X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo nie mam prawie jeszcze nic:P
    każdy mi mówi ze spotykanych ludzi, że jeszcze dużo mam czasu.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o materac to z własnego doświadczenia mogę polecić kokos-gryka-pianka są na prawdę mega dobre ;)

violett lubi tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    a co to znaczy, że rozwijają czaszkę? to źle czy dobrze? z wypowiedzi wnioskuję, że źle?czapek nie ubierać?
    Dziewczyny to ja wydałam na razie może 250 zł:P
    czapki ubierać ;-) powiedziane było w pozytywnym znaczeniu

Madziuuuula, agatia lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Jeśli chodzi o materac to z własnego doświadczenia mogę polecić kokos-gryka-pianka są na prawdę mega dobre ;)
    Ania- widzę, że sklep ma bogaty asortyment na str internetowej- a czy w realu można te wszystkie wózki, mebelki, zabawki zobaczyć?

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja kupię na pewno dla synka pościel, 2 okrycia kąpielowe, kosmetyki, czapkę na zimę :)
    Resztę mam po córci: wózek, fotelik, bujaczek, karuzelkę, nawet kombinezon mam w uniwersalnym kolorze :)
    Bielizna też się przyda po córce.
    Na pewno na jakiś dresik typowo dla chłopca, czy pajacyk się skuszę :)

Na macie edukacyjnej nie chciała leżeć moja córcia.
    Butelek nie kupuję, bo zamierzam karmić piersią około roku. To znaczy mam ze 2 jakieś buteleczki nowe, dostałam gratis do zakupów jeszcze w pierwszej ciąży.
    Ale mam nadzieję, że się nie przydadzą :P

agatia, Bratek lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek to super, mogę się zatem realizować w kupowaniu czapek, czapeczek, chustek itp ;)

claudiuszek lubi tę wiadomość

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    Ania- widzę, że sklep ma bogaty asortyment na str internetowej- a czy w realu można te wszystkie wózki, mebelki, zabawki zobaczyć?

Jasne że tak tylko nie wiem jak z mebelkami ja teraz znalazłam jeszcze jeden sklep internetowy gdzie jest megaśnieeee tanio a sam sklep znajduje się w Bielsku Białej i na pewno odwiedzę na allegro mają aż 8 stron wystawionych rzeczy i to na prawdę wychodzi taniej niż jakbym kupowała w zwykłym sklepie. Sklep nazywa się Zefi i mieści się w Bielsku przy Ul. Korczaka 16 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 17:14

claudiuszek lubi tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia ja też słyszałam, że kupowanie nie wiadomo ilu butelek jest bez sensu jeśli zamierza się karmić piersią. Ja kupię jedną, a jedną taką małą dostałam przy zapisie do szkoły rodzenia. Jeśli wyjdzie, że cyc nie działa wtedy kupię.

Kornelia85 lubi tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Jasne że tak tylko nie wiem jak z mebelkami ja teraz znalazłam jeszcze jeden sklep internetowy gdzie jest megaśnieeee tanio a sam sklep znajduje się w Bielsku Białej i na pewno odwiedzę na allegro mają aż 8 stron wystawionych rzeczy i to na prawdę wychodzi taniej niż jakbym kupowała w zwykłym sklepie. Sklep nazywa się Zefi i mieści się w Bielsku przy Ul. Korczaka 16 ;)
    oo super- do bielska tez niedaleko-dobrze wiedzieć ;-) Zaraz oblukam ich allegro ;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilet ja z czystym sumieniem pllecam grhka-kokos, moja corcia spala na nim do prWie 3 lat, i naprawde ani sie nie zapadal ani nie odksztalacal, latwy byl w utrzymaniu czystosci, bo ten pokrowiec z wierzchu zgryka sie wrzucalo normalnie do pralki. Ja dla mojegk 2 dziecka rowniez kupie ten gryka kokos mimo ze mam jezzcze po mojej corci ale kazde dziecko ma inna wage on nie jesg drogi 60 zl to dzidzius bedzie mial nowy ;)

Ania91, violett lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś pogoda nie słuzyła aby robić pranie, ale przygotowałam juz pierwsze rzeczy-koce i pościel do kolyski i łózeczka, wszystko ma wysokość około 1,5 metra :) zapomniałam juz ile to bedzie pranie i PRASOWANIA

Strazaczka1990, claudiuszek, Ania91 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie :)
    Alan dalej głową do dołu ustawiony...Waga 850g ..:o ...wszystko jest w jak najlepszym porządku :) waga nadal 3na plus.

Co do truskawek Magdzia to u Nas po 14.50ja dziś widziałam

Madziuuuula, kamciaelcia, Żabcia_, Bratek, A_n_k_a_80, violett, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam ze sklepu, ludzie powariowali :/

sarcia123, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki podpowiedzcie mi jak wrzucic zdjeci2 tutaj, bo juz robie ktorej podejscie i za cholerke mi nie wychodzi ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka gratulacje udanej wizyty, no i najwazniejsze ze dzidzius rosnie duzy i zdrowy oby tak dalej:) gratulacje !! :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam ze strony zapodaj.pl
    Tam naciskam na forum, dodawanie zdjęcia, następnie zaznaczam jego rozmiar , dodanie a na koniec kopiuje trzeci (dolny )link na str BBF

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka
    A jak radzisz sobie z cukrami ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja u mnie nie mogę znaleźć truskawek a jak są to jakieś marne ochłapy i mega drogie :/ w piątek chyba wyrusze do Oświęcimia z misją pod tytułem : "Truskawki" marzy mi się mój koktajl :P

w57vikgnszqgz528.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Strazaczka
    A jak radzisz sobie z cukrami ?
    Cukry mam w normie.Od tamtej pory mierze codziennie rano na czczo i godzinę po posiłku .:)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas truskawki tez w cenie 12 zl ;/ a schodzily jak swieze buleczki, no mowie wam;)

‹‹ 1003 1004 1005 1006 1007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ