WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć mumuski! U nas dzisiaj pochmurno dosłownie i w przenośni, wieczorem poklocilam sie z mężem i nawet nie chce mi sie do niego gadac dzisiaj, a jedziemy do mojej mamy na obiad i potem znowu sue naslucham, ze co my tacy niezadowoleni, ehhh. No i mam wyniki krzywej które mnie zmartwily, spojrzcie proszę i powiedzcie co sądzicie
Na czczo 89
Po godzinie 156
Po dwoch 165alinka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
martta wrote:Cześć mumuski! U nas dzisiaj pochmurno dosłownie i w przenośni, wieczorem poklocilam sie z mężem i nawet nie chce mi sie do niego gadac dzisiaj, a jedziemy do mojej mamy na obiad i potem znowu sue naslucham, ze co my tacy niezadowoleni, ehhh. No i mam wyniki krzywej które mnie zmartwily, spojrzcie proszę i powiedzcie co sądzicie
Na czczo 89
Po godzinie 156
Po dwoch 165
niestety...cukrzyca ciążowa... -
nick nieaktualnyDzień dobry, mąż wrócił po nocce z bukietem kwiatów jak to powiedział Martyna i Kuba go prosili to kupił. I powiedział że to nie koniec niespodzianek dla mnie na dziś ale reszta później. Już nogami przybieram i doczekać się nie mogę jak wstanie.
kamciaelcia, żabka04, Strazaczka1990, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
u mnie takiej opcji nie ma więc ja nie zorientowana
chodzi o to , ze lekarz z nfz daje skierowanie do poradni diabetologicznej też na nfz...wiadomo, że prywatnie nie ma takiej opcji
a paski troszke kosztuja (np moje 40 zł bez refundacji, z refundacją 12)
ale to wszystko moje zdanie
dlatego ja podkreslam, ze o wszystkim lekarz decyduje
chyba u strażaczki było tak, ze wynik nie był idealny, ale dla gin to nie problem...
kiedy masz wizytę z wynikami krzywej?
-
martta wrote:W następnym tygodniu ide do ginekologa, a na 6 czerwca umowilam sie na wszelki wypadek do diabetologa do luxmedu też. Dzięki Kamcia za opinie
jeszcze rodzinny daje skierowanie do diabetologa
a że termin masz szybki, to dasz spokojnie rade
ale juz odrzuc słodycze i owoce w duzych ilosciach(cukry proste) -
kamciaelcia wrote:super to załatwiłaś
jeszcze rodzinny daje skierowanie do diabetologa
a że termin masz szybki, to dasz spokojnie rade
ale juz odrzuc słodycze i owoce w duzych ilosciach(cukry proste)
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjestem ciekawa w jakim stopniu sprawdza się ta teoria, czy któraś z mamuś może się wypowiedzieć?
http://mataja.pl/2015/02/czy-ruchy-plodu-moga-cos-powiedziec-o-charakterze-dziecka/ -
martta wrote:Cześć mumuski! U nas dzisiaj pochmurno dosłownie i w przenośni, wieczorem poklocilam sie z mężem i nawet nie chce mi sie do niego gadac dzisiaj, a jedziemy do mojej mamy na obiad i potem znowu sue naslucham, ze co my tacy niezadowoleni, ehhh. No i mam wyniki krzywej które mnie zmartwily, spojrzcie proszę i powiedzcie co sądzicie
Na czczo 89
Po godzinie 156
Po dwoch 165niestety
Gruszki mają wysoki IG, więc nie zalecaneale truskawki, jabłka, maliny, jagody jak najbardziej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 08:39
-
Cześć dziewczyny. Dziś sukces bo pospałam do 6.00. Budzę się o 4.40 wyspana, patrzę na zegarek i mówię o nie... jakoś udało mi się usnąć. Kurcze coraz więcej tej cukrzycy diabelskiej. Martta przykro mi.
Lisku ja powiem, że mój pierworodny bardzo kopał i faktycznie był i jest aktywny do tej pory, a teraz czuję różnicę bardzo. Prawy dzieć tłucze non stop, a lewego bardzo rzadko czuję i nawet na usg jest spokojny. Zobaczymy czy im po porodzie charakterki zostaną. -
LRF u mnie się to sprawdziło
synek na USG był bardzo spokojny, często podczas badań spał, ruchy były bardzo delikatne
po urodzeniu był grzeczniutki, wstawał, co 4h na jedzenie, a mając 1,5 mc przesypial całe noce
.
Młoda jest aktywniejsza zdecydowanie i.więcej fikaw sierpniu porownam