WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kamciaelcia wrote:ja wydałam jakieś 1700 głównie na ubranka+ tylko żyrandol i szumiś
a jeszcze troche mnie czeka choc przeciez mam duzo po Emilce -
nick nieaktualnyDzierzba u Ciebie liczy się razy 2, więc wszystko się zgadza;)
Faktycznie dużo wydałaś na zabawki, ale jeśli masz taką możliwość to czemu nie. Ja zabawek nie kupuję, poza jakimś szumisiem i matą edukacyjną, z czasem kupię jak Mała zacznie się bawić, bo zapewne coś dostanę, a później chcę mieć dalej przyjemność z zakupów. -
Dzierzba wrote:Kamcia ja serio nie wiem dlaczego, aż tyle poszło. Może dlatego tyle wydałam bo po prostu mogłam? Jedyny konkret to wózek sportowy a tak to ubranka, tekstylia, butelki i reszta
ja wszystko zapisuje
za pierwszym razem juz się pogubiłam, ale chyba nie poszło wiecej niz 6-7 tys
kupię jakąs posciel,kocyk choć mam tego sporo lub przynajmniej wystarczajaco(jestem maniakiem kocyków)
nawet mam podkłady do szpitala takie zapasy wtedy robiłam
ale teraz obkupie sie jak męża nie ma-wiecej posiedze na allegro
podziwiam twoją kwotę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 14:42
Bratek lubi tę wiadomość
-
Tylko proszę was nie pomyślcie, że ja się chwalę czy coś. Po prostu sama się dziwię mojej rozrzutności bo chyba przeginam z tym, patrząc po kwotach które podajecie. Trochę w tym winy mojego, bo się uparł na wszystko nowe, choć pewnie jakby było inaczej to ja bym sama nowe kupowała.
Dzięki magdziulla za pocieszenie, teraz przynajmniej nie myślę, że zwariowałam -
nick nieaktualnyJeśli chcecie oszczędzić to polecam zrobić listę i ją przemyśleć, a przede wszystkim skonsultować. Łatwo się pogubić w kupowaniu na czuja, zwłaszcza jeśli chodzi o takie pierdułki, ubranka itp. Bo duże rzeczy to co innego, mamy jakieś wymagania, budżet na to no i szukamy konkretu.
Bratek, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymy póki co ok 1100 zł wydaliśmy, a mamy wózek, fotelik, trochę ciuszków w rozmiarach od najmłodszego do ok 6-9 miesięcy, no i łóżeczko zamówione
nie jest chyba najgorzej, a znalazłam nowy sklep z minki i na moje nieszczęście mają tam wzory które mi się okrutnie podobają, ale mają rzeczy droższe niż u makaszki, ale z rabatem 15 % na pierwsze zakupy
teraz na dniach zamówimy wanienkę ze stelażem to ok 100 zł z przesyłką będzie, a bujaczek chyba dopiero po narodzinach zamówię...
-
Ja tez chce wszytsko nowe. Tak jakoś sobie postanowiłam, ze pierwszy dzidziuś i chce zeby było wszytsko nowe. Chociaz pewnie siostra da mi jakies ubranka po swoim synku.
Juz nie mogę sie doczekać tego szaleństwa zakupów bobasowychMarcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Też mam jakby listę od dawna dawna
Każda z nas ma inne poczucie potrzeby a i tak wszystko wyjdzie w praktyce
Z Emilka dużo rzeczy kupowalismy na bieżąco
Np karuzela do łóżeczka. ..na początku pytanie czy potrzebna. Jak dziecko zrobiło się kumate to kupiliśmy u była frajda
Tak samo bujaczek. ..
Teraz inaczej się na to patrzy ale dziecko dziecku nie równeDzierzba lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaczka z ubrankami przyszła: komplet dresikowy, dwa pajace, dwa kaftaniki i śpiochy z Tuptusiem (tym od Bambiego
), urocze ciuszki, na trochę większe dziecko, bo maluszków mam już sporo, a i tak muszę poprzeglądać co już jest i w jakim rozmiarze...
czapeczki mam dwie: jedną wiązaną i lekką bawełnianą na po kąpieli, nie wiem ile tych czapeczek powinno byćDzierzba lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie ma co ukrywać każdy ma inną sytuację finansową, inne podejście do tematu, jest mniej lub bardziej oszczędny. Mam znajomych, którzy prawie cały zasiłek najwyższy na dg czyli ok 6 tys co msc wydawali na dziecko, a inni w niegorszej sytuacji kupili mniej więcej to co ja. No i jedni zadowoleni i drudzy. Ja nie oceniam. Mam frajdę z zakupów, na pewno niczego mojemu dziecku nie zabraknie, a już mam taki charakter, że jestem oszczędna i wydatki mam przemyślane. Każda droga dobra:)
Także Dzierzba jeśli przez Twoje zakupy nie będziecie przymierać głodem to co się przejmujesz:)Dzierzba, ilona29 lubią tę wiadomość
-
No masz rację kamcia. Ja może dlatego wydałam tyle bo staram się już zakupy robić na przyszłość bo boję się, że nie będę miała siły i czasu przy trójce szukać i kupować na bieżąco i skończy się na tym, że będę zamawiała gdziekolwiek byle szybko, a niekoniecznie w dobrej cenie. Teraz mam czas na szukanie okazji i promocji.
-
LRF
Nie powie ile tych czapeczk potrzebamy po kąpieli nigdy nie użyliśmy. W domu też nie. Zimą wiadomo ze potrzebna nam była. Ale rzadko zakladalam wiosna. ..ja opierałam się na zasadzie że jak mi ciepło i nie potrzebuje czapki to dziecko też nie...ale to moje podejście i zawsze miałam gdzieś uwagi innych. ..
A czapeczki lubiłam np pod kolor sweterka -
Little Red Fox wrote:paczka z ubrankami przyszła: komplet dresikowy, dwa pajace, dwa kaftaniki i śpiochy z Tuptusiem (tym od Bambiego
), urocze ciuszki, na trochę większe dziecko, bo maluszków mam już sporo, a i tak muszę poprzeglądać co już jest i w jakim rozmiarze...
czapeczki mam dwie: jedną wiązaną i lekką bawełnianą na po kąpieli, nie wiem ile tych czapeczek powinno byćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 15:05
-
nick nieaktualnyDziewczyny
ja mysle ze zagladanie do czujegos portfela jest bez sensu i nie podlega to ocenie. Kazdy wydaje na swoje dzieci tyle ile sobie zyczy i ile go stac, jeden szuka okazji drugi bierze ciuchy od projektanta. Mysle ze to sprawa indywidualna i nie mamy prawa tego komentowac,a tymbardziej swoim komentarzem stawiac kogos pod sciana sby sie tlumaczyl nam po co tyle wydal, szanujmy siebie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 15:07
A_n_k_a_80, ilona29, żabka04, _izunia_ lubią tę wiadomość