WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak szczerze, to nie wiem czy Pioterek spokojny, czy wręcz odwrotnie...
    z Emilka jakos tez nie było skrajności
    ani pecherz mi nie dokuczał, ani kopniaki, coś tam pojedynczo sie zdarzało, ale bez szału
    a innego porównania nie mam
    bolał mnie jedynie ucisk na zebra (z jednej str głowy a z drugiej łożyska)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Mam pytanko.
    Czy ktoras z Was tez tak okrutnie boli/bolało w okolicach krzyża i pachwinach? Ja sie obudziłam z takim bólem. I oczywiscie juz sobie wkręcam rożne rzeczy. Nawet zastanawiam sie, czy na IP nie jechac... Doradźcie :(

mnie w pachwinach czasami coś zaboli, ale za to z bólu kości ogonowej to aż płaczę. Jak siedzę dłużej, to przy wstawaniu z krzesełka płaczę z bólu. :( Całe szczęście nie każdego dnia mnie tak łapie, ale co raz częściej

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahha no sny w ciazy bywaja meczace, mi tak w 1 trymestrze sny dawLy we znaki jakies totalneierdoly mi sie snily i to tak wyraznie jak bym tam byla.

a moja corcia wieczorem i dzis rano temperature dostala, zmartwilam sie :/ dalam jej zaraz paracetamol, syrop na kaszel i krople do nosa...bede obserwowac, bo w razie co do lekarza jutro trzeba beczie pojsc jak jej nie przejdzie :/ a zaraz mam cykoro bo nie chce zeby mnie zarazila jak jakis wirus ja meczy, a wiadlmo ze matka zawsze czuwa przy cnorym dziecku

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka, kurcze no wlasnie ja sie zastanawiam skad te blle taknam dokuczaja, mnie tez wlasnie boli od polowy kregoslupa az po kosc ogonowa, i nie raz tak dotkliwie boli ze wstac nie moge :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja tak szczerze, to nie wiem czy Pioterek spokojny, czy wręcz odwrotnie...
    z Emilka jakos tez nie było skrajności
    ani pecherz mi nie dokuczał, ani kopniaki, coś tam pojedynczo sie zdarzało, ale bez szału
    a innego porównania nie mam
    bolał mnie jedynie ucisk na zebra (z jednej str głowy a z drugiej łożyska)
    U mnie też tak było, Tysia głównie dawała o sobie znać wieczorem po 22 a teraz o tej już dawno śpi. Kuba za to daje znać o sobie rano i wieczorem. A tak to spokojni. A niby drugie dziecko przeciwieństwo pierwszego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 09:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Alinka, kurcze no wlasnie ja sie zastanawiam skad te blle taknam dokuczaja, mnie tez wlasnie boli od polowy kregoslupa az po kosc ogonowa, i nie raz tak dotkliwie boli ze wstac nie moge :(

być może coś tam gdzieś uciska, przed ciążą mnie nic kręgosłup nie bolał. Teraz jak mam taki krytyczny stan to mąż mnie amolem smaruje i masuje, ale to krótka ulga niestety.
    Podejrzewam, że nic się nie da z tym zrobić póki co i trzeba przecierpieć

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mnie w 1 ciazy kregozlup bolal ale to w 8 miesiacu gdzie ledwo nogi wloklam za soba, a teraz.....:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    być może coś tam gdzieś uciska, przed ciążą mnie nic kręgosłup nie bolał. Teraz jak mam taki krytyczny stan to mąż mnie amolem smaruje i masuje, ale to krótka ulga niestety.
    Podejrzewam, że nic się nie da z tym zrobić póki co i trzeba przecierpieć
    Też tak myślę, zacisnąć zęby. Albo chodzić też na masaże lub iść do fizjoterapeuty i on pokaże jakieś ćwiczenia relaksacyjne i rozluźniajace.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 24tc ale z wami leci ten czas:-)

Wszystkiego najlepszego mamuśki :-)

Ja powoli zbieram się i jedziemy do teściów na cały dzień.

Marta nie martw się będzie wszystko dobrze.
    Skorzystaj z wizyt u diabetologa na nfz zawsze to kasa w kieszeni a oni chcą żeby wizytowa co dwa trzy tygodnie.

Miłego dnia :-)

Strazaczka1990, martta lubią tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Pochodzę troszkę, moze jeszcze na tej piłce posiedzę i jak nie przejdzie to wieczorem pojade na te IP. Tylko wiem ze pni mnie tam położą na minimum trzy dni... A teraz weekend :/ dodatkowo mój M idzie tez teraz do szpitala na operacje, wiec ogolnie duża lipa :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela Liwia mi też szaleje 22-23 :) tańce, łamańce ;)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    U mnie też tak było, Tysia głównie dawała o sobie znać wieczorem po 22 a teraz o tej już dawno śpi. Kuba za to daje znać o sobie rano i wieczorem. A tak to spokojni. A niby drugie dziecko przeciwieństwo pierwszego

choc znam przypadki że drugie jeszcze grzeczniejsze jak pierwsze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ktoras rodzi w sierpniu to chyba dzieci sierpniowe sa bardzo wygadane, madralinskie i baaardzo energiczne! Moja cora jest 29.08 i to jest wulkan nie ustajacej energii, czasami to wyrobic nie idziw, nie posiedzi chwile sto pomyslow na minute zawsze musi miec zajecie i skupiac na sobie cala uwage , a jak sie na nia nie patrzy to zaczyna spiewac glosno na caly regulator ot taka rozpieszczona Panienka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Najlepszego z okazji Dnia Matki! :)

kamciaelcia, agatia, Strazaczka1990, violett, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dziewczyny jak ktoras rodzi w sierpniu to chyba dzieci sierpniowe sa bardzo wygadane, madralinskie i baaardzo energiczne! Moja cora jest 29.08 i to jest wulkan nie ustajacej energii, czasami to wyrobic nie idziw, nie posiedzi chwile sto pomyslow na minute zawsze musi miec zajecie i skupiac na sobie cala uwage , a jak sie na nia nie patrzy to zaczyna spiewac glosno na caly regulator ot taka rozpieszczona Panienka :)

To ja to mogę powiedzieć o Emilkach :)
    jedna 5 latka nad nami mieszka :)
    inna 6 latka czesto zaczepia pod blokiem :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    to prawda :) ja jestem urodzona w sierpniu hihi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, haha a ja akuratmnie znam zadnej Emilkim:) za to moge powiedziec ze Julie to sa iscie diabelskie dzieci z ciezkimi charakterami, mojego szwagra corka 7 lat ma i sasiadki corka 4 to z tymi dziecmi wytrzymac nie idzie nie wiem czemu ale moze to specyfika imienia ? Moja s.p prababcia bhla Julia i tez charakter o zgrozo! Wiec chyba cos w tym musi byc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela Liwia mi też szaleje 22-23 :) tańce, łamańce ;)
    może dziewczynki tak mają- włącza im się aktywność nocna.

Kamcia jak by tak było to ci wielkie piwo kiedyś stawiam :D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Kamcia, haha a ja akuratmnie znam zadnej Emilkim:) za to moge powiedziec ze Julie to sa iscie diabelskie dzieci z ciezkimi charakterami, mojego szwagra corka 7 lat ma i sasiadki corka 4 to z tymi dziecmi wytrzymac nie idzie nie wiem czemu ale moze to specyfika imienia ? Moja s.p prababcia bhla Julia i tez charakter o zgrozo! Wiec chyba cos w tym musi byc :)

przyznam, ze ja niektóre imiona odrzuciłam przez ich charakterystykę ...malo w to wierzę, ale analizowałam ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja już wczoraj uciekłam do wyrka, bo takiej zgagi dostałam, jakiej w życiu nie miałam. Jakby to powiedział mój kolega dziecku włosy rosną, ostatnio pytał czy mam zgagę ;D
    a mały od rana znowu boksuje i kopie, że aż nie potrafię usiedzieć na jednym miejscu :/

Podobno przy leżeniu sie nasila. A pomaga mleko.
    Ja przez zgage unikam cebuli i czosnku :(
    A cebula to moja miłość ;)
    Wiec jak mnie najdzie chcica to robie tartę cebulowa ;) bo cierpię po niej tylko troche bardziej niż po zwykłej kanapce z pomidorem i cebula, a zaspokajam sie na jakis czas ;)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
‹‹ 1012 1013 1014 1015 1016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ