X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak szczerze, to nie wiem czy Pioterek spokojny, czy wręcz odwrotnie...
    z Emilka jakos tez nie było skrajności
    ani pecherz mi nie dokuczał, ani kopniaki, coś tam pojedynczo sie zdarzało, ale bez szału
    a innego porównania nie mam
    bolał mnie jedynie ucisk na zebra (z jednej str głowy a z drugiej łożyska)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Mam pytanko.
    Czy ktoras z Was tez tak okrutnie boli/bolało w okolicach krzyża i pachwinach? Ja sie obudziłam z takim bólem. I oczywiscie juz sobie wkręcam rożne rzeczy. Nawet zastanawiam sie, czy na IP nie jechac... Doradźcie :(

mnie w pachwinach czasami coś zaboli, ale za to z bólu kości ogonowej to aż płaczę. Jak siedzę dłużej, to przy wstawaniu z krzesełka płaczę z bólu. :( Całe szczęście nie każdego dnia mnie tak łapie, ale co raz częściej

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahha no sny w ciazy bywaja meczace, mi tak w 1 trymestrze sny dawLy we znaki jakies totalneierdoly mi sie snily i to tak wyraznie jak bym tam byla.

a moja corcia wieczorem i dzis rano temperature dostala, zmartwilam sie :/ dalam jej zaraz paracetamol, syrop na kaszel i krople do nosa...bede obserwowac, bo w razie co do lekarza jutro trzeba beczie pojsc jak jej nie przejdzie :/ a zaraz mam cykoro bo nie chce zeby mnie zarazila jak jakis wirus ja meczy, a wiadlmo ze matka zawsze czuwa przy cnorym dziecku

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka, kurcze no wlasnie ja sie zastanawiam skad te blle taknam dokuczaja, mnie tez wlasnie boli od polowy kregoslupa az po kosc ogonowa, i nie raz tak dotkliwie boli ze wstac nie moge :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja tak szczerze, to nie wiem czy Pioterek spokojny, czy wręcz odwrotnie...
    z Emilka jakos tez nie było skrajności
    ani pecherz mi nie dokuczał, ani kopniaki, coś tam pojedynczo sie zdarzało, ale bez szału
    a innego porównania nie mam
    bolał mnie jedynie ucisk na zebra (z jednej str głowy a z drugiej łożyska)
    U mnie też tak było, Tysia głównie dawała o sobie znać wieczorem po 22 a teraz o tej już dawno śpi. Kuba za to daje znać o sobie rano i wieczorem. A tak to spokojni. A niby drugie dziecko przeciwieństwo pierwszego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 09:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Alinka, kurcze no wlasnie ja sie zastanawiam skad te blle taknam dokuczaja, mnie tez wlasnie boli od polowy kregoslupa az po kosc ogonowa, i nie raz tak dotkliwie boli ze wstac nie moge :(

być może coś tam gdzieś uciska, przed ciążą mnie nic kręgosłup nie bolał. Teraz jak mam taki krytyczny stan to mąż mnie amolem smaruje i masuje, ale to krótka ulga niestety.
    Podejrzewam, że nic się nie da z tym zrobić póki co i trzeba przecierpieć

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mnie w 1 ciazy kregozlup bolal ale to w 8 miesiacu gdzie ledwo nogi wloklam za soba, a teraz.....:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    być może coś tam gdzieś uciska, przed ciążą mnie nic kręgosłup nie bolał. Teraz jak mam taki krytyczny stan to mąż mnie amolem smaruje i masuje, ale to krótka ulga niestety.
    Podejrzewam, że nic się nie da z tym zrobić póki co i trzeba przecierpieć
    Też tak myślę, zacisnąć zęby. Albo chodzić też na masaże lub iść do fizjoterapeuty i on pokaże jakieś ćwiczenia relaksacyjne i rozluźniajace.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 24tc ale z wami leci ten czas:-)

Wszystkiego najlepszego mamuśki :-)

Ja powoli zbieram się i jedziemy do teściów na cały dzień.

Marta nie martw się będzie wszystko dobrze.
    Skorzystaj z wizyt u diabetologa na nfz zawsze to kasa w kieszeni a oni chcą żeby wizytowa co dwa trzy tygodnie.

Miłego dnia :-)

Strazaczka1990, martta lubią tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Pochodzę troszkę, moze jeszcze na tej piłce posiedzę i jak nie przejdzie to wieczorem pojade na te IP. Tylko wiem ze pni mnie tam położą na minimum trzy dni... A teraz weekend :/ dodatkowo mój M idzie tez teraz do szpitala na operacje, wiec ogolnie duża lipa :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela Liwia mi też szaleje 22-23 :) tańce, łamańce ;)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    U mnie też tak było, Tysia głównie dawała o sobie znać wieczorem po 22 a teraz o tej już dawno śpi. Kuba za to daje znać o sobie rano i wieczorem. A tak to spokojni. A niby drugie dziecko przeciwieństwo pierwszego

choc znam przypadki że drugie jeszcze grzeczniejsze jak pierwsze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ktoras rodzi w sierpniu to chyba dzieci sierpniowe sa bardzo wygadane, madralinskie i baaardzo energiczne! Moja cora jest 29.08 i to jest wulkan nie ustajacej energii, czasami to wyrobic nie idziw, nie posiedzi chwile sto pomyslow na minute zawsze musi miec zajecie i skupiac na sobie cala uwage , a jak sie na nia nie patrzy to zaczyna spiewac glosno na caly regulator ot taka rozpieszczona Panienka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Najlepszego z okazji Dnia Matki! :)

kamciaelcia, agatia, Strazaczka1990, violett, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dziewczyny jak ktoras rodzi w sierpniu to chyba dzieci sierpniowe sa bardzo wygadane, madralinskie i baaardzo energiczne! Moja cora jest 29.08 i to jest wulkan nie ustajacej energii, czasami to wyrobic nie idziw, nie posiedzi chwile sto pomyslow na minute zawsze musi miec zajecie i skupiac na sobie cala uwage , a jak sie na nia nie patrzy to zaczyna spiewac glosno na caly regulator ot taka rozpieszczona Panienka :)

To ja to mogę powiedzieć o Emilkach :)
    jedna 5 latka nad nami mieszka :)
    inna 6 latka czesto zaczepia pod blokiem :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    to prawda :) ja jestem urodzona w sierpniu hihi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, haha a ja akuratmnie znam zadnej Emilkim:) za to moge powiedziec ze Julie to sa iscie diabelskie dzieci z ciezkimi charakterami, mojego szwagra corka 7 lat ma i sasiadki corka 4 to z tymi dziecmi wytrzymac nie idzie nie wiem czemu ale moze to specyfika imienia ? Moja s.p prababcia bhla Julia i tez charakter o zgrozo! Wiec chyba cos w tym musi byc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela Liwia mi też szaleje 22-23 :) tańce, łamańce ;)
    może dziewczynki tak mają- włącza im się aktywność nocna.

Kamcia jak by tak było to ci wielkie piwo kiedyś stawiam :D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Kamcia, haha a ja akuratmnie znam zadnej Emilkim:) za to moge powiedziec ze Julie to sa iscie diabelskie dzieci z ciezkimi charakterami, mojego szwagra corka 7 lat ma i sasiadki corka 4 to z tymi dziecmi wytrzymac nie idzie nie wiem czemu ale moze to specyfika imienia ? Moja s.p prababcia bhla Julia i tez charakter o zgrozo! Wiec chyba cos w tym musi byc :)

przyznam, ze ja niektóre imiona odrzuciłam przez ich charakterystykę ...malo w to wierzę, ale analizowałam ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja już wczoraj uciekłam do wyrka, bo takiej zgagi dostałam, jakiej w życiu nie miałam. Jakby to powiedział mój kolega dziecku włosy rosną, ostatnio pytał czy mam zgagę ;D
    a mały od rana znowu boksuje i kopie, że aż nie potrafię usiedzieć na jednym miejscu :/

Podobno przy leżeniu sie nasila. A pomaga mleko.
    Ja przez zgage unikam cebuli i czosnku :(
    A cebula to moja miłość ;)
    Wiec jak mnie najdzie chcica to robie tartę cebulowa ;) bo cierpię po niej tylko troche bardziej niż po zwykłej kanapce z pomidorem i cebula, a zaspokajam sie na jakis czas ;)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
‹‹ 1012 1013 1014 1015 1016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ