X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja córa na połówkowym leżała główką w dół, a ostatnio już poprzecznie :)

z aliexpress rzadko coś zamawiam i głównie rzeczy do telefonu albo jakieś drobiazgi, raz torebkę kupiłam i była spoko :D ubrań nie zamawiałam ;) a strona po angielsku, żadna spolszczona ;)

ja też dzisiaj o 17 mam endokrynologa, kontrola po 8 tygodniach, więc ciekawe co powie na wyniki.. raz mi już zwiększył dawkę z 25 na 50 euthyroxu, ale najważniejsze, że jesteśmy pod kontrolą i będzie git :)

agatia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie domyslam ze ludzie wszystek towar beda chcieli wykupic bo wolne, chore ale co zrobic, ja wlasnie sie na chwile wybieram do sklepu az strach mam wyjsc nq wiesci ze moejsca w sklepie nie bedzie hahah

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia Ja weszłam tylko do warzywniaka i mięsnego i się przeraziłam
    Sklepy będą zamknięte tylko 1 dzień!
    Najgorsze są babska co łokciem szturchaja w brzuch

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf, jeden z lekarzy powiedział mi niedawno, że na takim etapie ciąży dziecko może wiele razy zmieniać pozycję, ale miło z jego strony, gdy ustawia się czasem głową w dół, bo to oznacza, że uwzględnia w ogóle taka pozycję w swoich planach i daje szansę na przyszłość.
    Nie mam pojęcia czy to tylko bajanie doktorka w średnim wieku, czy też coś w tym jest ;) Mam nadzieję, że jest, bo nasz kręci teraz piruety takie, że hej - i co rusz jest inaczej ustawiony ;)

esmi, oj tam, burza. Dobrze, że ruszyłaś temat, bo każdy kij ma dwa końce. Rozmawiałam o tym ostatnio z moją lekarką prowadzącą (matką dwójki dzieci) - bo sama ruszyła temat. I przywołała przykład osoby z jej rodziny, żyjącej z zasiłków, która właściwie przez całe dorosłe życie przepracowała może kilka miesięcy... Stwierdziła, że my mamy chyba po prostu nieco inną konstrukcję psychiczną...
    Ciotka mojego M.pracuje w niedużym mieście X, w pomocy społecznej. I mówi wprost, że dla nich 500+ w obecnej formie to jest paranoja, która w wielu przypadkach na ich terenie pogłębi tylko patologię (a jest to obszar taki, gdzie bardzo wiele rodzin korzysta z różnych form pomocy). Mają np.babkę, która ma bandę dzieci, wyciąga miesięcznie ponad 4.000zł ze wszelkich możliwych zasiłków/dodatków etc., a dzieci jak chodziły niedopilnowane, tak chodzą... I oni nie mają jakiś super narzędzi, by to zmienić, tak naprawdę :(

Za to tam, gdzie człek CHCE pracować, to jakoś mu państwo tego nie ułatwia... I potem jest stawanie przed dylematem - puścić dziecko do prywatnego żłobka, pod cudzą opiekę i pracować właściwie tylko po to, by pokryć tę opiekę - ale wiadomo, chodzi o to, żeby nie znikać z rynku pracy na iiiiiiileś tam czy zniknąć i bać się, że nie będzie do czego wrócić...

Ja uwielbiam swoją pracę... ale prawda taka, że powolutku daje mi się we znaki - tak od strony obciążeń fizycznych, jak też psychicznych. Nie mniej decyzja o tym, jak długo będę pracowała, nie wynika wyłącznie z mojego umiłowania tej roboty i tego, że nie wyobrażam sobie siedzieć w domu i kwitnąć (chociaż to są bardzo ważne składowe :-D ), ale również z tego, że nie chcę robić cyrków, zawijać się za wcześnie etc. Tak samo będzie z powrotem... Bardzo możliwe, że częściowo wrócę do pracy zdecydowanie szybciej, niż po roku. Rynek jest zatkany, warunki zatrudnienia często niefajne - jak już się do jakiś w miarę sensownych doczłapie, to człek się tego trzyma, żeby nie stracić :(

Pracowało się na 1,5 etatu, pracowało się czasem przez miesiąc non-stop, bez ani jednego dnia wolnego itd. itp. Ja nie mówię, że tak musi każdy, ale dlaczego ci, którzy naprawdę ciężko pracują, by do czegoś dojść - do jakiś warunków materialnych, do jakiejś pozycji w zawodzie - wiedząc, że to może zaprocentować również dobrze dopiero za kilka lat (albo i nie... bo to czasem taka ryzykowna inwestycja ;) )... mają nie powiedzieć, że im nie pasuje harowanie na tych, którzy wolą siedzieć w domu i nic nie robić?????? - to nie jest o wszystkich np.na L4, żeby nie było, uprzedzam oburzenie ;)
    Nie każdy, kto korzysta z 500+ i temu podobnych, jest "be", to jest oczywiste (!!!!). Wierzę, że wiele osób zrobi z tego użytek właściwy :)

Ale niezauważanie problemu tych, którzy takiej pomocy nie mają, też nie jest w porządku, zwłaszcza, że to "niemanie" pomocy bardzo często jest okupione naprawdę ciężką harówką...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 12:56

Ulfenstein, violett lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Sarcia Ja weszłam tylko do warzywniaka i mięsnego i się przeraziłam
    Sklepy będą zamknięte tylko 1 dzień!
    Najgorsze są babska co łokciem szturchaja w brzuch

dokładnie albo taranują wózkiem, grrrrrr..... aż jednej zwróciłam uwagę dzisiaj, żeby mnie nie szturchała w brzuch tym swoim wózkiem. Oczywiście pańcia 60+ tylko spojrzała i mruknęła pod nosem...

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta
    miałam już się odezwać ale ostatecznie przesunelam sie w inne miejsce w kolejce, bo starsi ludzie nawet niemilo pachną (często)
    ale duzo dzis nie brakowalo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e98ef3a7fbf7.jpg

Ciocia kupila Amelce urocze body ♡
    Macie racje cala wyplata teraz idzie na Amelke, mala jest najwazniejsza♡a jeszcze tyle do kupienia.
    Dzisiaj kopie jak szalona :) zauwazylam ze jak jest glowa w dol to tez nie wstaje na sikanie :)Jest kochana nasze male szczescie ♡

_izunia_ lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja póki co staram się rozważnie podejść do wyprawki i póki co się udaje. Ciężki finansowo mam ten rok, bo dużo bardzo ciężkich wydatków, aż dziwie się, że udaje się to ogarnąć. Pewnie po wrześniu sobie pofolguję, bo trochę się odkopię.

U mnie truskawki po 11 zł! Zwariowali.

A co do 500+ wolałabym, żebym to mogła sobie od podatku odliczyć (tzn. mi się nienależy, ale ogólnie).

Zawsze mnie dziwią te tłumy przed świętami i pełne koszyki "nqjpotrzebniejszych" rzeczy:)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie truskawki w warzywniaku nadal po 13 zł
    czereśnie 27 zł
    fasolki szparagowej nie widziałam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie truskawki po 12, czereśnie 29 a fasolka szparagowa 30 zł ! Ma sa kra!

mhsvi09k4211dm8g.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mówicie o tych wyprawach, a ja dalej nic noe kupiłam. Postanowiłam zacząć w lipcu.
    Czy ktoras z Was, tak jak ja jeszcze nic nie ma? Czy jestem sama? Najbardziej boje sie o wozek, jak piszecie, ze lipiec-sierpień producenci maja pauzę...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Bratek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziulla, luzik - my też rozsądnie z wyprawką się staramy ;) Mamy tabelkę w Exelu, wszystko się sumuje ;) po kolei odhaczamy. Ciuszków żadnych jeszcze nie mamy :)

Pysiaczku - spoko, u nas zaledwie kilka rzeczy zakupionych, ale wózek i fotelik już są - chodziło właśnie o to, że nas postraszyli w sklepach, iż może być problem z przerwą wakacyjną w fabrykach itd. Ale to też zależy, jak bardzo chcesz grymasić ;) Jak nie masz jakiś mega wygórowanych wymagań, albo jazd typu: "Ja MUSZĘ mieć ten z różową wstawką", to wtedy jest łatwiej - sklepy mają mnóstwo rzeczy na stanie :)
    No i nas pogoniły bliskie osoby już z dzieciakami, uprzedzając, że w lato, to średnia jest frajda łazić po sklepach z wieeeeelkim brzuchem ;) a w czerwcu praktycznie nas nie ma :)

Kobity, macie już czereśnie????????????????????????????????????????????
    Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ja kcem, ja kcem ;(((((
    Truskawki wczoraj upolowałam za 10zł/kg i raczej w tej okolicy cenowej są na straganach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 13:23

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek generalnie jeśli masz kasę to żaden problem, ja zaczęłam wcześniej kupować, bo musiałam to rozplanować. U mnie wyprawka to pikuś przy innych wydatkach. A jeśli chodzi o wózek to u mnie też mówili, że 6 tygodni, ale w innych sklepach mieli na bieżąco, więc warto sprawdzić. Ja kupiłam w promocji ze starej kolorystyki i miałam od ręki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wsadziłam naleśniki (z brokułami i camembertem z sosem pomidorowym) do piekarnika i teraz czekam, aż będą gotowe. Nie mam pomysłu na jutrzejszy obiad, więc chyba nie obejdzie się bez wizyty w sklepie, na dodatek trzeba jakieś czekoladki kupić na dzień matki i mam nadzieję że coś zostanie, zwłaszcza że czekamy na samochód od mechanika. Chciałam też pooglądać materace do łóżeczka Filipka, łóżeczko ma być gotowe na 10 czerwca dopiero..

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku teraz mam lepiej, bo spora część rzeczy po synku. Ale w pierwszej ciąży zakupu zaczęłam w 30tc, a w 31tc byłam na oddziale już do końca :) w tydzień kupiłam prawie wszystko z wyjątkiem ubranek 50 i pieluch, to odkupił tatuś :) jak jest kasa to i w dwa dni kupisz wszystko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wolę wszystko stopniowo kupować, to później tak kieszeń nie boli ;)

staraczka_85, mmargol lubią tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Tak mówicie o tych wyprawach, a ja dalej nic noe kupiłam. Postanowiłam zacząć w lipcu.
    Czy ktoras z Was, tak jak ja jeszcze nic nie ma? Czy jestem sama? Najbardziej boje sie o wozek, jak piszecie, ze lipiec-sierpień producenci maja pauzę...
    No na wymazona bryke sie czeka, ja czekam na adaptery i zaraz lece do sasiadki je mierzyc i w piatek ide zamowic wozek, zeby juz sie robil, dla malej :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię stopniowo kupować i kompletować wyprawkę bo cały czas mam radochę. Teraz już prawie wszystko mam to mi szajba z zabawkami odwaliła. Jak tak dalej pójdzie to do sierpnia zbankrutuję ;)

agatia lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/190dec033d30.jpg
    To my z Amelkowym domkiem♡

kamciaelcia, Dzierzba, Pysiaczek89, claudiuszek, mmargol, żabka04, agatia, Ania91, _izunia_, Anulka01, violett, Lusia8998, bbeczka91, megg, martta, Malutka92 lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kochany chłop myśli, że mamy tylko rzeczy od mojej siostry, tzn troszeczkę ubranek i kombinezony... i kilka ciuszków co zamówiłam... chłop się zdziwi jak zobaczy, że żona już 3/4 wyprawki sama kupiła heheh ;)
    Mój nie porusza nawet tematu... Ja go ścigam z wózkiem, bo właśnie ta wakacyjna przerwa mnie wystraszyła.

‹‹ 999 1000 1001 1002 1003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ