WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia mam jeszcze jedno pytanko. Czy wynik moze byc sfałszowany, jeżeli wczoraj mój ostatni posiłek był jakoś koło 18.30 i potem nic nie jadłam? Dodam, ze był to dorsz w panierce-smażony, frytki i surówka. Wiec tak raczej średnio zdrowo, ale taka miałam ochotę
A badanie zaczęłam jakoś 8.15? Bo chyba długa przerwę zrobiłam...
juz teraz wszystko analizuje
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
sarcia
a my właśnie dużo flanelki używaliśmy
nawet do przykrycia w nocy latem...
do lekarza dla nas była obowiązkowo...
ale takie szczegóły wychodzą w trakcie obsługi dzieciątka
drugie pranie wstawione
uwielbiam zapach loveli w mieszkaniu
na pierwszy rzut poszły koce - 5 szt w kolorze...beżowym -
Pysiaczek89 wrote:Kamcia mam jeszcze jedno pytanko. Czy wynik moze byc sfałszowany, jeżeli wczoraj mój ostatni posiłek był jakoś koło 18.30 i potem nic nie jadłam? Dodam, ze był to dorsz w panierce-smażony, frytki i surówka. Wiec tak raczej średnio zdrowo, ale taka miałam ochotę
A badanie zaczęłam jakoś 8.15? Bo chyba długa przerwę zrobiłam...
juz teraz wszystko analizuje
ale ja szczerze to nie wiem co oznacza wynik zafałszowany...czy wtedy jest zaniżony czy zawyżony? naprawde tego nie wiem
na czczo mialaś pięknie
niestety nie umiem ci odp -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kamciaelcia wrote:wierze , że analizujesz
ale ja szczerze to nie wiem co oznacza wynik zafałszowany...czy wtedy jest zaniżony czy zawyżony? naprawde tego nie wiem
na czczo mialaś pięknie
niestety nie umiem ci odp
Dzięki jeszcze raz i juz nie truje.Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualnyW niedziele bylismh u kuznki i ona ma 3 yugodniowego bobaska, jejciu kochany juz czlowiek zapomnial ze to dziecie jdsg malutkie jak wrobelek az mnie strach oblecial xD moja duza ma juz 4 lata to czlowiek normalnie zapomina ze dzieci sie takie tyciunie rodza
no i moja corka mowi ze jest starsza siostra i ze bedzie mi pomagac
-
nick nieaktualny
-
Pysiaczek89 wrote:Dzwonili do mnie z lux medu i mam wyniki krzywej i jest średnio. Pan przez telefon powiedział, ze sa lekkie odchylenia i zebym to skonsultowała z ginekologiem. Powiedzcie jakie powinny byc normy?
Moje wyniki:
- na czczo 77
-po godzinie 175
-po dwóch 151
Wiedziałam, ze cos bedzie nie takpewnie dlatego Marcel jest taki duży
Normy 92/<180/<153.
Ja miałam 90/176/136 ale teraz im dalej, tym gorzeji mam cukrzycę ciążowa. Choć teraz mam zalecenie jedzenia wszystkiego, oprócz słodkiego, bo u mnie córcia mała.
Jak Twój za duży to lepiej kontrolować.
Co.do fałszywego wyniku to zjedzeniw po 18 mogłoby ewentualnie wpłynąć na cukier na czczo, a ten masz wzorcowy
PS. Możesz wziąść skoerowanie do diab od lekarza rodzinnego. Bo nie.wiem, czy czy chodzisz do gina prywatnie, czy na nfz. W niektorych poradniach nie wymagają skierowania, do Warszawy nie miałam.
Strazaczko ale Twój Alanek to kawał chłopa. Jak cukry masz ok, to raczej genetykaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 19:52
Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
agatia wrote:Pysiaczku wyniki masz w normie, ale zalecana jest kontrola bo po 1h i po 2h masz blisko granicy.
Normy 92/<180/<153.
Ja miałam 90/176/136 ale teraz im dalej, tym gorzeji mam cukrzycę ciążowa. Choć teraz mam zalecenie jedzenia wszystkiego, oprócz słodkiego, bo u mnie córcia mała.
Jak Twój za duży to lepiej kontrolować.
Co.do fałszywego wyniku to zjedzeniw po 18 mogłoby ewentualnie wpłynąć na cukier na czczo, a ten masz wzorcowy
Strazaczko ale Twój Alanek to kawał chłopa. Jak cukry masz ok, to raczej genetyka
Pożyczę ten glukometr od mamci i bede sie sprawdzac. No i musze zrezygnować ze słodyczy, to chyba bedzie najgorsze, bo jednak codziennie cos słodkiego sie zjadło. No ale jak ma to wpłynąć na Marcela, to oczywiscie przejdę na te dietęMarcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Agatia do gina chodze do lux medu, ale mam słaby pakiet, bo np za dzisiejsza glukozę musiałam płacić...
To przejdę sie tak jak mówisz do rodzinnego, zeby mi dał skierowanie na NFZ, bo ja zbankrutuje na tych lekarzy... Wczoraj był znowu endokrynolog i tez musiałam wybulić, wiec moze chociaz z tym diabetologi by sie udałoMarcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualny
-
Pysiaczku do duablor zdecydowanie na nfz, bo oprócz wizyty trzeba kupować paski do glukoketru i paski do sprawdzania acetonu w moczu. Ja ponieważ nie spełniałam kryteriów płaciłam 100% - porażka
ale wteszcie mi wpisała refundacje
Przy cukrzycy unikaj słodyczy, słodkich owoców (melon, arbuz, winogrona, ananas, banan), gotowanej marchwii i buraka, soków owocowych, no i chleb jest ciężki, żeby nie wywalił cukru, szczególnie na I śniadaniePysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
Moim zdaniem nie sa zlePysiaczek89 wrote:Dzwonili do mnie z lux medu i mam wyniki krzywej i jest średnio. Pan przez telefon powiedział, ze sa lekkie odchylenia i zebym to skonsultowała z ginekologiem. Powiedzcie jakie powinny byc normy?
Moje wyniki:
- na czczo 77
-po godzinie 175
-po dwóch 151
Wiedziałam, ze cos bedzie nie takpewnie dlatego Marcel jest taki duży