WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kamciaelcia wrote:nie czyta się internetu
jeszcze sie tego nie nauczyłyśmy?
jak czegos nie wiesz czy nie rozumiesz to po prostu pytajale ja nawet nie wiem co należy jeść, w jakich odstępach czasowych itp. Poprzeglądać tutaj ten wątek cukrzycowy, pewnie duzo piszecie co i jak, wiec moze troszkę mi sie rozjaśni.
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualny
-
duzo dużo piszemy
a najczesciej o grzeszkach
ogólnie diab na pierwszym spotkaniu dała mi rade by jeść co 3h (u mnie 9, 12, 15, 18, 21:30)
w praktyce w miedzyczasie zjadam przekąskę
jemy małe porcje ale czesto
dla mnie najwiekszą odmiana a zatem i katorga jest sniadanie...niektórym sluzy zwykły biały chleb, innym wyszukany ciemny ; bułki bardzo często odpadaja-baaardzo wysokie cukry sie zdarzały
warzywa na surowo bez ograniczeń
tłuste ograniczyć (tłuszcz powoduje opóznienie wyrzutu cukru), ale ja smaże na oleju kokosowym
zupy mogę wszystkie
w szczególy nie wchodzę, bo na te chwile krzywa masz w normie, a reszta wyjdzie w praniu (np na glukometrze)Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox
Ja miałam pieluszek tetrowych 15 sztuk i 3 flanelowe
miałam też 2 okrycia kąpielowe z kapturkiem większe
Mojej się trochę ulewało, więc czasami 3 pieluszki dziennie były do prania.
I do kąpieli się przydająWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 19:03
-
nick nieaktualnyKornelia85 wrote:Little Red Fox
Ja miałam pieluszek tetrowych 15 sztuk i 3 flanelowe
miałam też 2 okrycia kąpielowe z kapturkiem większeKornelia85 lubi tę wiadomość
-
Pysiaczek89 wrote:Dobrze dzięki, to juz cokolwiek wiem. Chociażby w jakich odstępach czasowych jeść itp. No i zacznę sie do tego stosować. Dobrze ze tej ciazy nie zostało juz tak duzo.
odstep może być mniejszy (u mnie z przekąska jest 1,5h), ale wiekszy nie wskazany, bo organizm "głodzony" sam z siebie wyrzyca zapasy glukozyPysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja coś takiego znalazłam - http://allegro.pl/pielucha-tetrowa-bawelniana-lux-pieluchy-tetrowe-i5868035599.html - mam nadzieję że będę OK
Strazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnya mój mąż nadal ma ochotę kupić bobasowi koszulę, spodnie na kant z szelkami, do tego mucha i kaszkiecik, jak ja zobaczyłam cenę tego zestawu to się przestraszyłam i mu powiedziałam, że absolutnie nie, bo dzieci ulewają, a on że to tylko na wyjście będzie miał, więc skończył się temat tym, że na "wyjściu" tym bardziej wypadek się może zdarzyć
-
Little Red Fox wrote:a mój mąż nadal ma ochotę kupić bobasowi koszulę, spodnie na kant z szelkami, do tego mucha i kaszkiecik, jak ja zobaczyłam cenę tego zestawu to się przestraszyłam i mu powiedziałam, że absolutnie nie, bo dzieci ulewają, a on że to tylko na wyjście będzie miał, więc skończył się temat tym, że na "wyjściu" tym bardziej wypadek się może zdarzyć
na chrzciny -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny