WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzierzba
    ostatnio snił mi się twój prawy dzieć :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takim razie już się boję armagedonu w domu, u nas w rodzinie jeszcze się mówi (i w sumie widać to wyraźnie) że charakter się po chrzestnych częściowo przejmuje - będzie hardcorowo ;D nie dość, że syn będzie wszędzie to np mój brat wkładał ucięte wtyczki do kontaktu (ahh ta stara instalacja) lub zjeżdżał na poduszkach ze schodów ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 08:49

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko.
    Czy ktoras z Was tez tak okrutnie boli/bolało w okolicach krzyża i pachwinach? Ja sie obudziłam z takim bólem. I oczywiscie juz sobie wkręcam rożne rzeczy. Nawet zastanawiam sie, czy na IP nie jechac... Doradźcie :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    o chrzestnych tez słyszałam, ale tę teorię najlepiej na sobie samej sprawdzić :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od kilku dni czuję takie ruchy, że aż się zastanawiam czy to normalne, mój mąż nawet się spytał czy nie podduszam maleństwa :/

• martta Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Czesc dziewczyny!
    Martta wczoraj chyba był zły dzień robienia tych krzywych. Mi wyszło na granicy, ale z lux medu dzwonili zebym to skonsultowała z moja gin... Damy radę
    Pysiaczek to chyba prawda, ale trzeba będzie dac radę.
    Dziewczyny dzięki za rady wszystkie, bede uważała na dietę bardziej, poczekam co powiedzą lekarze i chyba nic innego mi teraz nie pozostaje...

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek
    ból w pachwinach miewam, a większy np po jakichś porządkach
    krzyz czuje (ale nie boli) i jak leżę to mąż absolutnie nie ma prawa opierać się o mnie-tak to ciązy mi na krzyzu
    ogólnie mam dobre i gorsze dni
    po długim chodzeniu lub leżeniu czuje spojenie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    LRF
    o chrzestnych tez słyszałam, ale tę teorię najlepiej na sobie samej sprawdzić :)
    mój brat to skóra z chrzestnego zdarta ;D dożarci i ironiczni, na naszym ślubie był nawet specjalny kącik: mój brat, jego chrzestny i moja przyjaciółka - trzy najbardziej złośliwe osoby, jakie w życiu znam - nietrudno sobie wyobrazić co się działo, razem pili i razem się świetnie bawili ;D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF my wybieralismy chrzestnych długo po porodzie ;) dla Młodej jeszcze nie mamy kandydatów :)
    Nie słyszałam, że charakter dziecko ma podobny do chrzestnych :) trzeba wybrać zatem wybrać z namyslem ;)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    dzierzba
    ostatnio snił mi się twój prawy dzieć :D
    Hahah czyli nie tylko mi daje popalić ;)
    Pysiaczku pachwiny mnie czasem tak bolą , że idę jak kaczka. Tak jakby mi ktoś tam od środka odważniki 2kg położył i rozciągał na siłę. Plecy bolały ale odkąd mam poduszkę moją to nie czuję nic.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    jak pomyslę jaki charakterek ma mój brat, a jego chrzestny...moj brat chrzestnym Piotrusia nie zostanie (ale z innych powodów)
    od dziecka mi powtarzano , ze mam charakterek chrzestnej :D
    ale najsmieszniejsze, ze wtedy kazdy doszukuje sie wad, a nie zalet :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta jasne, że dasz radę :) ja mam lepsze i gorsze dni z cukrami, ale podchodzę na luzie. Ważne znaleźć lekarza i kontrolować cukry, wszystko do ogarnięcia :)

martta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my chrzestnych mamy wybranych i poprosiliśmy o to osoby, które są nam naprawdę bliskie ;)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam poduszkę i piłkę nawet ta duża kupiłam... Posiedziałem troszkę na niej, ale dalej boli... I w nocy jak siku chodziłam to tez bolało... Jak mi do wieczora nie przejdzie to chyba pojade na IP. Wyjdę moze na panikare, ale ból jest naprawdę dość duży :( i to naraz w tylu miejscach boli :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek
    ja jestem zdania, ze ty najlepiej znasz swoje ciało i nie ma co sie krepować jak coś boli-po to jest IP

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Hahah czyli nie tylko mi daje popalić ;)
    Pysiaczku pachwiny mnie czasem tak bolą , że idę jak kaczka. Tak jakby mi ktoś tam od środka odważniki 2kg położył i rozciągał na siłę. Plecy bolały ale odkąd mam poduszkę moją to nie czuję nic.

za duzo forum przed spaniem :D
    twój prawy dzieć (tak tez sie nazywał w snie-prawy)
    zaraz po urodzeniu szalał, raczkował i zaczynał chodzić :D

Little Red Fox, Dzierzba, _izunia_ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek jeżeli masz potrzebę jechać to pewnie jedź. Ja nie raz mam taki ból ze z łóżka wstać nie mogę, boli mnie spojenie. KRęgosłup daje o sobie znać. Wczoraj czułam się jak babcia. Ale zaciskam zeby przy Martynie miałam tak samo i narzekalam i się śmieje ze ją z brzucha wykurzylam. Teraz grzecznie biorę całe uroki ciąży na klatę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 09:09

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia to by mi sprawę ułatwiło ale obawiam się, że gdyby tak zrobił naprawdę to zamknęliby mi go w zoo. :D Chyba lewy poczuł się zazdrosny i mnie trzepnął w pępek właśnie:D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma to jak głupie sny w ciąży :D

w snie kazdy bał się go dotknąc , no bo taki malutki i bezbronny
    a prawy nagle sie turlał, bach bach i juz gotowy do raczkowania, nikt go nie mógł załapac-taki mały robaczek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 09:11

Dzierzba lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się od wczoraj zastanawiam czy te moje dziecię w końcu pójdzie spać, ale właśnie się uspokoiło - zobaczymy na jak długo ;)

‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ