WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kamciaelcia wrote:u nas chodzenie wzdłuż mebli jak mala miał 9 miesięcy...
reszty nie poznamy
ale i tak szybko nadrabiał, skoro po 6m. sciągnelismy te szelki pavlika -
nick nieaktualnyDzierzba dokładnie to samo wczoraj powiedziała mi mama, jak u niej byłam i rozmawiałyśmy o materialnym rozpieszczaniu dzieci
Mama powiedziałam, że jak byliśmy mali to na nic nas nie było stać, ani na zabawki, ani inne wypasione rzeczy i jak juz finansowo fajnie stanelismy bo firma taty urosła itd., itp. to mama (tata zresztą też) pozwalali sobie i przede wszystkim nam na więcej. Co prawda nie zawsze idzie to w dobrym kierunku - w przypadku mojego brata, ale tak działają rodzice i co zrobić..?
ja też wydaje i wydaje. I mężu o połowie nie wie, a o tej co wie "to przecież z promocji".
I wczoraj się troszkę wkurzyłam bo mam tylko 16 szt body, a chyba ze 30 szt. wszystkich ciuszków i małż stwierdził, że to "dużo", a ja od razu zaczęłam szukać nowych...
Tak jesteśmy skonstruowane -
nick nieaktualnyTak i właśnie jak zaczęłyście opowiadać kiedy Wam dzieci zaczęły chodzić to ja pomyślałam "kurcze, a na wysokości chodzenia takiego malucha mam chemie w łazience!". Więc jak już w czerwcu zacznę wić (sprzątać), swoje gniazdo, to muszę to bardzo dokładnie przemyśleć.
PS - Dzierzba, na bank to znasz, ale ciągle mam to w głowie jak myślę o Twoich chłopakach!
https://www.youtube.com/watch?v=awM93WRZLn8Dzierzba lubi tę wiadomość
-
dzierzba
najpierw kupowaliśmy taka fajna pieluszkę na allegro do szerokiego pieluchowania, z czystym sumieniem polecam(i co sie okazało nasz prywatny ortopeda na ich stronie też poleca)
potem poduszxka frejki-ze łzami w oczach małej zakładaliśmy...
szelki pavlika były małym ratunkiem od poduszki frejki, ale to tez więzi cialko dziecka...
nie do końca było tak, ze małej było z tym zle, bo nie znała wolności bez uprzęży. Ale widać było tę radość bez...a to w sumie max 1h na dobę...
oj płakałamam przez dysplazję razem z mężem...walka od 5 t.ż.
dwóch ortopedów i ostatecznie wizyta w poradni w Poznaniu...ale po 6m pojawiły się jądra kostnienia i leczenie zostało zakończone z sukcesem(lewe bioderko pozostało na 2b)
ale przez ortezy mała potrzebowała pomocy rehabilitanta (chociaz raz na 2 tyg)
żadnej mamie tego nie zyczę
sama się boję
bo tak samo, jak u nas jest już duże prawdopodobienstwo wady serca, tak samo jest z dysplazją
a to było tylko 2C
żadnego zwichnięcia czy podwichnięcia... -
nick nieaktualnyA ja wam powiem ze moim najgorszym bledem wycjowawczym swiadomym jest to ze nie umiem odmowic naszej corce, cos chce co to ja jej to kupie nie wazne ile kosztuje i czy to jest jej potrzebne, staram sie z tym walczyc ale silniejsze ode mnie to jest, jak idziemy do sklepu i chce nowa sukienke, bluzeczketo nie umiem powiedziec dzie ko masz ciucnuow w pip nie potrzeba ci, tylko dobrze wybierz sobie ;/ a moj maz ciagle mi gada bla bla bla
-
Ksosia znam! Już się nie mogę doczekać jak moi się będą zachowywali.
Kamcia na szczęście nie wiem co to znaczy i nawet nie chcę wiedzieć jak wyglądają te sprzęty. Oby żadne z naszych dzieci tego nie potrzebowało.
Sarcia ja jak chodzi o coś droższego to potrafię odmówić bo młody dostaje takie rzeczy z okazji świąt, dodatkowo zbiera sobie kieszonkowe i jak uzbiera 100 zł to coś co wybrał kupujemy i jak potrzeba to dokładamy trochę. Co do tańszych rzeczy typu słodycze, baloniki, srele duperele to mamy zasady ustalone. Mówi co by chciał i jak się mobilizuje w szkole, słucha i stara to ma, jak się słucha tydzień to w weekendy zawsze jest jakieś zoo, rysunki czy małpi gaj, a jak sienie stara to płacze nie pomogą. Serce boli ale to dla jego dobra jest i co najważniejsze przynosi efekty.Pysiaczek89, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
cześć dziewczyny, wróciłam słodsza o 100%- nie było tak źle- było kilka dziewczyn to pogadałyśmy, trochę ponarzekałyśmy i jakoś poszło
Wstąpiłam na zapiekankę i zaraz zabieram się za pranie.
zobiłam posiew moczu- bo ileż razy można mieć zapalenie pęcherza ;/ Poczytałam wczoraj o tym i to nawet grzoi przedwczesnym porodem;/ -
Dzierzba nie myśl za wczasu o dysplazji, będzie dobrze, a na zamartwianie będzie czas, jak coś się zadzieje. Ja się martwilam tym, bo to częste powikłanie przy cukrzycy, no u mała siedziała na dupce. Ale ginka mi powiedziała, że to naprawdę niewielki odsetek dzieci ma. Młoda już jest głową w dół, więc się nie martwię tym
Angela mój stawał przy meblach mając 8-9 mc, na 9 raczkowal, ale nie chodził przy meblachnagle ruszył, jak był gotowy i tyle
Twoja super poszła bo przecież wcześniak, mój 36 więc taki ma granicy. Ale z owulki.wychodzil 35+2 i też nam kazali.korygowane podawać, ale nigdy tego nie robiłam -
Strazaczka ja mialamr sikania w nocy co chwilę, ale od kilku dni mam spokój
mała się przekrecila i jakoś mniej mnie uciska.
Teraz upały i gorąc w domu nie pozwalają się dłużej w wyrku pobyczyc
Powoodzonka na wizycie
Mysza ja też nie bardzo wiem, jak.się zamawia z tego aliexpress, jestem mało kompatybilna z takimi gadżetamizresztą ja z tych, co lubią dotknąć, obejrzeć
przez net zamawiam sporadycznie
Dobra spadam na działkę, choć coś się chmurzy i burze mają być wieczorem.
Dobrze, że na działce są wersalki, będę się miała gdzie schować, jak prababcia
Mam nadzieję, że jednak pogoda będzie łaskawa, bo 5 dni w lesie wolałabym bez burzy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 12:06
-
nick nieaktualnyA ja właśnie pieke biszkopta bojutro dzien Mamy i jedziemy na obiad do tesciowej z mezem
i pomyslalam ze upieke ciasgo z smietankowym kremem , truskawkami i galaretka, zastanawiam sie jeszcze nad krucha tarta z truskawkami tylko pytanie czy dorwe gdzies truskawki, bo u nas jeszcze slabo widac poza tymi marketowymi
-
Ludzie zwariowali, koniec świata będzie przecież jutro jeden dzień są zamknięte sklepy! Mało nie stratują.... ehhhhh
Endokrynolog średnio zadowolony z wyników, podwyższył mi letrox do 100. A teraz porozkoszuje się chwilę spokoju w chłodnym domu, o 14 dalej w świat jadę, a upał u nas na całego.
Strażaczka powodzenia na wizycie, Agatia oby burza Was ominęła -
PS. Laski uważajcie na kleszcze, bo są straszne w tym roku. Już pomijam w lesie (na działce jest ich od ciula), ale na zwykłych trawnikach i drzewach jest ich od cholery. Teraz koszenie traw i te sprawy.
Mu ginka kazała uważać bardzo, bo niestety większość roznosci boreliozę lub babeszjozę, a w ciąży miznar wziąść tylko antybiotyki na bazie amosycykliny, a to za słabe na te dziadostwa. -
Agatia, piszesz, ze młoda juz głowa w dół. To juz ten etap, ze tak zostanie? Juz nie ma miejsca, zeby fiknac?
Pytam z ciekawości
Ja zrobiłam hummus. Jeżu jaki dobry mi wyszedłWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 12:21
-
dzięki Agatia
jak tylko będą wyniki zaraz dam znać i się poradzić czy dobrze to wygląda czy nie. Ja od początku brałam 75 a teraz będzie 100. Endo powiedział, że i tak długo bez zwiększania dawki było.
Filip rośnie w siłę, bo już ten kopniak potrafi być mocny nie powiemWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 12:25
-
Ulfe ma.miejsce żeby fikać
na pewno jeszcze z 1000 razy zmieni pozycję
Ale synek, jak się obrócił w 27tc to tak już był do końca. A młoda na jednym uag głowa w dół, na drugim na dupce, na echo poprzecznie
Może teraz da się dokładnie zmierzyć 1.06 bo ginka mówiła, że tak najdokładniejsze są pomiary
Martta najważniejsze, że jesteś pod opieką endoi masz dobrane leki.
Ja biorę leki z racji.przeciwciał, tsh, ft3 i ft4 mam takie samo.od początku ciąży. -
nick nieaktualnyu mnie też w 20 tygodniu był sobie główką w dół, a później dupcią. Teraz to już czuję że jest chyba poprzecznie albo tak boksuje na boki
Coś dziś mało aktywny...
Jejcia! zostało mi 100 dni do porodu
oprócze 27 tygodnia, zaczęłam dziś 7 miesiąc, a za równy tydzień 3 trymestrstaraczka_85, violett, megg lubią tę wiadomość