X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    W ogóle ostatnio na szkole rodzenia położna powiedziała że dziecko po porodzie przez cała dobe nie musi jeść, bo ma nasze zasoby jeszcze więc nie trzeba je dokarmiać na siłę tak jak to w szpitalu robią. No i próbować przystawiać do piersi, że płakać może nie z głodu a z tego jaki dziwny świat jest :)

ale potem kończy się tzw złota doba-u nas tak było, mala nie chciała cyca i już , ale dłuzej niz 24h nie mogli juz zwlekać, zakazałam dawać mm, ale nastraszyli spadkiem cukru
    i po mm(z kubeczka) zamiast 3 mlasknięć na cycu, było tylko 1 :D
    Emilka też zdecydowała o mm
    ale pogodziłam sie z tym po kilku dniach, dziecko było przeszczęsliwe, a to jest najważniejsze
    teraz się nie dam
    jak cyc to cyc, a jak nie chce, nie będę płakala, podpisując papier zagwarantuję butle z mm
    teraz przepusy znam
    ja to mam żal o to, ze wade serca podejrzewali, nic nie było wiadomo, a oni mi głodzili dziecko i kazali ryczeć!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż śpi, dziecko ma pierwszą drzemką cisza w domu. Jak to lubię. Składniki na śniadanie przygotowane dla męża no i dla nas na drugie :P Czekam aż się pobudzą :)

Ania91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ale potem kończy się tzw złota doba-u nas tak było, mala nie chciała cyca i już , ale dłuzej niz 24h nie mogli juz zwlekać, zakazałam dawać mm, ale nastraszyli spadkiem cukru
    i po mm(z kubeczka) zamiast 3 mlasknięć na cycu, było tylko 1 :D
    Emilka też zdecydowała o mm
    ale pogodziłam sie z tym po kilku dniach, dziecko było przeszczęsliwe, a to jest najważniejsze
    teraz się nie dam
    jak cyc to cyc, a jak nie chce, nie będę płakala, podpisując papier zagwarantuję butle z mm
    teraz przepusy znam
    ja to mam żal o to, ze wade serca podejrzewali, nic nie było wiadomo, a oni mi głodzili dziecko i kazali ryczeć!

W moim przypadku to o przystawianiu nawet nie było mowy, dopiero po 30 dniach ją przystawiłam nie muszę mówić z jakim skutkiem. Ale ściągałam mleko bo wiedziałam że dla niej to najlepsze lekarstwo. Podejrzenie miała NEC więc jeszcze bardziej mobilizowało mnie to tego aby jadła moje mleko. Z Kubą będę walczyć aby jadł z piersi, z korzystam z porad doradców laktacyjnych a jak się nie uda to trudno. Będę musiała się pogodzić. Nikogo nie oceniam kto jak karmi, dlaczego nie karmi. Najważniejsze dziecko aby było szczęśliwe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiedziałam sobie że tym razem z laktatorem romansować nie będę, jeżeli się nie uda jeść z piersi. Nie bede miała po prostu kiedy..

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha
    Emisia była leniuszkiem do jedzenia :)
    teraz jest mi to obojetne...
    rozumiem wczesniactwo, powiklania...
    ale na mm dziecko moze byż zdrowe, szczęsliwe i najedzone

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    haha
    Emisia była leniuszkiem do jedzenia :)
    teraz jest mi to obojetne...
    rozumiem wczesniactwo, powiklania...
    ale na mm dziecko moze byż zdrowe, szczęsliwe i najedzone

Pewnie że może i tak jest , dlatego piszę że nie bede z laktarotem siedzieć jak się nie uda przystawić. Ale chce spróbować, skorzystać z każdej pomocy aby karmić piersią jak się nie uda to się pogodzę z tym i dam mm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 10:55

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znów sie powtarzam, ale to dzidziusie zdecydują :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    znów sie powtarzam, ale to dzidziusie zdecydują :)
    Nie do końca z tym się jednak zgodzę, np może być problem z wędzidełkiem i dlatego ssać nie umie a ja mogę poprzez konsultacje i próbę ten problem rozwiązać :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak angela :)wędzidełko, mało pokarmu, sutki...
    ale to szybko wyjdzie
    wazne zeby ze spokojem podejść też do karmienia, bo stres temu nie słuzy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    no tak angela :)wędzidełko, mało pokarmu, sutki...
    ale to szybko wyjdzie
    wazne zeby ze spokojem podejść też do karmienia, bo stres temu nie słuzy

Pewnie że ze spokojem. Zaraz wyjdę na terrorystkę laktacyjną :P Ja po prostu chce wiedzieć sama dla siebie że spróbowałam. Ale nigdy nie ocenie kogoś kto od razu poda mm. Każdy działa według siebie i własnych przekonań.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terroryzm laktacyjny sie zacznie :)
    ja wtedy po prostu pomilczę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    terroryzm laktacyjny sie zacznie :)
    ja wtedy po prostu pomilczę

Daj spokój :) Twoja sprawa jak karmisz :P Najważniejsze że nie głodzisz ;) takiego zdania jestem.

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    może nastąpił gdzieś błąd pomiaru, no albo genetycznie jest taki duży.
    U mnie w rodzinie sami wysocy i chłopy po urodzeniu po 5kg wazyli,mama z babcią to samo.Siostra urodziła we wrześniu to mały ważył 4.800....Sam Slawek ponad 5kg jak się urodził .Gina mówiła ,że to może być genetycznie.

Wszystkiego Najlepszego Mamusie :)
    AA i witam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 11:16

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Daj spokój :) Twoja sprawa jak karmisz :P Najważniejsze że nie głodzisz ;) takiego zdania jestem.

tak tak
    nasze zdanie naszym zdaniem, ale nie kazdy uszanuje ;)
    sama wiesz jak jest (tzn jak będzie). Ja nie miałam dotąd potrzeby kogokolwiek oceniać. Mi tez było ciężko, nikt mi nigdy nic zlego nie powiedział, ja tez nie przekonuje do wlasnego pogladu w ogóle na swiat...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Osz kurde! A ciśnienie przy tym masz niskie czy wysokie? Ja przy 120 myślałam ze schodzę!
    Wlasnie o to chodzi że mam w normie.Ale ja takie wyniki mam przez tarczycę.Zawsze lekarz jak mierzył to mówił że wszystko dobrze tylko te tętno za wysokie.Ja się normalnie czułam.Nie odczuwalam tego.Tak jakby organizm się przyzwyczaił.Z ciśnieniem nigdy nie miałam problemu tyle co z tetniem..

Nawet kursow na strażaka nie przeszłam bo lekarz nie dopuścił bo tętno za wysokie.Dlatego potem to na lykalam się leków i jakoś udało się przejść te kursy...
    Ale od tego to tachykardie serca mam.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strazaczka
    przyznam ci rację, ze organizm sie przyzwyczaja, choć ja miewam w spoczynku d 110
    w ciązy jest duzo niżej
    a z tarczyca zawsze wychodziło dobrze

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    tak tak
    nasze zdanie naszym zdaniem, ale nie kazdy uszanuje ;)
    sama wiesz jak jest (tzn jak będzie). Ja nie miałam dotąd potrzeby kogokolwiek oceniać. Mi tez było ciężko, nikt mi nigdy nic zlego nie powiedział, ja tez nie przekonuje do wlasnego pogladu w ogóle na swiat...

Bo są matki i matki wariatki :P Te które chcą wyglądać na matki polki. Ja nawet na matkę się nie zaliczam bo rodzić przez cesarkę będę :P Kiedyś taki obrazek widziałam :P
    Nie ma co się przejmować a robić swoje.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    tak, tak
    cc to przeciez nie poród i co my wiemy o byciu matką? przeciez my nie 100% matki! bo się nie nacierpialysmy dla wlasnych dzieci
    im dłużej poród trwał, tym bardziej pełnowartosciowa kobieta ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela
    tak, tak
    cc to przeciez nie poród i co my wiemy o byciu matką? przeciez my nie 100% matki! bo się nie nacierpialysmy dla wlasnych dzieci
    im dłużej poród trwał, tym bardziej pełnowartosciowa kobieta ;)

Dokładnie jest tak jak piszesz :P Były jeszcze inne porównania ale nie mogę obrazka ani znaleźć ani nie pamiętam dokładnie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyśka już śpi 1.5 godziny ( u niej norma to 40 minut) mąż też nie wstaje, nudzi mi się i zaśmiecam forum :P

‹‹ 1016 1017 1018 1019 1020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ