż chyba nie chce go zostawiać.
    U Zoi waha się ten wymiar od 4,5 do 6,7mm. Mam nadzieję, że u niej będzie podobnie jak u Twojego synka.

Oj to faktycznie się sprawy pokomplilowały i to z dwóch stron :/ Kciuki, żeby sie udało przyspieszyć termin chociaż z tym aktem. A co do teścia to przykra sprawa 😔 nie wiem jakie są rokowania, czy to już coś bardzo poważnego czy na razie w fazie wykrycia, ale wiem że można latami z tym chodzić i mieć się względnie dobrze.

Bella93 lubi tę wiadomość

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

Czekamy na drugiego Synusia ❤️
    preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    13.01 6+0 jest ❤️ CRL 3mm
    27.02 12+3 USG I Trymestr 🩺 ryzyka niskie
    13.03 14+3 będzie synuś 👶🏻❤️
    TP 8.09.2025
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:
    Przykro mi z powodu teścia.
    Dopytam o wyjazd bo planowaliśmy na urodziny męża w styczniu wybrać się do Egiptu ale zdałam sobie sprawę z tego, że obowiązuje Nas kalendarz szczepień i ja akurat jestem z tych co są za szczepieniami i trochę boję się wyjechać bez tego całego „zestawu” dodam tylko, że nie chcę używać tych 6w1 ale z drugiej strony w tym wypadku nie polecimy nigdzie właściwie długi okres czasu.
    A jak Wy podchodzicie do tego tematu ? W sensie nie chcę nikogo oceniać bo to sprawa indywidualna i każda decyzję szanuję i rozumiem ale chętnie dowiem się skoro planowaliście wyjazd z takimi bąblami.

A tak tylko z czystej ciekawości, dlaczego nie chcesz 6w1?

preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Oj to faktycznie się sprawy pokomplilowały i to z dwóch stron :/ Kciuki, żeby sie udało przyspieszyć termin chociaż z tym aktem. A co do teścia to przykra sprawa 😔 nie wiem jakie są rokowania, czy to już coś bardzo poważnego czy na razie w fazie wykrycia, ale wiem że można latami z tym chodzić i mieć się względnie dobrze.

Potwierdzam, w zależności od momentu wykrycia - mój ojciec i wujek mieli wykryte na czas, przeszli operację i są nówka niesmigani.

Bella93 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:
    Dopytam o wyjazd bo planowaliśmy na urodziny męża w styczniu wybrać się do Egiptu ale zdałam sobie sprawę z tego, że obowiązuje Nas kalendarz szczepień i ja akurat jestem z tych co są za szczepieniami i trochę boję się wyjechać bez tego całego „zestawu” dodam tylko, że nie chcę używać tych 6w1 ale z drugiej strony w tym wypadku nie polecimy nigdzie właściwie długi okres czasu.
    A jak Wy podchodzicie do tego tematu ? W sensie nie chcę nikogo oceniać bo to sprawa indywidualna i każda decyzję szanuję i rozumiem ale chętnie dowiem się skoro planowaliście wyjazd z takimi bąblami.

My akurat sporo podróżowaliśmy w tych pierwszych 2 latach życia. Ja jestem zwolennikiem szczepień i szłam zgodnie z kalendarzem szczepień. pierwsze szczepienia są po miesiącu, ja akurat szczepilam 6w1, pneumokoki i rota na jednej wizycie, potem druga dawka tych rzeczy jest na 3-4 miesiąc. Chyba jak się robi wszystko osobno to lepiej to rozbić na jakieś wizyty co 2 tyg, w sumie to nie pamiętam jak to było 🤔
    W każdym razie ja też mam plan żeby gdzieś się wybrać w okresie styczeń luty i wygrzać trochę tyłki 😊 i mi daje poczucie bezpieczeństwa już ta jedna dawka tych szczepionek, zawsze to jakaś ochrona. Na pewno na plus jest to że takie 4-5 miesięczne dziecko jeszcze jest na takim etapie że nie pcha wszystkiego do buzi więc ryzyko jest zdecydowanie mniejsze niż np w przypadku roczniaka. Te szczepienia też się przesuwają w czasie, bo a to katarek, a to brak terminu, a do dzieci zdrowych wbrew pozorom nie tak łatwo się dostać 🫣 i ciężko to wszystko tak zaplanować na tip top.
    Jedyne co mogę doradzić to jak zdecydujecie się na wyjazd z dzieckiem większym które już raczkuje i bardziej interesuje się natura (kamyczki piasek itp) to warto poza tymi obowiazkowymi, np do takiego Egiptu, zaszczepić na meningo (przede wszystkim A,C,W,Y nimenrix i/lub B bexero ) czy też WZW A.

Hajkonk, Filcek lubią tę wiadomość

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szosz wrote:

Mamy dziś z mężem rocznicę związku 😍 i nie to, że mieliśmy jakieś szalone plany na wieczór, ale dzisiejsza wizyta u gina mnie załamała. Tyle dobrego, ze gbs pobrany, szyjka sprawdzona, długa i zamknięta. Maluszka mało przybrała, w dodatku słabe przepływy i gin trochę mnie postraszył. Wystawił skierowanie na ktg i kazał się zgłosić do szpitala, powiedział, że może wyjsc spoko, ale jak nie, to mogą mnie zostawić nawet do końca ciąży.

Ale byłam na ktg i usg, wyszłam uspokojona, ktg wzorowe, przepływy super, maluszka ułożyła się inaczej i lekarza w szpitalu nic nie zaniepokoiło. Kontrola w szpitku w piątek i u prowadzącego w przyszłym tygodniu. Dobrze, że gin kazał sprawdzić, ale ogólnie ufff!

O matko współczuję stresów. Dobrze że lekarz trzymał rękę na pulsie. Najważniejsze że wszystko jest dobrze. Masz teraz jakoś szybciej wizytę?

No i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ❤️

Szosz lubi tę wiadomość

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
  • PaulinaLexi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szosz wrote:

Mamy dziś z mężem rocznicę związku 😍 i nie to, że mieliśmy jakieś szalone plany na wieczór, ale dzisiejsza wizyta u gina mnie załamała. Tyle dobrego, ze gbs pobrany, szyjka sprawdzona, długa i zamknięta. Maluszka mało przybrała, w dodatku słabe przepływy i gin trochę mnie postraszył. Wystawił skierowanie na ktg i kazał się zgłosić do szpitala, powiedział, że może wyjsc spoko, ale jak nie, to mogą mnie zostawić nawet do końca ciąży.

Ale byłam na ktg i usg, wyszłam uspokojona, ktg wzorowe, przepływy super, maluszka ułożyła się inaczej i lekarza w szpitalu nic nie zaniepokoiło. Kontrola w szpitku w piątek i u prowadzącego w przyszłym tygodniu. Dobrze, że gin kazał sprawdzić, ale ogólnie ufff!
    Dobrze, że wszystko w porządku!

Szosz lubi tę wiadomość

'95 👫 '93 Wrocław
    22.12 ⏸️ 1cs
    Termin OM 1.09
    Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka

24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
    15.04 - 20+1, II prenatalne, 355 g
    18.06 - 29+2, III prenatalne, 1284 g
    14.07 - 33+0, 2090 g
    22.07 - 34+1, 2300/2400 g
    04.08 - 36+0, 2880 g
    preg.png
  • promykk Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szosz; niefajnie że tyle stresu, ale super że w szpitalu od razu ogarnęli i że kontrolę też tam masz. 👍💖

Już nie raz tu ktoś wspominał, że te pomiary to bywają od czapy. 🥴 Ale że przepływy też źle gin widział? Ehh, chociaż lepiej w tę stronę niż jakby nie dopatrzył prawdziwego problemu.

Szosz lubi tę wiadomość

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁

preg.png
  • Abby10 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:
    Córkę szczepiłam 6w1 i pewnie Klare tak samo będę szczepić :) w prawdzie nie z granicę ale dosc szybko zaczęliśmy wjeżdżać chyba jak Laurka miała 4 miesiące. Ale fakt… przez to pewnie, że 6w1 szczepiliśmy to te wizyty mi nie kolidowały z wyjazdami, bo nie przypominam sobie, żebym jakiś problem z tym miała.

Hajkonk lubi tę wiadomość

2021 córka ❤️
    Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.

Starania o rodzeństwo od 2023
    4 biochemiczne
    1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc

Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.

Eutyrox 50
    Metformina 1000xr, 500 zwykła
    Fertistim
    B12, Omega, d3, magnez, witc

14.01 - beta 15, prog 11
    16.01 - beta 58, prog 13
    20.01 - beta 452, prog 20
    22.01 - beta 1164, prog 13
    24.01 - beta 2743, prog 14
    27.01 - beta 7764, prog 15

06.03 - jest serduszko!
    05.03 - 4,3cm człowieczka ❤️
    13.03 - prenatalne

Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.

preg.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    My akurat sporo podróżowaliśmy w tych pierwszych 2 latach życia. Ja jestem zwolennikiem szczepień i szłam zgodnie z kalendarzem szczepień. pierwsze szczepienia są po miesiącu, ja akurat szczepilam 6w1, pneumokoki i rota na jednej wizycie, potem druga dawka tych rzeczy jest na 3-4 miesiąc. Chyba jak się robi wszystko osobno to lepiej to rozbić na jakieś wizyty co 2 tyg, w sumie to nie pamiętam jak to było 🤔
    W każdym razie ja też mam plan żeby gdzieś się wybrać w okresie styczeń luty i wygrzać trochę tyłki 😊 i mi daje poczucie bezpieczeństwa już ta jedna dawka tych szczepionek, zawsze to jakaś ochrona. Na pewno na plus jest to że takie 4-5 miesięczne dziecko jeszcze jest na takim etapie że nie pcha wszystkiego do buzi więc ryzyko jest zdecydowanie mniejsze niż np w przypadku roczniaka. Te szczepienia też się przesuwają w czasie, bo a to katarek, a to brak terminu, a do dzieci zdrowych wbrew pozorom nie tak łatwo się dostać 🫣 i ciężko to wszystko tak zaplanować na tip top.
    Jedyne co mogę doradzić to jak zdecydujecie się na wyjazd z dzieckiem większym które już raczkuje i bardziej interesuje się natura (kamyczki piasek itp) to warto poza tymi obowiazkowymi, np do takiego Egiptu, zaszczepić na meningo (przede wszystkim A,C,W,Y nimenrix i/lub B bexero ) czy też WZW A.

My też szczepiliśmy zgodnie z kalendarzem szczepień i na jednej wizycie 6w1, pneumokoki i rota. Menigokoki córka też dostała - jednak tego bym już nie łączyła z tymi obowiązkowymi a zaszczepiła osobno. Może jestem przewrażliwiona, może nie mam racji co do osłabienia organizmu u córki ale już nie uwierzę rodzinnemu że bez problemu można je łączyć 🙈 więc zaszczepić tak, jak najbardziej ale dodatkowe to dodatkowe i zostawiłabym na osobną wizytę 😅

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

preg.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szosz, współczuję stresów, dobrze że wszystko w porządku 🙂

Bella93, Tobie również, mam nadzieję że uda się wpisać w kolejkę. Trzymam kciuki 🤞🏼

Szosz, Bella93 lubią tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

preg.png
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szosz, spóźnione życzenia z okazji rocznicy 🥂🥳
    I niefajnie, że tyle się wszyscy najedliście stresów 😯 ale dobrze, że doktor czujny 👍🏻 ważne, że koniec końców wszystko jest ok 😍 i jesteście teraz pod ścisłą opieką.

Bella93, kurczę, jeszcze to.... Że zawsze musi być "coś" ☹️ i to najczęściej od razu grupowo 🫂😒 powodzenia przy załatwianiu szybszego wyjazdu i oby kolejka była krótka 🤞🏻😘 no i dużo zdrowia dla Teścia oraz spokoju dla Was w tym ciężkim momencie 🙄

Ja już wstałam ok. 5, bo tak koteł zarządził 💩🤷🏻‍♀️🤣
    Na wadze już +17 kg 🫣🫣 do tego pogoda jakaś taka barowa, pada, a tu przydałoby się nadgonić trochę sprzątania, prasowania 😵 no ale nie ma "to tamto" 😅💪🏻

Spokojnego, udanego dnia, owocnych wizyt, badań i wszelkich 'załatwiań'💪🏻🥰

Szosz, Bella93 lubią tę wiadomość

👩🏻 39
    💕
    👱🏻32

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - stymulacja Clo + Ovitrelle 👎🏻😵‍💫
    8-12. 2024 -> diagnostyka
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
    04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️
    18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
    24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
    16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
    Obróć się, Gościu na główkę 🤪

preg.png
  • aglo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepię na wszystko 🤭 dlatego właśnie wyjazd planujemy po 7msc życia Staszka czyli kwiecień/maj (też za granicę, ale raczej to będzie Turcja) tak żeby właśnie ten pierwszy cykl szczepień mieć za sobą :) no i właśnie żeby też meningokoki mieć chociaż rozpoczęte.

Styczeń w Egipcie chyba wcale nie jest jakoś mega ciepły (ale nie byłam więc może się mylę, biorę info z internetow) wiem że aż do marca są tam duże wiatry - jedyne co mogę poradzić to koniecznie hotel w zatoce, podgrzewane baseny i to w Marsa alam bo bardziej na polodnie, inaczej to nie ma sensu, a szczepienia to coś tam będziecie już mieli z kalendarza więc nie ma chyba aż takiego ryzyka. Ja byłam w Egipcie na przełomie października/listopada, wtedy to było ciepło ale bluza na wieczór potrzebna już była no ale w dzień woda w morzu to zupa 😬 męża złapała zemsta więc on kategorycznie z dziećmi nie chce jechać 🫣 dlatego narazie się wstrzymujemy z tym kierunkiem.

Ja w zeszłym roku widziałam brytoli z noworodkiem we wrześniu w Turcji 🫣 ludzie tak podróżują i jest ok 👍

34l. 👧 36l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
    Nisza w bliźnie po cc🌚
    Cukrzyca ciążowa 🍫
    preg.png
    25.11.2024 OM
    20.12.2024 ⏸️
    07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
    28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
    17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
    18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
    25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
    18.03.2025 16+1 181g 🐻
    15.04.2025 20+1 385g 🐨
    13.05.2025 24+1 713g 🦊
    10.06.2025 28+1 1280g 🐼
    01.07.2025 31+1 1853g 🐶
    22.07.2025 34+1 2650g 🦁
    12.08.2025 37+1 🩺
    19 sierpnia ? Widzimy się synku 🤩
  • Twilight Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Potwierdzam, w zależności od momentu wykrycia - mój ojciec i wujek mieli wykryte na czas, przeszli operację i są nówka niesmigani.
    Również potwierdzam - mój wujek miał raka prostaty z przerzutami na płuca 20 lat temu, teraz nie ma śladu 🙂

Ja szczepiłam na NFZ ale teraz pójdę w 6w1 (chyba za bardzo przeżywałam te 4 wkłucia na jednej wizycie 🫣). Byliśmy na Cyprze jak mały miał 7 miesięcy, więc był już po szczepieniach i ogólnie to fajny wiek na podróże- jeszcze nie chodzi ale już sobie siedzi w spacerówce i obserwuje, dieta to dalej głównie cyc więc nie trzeba się martwić o lokalne jedzenie. Teraz też tak planujemy, na przełomie kwietnia/maja i też na Cypr 🙂

Szosz, dobrze, że sprawdzone, a ile Mała waży teraz? I jak ten brzuszek? Bo pamiętam, że też się tym stresowałaś

A ja siedzę właśnie z herbatą z miodem i cytryną, młody mnie zaraził i męczę się z kaszlem i gardłem 🙄 synek siedzi z inhalatorem.. i aż mnie kusi żeby jechać z niezapowiedzianą wizytą do bratowej i "oddać" jej zarazki co nam sprzedała 😠

👧+🧑+👶+🐻‍❄️
    2023 - synek ❤️

preg.png
  • aglo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szosz wrote:

O to was postraszyła maluszka 😔 współczuję stresu bo ja też już myślałam że urodzę w sobotę rano 🤦‍♀️
    Dobrze że na strachu się skończyło ale rzeczywiście teraz to już w każdej chwili można się spodziewać… 😚 🤷🏼‍♀️

Szosz lubi tę wiadomość

34l. 👧 36l.👦
    Nisza w bliźnie po cc🌚
    Cukrzyca ciążowa 🍫
    preg.png
    25.11.2024 OM
    20.12.2024 ⏸️
    18.03.2025 16+1 181g 🐻
    15.04.2025 20+1 385g 🐨
    13.05.2025 24+1 713g 🦊
    10.06.2025 28+1 1280g 🐼
    01.07.2025 31+1 1853g 🐶
    22.07.2025 34+1 2650g 🦁
    12.08.2025 37+1 🩺
  • bellA Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Szosz, spóźnione życzenia z okazji rocznicy 🥂🥳
    I niefajnie, że tyle się wszyscy najedliście stresów 😯 ale dobrze, że doktor czujny 👍🏻 ważne, że koniec końców wszystko jest ok 😍 i jesteście teraz pod ścisłą opieką.

Bella93, kurczę, jeszcze to.... Że zawsze musi być "coś" ☹️ i to najczęściej od razu grupowo 🫂😒 powodzenia przy załatwianiu szybszego wyjazdu i oby kolejka była krótka 🤞🏻😘 no i dużo zdrowia dla Teścia oraz spokoju dla Was w tym ciężkim momencie 🙄

Ja już wstałam ok. 5, bo tak koteł zarządził 💩🤷🏻‍♀️🤣
    Na wadze już +17 kg 🫣🫣 do tego pogoda jakaś taka barowa, pada, a tu przydałoby się nadgonić trochę sprzątania, prasowania 😵 no ale nie ma "to tamto" 😅💪🏻

Spokojnego, udanego dnia, owocnych wizyt, badań i wszelkich 'załatwiań'💪🏻🥰
    No ja o dziwo tylko +10🙈 I sie ciesze... ale mowie tylko .. bo w porównaniu do poprzednich ciaz to serio malo🙈🙈🙈

Deyansu lubi tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
    🩺06.06.25 - 775g 🩷 25+4
    🩺27.06.25 - 1214g🩷 28+4
    🩺14.07.25 - 2kg 😱🩷31+0
    🩺11.08.25 - wizyta⏳️

preg.png
  • bellA Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepien to tez 6w1 wybierzemy. W poprzednich szczepiłam i bylo ok👌

Milego dnia mamuśki🌹🌹
    Chociaz pogoda brzydka ( bo u nas sie rozpadało i jest zimno aż...) to chociaz odsapnac mozna przed nadchodzącymi upałami na weekend 🤯😅

Udanych wizyt i szczepien jak kto ma 😘

Twilight- wspolczuje🥺. ja bym jej leki kazała kupowac😅 eh.. ludzie czasem nie mysla poprostu..
    Odpoczywaj i sie kuruj jak najszybciej 🤞❤️

Twilight lubi tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
    🩺06.06.25 - 775g 🩷 25+4
    🩺27.06.25 - 1214g🩷 28+4
    🩺14.07.25 - 2kg 😱🩷31+0
    🩺11.08.25 - wizyta⏳️

preg.png
  • aglo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepień to ja też tylko skojarzone biorę na pewno. Niezła sumka wychodzi za to jak się podsumuje ale właśnie starszy Dostał wszystkie skojarzone i było ok. Liczę że teraz też będzie bez problemów 😬

34l. 👧 36l.👦
    Nisza w bliźnie po cc🌚
    Cukrzyca ciążowa 🍫
    preg.png
    25.11.2024 OM
    20.12.2024 ⏸️
    18.03.2025 16+1 181g 🐻
    15.04.2025 20+1 385g 🐨
    13.05.2025 24+1 713g 🦊
    10.06.2025 28+1 1280g 🐼
    01.07.2025 31+1 1853g 🐶
    22.07.2025 34+1 2650g 🦁
    12.08.2025 37+1 🩺
  • Hajkonk Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Agusia, nie chce 6w1 bo uważam, że to za duża dawka wszystkiego na raz dla takiego malucha i jeśli ma to działać to razem z mężem doszliśmy do wniosku, że decydujemy się na szczepienia podstawowe „sanepidowskie” zgodnie z kalendarzem szczepień.
    To jest oczywiście Nasze zdanie i nie mam nic do tego jeśli ktoś decyduje się inaczej 😊

@Aglo, wtedy Klara będzie miała te 4-5 miesięcy zależy jeszcze od miesiąca w którym byśmy zdecydowali się wylecieć bo na wakacje planujemy wyjazd już w europie. Niby nie są wymagane żadne szczepienia teoretycznie najważniejsze żeby miała WZW, tężec, błonnica, polio i gruźlica. Mam nadzieję że dobrego czasu zdążymy je wykonać 😀

Fakt, styczeń/luty w Egipcie jest chłodniejszy realne około 23-25st w dzień a wieczorami na długie ubrania około 13-15st nawet, nie wiem jak Marsa Alam bo dotychczas lataliśmy na półwysep Synaj ( Sharm el Sheikh i Taba ) i trochę wieje ale mniej niż nas naszym morzem moim zdaniem. My około dwa tygodnie przed takim wyjazdem w kraje arabskie dotychczas zaczynaliśmy pić actimel lub Activie i braliśmy probiotyk który kontynuowaliśmy całą podróż no i na maxa ostrożność 🙈 i jeszcze jedna metoda której tym razem ja nie zastosuje bo będziemy z dzieckiem to codziennie rano po śniadaniu wypijaliśmy jeden kieliszek polskiej wódki i po kolacji przed spaniem to samo. I też staraliśmy się wybierać hotele raczej z tym gdzie nie było złych opini lub z polecenia. Jedno wiem na pewno - należy mi się wygrzać tyłek pod palmami! Tymbardziej że lato mamy takie jakie mamy 🙈

Powodzenia dziś na wizytach! 🍀

Marcysia1990 lubi tę wiadomość

👩‍💼29l🤵‍♂️35l + 🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛

10.2024 rozpoczęcie starań
    💊 PrenaCare Start Ona i On
    🩺17.11.2024 cytologia OK
    07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
    10.01 beta hcg 7412 mlU/ml

preg.png

04.01 ⏸️ 🍀
    07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
    15.01 6+5 CRL 0,53cm i mamy ❤️ !
    24.01 8+0 CRL 1,6cm.
    26.02 12+5 USG I trym. CRL 5,93cm
    26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g 🩷
    23.04 20+5 USG II trym. 343g 🩷
    21.05 24+5 637g 🩷
    18.06 28+5 1310g 🩷
    09.07 31+5 1700g 🩷
    21.07 33+3 2000g 💪
    06.08 35+5 2493g 🩷
    20.08 37+5 ⏳

TP 5.09.2025 💖
‹‹ 924 925 926 927 928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ