X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie mam jakichś specjalnych wymagań co do wózka. Mega podoba mi sie Quinny mood, ale nie wiem jak sie go prowadzi i w ogole. Chorowałam na Stokke, ale postanowiłam nie przesadzać, az tak bardzo z cena, trzeba przecież kupic wszystko łącznie z mebelkami. I tak sie zastanawiam, czy w 10 tysiącach sie zmieścimy... Mam nadzieje, ze tak, bo jeszcze remont mieszkania kończymy i jednak kasa idzie

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• staraczka_85 Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam całą wyprawkę, na wszelki wypadek niech już wszystko leży, czuję się spokojniejsza :) Wciąż mam co prawda wątpliwości ile sztuk różnych części garderoby jest potrzebne faktycznie, ale najwyżej się już coś dokupi po urodzeniu :) Wyprawka gotowa, pokój gotowy, wózek zaparkowany - teraz tylko wszystko uprać, ale to zostawiam sobie już na przełom lipca i sierpnia, kiedy już na zwolnieniu posiedzę w domu :)

A_n_k_a_80, Ania91 lubią tę wiadomość

ckai43r875tbq03c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 tys o matko. Może mi się dobrze złożyło, że akurat nałożyło mi się pełno wydatków na czas ciąży, bo może też bym tyle wydała. chociaż chyba ja mam taki charakter, zawsze byłam mega rozsądna. Ja kupuję wyprawkę od zera, bo nie mam nic po nikim i myślę, że zamieszczę się w połowie tej sumy. Może z marginesem, okaże się. Aczkolwiek ogrom czasu poświęcam na szukanie okazji, promocji itp i już dużo na tym oszczędziłam.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    10 tys o matko. Może mi się dobrze złożyło, że akurat nałożyło mi się pełno wydatków na czas ciąży, bo może też bym tyle wydała. chociaż chyba ja mam taki charakter, zawsze byłam mega rozsądna. Ja kupuję wyprawkę od zera, bo nie mam nic po nikim i myślę, że zamieszczę się w połowie tej sumy. Może z marginesem, okaże się. Aczkolwiek ogrom czasu poświęcam na szukanie okazji, promocji itp i już dużo na tym oszczędziłam.
    Ale ja w tej kwocie uwzględniam wozek z fotelikiem i spacerówka plus mebelki do pokoju, czyli łóżeczko, szafka, komoda. A reszta to ubranka, kosmetyki itp. Jeżeli bedzie to mniejsza kwota, to oczywiscie bedziemy sie cieszyć, ale jak patrzę na te ceny bobasowych gadżetów, to hmm... Obawiam sie, ze moze tyle wyjsć. :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kipilam truskawki ale 12 zl za kg o zgrozo skad w czerwcu prawie taka cena !! Ale jeszcze chwila i beda pl 5 zl :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyprawka kosztujeto fakt, ale ja np meble kupilam corce w ubieglym rokj w lipcu jak 3 lata miala wczesniej mialam tylko kkmode lozeczko i wozekbo stwierdzilam ze meble jej kupie jak juz sama bedzie w swoim pokoiku spac

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku ja też mebelki, wózek, fotelik już kupiłam na szczęście. Ja absolutnie nie mówię, że to coś złego. Możesz po prostu wybierać najlepsze i kupować nie zastanawiając się nad ceną. I bardzo fajnie, mi się akurat tak złożyło, że mam inne ogromne wydatki w tym czasie i szukam okazji, targuję się, wydzwaniam po różnych sklepach. Jeśli chcecie zaoszczędzić to da się:)
    Ja też mam parę doświadczonych, ale naprawdę dobrych mamusiek naokoło i służą radą. Wiele rzeczy wykreśliłam z listy albo kupię "jeśli będzie potrzeba", bo chórem mówiły, że zbędny wydatek. A łatwo dać się zwariować, chociaż to sama przyjemność:)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Pysiaczku ja też mebelki, wózek, fotelik już kupiłam na szczęście. Ja absolutnie nie mówię, że to coś złego. Możesz po prostu wybierać najlepsze i kupować nie zastanawiając się nad ceną. I bardzo fajnie, mi się akurat tak złożyło, że mam inne ogromne wydatki w tym czasie i szukam okazji, targuję się, wydzwaniam po różnych sklepach. Jeśli chcecie zaoszczędzić to da się:)
    Ja też mam parę doświadczonych, ale naprawdę dobrych mamusiek naokoło i służą radą. Wiele rzeczy wykreśliłam z listy albo kupię "jeśli będzie potrzeba", bo chórem mówiły, że zbędny wydatek. A łatwo dać się zwariować, chociaż to sama przyjemność:)
    Ja tez na pewno bede próbowała zaoszczędzić jak tylko sie bedzie dało. I tez bede szukać rożnych okazji. Mysle, ze powinnam od lipca chyba sie wyrobić z tym wszystkim. Zaczęłabym juz duzo wcześniej, tak jak Wy, ale mam ciagle jakies opory. A po 30 tygodniu bede sie czuła pewniej :) dlatego czekam na początek lipca :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    młody dziś tak kopie, że aż czuję się cała obolała :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia ja mimo ze to moje drugie dziecko to ppwiem ci ze tez nic jeszcze nie kupilam, fakt ze czesc rzeczy mam po 1 corci, ale plwiedzialam ze zakupy zaczne robic pod koniec lipca tez to bedzie juz 30 tydzien i tez bede czula sie pewniej mimo wszysyko :) takze swietnie cie rozumiem

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF o kurcze jak on teraz takie kopniaki ci sadzi to strach plmuslec co to bedzie za 10 tygodniu jak juz bedzie mini sloniatkiem :D wtedy to dopiero sa kopy i nagorszy problem ja mialam z oddychaniem bo mala tak mi uciskala ze ledwo oddychac moglam :)

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama zdziwiłam się z mężem, że jest jakaś przerwa więc, żeby nie ryzykować o zamówiliśmy a jeśli się w domu nie ma miejsca to może u nic leżeć świetny jest ten sklep w Chrzanowie mają wózki z różnych firm a nie tylko na jedno kopyto to samo z fotelikami i oprócz tego mają tam różne artykuły dziecięce od bujaczków, wanienek, ubranek po butelki i smoczki, więc jeśli ktoś ma w miarę blisko można tam wstąpić, jeśli mam być szczera to mam już bardzo dużo rzeczy z wyprawki :P mój twierdzi, że za bardzo się z tym wszystkim śpieszę, ale jakoś tak mam przeczucie, że lepiej już to pozbierać a na koniec ciąży odpoczywać relaksować się ewentualnie prać i prasować. Ostatnio to jednak ten mój mąż mnie zdziwił bo dostałam karton ciuszków od koleżanek no ciuchy w nim są na od 0 do 12 miesięcy chyba i pytał się, czy nie mam zamiaru już tego pożądkować i prać, ja mu powiedziałam, że nie bo chce komode najpierw kupić, żeby mieć gdzie to trzymać dziś znalazłam na olx taka jaka mi się podoba :D

A mam do Was właśnie pytanie odnośnie pościeli, bo to oczywiste, że antyalergiczna, ale z jakim wypełnieniem kupujecie bo ja znalazłam takie:
    - Włókna silikonowe
    - Poliester silikonowany Hollow nie wiem czy to nie to samo
    - Ocieplina Baby Soft?
    - Ovata Antyalergiczna i tutaj pisali, że wypełnienie silikonowe uczula

Co o tym myślicie?

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia mój mały powoli pod żebra sięga jak zasadzi kopniaka. Teraz grzmoci mi podbrzusze... od kilku dni się taki nadpodbudliwy zrobił

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już ponad 10 tys wydałam, a nie mam jeszcze wózka, mebli i kilku drobiazgów i ubranka mam tylko na 50 i 56

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wydałam jakieś 1700 głównie na ubranka+ tylko żyrandol i szumiś
    a jeszcze troche mnie czeka choc przeciez mam duzo po Emilce

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    sarcia mój mały powoli pod żebra sięga jak zasadzi kopniaka. Teraz grzmoci mi podbrzusze... od kilku dni się taki nadpodbudliwy zrobił
    Mój jeden leży nad pępkiem pod żebrami poprzecznie i ma nóżki z prawej, a drugi leży z prawej główkowo i też ma nóżki wysoko. Jak tłuką to masakra, prawego boku dotknąć nie mogę bo mam normalnie obite mięśnie w środku

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :o dzierzba! Moje oczy sa wielkosci pieciozlotowki a szczeka opadla ponizej stop! :P fakt ze Ty wszystko x2, ale 10tys????
    Omg... To ja w takim razie ide na zakupy!:)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Dzoerzba i tego sie obawiam, ze to sie tylko tak wydaje, a 10 tysi lekka ręka pójdzie... Co prawda u Ciebie wszystko podwójnie, ale tak jak napisałaś brakuje Ci wózka itp. No ale chcieliśmy dzidzie, wiec liczyliśmy sie z wydatkiem i w ogole nie jest mi nie bedzie szkoda wydawać kasy na mojego Maluszka :D wiec od lipca zacznę Was i ja zasypywać pytaniami wyprawkowymi :D

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• ilona29 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Dziewczyny ja już ponad 10 tys wydałam, a nie mam jeszcze wózka, mebli i kilku drobiazgów i ubranka mam tylko na 50 i 56
    Co? Lo matko to ja wydalam 300 Euro I brak tylko wozka a to jakies 250euro

74700tc7xapwpc4i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy az takie kopniaki to norma?? Ja czuje ze mi sie wierci ale raczej nie boli... I to nawet mile jak tam sie wierci... Powinnam sie martwic?

Foxiku a chcialam Ci przypomniec ze jestesmy jednymi z tych, ktore najpozniej poczuly wyrazne ruchy:P

‹‹ 1000 1001 1002 1003 1004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ