X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • aglo Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    A mówili Ci coś czemu poród miał komplikacje? Bo zdawałoby się idealna sytuacja, donoszona ciąża, akcja sama się zaczęła, a tu takie kwiatki...

bardzo długo go wyciągali, gdzieś tam się zaklinował, i wysoko cięli macice, jakieś zrosty tam miałam. No ogólnie całą wieczność to trwało, o 00:05 byłam już na stole a on się urodził za 35minut dopiero. A jak skończyli mnie szyć to było 1:15 🫠

LauraTomek lubi tę wiadomość

34l. 👧 36l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn 🩵 35+2tc
    2025.08 - syn 🩵 37+2tc

age.png

age.png
  • Nava Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Algo szybkiego powrotu do zdrowia. 😊

Hajkonk no rozwarcie solidne. Oby do piątku.

Paulinalexi, Deyansu super że dzieciaczki obrócone 😁

Mnie dziś coś wzięło i skręciłam podkładkę pod przewijak. Zamknęłam już torby do szpitala i czekam. Na obiad dziś sos z kurek. Lubię takie sezonowe obiady 😁

LauraTomek, Deyansu, PaulinaLexi, Filcek lubią tę wiadomość

👧29 👨30 🐈🐈‍⬛

5cs i mamy ⏸️

Termin porodu 30.08❤️

29+3 - 1523g szczęścia
    32+3 - 2008g księżniczki
    35+3 - 2600g bąbelki
    38+3 - 3200g bobaski
    40+3 - 3440g mamy cię 🩷

age.png
  • Hajkonk Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nava wrote:
    Algo szybkiego powrotu do zdrowia. 😊

Hajkonk no rozwarcie solidne. Oby do piątku.

Paulinalexi, Deyansu super że dzieciaczki obrócone 😁

Mnie dziś coś wzięło i skręciłam podkładkę pod przewijak. Zamknęłam już torby do szpitala i czekam. Na obiad dziś sos z kurek. Lubię takie sezonowe obiady 😁
    Kurde a ja się cykam kurki zjeść. A też bym zjadła 😍
    Za mną ta zupa chodzi ale trochę się cykam jechać po nią, znajomi coś się nie odzywają więc samej tak nie lubię. Plan mam taki ze jutro ogarniam tą Narnie mężusia i myję okna bo w piątek Święto WP a mieszkam pod jednostką więc wypada mieć czyste okna 🤣 poza tym Klara jest bardzo aktywna jak jakieś defilady Nam lecą pod oknem czasami - może zrobi tacie prezent w jego święto 😀
    Trochę się nakręcam ale serio czuję ją już bardzo nisko i chodzenie/siedzenie powoduje u mnie dyskomfort.
    I marzę zjeść porządny obiad w końcu i nie czuć się po nim źle ani nie mieć zgagi🙄
    Tym czasem mnie w trakcie pisania natchnęło i rezygnuje z zupy - jadę po śledzia 🤭

Deyansu, Amandi, purplerain, Szosz, Filcek, Nava lubią tę wiadomość

Na pamiątkę 🥹

04.01.2025 ⏸️ 🍀
    15.01.2025 ❤️
    26.03.2025 🎀
    30.08.2025 K. 💖✨
  • Moirane Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aglo wrote:
    Nadrobiłam że było kilka dobrych wieści! Obroty udane! Super! Trzymajcie się jeszcze w dwupakach kochane! 😙

U nas z info to jutro jedziemy z rana transportem medycznym do innego szpitala do Lublina, bo Stas potrzebuje konsultacji ze względu na ten trudny poród. Także kciuki się przydadzą😗
    Wrzuciłam też fotkę na grupę :)
    Trzymam kciuki 😘😘😘
    Stasiu słodziutki 🥰💓

preg.png
  • Amandi Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:
    Za mną ta zupa chodzi ale trochę się cykam jechać po nią, znajomi coś się nie odzywają więc samej tak nie lubię. Plan mam taki ze jutro ogarniam tą Narnie mężusia i myję okna bo w piątek Święto WP a mieszkam pod jednostką więc wypada mieć czyste okna 🤣 poza tym Klara jest bardzo aktywna jak jakieś defilady Nam lecą pod oknem czasami - może zrobi tacie prezent w jego święto 😀
    Trochę się nakręcam ale serio czuję ją już bardzo nisko i chodzenie/siedzenie powoduje u mnie dyskomfort.
    I marzę zjeść porządny obiad w końcu i nie czuć się po nim źle ani nie mieć zgagi🙄
    Tym czasem mnie w trakcie pisania natchnęło i rezygnuje z zupy - jadę po śledzia 🤭

Też jestem związana z tym świętem i miałam cichą nadzieję na 15 sierpnia 🤫😂

Hajkonk lubi tę wiadomość

🙋‍♀️28 🙋‍♂️29

12.09.2025r. 4600g 60cm misiaka🧸

age.png
  • LauraTomek Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziękuję kochane za życzenia 🥺🤧❤
    Niech się spełnią! Życzę sobie, żebyśmy wszystkie miały piękne wspomnienia porodowe i zdrowe dzieciaczki. 🌸

Jakie to emocje, że coraz więcej z nas jest rozpakowanych 🥺❤ Ze wspomnień z porodówki mojej mamy - jej teściowa kazała "jeszcze chwilę się wytrzymać", żeby nie rodzić mnie 13. w piątek. 😁

Po mojej wizycie wiem na ten moment, że jest szansa tego, że dołączę w 37. tygodniu do planowanych cesarek, ale dowiem się najprawdopodobniej 20.08., bo za tydzień kolejny podgląd brzuszka małego. Na ten moment waży 2200 g, więc okruszek z niego. Panie doktor życzą sobie, by posiedział jak najdłużej tym bardziej, ale zobaczymy jak zadecydują w przyszłym tygodniu.

sarenka95, Amandi, purplerain, Moirane, Marcysia1990, Szosz, Azalea 🌸, Alexis1719, Filcek, Deyansu, Kotciara, Abby10 lubią tę wiadomość

👱‍♀️32 🧔33
    I ciąża
    ⏸ 31.12.2024
    4.03. - genetyczne
    4.04. - 180 g dzidzi
    28.04. - połówkowe - 327 g synusia 😭😍👣
    8.05. - 468 g 👣
    31.05. - 816 g 👣
    4.07. - 1360 g 👣
    11.07. - 1600 g 👣
    25.07. - niecałe 2 kg szczęścia 👣
    30.07.- brzuszek w siatce ❤👣
    13.08.-2200 g 👣
    20.08.-2460 g 👣
    29.08. - ostatnia wizyta 🥺
    3.09. godz. 8:06 - Tomuś jest z nami ❤🐣 - 3,040 kg i 52 cm - (planowe CC - 38+5)

age.png
  • sarenka95 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już się nie mogę doczekać wizyty 🙈 strasznie mi się ciągnie ten czas. Mam nadzieję,że ten długi weekend zleci mi szybciutko i jakoś dotrwam do poniedziałku. Jutro muszę iść z synem na szczepienie, akurat w kalendarzu mu się tak trafiło,że między innymi będzie miał dawkę przypominającą przeciwko krztuścowi,co mnie naprawdę cieszy, ze względu na małą 🙂
    Z zachcianek to mam ochotę na sernik na zimno i chyba zrobię na weekend 🤤

LauraTomek, Hajkonk, Szosz, Filcek lubią tę wiadomość

2020 💙👦
    2025 🩷👧
  • purplerain Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aglo wrote:
    bardzo długo go wyciągali, gdzieś tam się zaklinował, i wysoko cięli macice, jakieś zrosty tam miałam. No ogólnie całą wieczność to trwało, o 00:05 byłam już na stole a on się urodził za 35minut dopiero. A jak skończyli mnie szyć to było 1:15 🫠
    Tym bardziej jeszcze raz wielkie gratulacje, że tak dzielnie to znieśliście 😘 Na pewno wszystko będzie ok ze Stasiem, ale dobrze, że go sprawdzą dokładniej ♥️

Szosz lubi tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
    🐣✨07.09.2025
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarenka95 wrote:
    Wow,mam trochę lepsze wyniki z krwi, tzn dalej poniżej normy, ale poszło w górę, jeśli chodzi o hemoglobinę i erytrocyty. Nie sądziłam,że do końca ciąży jednak coś drgnie 🙈.

Paczula, ciężko mi doradzić. Widzę,że większość dziewczyn jednak pisze Ci o terminie sierpniowym, ja z kolei myślę,że każdy dzień w brzuchu mamy jest na plus do terminu porodu, jeśli się nic nie dzieje i na Twoim miejscu celowała bym jednak w 3 września ☺️ ale najlepiej będzie zrobić tak jak czujesz Ty i opierać się na tym co mówi lekarz 🙂

Ja też jestem team że lepiej później niż wcześniej jeśli wszystko jest ok :) Waga jest tylko szacunkowa i nie raz się spotkałam że lekarz przestrzelił ją co najmniej o 0,5kg...

sarenka95, Szosz, Paczula lubią tę wiadomość

01.2023 🧒🏼🧸1cs
    age.png

09.2025 👶🏼🧸2cs
    age.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)
  • Paczula Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aglo wrote:
    Nam położna na szkole rodzenia mówiła, że dzieci z 37 tygodnia są jeszcze jak wcześniaki. Ale to już takie bezpieczne wcześniaki, na pewno szybko dorówna. Już masz doświadczenie nawet z młodszym wcześniakiem więc możesz ufać, że będzie wszystko dobrze ❤️ Super, że was transportują razem, bo słyszałam historie, że jednak mama nie może zostać przewieziona z dzieckiem.

• Ivka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie, że Staś juz z nami. ❤️
    Ja nie nadrobię, bo mój luby wrócił w poniedziałek, więc dotrwałam w dwupaku, z czego bardzo się cieszę.

Dziewczyny, powoli zaczynamy rozpakowywanie!
    Kto następny???

Mój w poniedziałek na usg 3kg, bez rozwarcia, szyjka długa jeszcze, nic się nie zapowiada, ale startuje z przyspieszaczami i afirmuje sierpniowy poród 😂❤️

Amandi, Hajkonk, Engel, Szosz, Alexis1719, Filcek, Deyansu, Agusia246, Joa.szym, Kotciara, purplerain, Venus, Abby10, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87

21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
    wynik nifty: zdrowy ziomuś na pokładzie 🐻
    25/08/25 jestemy na świecie ❤️
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis1719 wrote:
    Aglo, mocne kciuki Za Stasia 🥰🥹 Trzymajcie się 🌸

Hajkonk, niech Klara sobie jeszcze poczeka ! :D jeszcze zdąży wyjść na świat 🌟

Gratulacje dziewczyny za udane wizyty i obroty 🥰

Ja melduję się ze skierowaniem na indukcję na 21.08, bobaska ma już 3300g, ale rośnie proporcjonalnie i wszystko jest ok. Będzie to już bezpieczny tydzień i szanse na poród SN. Został mi tylko tydzień „wakacji” 🫣🫣
    Czas szybko leci i będzie coraz więcej wpisów o narodzinach naszych maluszków 🫣🥹❤️ Sama nie dowierzam, że to tuż tuż…

O , a z ciekawości czemu tak szybko indukcja? Masz jakieś wskazania ku temu?
    Pytam bo sama będę mieć indukcję, a mamy podobny wiek ciąży (ja mam cukrzycę ciążowa), tylko że na najwcześniej 1-2.09 mam się stawić do szpitala, czyli po skończonym 39 TC.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2025, 20:08

01.2023 🧒🏼🧸1cs
    age.png

09.2025 👶🏼🧸2cs
    age.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aglo wrote:

A zdążyli zrobić jeszcze USG przed samym cięciem? Może jakoś się przekręcił czy coś i stąd takie długie wyciąganie . Ehh stresujace są te porody 🙄 ja już sama zaczynam się denerwować swoim, to już tak zaraz... 🫣 no ale jakoś urodzić trzeba.

Jakie są prognozy na wasz pobyt w szpitalu? Wiesz już coś? Dzisiejsza nockę spędzicie razem?

Trzymam mocno za was kciuki ✊🏻 i za szybki powrót do domku ❤️

01.2023 🧒🏼🧸1cs
    age.png

09.2025 👶🏼🧸2cs
    age.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:

Powiem Ci, że nie wiem czy Ty tak umyjesz te okna jak planujesz 😀 4 cm to już taka granica przed rozkreceniem się akcji 🫣 a jeszcze jak piszesz że czujesz Klarę nisko, do tego lekkie parcie na 💩 to bądź Kochana w gotowości i raczej w bliskiej odległości od szpitala. Nie wiem skąd taka zależność, ale najczęściej akcje rozkręcają się w nocy :) czujesz skurcze jakieś obecnie?

01.2023 🧒🏼🧸1cs
    age.png

09.2025 👶🏼🧸2cs
    age.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)
  • Hajkonk Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amandi wrote:
    Też jestem związana z tym świętem i miałam cichą nadzieję na 15 sierpnia 🤫😂
    W takim razie Ty bierz męża w obroty, jutro myj okna i może akurat 🤣 ja zamiast męża w obrotach to sobie jego Narnie przepatrzę, oczywiście w tajemnicy bo jak bym mu powiedziała, że wyrzucam stare koszulki to by się pogniewał, z drugiej strony kłótnia nie taka zła 🤣 chciałam się podenerwować ale w przyszłym tygodniu a tak się dziś wściekłam w tej poczekalni o zestresowałam, że nawet mi ciśnienia nie zmierzyli bo bym od razu na oddziale wylądowała 🤣🤣 ja liczyłam na jakieś e-konsultacje z mężem ale powiedział że jak już Doktor powiedziała że główka napiera to on woli odpuścić i zacząć celibat 🫣

Amandi, Szosz, purplerain lubią tę wiadomość

Na pamiątkę 🥹

04.01.2025 ⏸️ 🍀
    15.01.2025 ❤️
    26.03.2025 🎀
    30.08.2025 K. 💖✨
  • Szosz Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aglo wrote:
    Nadrobiłam że było kilka dobrych wieści! Obroty udane! Super! Trzymajcie się jeszcze w dwupakach kochane! 😙

U nas z info to jutro jedziemy z rana transportem medycznym do innego szpitala do Lublina, bo Stas potrzebuje konsultacji ze względu na ten trudny poród. Także kciuki się przydadzą😗
    Wrzuciłam też fotkę na grupę :)
    ❤️
    Dobrze, że jeszcze będzie sprawdzony. Jesteś megadzielna 😘 że znosisz z względnym spokojem trudy po cc i że z karmieniem idzie. Matki to twardzielki 💪🏻
    purplerain wrote:
    Jeszcze musimy zweryfikować, czy dobrze Szosz wywróżyłam, jeśli tak to otwieram biznes 🔮😄
    Hahhaha, zobaczymy :D nie miałabym nic przeciwko.

Alexis1719 wrote:
    Ja melduję się ze skierowaniem na indukcję na 21.08, bobaska ma już 3300g, ale rośnie proporcjonalnie i wszystko jest ok. Będzie to już bezpieczny tydzień i szanse na poród SN. Został mi tylko tydzień „wakacji” 🫣🫣
    Czas szybko leci i będzie coraz więcej wpisów o narodzinach naszych maluszków 🫣🥹❤️ Sama nie dowierzam, że to tuż tuż…
    O, gratulacje, fajnie tak znać termin! Żeby nie powiedzieć „deadline” 😁
    Ja też nie wierzę, że to już nasz czas, zawsze były przed nami wątki do podglądania, a teraz pewnie dziewczyny z kolejnych miesięcy zaglądają do nas :D

Hajkonk, pho to bardziej moje smaki, ale dobry i śledź, skoro masz ochotę :D ale kurczę, 4 cm rozwarcia to poważna sprawa, może pójść szybko 😁🫣

Alexis1719, Hajkonk, purplerain, LauraTomek lubią tę wiadomość

👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ + 👶🏻 🩷 23.08.2025
  • Twilight Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LauraTomek sto lat! 🥳

Gratuluję obrotów i udanych wizyt 🍀 daje mi to nadzieję, że moja panna się jeszcze sama obróci przed szpitalem ale mam też z tyłu głowy myśl, że zostanę jedyna jak ta czarna owca forumowa z nieobroconym dzieckiem 😁

Hajkonk, ja Cię podziwiam, ja to już bym z walizką pod drzwiami spała 😁

Aglo - Staś przesłodki ❤️, trzymam kciuki, żeby wszystkie badania wyszły dobrze 🤞

Alexis1719, Hajkonk, LauraTomek lubią tę wiadomość

👧+🧑+👶+🐻‍❄️
    2023 - synek ❤️

preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paczula wrote:
    Nam położna na szkole rodzenia mówiła, że dzieci z 37 tygodnia są jeszcze jak wcześniaki. Ale to już takie bezpieczne wcześniaki, na pewno szybko dorówna. Już masz doświadczenie nawet z młodszym wcześniakiem więc możesz ufać, że będzie wszystko dobrze ❤️ Super, że was transportują razem, bo słyszałam historie, że jednak mama nie może zostać przewieziona z dzieckiem.

Mi się wydaje że to bardzo zależy od dziecka, moja starsza z 36tc miała drobne ślady wcześniactwa, ale ogólnie to ja nie wiem co przez to rozumieli bo absolutnie z niczym nie było problemów. No, może żółtaczka długo schodziła, ale nawet nie byliśmy naświetlane. A młodsza z 37 tc to już w ogóle nic a nic.

age.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk, a mówiłam że latasz z 4cm? :D że mnie z tego powodu zostawili na porodówce już, a Ty tu sobie sprzątasz dom na spokojnie XD

age.png
  • Hajkonk Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finalnie pojechałam do Kika i kupiłam termometr to wanienki za 1zł i komplet dla Klary 🤣
    Śledzia nie było w sklepie takiego jak mi się marzył więc finalnie zjadłam bułkę z szynką pomidorem i ogórkiem i jest upał jak cholera a ja piję gorącą herbatę 🫠
    Zjadłabym tą Pho ale kurczę dziś co nie jem to przelatuje bardzo szybko i obawiam się, że przy takiej szybkiej przemianie może piec dwa razy, nie chciałabym przy porodzie takich atrakcji 😀

A walizkę mam w samochodzie 🤣 fotelik też, dokumenty wyjęłam z tej teczki i włożyłam w folię żeby były bardziej czytelne. Teczkę też tam włożyłam ale na wierzch dałam aktualne badania kartę ciąży dowód i te inne potrzebne papiery. Ale chciałabym żeby Klara jeszcze posiedziała do piątku 🤞

Twilight, sofiz, Kotciara, purplerain, Marcysia1990, Alexis1719, Szosz, Abby10, Engel, Agusia246, LauraTomek, Filcek, Deyansu, Jusia 82 lubią tę wiadomość

Na pamiątkę 🥹

04.01.2025 ⏸️ 🍀
    15.01.2025 ❤️
    26.03.2025 🎀
    30.08.2025 K. 💖✨
‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ