X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia a czemu bedziesz miec Cc ? W 34 tc bedziesz miec ciecie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż jest panną i z dwoma męskimi pannami może być ciężko, jeśli będzie tak samo pedantyczny jak ojciec przy matce bałaganiarze ;D ja barankiem jestem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem panna i byłam bardzo spokojnym dzieckiem. :) Mama mi dawała np. jakieś ścierki czy obrusy do zabawy, a ja przez 2 godziny mogłam siedzieć na podłodze i je składać i rozkładać :) a ona odpoczywała. Przynajmniej tak mi opowiada :)

I teraz też raczej spokojna jestem, typ domatora :) jedyne co mnie denerwuje u siebie to straszny perfekcjonizm, sama muszę wszystko zrobić bo nie wierzę, że ktoś to zrobi tak dobrze jak chcę :)

za to mam w rodzinie dwa lwy i te charaktery mi się nie podobają.

inzynierka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąz to skorpion ;)
    wodnik i skorpion haha

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf, baranki sa kochane i potilne ja mam meza Byka ale stwierdzam fakt ze jego znak zodiaku to powinien byc Osiol jest tak uparty ze nie raz wytrzymac z nim nie mozna chwilami to wziac patelnie i nic tylko walnac haha :D moj znowu do porzadku uwagi nie przywiazuje a we mnie sie gotuje, bo ja az do przesady lubie miec w domu blysk i rzeczy na miejscu, a moja corka jest taka sama balaganiarka jak moj maz

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka to ja tez mam taka glupia ceche zqszczepiona, jak sama nie zrobie to nie wierze ze jesg zrobione dobrze, walcze z tum bo ta cecha mnie wnerwia na maska, jak moj maz poodkurza czh wytrze meble to chodze i sprawdzam ciezko zyje sie czasami z takimi cechami charakteru :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    zawsze do ciotki gadam, ze ja balaganiarz
    a ona się ze mnie smieje, ze jakbym była bałaganiara, to bym tylu drobiazgów na podłodze czy za meblami nie widziała
    ze moze jestem leń, ale nie bałaganiara :D
    z porządkami u mnie tragedia-musi byc na pucuś glancuś
    a jak nie mam sił, to mąż robi - bo zrobi, choć nie tak dokładnie jak ja, parę lat mi zajęło męża do prac wykorzystać i nie kłócić sie o efekty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 10:03

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a moj maz znow ma cechy takie ze jesli mu sie nie powoe zeby zrobil to sam z siebie niw zrobi taki typ, moze lezec kopiec prania a jak nie powiem zeby zlozyl to pranie samo pojdzie szynciej do szafy niz on na to uwage zwroci :)

P.s pamietajcie to wina tesciowych haha :D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama też baran, ale ona jest z tych "Ordnung muss sein" - nasze motto z dzieciństwa, które nie zawsze działało, wtedy wyrzucała wszystko na środek pokoju z biurek i kazała sprzątać ;D łóżko też musiało być zaścielone na gładko...

alinka lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia będę miała cc najpozniej w 37+0tc o ile dotrwam, termin z genetycznego mam na koniec sierpnia. Ale ginka zakłada cięcie między 34 a 37, organizm zadecyduje kiedy.

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF moja mama jest baran i Młody jest baran :) ale ja nigdy nie patrzyłam na cechy charakteru przez pryzmat znaku zodiaku. Raczej przez to, co ktoś wyniósł z domu rodzinnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 10:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też z przymrużeniem oka patrzę na te znaki zodiaku ;)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    moja mama też baran, ale ona jest z tych "Ordnung muss sein" - nasze motto z dzieciństwa, które nie zawsze działało, wtedy wyrzucała wszystko na środek pokoju z biurek i kazała sprzątać ;D łóżko też musiało być zaścielone na gładko...
    moja też tak robiła!! a jej znak zodiaku ryba :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, a z jakiego powodu masz wskazNia do cc ? To 1 dziecko twoje :)?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    sprawdziłam i u mnie tesciu i tesciowa to blixnieta-ale z pierwszym sie dogaduję, a z drugą nie szło :D
    szwagierka starsza byk-oj działo sie miedzy nami

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia pierwsze miałam cc i choć chciałam rodzić naturalnie, to niestety. Miałam usuwanego miesniaka macicy i to jest przeciwskazaniem do sn. Poza tym w przeciągu 3 lat miałam 6 zabiegów na macicy, więc sn jest ogromnym ryzykiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Sarcia będę miała cc najpozniej w 37+0tc o ile dotrwam, termin z genetycznego mam na koniec sierpnia. Ale ginka zakłada cięcie między 34 a 37, organizm zadecyduje kiedy.
    Mi termin z genetycznego wychodzi 31 sierpnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, no wlasnie..... ja tez z corka mialam cc z przyczyn naglych mimo ze rodzilam naturalnie 16 gpdzin i 2,5h bole parte to i tak na stole skonczylam, ja zadnych operacji od 4 lat nie mialam ani nic...ale szczerze nie wiem czy na cc sie niemzdecyduje 2 raz boje sie rodzic sn.... a najbardziej tego ze bedzie tak jak z mala ze namecze sie jak cholera i znow na stole wyladuje a wtedy tojuz wole isc od razu...nie wiem nie ma dnia zebym o tym porodzie nie myslala ju mnie to mega meczy bo panicznie boje sie operacji i skalpela

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Mi termin z genetycznego wychodzi 31 sierpnia :)
    Mi jakoś 28.08 chyba, choć potem mała zaczelar odbiegać rozmiarowo. Ale moja ginka i tak zawsze liczy z OM :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesciowa ja tez mam spod znaku blizniat a tesciu jest z grudnia to nawet nie wiem jaki ma znak zodiaku :) tesciowa potulna jak baranek ze mozesz ja slbie ustawic i zrobi tak jak chcesz a tesciu zadziorny, krewki charakterek :)

‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ