X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LauraTomek wrote:
    Źle to chyba medycznie ujęłam.
    Termin cesarki byłby w 37.tygodniu, ze względu na to, że jednak brzuszek dziecka nie jest w normie wielkościowej.
    Liczę mocno, że na patologii mnie zaskoczą i nie będę się musiała meldować na cc w sierpniu. 😔

A gdzie chodzisz na patologie ? Na Kopernika czy na Ujastek ?

preg.png
  • Hajkonk Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawki981 wrote:
    Ech, w tych wszystkich książkach o porodzie można przeczytać, że najlepiej jakby poród sam sie rozkręcił, że najlepsza jest naturalna oksytocyna itd. A potem wychodzi, że mnóstwo ciąż jest indukowanych, oksytocyna sztuczna, bole przez kilkanaście h, potem i tak CC 🙈 nie nastawia mnie to pozytywnie do porodu...

Natomiast super, że Twojej koleżance i dziecku nic nie zagraża i czują sie dobrze 🙂
    Nie miałam na celu nastawić nikogo negatywnie, przepraszam jeśli poczułaś się dotknięta.

Nasze dziewczyny mają dobre wspomnienia z indukcji i takich się trzymajmy.

Koleżanka też nie mówiła o tym w zły sposób jakiś narzekający czy pretensjonalny absolutnie, porody są różne i kończą się różnie.

A wiadomo, że nie ma nic lepszego I zdrowszego jak to że rozkręci się samo 😌

👩‍💼29l🤵‍♂️35l + 🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛

10.2024 rozpoczęcie starań
    💊 PrenaCare Start Ona i On
    🩺17.11.2024 cytologia OK
    07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
    10.01 beta hcg 7412 mlU/ml

preg.png

04.01 ⏸️ 🍀
    07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
    15.01 6+5 CRL 0,53cm i mamy ❤️ !
    24.01 8+0 CRL 1,6cm.
    26.02 12+5 USG I trym. CRL 5,93cm
    26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g 🩷
    23.04 20+5 USG II trym. 343g 🩷
    21.05 24+5 637g 🩷
    18.06 28+5 1310g 🩷
    09.07 31+5 1700g 🩷
    21.07 33+3 2000g 💪
    06.08 35+5 2493g 🩷
    13.08 36+5 ⏳
    20.08 37+5 ⏳

TP 5.09.2025 💖
  • Szosz Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Purplerain, dawaj znać, jak po spacerze ☺️

Marcysia1990, ze wszystkim się zgadzam :) i z tym, że synka trudno zostawić, mi też! I z tym, że jak wszystko idzie dobrze, to każdy szpital daje radę, a jak coś nie tak, to już różnie. No i z tym, że zwłaszcza na pierwszą noc przydałby się ten mąż… ale jakoś to będzie, damy radę.
    Mam teraz jakieś pozytywne nastawienie wobec porodu, które jest ze mną już dość długo, mam nadzieję, że tak mi zostanie i że rzeczywistość nie zmiecie mnie z planszy 😁

Hajkonk, brzmi męcząco z tą koleżanką, ale pozytywnie, że z nimi okej i że są już razem :)
    truskawki981 wrote:
    Ech, w tych wszystkich książkach o porodzie można przeczytać, że najlepiej jakby poród sam sie rozkręcił, że najlepsza jest naturalna oksytocyna itd. A potem wychodzi, że mnóstwo ciąż jest indukowanych, oksytocyna sztuczna, bole przez kilkanaście h, potem i tak CC 🙈 nie nastawia mnie to pozytywnie do porodu...

Natomiast super, że Twojej koleżance i dziecku nic nie zagraża i czują sie dobrze 🙂
    No niestety, ale jest spory odsetek porodów z ingerencjami, z różnych powodów, a to medycznych, a to „byle szybciej” i zwolnić miejsce…

Mój pierwszy poród był dokładnie taki, jak opisałaś (no dobra, nie doszło do kilkunastu godzin, tylko po 8 zmiana na cc), nie był wymarzony, ale nie był też traumatyczny w żaden sposób. Ale teraz mam nadzieję, że moooże uda się inaczej.

Myślę też, że mało która, zwłaszcza przy pierwszym porodzie, podchodzi do sprawy na spokojnie; jest przecież sporo przypadków, że dzieciom się nie spieszy. I kiedy się słyszy od gina i od szpitala, że czas już zakończyć sprawę, nawet jeśli łożysko wydolne i przepływy są okej, to jednak trudno asertywnie powiedzieć, że jeszcze czekamy - bo jednak myśli się o tym, że co, jeśli zaszkodzę dziecku? Zakładamy, że komuś trzeba ufac, a to taka sytuacja, że personelowi medycznemu trzeba zaufać.

Moja kumpela trzy razy odmawiała położenia do szpitala, aż w końcu doczekała porodu naturalnego i dokładnie takiego, jak chciała, akcja zaczęła się sama, 42+0. Jest to dla mnie trochę inspirujące, ale trochę też mnie przerasta 🫣

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia, 09:47

Hajkonk, Marcysia1990, Jusia 82, truskawki981, Deyansu lubią tę wiadomość

👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…

Czekamy na ciąg dalszy :)

Termin: 30.08.2025 🩷

14.08 - 🩺
  • bellA Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Zgodnie z obietnicą wrzuciłam kilka swoich zdjec z sesji na naszą grupę 👌😍
    Już sie doczekac nie moge az je poobrabia i je wywołamy bo ściana pusta w salonie wciaz czeka 😃 jest w czym wybierać.🙈 ( nie zabrakło i zdjec rodzinnych 🥰)

Milego dzionka 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia, 10:04

Marcysia1990, Amandi, Joa.szym, purplerain, Deyansu, Engel, promykk, CieplaHerbata, Filcek, Abby10 lubią tę wiadomość

35👱‍♀️ 37🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
    🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
    Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
    🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
    🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
    🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
    🩺06.06.25 - 775g 🩷 25+4
    🩺27.06.25 - 1214g 🩷 28+4
    🩺14.07.25 - 2kg 😱 🩷31+0
    🩺11.08.25 - 2.5 kg 🩷- 35+0
    🩺29.08.25 - wizyta ⏳️

preg.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzę ze swoją położną ale właśnie miałam 1 długi poród i tylko dzięki niej byłam w pełni zaopiekowana tam bo był młyn, i dzięki niej nie skończyło się cc bo wiem, że większość już by nie starała się jak ona tylko zawiozła mnie na salę po takim czasie więc dla mnie teraz po okropnym porodzie i połogu ciężkim to po prostu kwestia zaufania i komfortu bo się znamy już.
    U nas wygląda to tak, że jak ona będzie miała dyżur to dzwoni po koleżankę, która ją zastępuje i jest ze mną, płacę po usłudze nie ma więc jakichś dziwnych opcji, że zapłacę, a nie skorzystam. Jakby było cc to zostaje przy mnie i po przychodzi pomóc z maluchem. Zadba też żeby mąż na pewno mógł kangurować.

I co do naturalnej oksy czy nie itp. To powiem co uważam najlepiej nie nastawiać się na nic bo to proces i co ma być to będzie, na się wizję wymarzonego porodu, a rzeczywistość zweryfikuje i może będzie idealnie, a może będzie idealnie ale w inny sposób niż mamy w naszej głowie zakodowane i warto mieć w głowie, że to też będzie okej jeżeli doprowadzi Was do przytulenia maluszka.
    Ja miałam bardzo zamknięta głowę na początku porodu na takie rozwiązania i się ich bałam i to mnie hamowało, stresowało, a przez to zatrzymywało akcję. Ja myślę, że najlepiej poddać się temu co się dzieje, zaufać, że personel dba i o nas i o dziecko i być elastycznym. Trzeba będzie podać to trzeba spróbować i nie traktować jak zło konieczne tylko pomoc organizmowi jak każdą inną żeby się ani w trakcie porodu ani po nie zadręczać i nie czytać. I byłam zamknięta na zzo a po kilkunastu godzinach mooocnych skurczy krzyżowych i normalnych gdzie już ledwie stałam to dopiero to pomogło i sprawiło, że nie skończyłam na cc i że rozwarcie w końcu zaczęło iść do przodu. I nie mówię, że cc jest nie ok tylko po takim czasie porodu nie chciałam żeby tak się skończyło i ja się boję igieł, ran, a na widok krwi mdleję xd

Marcysia1990 lubi tę wiadomość

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy cortexq coś się odzywała?

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
  • purplerain Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LauraTomek wrote:
    @purplerain, jesteś kochana 😘 Mój mąż jedynie ma: czy będą do nas zaglądać do tych apartamentów i czymkolwiek się interesować 😄
    Będą, będą, opieka medyczna jest w ramach NFZ, więc tak, jak do wszystkich innych pacjentek 😊 Jestem po, wrażenia super 😊

LauraTomek, Szosz, Filcek lubią tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
    🫠⏳ 19.09.2025
  • truskawki981 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:
    Nie miałam na celu nastawić nikogo negatywnie, przepraszam jeśli poczułaś się dotknięta.

Nasze dziewczyny mają dobre wspomnienia z indukcji i takich się trzymajmy.

Koleżanka też nie mówiła o tym w zły sposób jakiś narzekający czy pretensjonalny absolutnie, porody są różne i kończą się różnie.

A wiadomo, że nie ma nic lepszego I zdrowszego jak to że rozkręci się samo 😌

Och nie, dobrze że o tym mówisz! W żaden sposób nie poczułam sie dotknięta, moim zdaniem to jest ważne zeby kobiety ktore pierwszy raz będą rodziły wiedziały co sie może wydarzyć i były na to przygotowane. Tylko po prostu miałam taką smutną refleksję, że ja sobie czytam te wszystkie książki opisujące jak powinien przebiegać porod, a potem i tak może się okazać ze cała ta teoria się nie przyda. Martwi mnie po prostu taki brak kontroli, nie jestem do tego przyzwyczajona. I dopóki nie czytałam tego forum (przede wszystkim wątki z innych miesięcy) to nie sądziłam, ze skala ingerencji w porody jest taka duża.

purplerain lubi tę wiadomość

03.01.2025 ⏸️
    04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
    09.01 beta 695, prog 27
    07.03 - I prenatalne - wszystko ok 🤩
    09.05 - II prenatalne ⏳

preg.png
  • LauraTomek Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @purplerain, dziękuję bardzo. Dobrze słyszeć! ❤
    @Filcek, na patologię chodzę na Kopernika, a rodzić chcę w Ujastku. Teraz tylko trochę pokomplikowało mi się to umawianie terminu cesarki

purplerain, Filcek lubią tę wiadomość

👱‍♀️32 🧔33
    I ciąża
    ⏸ 31.12.2024
    4.03. - genetyczne
    4.04. - 180 g dzidzi
    28.04. - połówkowe - 327 g synusia 😭😍👣
    8.05. - 468 g 👣
    31.05. - 816 g 👣
    4.07. - 1360 g 👣
    11.07. - 1600 g 👣
    25.07. - niecałe 2 kg szczęścia 👣
    30.07.- brzuszek w siatce ❤👣
    13.08. - wizyta
    21.08. - wizyta
    TP wg OM: 12.09.2025 - w oczekiwaniu na termin cesarki

preg.png
  • Paulines Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    purplerain wrote:
    Niby ma składnik, który może powodować skurcze macicy, ale szczerze mówiąc to nie wiem ile trzeba byłoby tego zjeść, żeby wywołać ten efekt 🤪 Też jadłam 🤭

7 kg , tak mówi położna mamaga u siebie na kanale Ty🙈

purplerain, Filcek lubią tę wiadomość

02.01.2025 🩷⏸️

28,31🐶🩷
  • Hajkonk Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawki981 wrote:
    Och nie, dobrze że o tym mówisz! W żaden sposób nie poczułam sie dotknięta, moim zdaniem to jest ważne zeby kobiety ktore pierwszy raz będą rodziły wiedziały co sie może wydarzyć i były na to przygotowane. Tylko po prostu miałam taką smutną refleksję, że ja sobie czytam te wszystkie książki opisujące jak powinien przebiegać porod, a potem i tak może się okazać ze cała ta teoria się nie przyda. Martwi mnie po prostu taki brak kontroli, nie jestem do tego przyzwyczajona. I dopóki nie czytałam tego forum (przede wszystkim wątki z innych miesięcy) to nie sądziłam, ze skala ingerencji w porody jest taka duża.
    Polozna ze szkoły rodzenia gdzie chodze porównuje porod do… orgazmu 🫣 ja jej oczywiście nie wierzę ale są dziewczyny, które każde jej słowo uznają za święte … i ja np z moją nerwicą i lękiem przed nieznanym oglądam te porody i nastawiam się na każdą opcję. Myślę też, że lekarze i położne ingerują dla naszego dobra w te porody ale to tylko moje zdanie. Każda z Nas jest cudowna wydając na świat dziecko a często jest tak że co innego mamy w głowie a co innego się okazuje w trakcie 😌 trzeba być gotowym na każdą opcję!

truskawki981, purplerain lubią tę wiadomość

👩‍💼29l🤵‍♂️35l + 🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛

10.2024 rozpoczęcie starań
    💊 PrenaCare Start Ona i On
    🩺17.11.2024 cytologia OK
    07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
    10.01 beta hcg 7412 mlU/ml

preg.png

04.01 ⏸️ 🍀
    07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
    15.01 6+5 CRL 0,53cm i mamy ❤️ !
    24.01 8+0 CRL 1,6cm.
    26.02 12+5 USG I trym. CRL 5,93cm
    26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g 🩷
    23.04 20+5 USG II trym. 343g 🩷
    21.05 24+5 637g 🩷
    18.06 28+5 1310g 🩷
    09.07 31+5 1700g 🩷
    21.07 33+3 2000g 💪
    06.08 35+5 2493g 🩷
    13.08 36+5 ⏳
    20.08 37+5 ⏳

TP 5.09.2025 💖
  • amamamam Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawki981 wrote:
    Ja przed pierwszym porodem przeczytałam książkę od Natuli i nastawiłam się na naturalny poród, bez oksy, bez znieczulenia itp itp 🫠 rzeczywistość naprawdę mocno mnie zweryfikowała, nie zaczęło się samo, balonik wsadzany na siłę, ciśnięcie co raz to więcej oksy i namawianie na cc od samego początku byle szybciej. Rozumiem chęć promowania tego jak to powinno się odbywać, ale przez to że nie mówi się jak to może faktycznie wyglądać w praktyce to myślę że ciężko się przygotować do nadmiernych ingerencji i walki z personelem jaką czasem trzeba stoczyć.

truskawki981 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja może dziwna jestem, ale mi męża nocami w szpitalu nie brakowało. Obie dziewczyny wyskoczyły w nocy, pierwszą zabrali po skóra do skóry i karmieniu na bardzo długo, żebym mogła "odpocząć". Oka nie zmrużyłam, przez adrenalinę po porodzie i potrzebę żeby dzidzia była ze mną. Dopiero jak mi ją po kilku godzinach oddali to poszłam spać. Drugą przywieźli mi szybciutko. Miła pani pielęgniarka po drugim porodzie zaoferowała że mi zrobi ciepłej herbatki, nawet nie zdążyłam wypić i już miałam mydelniczkę na sali ;) a mąż tylko pomógł rzeczy przenieść i pojechał. I potem w domu też ja się budziłam do małej, po prostu dlatego, że jego nic nie budzi, a po co dwie osoby mają wstawać jak to i tak ja karmię. Swoją dole odrobił jak przechodziliśmy na butelkę i ja robiłam mleko a on karmił, bo starsza ode mnie nie tknęła butli dość uparcie.

I w sumie mój drugi poród też można powiedzieć że był w pewien sposób indukowany, nie dostałam co prawda żadnych leków, ale przebili mi wody. Ale ja byłam w 100 procentach chętna, bo mi się skurcze wyciszyły całkiem, na 4cm rozwarcia i powiedzieli że mnie już do domu nie puszczą, a tam dwulatka czekała na rodziców. Tym razem się nie zgodzę na nic takiego, trzeba będzie poczekać to poczekamy, bo jakość porodu jak poszedł sam, a jak mała była nie do końca gotowa to niebo a ziemia w moim przypadku. Tzn wiadomo, jak z małą będzie coś nie tak, tętno czy przepływy czy cokolwiek, to lecimy choćby i z cc. Ale wtedy jedynym argumentem za było to moje rozwarcie z którym, jak podejrzewam, Hajkonk już chodzi kilka dni i jakoś nie rodzi jeszcze :D

Hajkonk lubi tę wiadomość

preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:
    Polozna ze szkoły rodzenia gdzie chodze porównuje porod do… orgazmu 🫣 ja jej oczywiście nie wierzę ale są dziewczyny, które każde jej słowo uznają za święte … i ja np z moją nerwicą i lękiem przed nieznanym oglądam te porody i nastawiam się na każdą opcję. Myślę też, że lekarze i położne ingerują dla naszego dobra w te porody ale to tylko moje zdanie. Każda z Nas jest cudowna wydając na świat dziecko a często jest tak że co innego mamy w głowie a co innego się okazuje w trakcie 😌 trzeba być gotowym na każdą opcję!

Ja przed pierwszym porodem dostałam od ciotki książkę gdzie laski pisały o swoich doświadczeniach. I to była tak pozytywnie nastrajająca książka, gdzie właśnie część pisała, że to zdecydowanie bardziej wysiłek niż ból, i głównie dobre aspekty były opisywane. I dla mnie to było super, właśnie po wszystkich traumatycznych historiach, poczytać sobie, że są kobiety, którym się całkiem podobało, i że mam jakąś szansę, że nie będzie tragicznie. I akurat tak się złożyło, że było bardzo spoko. Bolało, jasne, ale wolałam ten poród niż pierwszy trymestr z rzyganiem ;) Myślę że są kobiety które mają orgazmiczne porody, ale zdecydowanie lepiej się nie nastawiać bo jest gruba szansa że się człowiek bardzo traumatycznie rozczaruje XD

Szosz, Hajkonk lubią tę wiadomość

preg.png
  • Moirane Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dużo chętnych na Ujastek 😅 a w Rydygierze, ktoś się zdecydował?🙃

preg.png
  • promykk Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy89 wrote:
    Też to ogladałam ostatnio, niemniej jednak próbuje przynajmniej te zewnętrzne mięśnie masować trochę i czekam aż mi się skończy progesteron..

To ja też zewnętrznie bardziej, kroczem na rollerze i na piłeczce, póki co boli 😂. Jak ktoś pisał - po masażach z prostym olejkiem to jakieś podrażnione wszystko miałam. 🥴

A propos to jak kupiłyście piankę Ginexid to lepiej wypróbować przed czy nie alergizuje, próbowałam wczoraj i takie uczucie dziwne, mentolowe jakby, że nie wiedziałam sama czy tak ma być. 😂

Daisy89 lubi tę wiadomość

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁

preg.png
  • Szosz Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promykk wrote:
    To ja też zewnętrznie bardziej, kroczem na rollerze i na piłeczce, póki co boli 😂. Jak ktoś pisał - po masażach z prostym olejkiem to jakieś podrażnione wszystko miałam. 🥴

A propos to jak kupiłyście piankę Ginexid to lepiej wypróbować przed czy nie alergizuje, próbowałam wczoraj i takie uczucie dziwne, mentolowe jakby, że nie wiedziałam sama czy tak ma być. 😂
    O właśnie, tez miam pisac o Ginexidzie, źe warto wypróbować wcześniej, ja na razie miałam z nią dwa spotkania, właśnie takie mentolowo-podszczypujące…? Jestem pewna, że to nie jest reakcja alergiczna i że tak ma być, ale nie jestem przekonana, że ja chcę, żeby tak było 😂

👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…

Czekamy na ciąg dalszy :)

Termin: 30.08.2025 🩷

14.08 - 🩺
  • KL Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moirane wrote:
    Widzę, że dużo chętnych na Ujastek 😅 a w Rydygierze, ktoś się zdecydował?🙃
    Ja chciałam w Rydygierze i w sumie nadal kwestia trochę otwarta, ale ostatnio diagnozuje się u hematologa i mam jakąś skazę krwotoczną czy coś takiego i prawdopodobnie będę musiała wybrać uniwersytecki :/ a w Rydygierze byliśmy na szkole rodzenia, mieliśmy zwiedzanie oddziału i bardzo dobre mam wrażenia :)

Moirane lubi tę wiadomość

• truskawki981 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szosz wrote:
    O właśnie, tez miam pisac o Ginexidzie, źe warto wypróbować wcześniej, ja na razie miałam z nią dwa spotkania, właśnie takie mentolowo-podszczypujące…? Jestem pewna, że to nie jest reakcja alergiczna i że tak ma być, ale nie jestem przekonana, że ja chcę, żeby tak było 😂

A mi akurat bardzo pasuje takie uczucie. Od razu czuję takie odświeżenie 😀 niby ta pianka jest sugerowana po porodzie, ale ja ją już teraz używam od czasu do czasu.

03.01.2025 ⏸️
    04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
    09.01 beta 695, prog 27
    07.03 - I prenatalne - wszystko ok 🤩
    09.05 - II prenatalne ⏳

preg.png
  • promykk Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szosz wrote:
    Taaak, to miałam identyczne odczucia. Coś takiego łagodzącego bardziej mi się wydaje naturalne, tym bardziej na ranę. 🤨 No ale może po porodzie inaczej.

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁

preg.png
‹‹ 942 943 944 945 946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ