X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    u nas chodzenie wzdłuż mebli jak mala miał 9 miesięcy...
    reszty nie poznamy
    ale i tak szybko nadrabiał, skoro po 6m. sciągnelismy te szelki pavlika
    Kamcia ja się boję trochę o te dysplazje... Masakra. Ty się umęczysz i dziecko też. Na szczęście da się to wyleczyć i chyba tylko ta myśl by mnie trzymała przy tym by dziecku zbroję zakładać.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba dokładnie to samo wczoraj powiedziała mi mama, jak u niej byłam i rozmawiałyśmy o materialnym rozpieszczaniu dzieci :)
    Mama powiedziałam, że jak byliśmy mali to na nic nas nie było stać, ani na zabawki, ani inne wypasione rzeczy i jak juz finansowo fajnie stanelismy bo firma taty urosła itd., itp. to mama (tata zresztą też) pozwalali sobie i przede wszystkim nam na więcej. Co prawda nie zawsze idzie to w dobrym kierunku - w przypadku mojego brata, ale tak działają rodzice i co zrobić..? :)
    ja też wydaje i wydaje. I mężu o połowie nie wie, a o tej co wie "to przecież z promocji".

I wczoraj się troszkę wkurzyłam bo mam tylko 16 szt body, a chyba ze 30 szt. wszystkich ciuszków i małż stwierdził, że to "dużo", a ja od razu zaczęłam szukać nowych...

Tak jesteśmy skonstruowane :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia takie zbierania patyczków do uwicia gniazdka. To chyba biologia jest.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak i właśnie jak zaczęłyście opowiadać kiedy Wam dzieci zaczęły chodzić to ja pomyślałam "kurcze, a na wysokości chodzenia takiego malucha mam chemie w łazience!". Więc jak już w czerwcu zacznę wić (sprzątać), swoje gniazdo, to muszę to bardzo dokładnie przemyśleć.

PS - Dzierzba, na bank to znasz, ale ciągle mam to w głowie jak myślę o Twoich chłopakach! :)
    https://www.youtube.com/watch?v=awM93WRZLn8

Dzierzba lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzierzba
    najpierw kupowaliśmy taka fajna pieluszkę na allegro do szerokiego pieluchowania, z czystym sumieniem polecam(i co sie okazało nasz prywatny ortopeda na ich stronie też poleca)
    potem poduszxka frejki-ze łzami w oczach małej zakładaliśmy...
    szelki pavlika były małym ratunkiem od poduszki frejki, ale to tez więzi cialko dziecka...
    nie do końca było tak, ze małej było z tym zle, bo nie znała wolności bez uprzęży. Ale widać było tę radość bez...a to w sumie max 1h na dobę...
    oj płakałamam przez dysplazję razem z mężem...walka od 5 t.ż.
    dwóch ortopedów i ostatecznie wizyta w poradni w Poznaniu...ale po 6m pojawiły się jądra kostnienia i leczenie zostało zakończone z sukcesem(lewe bioderko pozostało na 2b)
    ale przez ortezy mała potrzebowała pomocy rehabilitanta (chociaz raz na 2 tyg)
    żadnej mamie tego nie zyczę
    sama się boję
    bo tak samo, jak u nas jest już duże prawdopodobienstwo wady serca, tak samo jest z dysplazją
    a to było tylko 2C
    żadnego zwichnięcia czy podwichnięcia...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem ze moim najgorszym bledem wycjowawczym swiadomym jest to ze nie umiem odmowic naszej corce, cos chce co to ja jej to kupie nie wazne ile kosztuje i czy to jest jej potrzebne, staram sie z tym walczyc ale silniejsze ode mnie to jest, jak idziemy do sklepu i chce nowa sukienke, bluzeczketo nie umiem powiedziec dzie ko masz ciucnuow w pip nie potrzeba ci, tylko dobrze wybierz sobie ;/ a moj maz ciagle mi gada bla bla bla

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia znam! Już się nie mogę doczekać jak moi się będą zachowywali. :)

Kamcia na szczęście nie wiem co to znaczy i nawet nie chcę wiedzieć jak wyglądają te sprzęty. Oby żadne z naszych dzieci tego nie potrzebowało.

Sarcia ja jak chodzi o coś droższego to potrafię odmówić bo młody dostaje takie rzeczy z okazji świąt, dodatkowo zbiera sobie kieszonkowe i jak uzbiera 100 zł to coś co wybrał kupujemy i jak potrzeba to dokładamy trochę. Co do tańszych rzeczy typu słodycze, baloniki, srele duperele to mamy zasady ustalone. Mówi co by chciał i jak się mobilizuje w szkole, słucha i stara to ma, jak się słucha tydzień to w weekendy zawsze jest jakieś zoo, rysunki czy małpi gaj, a jak sienie stara to płacze nie pomogą. Serce boli ale to dla jego dobra jest i co najważniejsze przynosi efekty. :)

Pysiaczek89, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, wróciłam słodsza o 100%- nie było tak źle- było kilka dziewczyn to pogadałyśmy, trochę ponarzekałyśmy i jakoś poszło ;-) Wstąpiłam na zapiekankę i zaraz zabieram się za pranie.
    zobiłam posiew moczu- bo ileż razy można mieć zapalenie pęcherza ;/ Poczytałam wczoraj o tym i to nawet grzoi przedwczesnym porodem;/

mhsvi09k4211dm8g.png

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Dzis wizytujemy o 13.55 już nie mogę się doczekać :)
    Ja się chyba nigdy nie wyspie ....co godzinę Budze się z pęcherzem ...a pewnie będzie coraz gorzej

megg lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba nie myśl za wczasu o dysplazji, będzie dobrze, a na zamartwianie będzie czas, jak coś się zadzieje. Ja się martwilam tym, bo to częste powikłanie przy cukrzycy, no u mała siedziała na dupce. Ale ginka mi powiedziała, że to naprawdę niewielki odsetek dzieci ma. Młoda już jest głową w dół, więc się nie martwię tym :)
    Angela mój stawał przy meblach mając 8-9 mc, na 9 raczkowal, ale nie chodził przy meblach :) nagle ruszył, jak był gotowy i tyle :)
    Twoja super poszła bo przecież wcześniak, mój 36 więc taki ma granicy. Ale z owulki.wychodzil 35+2 i też nam kazali.korygowane podawać, ale nigdy tego nie robiłam ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    az się usmiałam
    ha ha ha

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka ja mialamr sikania w nocy co chwilę, ale od kilku dni mam spokój :) mała się przekrecila i jakoś mniej mnie uciska.
    Teraz upały i gorąc w domu nie pozwalają się dłużej w wyrku pobyczyc :)
    Powoodzonka na wizycie :)

Mysza ja też nie bardzo wiem, jak.się zamawia z tego aliexpress, jestem mało kompatybilna z takimi gadżetami ;) zresztą ja z tych, co lubią dotknąć, obejrzeć :) przez net zamawiam sporadycznie :)

Dobra spadam na działkę, choć coś się chmurzy i burze mają być wieczorem.
    Dobrze, że na działce są wersalki, będę się miała gdzie schować, jak prababcia ;)
    Mam nadzieję, że jednak pogoda będzie łaskawa, bo 5 dni w lesie wolałabym bez burzy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 12:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie pieke biszkopta bojutro dzien Mamy i jedziemy na obiad do tesciowej z mezem :) i pomyslalam ze upieke ciasgo z smietankowym kremem , truskawkami i galaretka, zastanawiam sie jeszcze nad krucha tarta z truskawkami tylko pytanie czy dorwe gdzies truskawki, bo u nas jeszcze slabo widac poza tymi marketowymi :)

• martta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie zwariowali, koniec świata będzie przecież jutro jeden dzień są zamknięte sklepy! Mało nie stratują.... ehhhhh
    Endokrynolog średnio zadowolony z wyników, podwyższył mi letrox do 100. A teraz porozkoszuje się chwilę spokoju w chłodnym domu, o 14 dalej w świat jadę, a upał u nas na całego.
    Strażaczka powodzenia na wizycie, Agatia oby burza Was ominęła :)

o148p07w5riqasy7.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. Laski uważajcie na kleszcze, bo są straszne w tym roku. Już pomijam w lesie (na działce jest ich od ciula), ale na zwykłych trawnikach i drzewach jest ich od cholery. Teraz koszenie traw i te sprawy.
    Mu ginka kazała uważać bardzo, bo niestety większość roznosci boreliozę lub babeszjozę, a w ciąży miznar wziąść tylko antybiotyki na bazie amosycykliny, a to za słabe na te dziadostwa.

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta daj znać potem jak krzywa :) trzymam kciuki oby słodka ciąża Cię ominęła.
    Ja za 3 tyg idę do endo i zobaczymy, jak wyniki :) na razie od początku jadę na 25.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, piszesz, ze młoda juz głowa w dół. To juz ten etap, ze tak zostanie? Juz nie ma miejsca, zeby fiknac?
    Pytam z ciekawości :)

Ja zrobiłam hummus. Jeżu jaki dobry mi wyszedł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 12:21

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • martta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Agatia :) jak tylko będą wyniki zaraz dam znać i się poradzić czy dobrze to wygląda czy nie. Ja od początku brałam 75 a teraz będzie 100. Endo powiedział, że i tak długo bez zwiększania dawki było.
    Filip rośnie w siłę, bo już ten kopniak potrafi być mocny nie powiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 12:25

o148p07w5riqasy7.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe ma.miejsce żeby fikać ;) na pewno jeszcze z 1000 razy zmieni pozycję ;)
    Ale synek, jak się obrócił w 27tc to tak już był do końca. A młoda na jednym uag głowa w dół, na drugim na dupce, na echo poprzecznie ;)
    Może teraz da się dokładnie zmierzyć 1.06 bo ginka mówiła, że tak najdokładniejsze są pomiary :)
    Martta najważniejsze, że jesteś pod opieką endo :) i masz dobrane leki.
    Ja biorę leki z racji.przeciwciał, tsh, ft3 i ft4 mam takie samo.od początku ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też w 20 tygodniu był sobie główką w dół, a później dupcią. Teraz to już czuję że jest chyba poprzecznie albo tak boksuje na boki :)

Coś dziś mało aktywny...

Jejcia! zostało mi 100 dni do porodu :P
    oprócze 27 tygodnia, zaczęłam dziś 7 miesiąc, a za równy tydzień 3 trymestr :O :O :O

staraczka_85, violett, megg lubią tę wiadomość

‹‹ 998 999 1000 1001 1002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ