WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć mumuski! U nas dzisiaj pochmurno dosłownie i w przenośni, wieczorem poklocilam sie z mężem i nawet nie chce mi sie do niego gadac dzisiaj, a jedziemy do mojej mamy na obiad i potem znowu sue naslucham, ze co my tacy niezadowoleni, ehhh. No i mam wyniki krzywej które mnie zmartwily, spojrzcie proszę i powiedzcie co sądzicie
Na czczo 89
Po godzinie 156
Po dwoch 165
alinka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
martta wrote:Cześć mumuski! U nas dzisiaj pochmurno dosłownie i w przenośni, wieczorem poklocilam sie z mężem i nawet nie chce mi sie do niego gadac dzisiaj, a jedziemy do mojej mamy na obiad i potem znowu sue naslucham, ze co my tacy niezadowoleni, ehhh. No i mam wyniki krzywej które mnie zmartwily, spojrzcie proszę i powiedzcie co sądzicie
Na czczo 89
Po godzinie 156
Po dwoch 165
niestety...cukrzyca ciążowa... -
nick nieaktualnyDzień dobry, mąż wrócił po nocce z bukietem kwiatów jak to powiedział Martyna i Kuba go prosili to kupił. I powiedział że to nie koniec niespodzianek dla mnie na dziś ale reszta później. Już nogami przybieram i doczekać się nie mogę jak wstanie.
kamciaelcia, żabka04, Strazaczka1990, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość
-

u mnie takiej opcji nie ma więc ja nie zorientowana
chodzi o to , ze lekarz z nfz daje skierowanie do poradni diabetologicznej też na nfz...wiadomo, że prywatnie nie ma takiej opcji
a paski troszke kosztuja (np moje 40 zł bez refundacji, z refundacją 12)
ale to wszystko moje zdanie
dlatego ja podkreslam, ze o wszystkim lekarz decyduje
chyba u strażaczki było tak, ze wynik nie był idealny, ale dla gin to nie problem...
kiedy masz wizytę z wynikami krzywej?
-
super to załatwiłaśmartta wrote:W następnym tygodniu ide do ginekologa, a na 6 czerwca umowilam sie na wszelki wypadek do diabetologa do luxmedu też. Dzięki Kamcia za opinie

jeszcze rodzinny daje skierowanie do diabetologa
a że termin masz szybki, to dasz spokojnie rade
ale juz odrzuc słodycze i owoce w duzych ilosciach(cukry proste) -
No najlepszego jest to ze ja slodyczy prawie wcale, a z owocow to jablko i gruszka najczęściej, no i truskawki ale od paru dni....kamciaelcia wrote:super to załatwiłaś

jeszcze rodzinny daje skierowanie do diabetologa
a że termin masz szybki, to dasz spokojnie rade
ale juz odrzuc słodycze i owoce w duzych ilosciach(cukry proste)
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjestem ciekawa w jakim stopniu sprawdza się ta teoria, czy któraś z mamuś może się wypowiedzieć?
http://mataja.pl/2015/02/czy-ruchy-plodu-moga-cos-powiedziec-o-charakterze-dziecka/ -
Po 2g za wysokomartta wrote:Cześć mumuski! U nas dzisiaj pochmurno dosłownie i w przenośni, wieczorem poklocilam sie z mężem i nawet nie chce mi sie do niego gadac dzisiaj, a jedziemy do mojej mamy na obiad i potem znowu sue naslucham, ze co my tacy niezadowoleni, ehhh. No i mam wyniki krzywej które mnie zmartwily, spojrzcie proszę i powiedzcie co sądzicie
Na czczo 89
Po godzinie 156
Po dwoch 165
niestety
Gruszki mają wysoki IG, więc nie zalecane
ale truskawki, jabłka, maliny, jagody jak najbardziej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 08:39
-
Cześć dziewczyny. Dziś sukces bo pospałam do 6.00. Budzę się o 4.40 wyspana, patrzę na zegarek i mówię o nie... jakoś udało mi się usnąć. Kurcze coraz więcej tej cukrzycy diabelskiej. Martta przykro mi.
Lisku ja powiem, że mój pierworodny bardzo kopał i faktycznie był i jest aktywny do tej pory, a teraz czuję różnicę bardzo. Prawy dzieć tłucze non stop, a lewego bardzo rzadko czuję i nawet na usg jest spokojny. Zobaczymy czy im po porodzie charakterki zostaną.
-
LRF u mnie się to sprawdziło
synek na USG był bardzo spokojny, często podczas badań spał, ruchy były bardzo delikatne
po urodzeniu był grzeczniutki, wstawał, co 4h na jedzenie, a mając 1,5 mc przesypial całe noce
.
Młoda jest aktywniejsza zdecydowanie i.więcej fika
w sierpniu porownam

[