X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja wydałam jakieś 1700 głównie na ubranka+ tylko żyrandol i szumiś
    a jeszcze troche mnie czeka choc przeciez mam duzo po Emilce
    Kamcia ja serio nie wiem dlaczego, aż tyle poszło. Może dlatego tyle wydałam bo po prostu mogłam? Jedyny konkret to wózek sportowy a tak to ubranka, tekstylia, butelki i reszta

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba u Ciebie liczy się razy 2, więc wszystko się zgadza;);)
    Faktycznie dużo wydałaś na zabawki, ale jeśli masz taką możliwość to czemu nie. Ja zabawek nie kupuję, poza jakimś szumisiem i matą edukacyjną, z czasem kupię jak Mała zacznie się bawić, bo zapewne coś dostanę, a później chcę mieć dalej przyjemność z zakupów.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Kamcia ja serio nie wiem dlaczego, aż tyle poszło. Może dlatego tyle wydałam bo po prostu mogłam? Jedyny konkret to wózek sportowy a tak to ubranka, tekstylia, butelki i reszta

ja wszystko zapisuje
    za pierwszym razem juz się pogubiłam, ale chyba nie poszło wiecej niz 6-7 tys
    kupię jakąs posciel,kocyk choć mam tego sporo lub przynajmniej wystarczajaco(jestem maniakiem kocyków :D )
    nawet mam podkłady do szpitala takie zapasy wtedy robiłam
    ale teraz obkupie sie jak męża nie ma-wiecej posiedze na allegro
    podziwiam twoją kwotę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 14:42

Bratek lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko proszę was nie pomyślcie, że ja się chwalę czy coś. Po prostu sama się dziwię mojej rozrzutności bo chyba przeginam z tym, patrząc po kwotach które podajecie. Trochę w tym winy mojego, bo się uparł na wszystko nowe, choć pewnie jakby było inaczej to ja bym sama nowe kupowała.

Dzięki magdziulla za pocieszenie, teraz przynajmniej nie myślę, że zwariowałam ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chcecie oszczędzić to polecam zrobić listę i ją przemyśleć, a przede wszystkim skonsultować. Łatwo się pogubić w kupowaniu na czuja, zwłaszcza jeśli chodzi o takie pierdułki, ubranka itp. Bo duże rzeczy to co innego, mamy jakieś wymagania, budżet na to no i szukamy konkretu.

Bratek, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my póki co ok 1100 zł wydaliśmy, a mamy wózek, fotelik, trochę ciuszków w rozmiarach od najmłodszego do ok 6-9 miesięcy, no i łóżeczko zamówione ;) nie jest chyba najgorzej, a znalazłam nowy sklep z minki i na moje nieszczęście mają tam wzory które mi się okrutnie podobają, ale mają rzeczy droższe niż u makaszki, ale z rabatem 15 % na pierwsze zakupy ;) teraz na dniach zamówimy wanienkę ze stelażem to ok 100 zł z przesyłką będzie, a bujaczek chyba dopiero po narodzinach zamówię...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba
    Dla mnie Twoje wydatki nie powinny być oceniane. ..może gdybym miała tyle pieniążków kupiłbym więcej, drożej? Ważne żebyśmy miały frajdę z zakupów.

Dzierzba lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce wszytsko nowe. Tak jakoś sobie postanowiłam, ze pierwszy dzidziuś i chce zeby było wszytsko nowe. Chociaz pewnie siostra da mi jakies ubranka po swoim synku.
    Juz nie mogę sie doczekać tego szaleństwa zakupów bobasowych :D

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do listy to ja mam listę wyprawkową zrobioną w excelu już w 8 tc :D Wszystko ładnie odhaczam, zapisuję wydatki no i co chwilę coś zmieniam, dopisuję i nawet zdarza mi się odpisać po przemyśleniu. ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam jakby listę od dawna dawna
    Każda z nas ma inne poczucie potrzeby a i tak wszystko wyjdzie w praktyce
    Z Emilka dużo rzeczy kupowalismy na bieżąco
    Np karuzela do łóżeczka. ..na początku pytanie czy potrzebna. Jak dziecko zrobiło się kumate to kupiliśmy u była frajda
    Tak samo bujaczek. ..
    Teraz inaczej się na to patrzy ale dziecko dziecku nie równe :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paczka z ubrankami przyszła: komplet dresikowy, dwa pajace, dwa kaftaniki i śpiochy z Tuptusiem (tym od Bambiego :)), urocze ciuszki, na trochę większe dziecko, bo maluszków mam już sporo, a i tak muszę poprzeglądać co już jest i w jakim rozmiarze...

czapeczki mam dwie: jedną wiązaną i lekką bawełnianą na po kąpieli, nie wiem ile tych czapeczek powinno być :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co ukrywać każdy ma inną sytuację finansową, inne podejście do tematu, jest mniej lub bardziej oszczędny. Mam znajomych, którzy prawie cały zasiłek najwyższy na dg czyli ok 6 tys co msc wydawali na dziecko, a inni w niegorszej sytuacji kupili mniej więcej to co ja. No i jedni zadowoleni i drudzy. Ja nie oceniam. Mam frajdę z zakupów, na pewno niczego mojemu dziecku nie zabraknie, a już mam taki charakter, że jestem oszczędna i wydatki mam przemyślane. Każda droga dobra:)
    Także Dzierzba jeśli przez Twoje zakupy nie będziecie przymierać głodem to co się przejmujesz:)

Dzierzba, ilona29 lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No masz rację kamcia. Ja może dlatego wydałam tyle bo staram się już zakupy robić na przyszłość bo boję się, że nie będę miała siły i czasu przy trójce szukać i kupować na bieżąco i skończy się na tym, że będę zamawiała gdziekolwiek byle szybko, a niekoniecznie w dobrej cenie. Teraz mam czas na szukanie okazji i promocji.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Nie powie ile tych czapeczk potrzeba :) my po kąpieli nigdy nie użyliśmy. W domu też nie. Zimą wiadomo ze potrzebna nam była. Ale rzadko zakladalam wiosna. ..ja opierałam się na zasadzie że jak mi ciepło i nie potrzebuje czapki to dziecko też nie...ale to moje podejście i zawsze miałam gdzieś uwagi innych. ..
    A czapeczki lubiłam np pod kolor sweterka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    paczka z ubrankami przyszła: komplet dresikowy, dwa pajace, dwa kaftaniki i śpiochy z Tuptusiem (tym od Bambiego :)), urocze ciuszki, na trochę większe dziecko, bo maluszków mam już sporo, a i tak muszę poprzeglądać co już jest i w jakim rozmiarze...

czapeczki mam dwie: jedną wiązaną i lekką bawełnianą na po kąpieli, nie wiem ile tych czapeczek powinno być :P
    Na kąpiel to najlepiej ze dwie mieć bo się tłuszczą od oliwek i trzeba prać i jakąś cieplejszą na wyjście. Ja czapeczki zakładałam tylko ze 2 tyg ze względu na straszną ciemieniuchę, a lepiej odmiękała jak była łepetynka zakryta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 15:05

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :) ja mysle ze zagladanie do czujegos portfela jest bez sensu i nie podlega to ocenie. Kazdy wydaje na swoje dzieci tyle ile sobie zyczy i ile go stac, jeden szuka okazji drugi bierze ciuchy od projektanta. Mysle ze to sprawa indywidualna i nie mamy prawa tego komentowac,a tymbardziej swoim komentarzem stawiac kogos pod sciana sby sie tlumaczyl nam po co tyle wydal, szanujmy siebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 15:07

A_n_k_a_80, ilona29, żabka04, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba
    My zawsze powtarzamy ze można zbędne rzeczy sprzedać! Wszystkiego nie jesteśmy w stanie przewidzieć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nam się wyrozumiełe osoby na forum trafiły. Jak gadałam z koleżanką na temat wydatków to mnie zjechała od góry do dołu i przestała dzwonic.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba
    Ludzie bardzo często są zazdrośni :D
    A przecież tego nie kradniemy i nie zebrzemy ;)

Żabcia_ lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Dzierzba
    Ludzie bardzo często są zazdrośni :D
    A przecież tego nie kradniemy i nie zebrzemy ;)
    Chyba w sedno trafiłaś. To takie polskie jest...

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ